Danske Spil* lokkede Allan W med freebets og VIP-mails, da kontoen blødte. Men så begyndte han at vinde store beløb. Nu er Allan W udelukket for "upassende adfærd." Beklageligt, men så må han spille et andet sted, svarer pressechef.

Allan W tabte og tabte - og underskuddet hos Danske Spil* blev bare større og større. På et tidspunkt var han i minus med ca. 40.000 kroner.

Danske Spil* forsøgte dog at opmuntre Allan W og sendte blandt andet mails fra VIP500-klubben, som er en særlig klub for de mest loyale spillere. Og da pengene på Allan W's konto i starten af april måned igen var spillet op, fik han et freebet på nogle hundrede kroner.

På dette tidspunkt var der intet, som tydede på, at Allan W var uvelkommen.

Men så skete der noget. Allan W begyndte at vinde. Og i sidste uge dumpede en mail ned i hans indbakke med den knappe ordlyd:

"Jeg skriver til dig, for at informere dig om, at Danske Licens Spil har udelukket dig for at spille på Oddset på danskespil.dk i fremtiden. Årsagen skal findes i, at vi har observeret en upassende adfærd fra din side af. Dette er ikke tilladt jf. vores vilkår.

Afsenderen var en teamleder fra Danske Spil*.

Ingen yderligere forklaring

Allan W skrev hurtigt tilbage og efterlyste en specifik begrundelse. Danske Spil* havde dog ikke yderligere kommentarer. Beslutningen var definitiv.

Det har gjort Allan W vred. Han afviser, at han har snydt eller opført sig "upassende." Han har ikke ændret sit spilmønster, siden han var i stort minus. Allan W mener blot, at han har slået Danske Spil* "fair and square." 

"Danske Spil* har altid sagt, at de ikke forskelsbehandler deres kunder, og at man godt kan slå huset på dygtighed. Nu er jeg udelukket på grund af "upassende adfærd," hvor de stærkt insinuerer, at jeg har snydt. Det kan jeg kun tolke som om, at min upassende opførsel består i, at jeg har vundet penge hos dem," forklarer han BetXpert.

Billedtekst: Her er forskellige eksempler på de typer af væddemål, Allan W har spillet. 

Fik mails fra VIP-klub

Allan W har haft en konto hos Danske Spil* i mange år, men først for tre måneder siden begyndte han for alvor at bruge den - i dag kan han ikke længere spille på Oddset.

Han kan nok ikke betragtes som nogen almindelig bettor. Allan W spillede meget - over 1.000 væddemål gennem de sidste tre måneder og nogle gange på mere end 40 forskellige kampe på én dag. Hans strategi var udelukkende at spille Live-spil, for her er limits højere. På den måde kan man få lov at spille for op til 5.000 kroner af gangen.

Allan W spillede på alt - lige fra kvindefodbold, U19 til hjørnespark og større ligaer. Alt fra 1X2-markeder, handicap-spil, over/under-spil til halvleg-spil og dobbeltchancer.

I begyndelsen gik det ikke særlig godt. Inden længe han havde et minus i omegnen af 40.000 kroner. På dette tidspunkt fik han mails fra Danske Spil* med information om VIP500 Klubben. Det er en særlig klub for de mest loyale kunder. Danske Spil* beskriver den således: 

"Vores VIP 500 klub er kun for VIP spillere og giver vores mest dedikerede spillere mulighed for at vinde et stort udvalg af præmier fra en eksklusiv samling af belønninger."

I starten af april var kontoen endnu engang i 0, og det samlede underskud var stort. Danske Spil* ville dog gerne have, at han fortsatte med at spille, så de sendte et freebet på 200 kroner.

Lykken vendte - og han blev udelukket

Efter at have ligget underdrejet med stort minus den første tid, så vendte heldet. Og Allan W begyndte at vinde penge. Store penge. Herefter fik han ikke flere mails fra VIP-klubben. Allan W vurderer, at han samlet set har vundet mere end 400.000 kroner hos Danske Spil*.

I sidste uge indløb så mailen, om at han var udelukket. 

I samme mail henviser teamlederen til Danske Spils vilkår og de paragraffer, som Allan W efter deres mening har overtrådt. Her står blandt andet at: 

"Danske Spil* kan lukke enhver netspilskonto - "såfremt spillerens spilmønster - efter Danske Spil* koncernens vurdering - har karakter af uhensigtsmæssig adfærd."

Og ligeledes: "Systematisk spil på fejlbehæftede odds og udnyttelse af bet delays."

Så har han gjort det? Udnyttet fejlodds?

"Jeg spillede på op mod 40 forskellige kampe på én dag og at insinuere, at alle indeholdt fejlodds dag efter dag er dybt latterligt også ud fra en betragtning, at Danske Spil* ligger med en lavere tilbagebetalingsprocent end mange af deres konkurrenter. Har jeg spillet et såkaldt åbenlyst fejlodds, er det fuldstændigt ubevidst," forklarer han til BetXpert.

Samme spilmønster

Men hvad har han så gjort, siden at han kunne gå fra minus 40.000 til plus 400.000? Ifølge ham selv er svaret ingenting. Han er blevet ved at spille på nøjagtig samme måde som i begyndelsen. 

 

BetXpert har haft lejlighed til at se Allan W's spilhistorik igennem, og her kan vi ikke umiddelbart se nogen tegn på, at spilmønstret har forandret sig over tid.

Allan W er selv ikke i tvivl om, hvad der er sket for ham. Han har vundet for mange penge, men da Danske Spil* påstår, de ikke limiterer vindende kunder, så har de i stedet beskyldt ham for "upassende adfærd," mener han.

Der er et utal af historier om spillere, som har fået limits hos de diverse licensbookmakere på markedet. Danske Spil* har derimod igen og igen fastholdt, at de ikke giver personlige limits. Det har den oddsansvarlige fra Danske Spil* blandt andet nævnt i denne chat hos BetXpert. Men det er ifølge Allan W at tale usandt, hvilket han synes, at hans historie er et bevis på. 

"De syntes ikke, det var upassende, at jeg havde minus på 40.000 kroner. Det var først, da jeg begyndte at få overskud. Men det viser for mig, at heller ikke hos Danske Spil* har man lov at vinde," siger Allan W.

Har du ikke forståelse for, at de ikke kan have dig som kunde, når pengene fosser ud af deres pengekasse?

"Slet ikke, specielt ikke når Danske Spils oddsansvarlige i en chat her på BetXpert har kaldt Oddset et vidensspil og sagt, at man ikke har personlige limits og derved ikke forskelsbehandler. Så må de se indad og blive bedre til at sætte odds."

Ville du forstå det, hvis de skrev, at du var udelukket, fordi du vandt for meget?

"Nej. Det kan ikke passe, at et spilleselskab ejet af staten og dermed befolkningen udbyder vidensspil, hvor de ikke vil slås. Jeg har iøvrigt heller ikke vundet meget i forhold til mine samlede indsatser."

Du er sikker på, at du ikke har opført dig upassende?

"Min opførsel har været helt passende."

Danske Spil*: Vi kan til enhver tid udelukke en spiller

Danske Spils pressechef Marie Grabow Westergaard mener ikke, at de har gjort noget galt. De har blot fuldt deres egne regler.
 
"Ifølge vores vilkår kan vi til enhver tid og uden varsel spærre en netspillers konto. Det er der sket her," siger hun til BetXpert.

Allan W er udelukket på grund af upassende opførsel. Kan I ikke begrunde det?

"Nej, det behøver vi ikke. Ifølge vores vilkår er der fire forskellige muligheder for, hvad vedkommende kan have gjort eller ikke have gjort. Det er det, der er grunden til, at vi lukker den konto. Det er beklageligt, hvis han synes, det er træls. Så må vi henvise ham til at spille et andet sted end hos os."

Kan det have noget at gøre med, at han har vundet for meget?

"Jeg har ingen kommentarer udover, at det er pga. paragraf 4 i vores vilkår, hvor vi kan have lov at smide folk ud. Mere er der ikke at sige."

Han synes, det er en grov beskyldning, I kommer med. I insinuerer jo, at han har snydt. Bør I ikke komme nærmere ind på det?

"Næ, han kan jo klage, hvis han føler for det. Han kan gå til en klageinstans eller Spillemyndigheden." (red, det er ikke muligt at klage til Spillemyndigheden.)

Jeg har set hans spilhistorik. Og han kommer jo ret hurtigt i et stort minus. Det spilmønster ser dog ikke ud til at ændre sig på noget tidspunkt. Hvordan kan det være, han ikke blev stoppet, da han var i minus?

”Det har jeg ikke nogen kommentar til. Der er ikke mere."

Og du har heller ikke nogen kommentar til, han fik mails fra VIP-klubben, da han var i minus?

"Næ. Jeg beklager, men jeg har ikke flere kommentarer."

Allan W ønsker af personlige årsager ikke at stå frem med sit fulde navn. Hans rigtige identitet er kendt af redaktionen. På BetXpert går han under brugernavnet AllanW