Der var knald på debatten, da Peter Emmike Rasmussen - oddsansvarlig fra Danske Spil* - onsdag aften chattede med BetXpert-brugerne. Se highlights her.

 

Chatten kom vidt omkring i går aftes, hvor Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil* svarede på spørgsmål om vidt og bredt fra BetXperts brugere.

 

Snakken kom omkring flere interessante emner som oddsmodeller, gode kvaliteter ved en oddssætter samt frokost og massageordning hos Danske Spil*.

 

Peter Emmike Rasmussen fortalte desuden også om, hvordan oddsmarkedet har udviklet sig gennem tiden - og hvilke kampe Danske Spil* selv sætter odds på i dag.

 

Vi bringer herunder highlights fra chatten - og har for overskuelighedens skyld skrevet nogle af svarene sammen.

 

Vi vil desuden gerne benytte lejligheden til at sige tak til Peter Emmike Rasmussen for at stille op. Der var god opbakning til arrangementet, og vi håber kunne lave lignende chat-sessions i fremtiden.

 

Sådan sætter man odds 

Kan du ikke beskrive en "normal" dag som oddssætter?

Peter, Danske Spil*:  Der er flere opgaver som oddssætter. Spillene skal oprettes, oddssættes og overvåges, og så er der en del kampe der skal laves Live betting på. Derudover har vi et Programblad der kommer to gange om ugen hos Forhandlerne som også skal laves. Vi har siden 2014 haft åbent for spil døgnets 24 timer, dvs. der er altid en på job.

 

Hvordan sætter I odds på en kamp?

Peter, Danske Spil*Der er forskellige faktorer vi ser på. Holdenes form, motivation, trupstatus, skader osv.

Eks. fodboldkamp: Vi chancevurderer de to hold, eks 50-30-20% på 1X2 og vurderer antallet af mål der vil blive scoret i kampen. Det lægger vi ind i en model der derefter kan beregne et utal af øvrige odds på kampen, eks. odds på 1.halvleg, Halvleg/fuldtid, Handicap osv.

 

Sidder I og regner odds ud på alle de kampe i har på en uge? det må da være noget af et arbejde! plukker i aldrig fra andre bookies?

Peter, Danske Spil*Vi får en del odds leveret fra en samarbejdspartner. Det har vi gjort siden nov. 2013 hvor vi gik fra 999 kampe til nu tusindevis af kampe og odds. Men eksempelvis dansk sport laver vi 100% selv.

 

Vejen ind som oddssætter

Hvordan blev du oddssætter for det er jo ikke en uddannelse man kan tage?

Peter, Danske Spil*: Korrekt, det er ikke noget man kan læse sig til. Jeg søgte en stilling tilbage i 1998, og jeg kom direkte fra skolen/uni. Så der er ingen hindring i at søge. Og jeg kan oplyse at vi faktisk søger en oddssætter, så det er bare at sende en ansøgning afsted. Du skal være interesseret i sport, i spil og have flair for tal/matematik/statistik.

 

Den her model I bruger, beregner den de underliggende markeder forskelligt fra liga til liga?

Peter, Danske Spil*: Hvis det er præcis de samme procentchancer vi giver på 1X2 og U/O 2,5 mål i kampen, samt at vi har den samme tilbagebetaling på markederne, så skulle den gerne give de samme odds.

 

Hvilke stats læner I jer op af, når I skal vurdere et holds styrke? Altså placering i tabellen, mål stats, skud stats?

Peter, Danske Spil*Vigtigst er nok formkurven, et hold der har vundet de sidste 6 kampe, bør komme med selvtillid end det andet hold der har tabt tilsvarende. Men mangler Messi, Suarez og Neymar, så er det jo også rimelig vigtigt. 

 

Hvilke sider bruger i til research når i sætter odds er det nogle du kan dele med os eller er det lukkede sider som i og andre bookmakere kun har adgang til?

Peter, Danske Spil*Nogle sider er kun forbeholdt os, men generelt er det oplysninger du kan finde alle steder. Eks. Holdnyt.dk som omtaler skader og karantæner.

 

Så må i have det forholdsvis nemt med at sætte odds på Barcelona, men desto mere svært at sætte odds på Albacete fra segunda da informationerne vel er noget svære at finde frem til?

Peter, Danske Spil*Korrekt. Det er her vi skelner. Vi kan selv vurdere Barcelonas odds, mens vi eks. på Spanien segunda Division får leveret odds fra vores samarbejdspartner.

 

Leicester-lussing

Flere og flere områder bliver outsourcet idag. Bla jeres eget live-betting setup. Er det en tendens du ser som fortsætter og evt omhandler andre områder? Risk management, balance the bogen eller bliver interne afdelinger opprioriteret?

Peter, Danske Spil*Selvom vi også får leveret diverse odds udefra, så har vi 100% styrringen af de odds vi udbyder, og overvågningen. Men siden 2013 hvor vi havde et begrænset antal af kampe om ugen, så har vi i dag uanede muligheder for at lave odds, så...

 

Er der regler om jeres egen betting? du må vel godt selv bette bare ikke hos ds?

Peter, Danske Spil*Nej jeg må ikke bette hverken hos os selv eller andre steder. Dog gerne deltage i Tips og Måljagt.

 

Står I til at tabe mange penge, hvis Leicester vinder Premier League?

Peter, Danske Spil*Ja vi står til at tabe et par mio. på Leicester som Premier League vinder. Vildt hvis de vinder.

 

Er i blev færre eller flere i din afdeling nu kontra for 10 år siden?

Peter, Danske Spil*Da Oddset startede i 1994 var der 4 mand, jeg kom til som den 5. Men i de sidste 4-5 år har vi i den grad udvidet antallet af oddssættere. Vi er 18 oddssættere.

 

Den typiske Oddset-spiller

Hvem er den typiske Oddset-spiller?

Peter, Danske Spil*Typisk oddsspiller spiller nok på favorit-sejre og gerne på handicap.

 

Hvilke ligaer stå du for?

Peter, Danske Spil*Jeg har som nogle af mine opgaver håndbold, fodbold, speedway.

 

Satte I bevidst oddset på Leicester som vinder af PL lavere end det burde være i efteråret? Altså for ikke at risikere et alt for stort tab?

Peter, Danske Spil*Nej det gjorde vi ikke, men der troede vi heller ikke selv de ville vinde Premier League...

 

Er odds på spillere som målscorere også en del af den model i bruger til fx. at generere halvlegs odds eller foregår det mere "manuelt"?

Peter, Danske Spil*: Ja det er det.

 

Hvordan betegnes jeres oddset/den lange bedst? Som vidensspil, underholdningsprodukt eller noget tredje?

Peter, Danske Spil*: Vidensspil men med en stor underholdningsværdi tilsat.

 

Hvor mange af jeres kunder har I givet personlige limits?

Peter, Danske Spil*: Vi har ingen personlige limits, alle har de samme limits.

 

Hvad vil du skyde på det vil koste i kapital at starte et bettingfirma i Danmark, selvfølgelig med licens?

Peter, Danske Spil*Det har jeg ingen ide om, men det kræver udover en masse penge et kæmpe setup.

 

Forskellige indsatsgrænser

Er der forskellige indskud-grænser på jeres offline terminaler alt efter hvor meget i taber på hver enkelt? Spurgt på en anden måde. Flager i dårlige maskiner og sætter den gener?

Peter, Danske Spil*Der er forskellige indskud-grænser fra kamp til kamp og liga til liga. De store fodboldkampe CHL, SU o.l. kan der spilles mere på end en kamp fra den engelske 5.division

 

Er der regler for hvor meget i må afvige fra fx. pinnacles odds på en superligakamp selvom i oddssættere måtte være uenige i markedsudviklingen på pinnacle eller hvem i nu skeler til?

Peter, Danske Spil*Vi skeler til markedet, så vi ved hvor vi ligger i fht. konkurrenterne, og derved vurdere at vi vil være højst på et udfald.

 

Tak men mente om den samme håndbold f.eks kan have højere limit i én terminal men lavere på en anden da netop den termintal er "kendt" for at tabe meget på Håndbold?

Peter, Danske Spil*Nej det er ikke tilfældet

 

Er der frokost og massage ordning hos jer? Gider jo ikke skifte job hvis man skal have en sur madpakke med

Peter, Danske Spil*Der er frokost og massageordning.