Ifølge Unibets pressechef, Per Marxen, har bookmakeren oplevet en enorm interesse for at spille på det amerikanske præsidentvalg. 

Endnu er intet afgjort i det amerikanske præsidentvalg, men mere og mere tyder på, at Demokraternes kandidat, Joe Biden, trækker sig sejrrigt ud. Det vil i så fald være vand på bookmakernes mølle, mener Unibets pressechef, Per Marxen, som BetXpert har talt med. Han afslører blandt andet til BetXpert, at bookmakeren på nuværende tidspunkt har haft en omsætning, der er seks gange så stor som ved valget i 2016. 

Hvordan har I overordnet set oplevet valget?

”Det er jo ikke slut endnu, men lad mig bare sige, at det har været lidt vanvittigt. 2016-præsidentvalget i USA var den største non-sport-begivenhed, vi nogensinde har haft målt på omsætning. Den omsætning overhalede vi for otte-ni dage siden. Endda så meget, at vi nu har omsat for seks gange så meget.” 

Vil du ud med nogle konkrete tal for 2016 såvel som i år?

”Jeg kan ikke komme ind på konkrete tal, nej. Det gør vi aldrig.”

Oddset i ren rutsjebanetur

Folk, der har fulgt med i oddsudviklingen på valget, vil vide, at de to kandidater henover de seneste par døgn har skiftes til at være bookmakernes favorit til at vinde. Den udvikling har de naturligvis også bemærket hos Unibet, forklarer pressechefen. Vi har for overskuelighedens skyld lavet en oversigt ud af Per Marxens ord:

Klokken 18.53 den 3. november
Donald Trump: 2,60
Joe Biden: 1,50

Klokken 01.00 natten til den 4. november
Donald Trump: 2,20
Joe Biden: 1,67

Klokken 03.20 natten til den 4. november
Donald Trump: 1,88
Joe Biden: 1,88

Klokken 04.20 natten til den 4. november
Donald Trump: 1,33
Joe Biden: 3,25

Klokken 04.05 natten til den 4. november
Donald Trump: 1,20
Joe Biden: 4.50

Klokken 06.00 den 4. november
Donald Trump: 1,70
Joe Biden: 2,15

Klokken 11.24 den 4. november
Donald Trump: 1,88
Joe Biden: 1,88

Unibets odds er i skrivende stund, torsdag den 5. november klokken 14.00, 1,17 på Joe Biden og 5,00 på Donald Trump. Unibet-pressechefen mener, at oddsdykket på Joe Biden skyldtes, at det gik op for folk, at der lå en masse brevstemmer, som endnu ikke var blevet talt op. 

Kun overgået af VM-finalen i fodbold 2018

Unibet-repræsentanten oplyser til BetXpert, at omsætningen ikke kun har været stor i non-sportsbegivenhed-kategorien. Det har faktisk været koncernens næststørste enkeltbegivenhed nogensinde, når man kigger på omsætning. 

”Dette valg er den næststørste enkeltbegivenhed, vi har haft målt på omsætning, kun overgået af VM-finalen i fodbold i 2018. Da spillet stadig er åbent, vil det slet ikke overraske mig, hvis vi ender med at slå omsætningen for VM-finalen." 

Per Marxen pointerer, at han ikke kun refererer til det danske marked, men til alle koncernens markeder verden over. Han gør det samtidig klart, at de hos Unibet gerne ser en Joe Biden-sejr rent tab/profitmæssigt.  

”Der er ingen tvivl om, hvor vores risiko ligger, og det vil være det samme for hele markedet: Hvis Biden vinder, så er det en god forretning for bookmakerne. Hvis Trump vinder, så skal bookmakerne igen til lommerne, og dét i endnu højere grad, end det var tilfældet ved valget for fire år siden (hvor bookmakerne tabte store penge på den overraskende sejr til Donald Trump, red.).”

Har det alt i alt været et meget usædvanligt valg i forhold til tidligere?

”Det diplomatiske svar må være, at lige siden præsidentvalget (i USA, red.) i november 2016 har normalitet ikke været et ord, man har forbundet med amerikansk politik. Et eller andet sted kommer det slet ikke bag på os, at det her valg er blevet så stort. På den anden side kommer det alligevel lidt bag på os, fordi det er så voldsomt, som det er. ”

”Her skal man nok ikke underkende Trump-effekten. Guderne må vide, hvor mange bøger der er skrevet om ham de seneste fire år. Nærmest lutter bestsellere. Den her karismatiske mand han tiltrækker sig uhyggelig meget opmærksomhed fra alle steder. Og selvom man ikke interesserer sig synderligt for amerikansk politik, så bliver det her cirkus med Trump alligevel interessant for enhver. Det gør, at omsætningen stiger markant hos bookmakerne. Der er også nødt til at være en Trump-faktor, for at en begivenhed, der ikke er traditionel sport, kan nå op på de her omsætningshøjder.”

Tror du, at vi kan se et sving tilbage igen, eller har kursen sat sig nu?

”Jeg er færdig med at kloge mig på amerikansk politik. Donald Trump har fået flere stemmer, end han fik sidst, men Biden har fået flere stemmer end nogen anden præsidentkandidat i historien (valget har den største stemmedeltagelse i 120 år, red.). Lige nu venter vi på, at brevstemmerne bliver talt op. Disse er umiddelbart til Demokraternes fordel, da Biden havde opfordret sine vælgere til at stemme tidligt.”

Alt i alt er det så en lettet pressechefen og en lettet Unibet-koncern, der kigger på udviklingen?

”Vi krydser forsigtigt fingre. Og selvom hele valget har været en underholdende rutsjebanetur, så må den tur gerne slutte på et tidspunkt. Vi behøver ikke flere sving i udviklingen.”

Hvis vi antager, at Joe Biden ender med at køre sejren hjem, hvor stort et overskud står I så til lige nu?

”På koncernplan er det millioner, vi snakker om. Mere konkret kan jeg ikke blive. Det er en forretningshemmelighed.”

Massiv interesse hos Betfair

Det er ikke kun Unibet, som har oplevet en stor interesse for at spille på det amerikanske præsidentvalg. På Spillebørsen hos Betfair er der blevet spillet for næsten fire milliarder kroner på valget. Helt præcist er der i skrivende stund spillet for 3.991.166.646 danske kroner. Det tal er senest tjekket torsdag den 5. november klokken 14.26.

Til sammenligning blev der spillet for over 1,6 milliarder ved valget i 2016, hvor præsidentvalget stod mellem Donald Trump og Hillary Clinton. Beløbene vidner altså om en enorm interesse og fortæller også noget om begivenhedens betydning og størrelse, da folk over hele verden følger præsidentvalget. Herhjemme dækker de danske medier nærmest valget lige så tæt som vores eget folketingsvalg. 

Oddsene på de to kandidater har svinget frem og tilbage flere gange. I går formiddags (onsdag den 5/11, red.) var Donald Trump favorit, men den siddende præsident ser nu ud til at tabe valget til Joe Biden, omend han har meget svært ved at acceptere nederlaget. På Twitter har han skrevet adskillige tweets om sin utilfredshed. Et af disse tweets kan du se nedenfor.