Torben N. Sørensen går lige til stålet i sin gennemgang af Champions League 2015/16: Værdi - eller ikke værdi! Ud fra en kort analyse fælder han dom over hvert hold, hvor et skiller sig markant ud! På trods af at finalen i maj måned spilles på Giuseppe Meazza/San Siro i Milano, Italien, er det dog ikke de italienske deltagere, Torben har fidus til, ej heller de engelske eller de tyske... 


Denne artikel kunne sagtens slet og ret havde heddet "Hvem vinder Champions League?". Min journalistiske baggrund dikterer dog, at man aldrig slutter en overskrift af med et spørgsmålstegn. Men der kunne sagtens være tale om en undtagelse, for næppe er det spørgsmålstegn mere velanbragt end ved denne Champions League-artikel umiddelbart inden gruppe-spillet skydes igang.

Jeg har nemlig sat mig for at analysere ikke så meget denne midtugens forestående første spillerunde i gruppespillet, men hele Champions League-sæsonen kulminerende med, hvilket hold, der lørdag den 28, maj på Giuseppe Meazza/San Siro i Milano næste år vil løfte trofæet med de store ører.

Med det sagt, så er denne tekst imidlertid ikke så meget en analyse på, hvilken klub, der vinder Champions League - en hård nød at knække, omend et trekløver synes at skille sig ud - men mere et bud på, hvor der er værdi at finde.

Heldigvis har Rasmus Schmidt-Hansen allerede kreeret en glimrende Champions League-optakt og -gennemgang (se links herunder), hvilket betyder, at jeg ikke behøver bekymre mig om at komme omkring alt, men kan nøjes med at slå ned de steder, som jeg finder odds-mæssigt interessante. Inden vi går videre med hvert hold, så lad os lige se på vinderoddsene for samtlige 32 hold.

Champions League 2015/16 - gruppe A-D: Giganter mødes

Champions League 2015/16 - gruppe E-H: Barca og Bayern

Vinderodds - Champions League 2015/16

Odds på vinderen af Champions League 2015/16

Bedste odds Bookmaker
Barcelona 4,0
Unibet
Bayern München 5,50
Betfair Sportsbook
Real Madrid 6,50 Betfair Sportsbook
Chelsea 11,0
Bet365
Manchester City 13,0 Unibet
PSG 17,0 Bet365
Manchester United 19,0 Betfair Sportsbook
Atletico Madrid 21,0 Betfair Sportsbook
Arsenal 21,0 Bet365
Juventus 29,0 Unibet
Valencia 56,0 Unibet
Sevilla 81,0 Unibet
 Wolfsburg 100,0 
 Betsafe
 Roma 101,0  Bet365 
Porto  126,0 Unibet 
Leverkusen 151,0  Bet365 
Benfica 175,0  Betsafe 
Zenit   251,0 Unibet 
Lyon   251,0  Unibet
Galatasaray 251,0  Unibet 
CSKA Moskva 251,0 Unibet
Gladbach 251,0 Bet365
Shaktar Donetsk  501,0 Unibet 
PSV Eindhoven  501,0   Unibet
Dynamo Kiev   501,0  Unibet
Olympiakos   501,0 Unibet 
Gent  1001,0  Bet365 
Malmö 1501,0 Unibet
BATE Borisov 2001,0 Bet365 
Dinamo Zagreb 2001,0 Bet365 
Maccabi Tel Aviv 2001,0 Bet365 
Lokomotiv Astana 2501,0 Bet365 

CL-holdene: Favoritter, outsidere, langskud og spild af penge

Så lad os starte med at kigge på, hvilke hold der realistisk har en chance for at løbe med Champions League-trofæet. Der er nemlig ikke megen idé i at kaste selv små skillinger efter klubber, som i realiteten har nul chance for at vinde (omend Unibet*'s odds 501 på Shakhtar Donetsk ellers kunne lugte af at være værdi.)


Bookierne har sådan lidt groft sagt inddelt de 32 Champions League-deltagere i fem kategorier.

  • A) de tre store favoritter
  • B) farlige outsidere
  • C) langskuds-outsidere
  • D) urealistiske vindere
  • E) hold uden jordisk chance

Hvis du vil gyse, græmmes og begejstres så læs også denne artikel af Torben N. Sørensen, hvor han fortæller om alle de store og smertelige erfaringer, han har haft med at udpege Champions League-vindere. For god ordens skyld, så er det ikke læsning for sarte sjæle.

Torben NS: Glæden og smerten ved højodds-betting

De tre store favoritter

FC Barcelona
Forsvarende mester og vel det bedste spillende fodboldhold, kloden har set de seneste 10 år. Som forsvarende mester og med en offensiv anført af verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi, assisteret af verdensstjerner som Neymar og Luis Suarez og verdens over de seneste 10 år vel bedste midtbane-kreatør Andrès Iniesta så fortjener FC Barcelona prædikatet som turneringens forhånds-favorit.

Det er ikke usandsynligt, at FC Barcelona vil være i massivt mest boldbesiddelse i stort set samtlige deres kampe, og på gode dage kan Barca pille ethvert forsvar fra hinanden. Videre-kvalifikation fra gruppespillet synes at være en ren formalitet, og skal Barca videre frem i forårets cup-fase kikse, skal det formentligt ske mod et hold, som over to kampe (med mindre det er i finalen) vil være i stand til at stille sig kompakt defensivt og samtidigt have heldet på deres side.

Dén slags ér imidlertid sket før (inden for de seneste seks år har Atletico Madrid, Chelsea og Inter haft succes med den opskrift mod Barca), og kigger man på oddsene, så er fire gange pengene i en så hård turnering som Champions League ikke meget. Ydermere skræmmer det, at det de seneste 25 år ikke er lykkedes en Champions League-vinder at forsvare titlen.


Dom: FC Barcelona ér min (og bookiernes) favorit til at vinde Champions League, men odds 4,00 er en kende fedtet.

Bayern München
Jeg vil sige det med det samme - jeg tror, Bayern München så småt har forspildt deres chance.

Med det mener jeg, at Bayern de seneste to år har haft holdet til at kunne vinde Champions League (som de gjorde senest i 2013 med finale-sejr over Dortmund), men de har i de seneste to års semifinaler mod de to spanske giganter, FC Barcelona og Real Madrid, tabt på forundelig tam vis med en forfejlet og i mine øjne selvovervurderende taktik.

På sin sæt og vis burde Bayern-mandskabet den seneste håndfuld år egentligt have taget Champions flere gange end blot den ene gang i 2013, men skader, dårlig taktik og ren uheld i de afgørende kampe har flere gange stoppet dem. Og nu er vi så ved 2015/2016... og Robben og Ribery er ikke ligefrem blevet yngre, og de bliver formentligt heller ikke mindre skadet.

Det, jeg vil frem til, er at Bayern München set i et lidt større perspektiv synes at se en smule mere skrøbelig ud, end de har gjort længe. Det måske kun i min bog, men jeg tror ikke, at historik-pilen de næste sæsoner vil pege Bayerns vej, og mens jeg trods alt ikke har nogen problemer med at indlemme dem i Champions Leagues Top-3 favorit-felt, så har jeg meget vanskeligt ved at se, nogen som helst form for værdi i dem.

Dom: Bayern München vil stadig være en magt-faktor, men de kan få svært ved at fastholde de seneste fire-fem sæsoners dominante spil. Odds 5,50 på dem er alt for lidt i min bog.

Real Madrid
Real Madrid er den tredje store favorit, og naturligvis skal det være sådan. Real Madrids mandskab står på papiret ikke tilbage for noget som helst, og nu kom medvinds-fænomenet Christiano Ronaldo i weekenden i gang med fem kasser mod Espanyol. Det er sjældent en Champions League-turnering går i gang uden Real Madrid i favorit-inderkredsen, og at Rafael Benitez har overtaget tøjlerne efter Carlo Ancelotti er på den lange bane næppe nogen svækkelse.

Denne sæson ligner at kunne blive den helt store for midtbane-kreatør Luca Modric - holder han sig skades-fri, og i mine øjne er Real Madrid objektivt bedømt næstbedste bud på Champions League-titlen efter FC Barcelona. Meget afhænger af, hvordan Real kommer ind i foråret rent form-mæssigt, men det kan man sige om alle hold. Overordnet har Real Madrid det med at være lidt mere ustabil præsterende end FC Barcelona (plus Barca har formentligt et lidt højere top-niveau), så derfor er odds-forskellen mellem de to fair nok.

Dom: Real Madrid er et absolut velkvalificeret bud på CL-titlen, spørgsmålet er, om odds 6,50 er nok? I min bog nej, men kun marginalt. Gruppespillet kan med Paris Saint Germain og Sjakhtar Donetsk blive en anelse tricky, men det bør trods alt ikke volde Real uoverstigelige problemer at kvalificere sig videre til forårets ottendedelsfinaler. 

De farlige outsidere

Chelsea

Det er godt nok noget af en ræderlig sæson-start, Chelsea og José Mourinho har fået sig i Premier League, for efter weekendens nederlag til Everton står de noteret for blot fire point af fem kampe. Der er imidlertid en sandhed i, at præstationer og resutater i den hjemlige liga ikke bare sådan lige kan overføres til Europa, og nogle gange har der endda været eksempler på, at klubber har klaret sig bedre i Europa måske netop fordi det ikke er gået så godt på den hjemlige scene.

Uanset, så afgøres Chanpions League over en lang sæson, og derfor vil det være halsløs gerning at fokusere på et holds nuværende form, og desuden, så lur mig, om ikke "The Special One" over sæsonen nok skal magte at få sine tropper til at præstere. Jeg må indrømme, at jeg har meget vanskeligt ved at greje Chelsea Champions League-chancer, men for mig at se er der næppe nogen tvivl om, at Chelsea på den længere bane er Englands bedste bud på den europæiske titel.

Med det sagt, så berettiger det dog ikke nødvendigvis til nogen fremstående favorit-rolle. Der har de seneste seks år kun været én engelsk klub i Champions League-finalen, hvilket var i 2013, da Chelsea efter forlængelse og straffespark stjal sejren over Bayern München.

Dom: 11 gange pengene... Tjae, ikke umiddelbart så dumt endda, men alligevel vender jeg tommelen ned. De engelske klubber har ikke imponeret i Europa den seneste håndfuld år, og selvom Chelsea nok er bedste bud fra UK-siden, så synes jeg ikke oddset er attraktivt nok.

Manchester City 
Mange vil sikkert fremhæve Manchester City som et bedre bud på Champions League-titlen end Chelsea, men det er en opfattelse, jeg ikke deler. Øjeblikkelig form tillæger jeg ikke den store betydning (tingene bliver alligevel først afgjort til foråret), og Manchester City har trods nu flere års CL-erfaring fortsat med at skuffe i den store europæiske turnering.

Dette med Champions League-rutine er en ting, som ikke må undervurderes, og jeg skal se Manchester City præstere på den internationale scene først, før jeg for alvor tror på dem. Desuden risikerer gruppespillet (Juventus, FC Sevilla og Gladbach) at blive mere tricky for Manchester City, end de fleste englændere nok aner.

Dom: Odds 13 repræsenterer i min bog ingen som helst værdi

Paris SG
Ja, se nu er vi ved noget, som bør være en overvejelse værd. Penge, penge og atter penge har skubbet Paris St. Germain frem til en totalt enerådende rolle i fransk klubfodbold, og klubben har i Champions League de seneste sæsoner gjort fremskridt og lagt på år for år. Og er det nu i 2015/16 så tid for PSG til at tage det sidste skridt?

Formentligt er den endelige Champions League-titel nok lige at tage munden for fuld, men fristende odds 17 på Paris SG til at løfte trofæet med de store ører er alligevel en overvejelse værd. Én af de ting, der tæller ned i min bog, er imidlertid, at holdets store stjerne Zlatan Ibrahimovic formentligt er på vej ind i sin karrieres efterår. Der synes at være lige et par kilo for meget på svenskeren, hvis teknik stadig er nærmst overjordisk, men som synes at have mistet en smule fart på de første meter. Edinson Cavani som Zlatans målscorer-arvtager imponerer mig ikke (på højere CL-niveau, forstås), og alt i alt synes oddsene sat fair nok.

Dom: 17 gange pengene på PSG er bestemt en overvejelse værd, men er det givet, at holdet bare fortsætter med at gøre det bedre i Europa? En gengagelse af sidste sæsons kvartfinale bør det blive til, men mere end det...? Desuden synes et generations-skifte på nøgle-pladser måske snart at være tiltrængt. PSG er totalt enerådende i Frankrig, men at bide skeer med de helt store i Europa er noget andet. Oddset er interessant, men jeg vender marginalt tommelen ned.

Manchester U
Her er der noget, jeg ikke forstår. Old Trafford, Louis van Gaal og ikke mindst de mange Man. U-fans til trods... odds 18 (næsten det samme som på Paris SG...!) på Manchester United som kommende Champions League-vinder? Svaret til det er enkelt, ligesom med bysbørnene Manchester City er der ikke skygge af værdi at finde i Manchester United.

Lodtrækningen til gruppespillet faldt godt ud for United, men historikken peger på, at de store hold som regel finder vej til forårets cup-fase uanset, og så står de jo der alle lige. Og fremme ved ottendedelsfinalerne (hvor Man. U er et af 16 tilbageværende hold) så kommer spil på Man. U til odds 18 overhovedet ikke på tale.

Dom: Massiv minus-værdi, længere er den ikke. Hvad har Manchester United egentligt præsteret de seneste mange år, og spiller-for-spiller, hvor godt et hold har de så lige?

Atletico Madrid
Odds 21 hos Unibet* (og 22 hos ikke dansk-licenterede SBObet) - fantastisk!

Her er vi nemlig endeligt fremme ved noget, der vil noget. Når jeg kigger på odds på primært de engelske mandskaber, så må jeg undre mig såre over 21 gange pengene på Atletico Madrid som kommende Champions League-vinder. Det er for mig at se det klart bedste værdi-bet på CL-vinderen 2015/16.

Vi taler om Spaniens relativt klare nummer tre og et hold, der for to sæsonen siden vandt La Liga, var ét minut fra at tage Champions League-titlen og som i sidste lidt skuffende sæson trods alt nåede til kvartfinalen i Champions League, hvor de over to tætte kampe tabte knebent 0-1 samlet til Real Madrid.

Atetico Madrid spiller ikke det polerede og attraktive angrebs-fodbold, som FC Barcelona og til dels også Real Madrid står for, men Atletico har vist sig som et turnerings-hold, der er meget vanskeligt at få elimineret ud af en turnering. På vejen til Champions League-finalen for to år siden slog Atletico Madrid i kvart- og semifinalen henholdsvis FC Barcelona og Chelsea ud, og selvom sidste sæson ikke var så prangende, så nåede holdet alligevel med blandt de sidste otte (og kunne med lidt held have narret Real Madrid i kvartfinalen). Kigger man på spillertruppen, så er Atletico Madrid anno 2015 ikke dårligere end for to år siden, hvis noget, så tværtimod. Kort fortalt, så forstår jeg ikke oddset.

Atletico Madrid vinder Champions League til odds 21, Unibet*

Værdi, og pæn klar værdi endda. Med FC Barcelona, Bayern Munchen og Real Madrid som de berettigede klare CL-favoritter, så ser jeg Atletico Madrid i feltet lige efter. Atletico vil være underdogs mod Barca, Bayern og Real, men ikke uden chance (undervurdér ikke Diego Simeones taktiske evner). Lidt gået på spidsen, så ser jeg Atletico Madrid sammen med Chelsea og Paris Saint Germian som de logiske næste bud, hvis ikke en af "de tre store" løber med titlen. 21 gange pengene er alt for meget. Jeg ville på forhånd have overvejet seriøst at købe bettet til omkring odds 14-15 stykker. Se tippet her

Arsenal
Det gode spørgsmål er, hvorfor Arsenal skal vurderes til have dårligere chancer for at løfte Champions League-trofæet end Manchester United - og vel egentlig også Manchester City? Selv kan jeg ikke helt finde svaret. Arsenal bør kunne sikre gruppe-andenpladsen efter Bayern München (selvom man ikke skal undervurdere Olympiakos Piræus), og fremme ved forårets cup-fase kommer meget til af afhænge af lodtrækning og nogle gange også marginaler.

Petr Cech synes at være, hvad Arsenal-mandskabet har manglet som stabiliserende faktor, og tilgangen af den rutinerede ex-Chelsea-keeper er et stort plus. Alligevel kan jeg ikke finde værdi i London-holdet. De har hos bookmakerne ikke fået nær så meget "engelsk kredit" som Manchester City og Manchester United har, men jeg skal længere op end odds 21, før jeg føler mig fristet.

Dom: Arsenal synes at være blevet en smule undervurderet i forhold til de to Manchester-klubber (Chelsea er, indrømmet, vanskelig at vurdere for mig), men overordnet er det stadigt en smule vanskeligt at finde værdi i odds 21 på Arsene Wengers tropper.

Juventus
Man slipper ikke uden om sidste sæsons finalist Juventus i feltet af seriøse outsidere. Med det sagt, så synes Juve imidlertid ikke så stærk denne sæson, som de var i seneste. Starten på Serie A har været miserabel med kun ét point af de første tre kampe, og værre er det, at spillertruppen pga. skader og nogle fremtids-satsende udskiftninger i truppen ser mindre konkurrence-dygtig ud end den gjorde sidste sæson.

Man bør næppe lægge det store i Juventus' sæson-start, men det trækker heller ikke op, at de zebra-stribede er havnet i Champions Leagues dynamit-gruppe med Manchester City, FC Sevilla og Gladbach.

Dom: Odds 29 kunne synes meget for sidste sæsons finalist, men jeg vurderer prissætningen som ganske fair og objektiv. Det kunne ligne lidt af en "mellem-sæson" for Juventus, og jeg er for min part ikke fristet til at gøre indskud på Den gamle Dame.

Langskuds-outsidere

Valencia
I denne tredje kategori - langskuds-outsidere - finder vi syv hold, som alle kan gøre livet surt for selv de største, men som næppe har kvaliteten til for alvor at tale med, når man i straten af april tager hul på kvartfinalerne. Med det sagt, vil jeg dog anbefale, at man ikke undervurderer Valencia.

Der er gang i et ganske godt projekt i appelsin-byen, og Valencia kan godt gå dybt i Champions League-turneringen. Deres gruppe med Zenit St. Petersborg, Lyon og Gent ser spiselig ud, og kan Valencia snuppe førstepladsen i gruppen, så kan det med en lidt heldig ottendedelsfinale-lodtrækning (mod en gruppe-toer) snildt hedde en kvartfinale.

Valencia vinder Champions League. God tradingmulighed?

Tjae... odds 56 ér meget, og det er lige før, jeg er fristet til at gå på valencianerne (måske med option på out-trading/videre-salg ved en evt. kvart-/semifinale). Oddset er lige på grænsen, og det kunne lugte af måske at indholde smal værdi. Det især fordi Valencias gruppe ser overkommelig ud. 

FC Sevilla
Der er mange vurderings-sammenfald mellem FC Sevilla og ovenstående Valencia - med én undtagelse. Sevillas gruppe ser nemlig alt andet end nem ud. At udelukke, at de dobbelte Europa League-vindere kan gå videre i selskab med Manchester City, Juventus og Gladbach, vil jeg bestemt ikke (faktisk er der nok værdi at finde på FC Sevilla i efterårets gruppespil), men det kan ikke diskuteres, at gruppe-lodtrækningen betyder et større fratræk for FC Sevilla, sammenligner man eksempelvis med Valencia.

Dom: En sammenligning med oddsene på Valencia er naturlig. FC Sevilla står til odds 81, Valencia til 56 gange pengene. I min bog er Valencia måske nok marginalt stærkere end FC Sevilla, men den store forskel skal først og fremmest findes i, at de to hold er havnet i grupper af vidt forskellig sværheds-grad. Ergo finder jeg ingen værdi i spil på FC Sevilla som Champions League-vinder.

Wolfsburg
100 gange pengene på Tysklands næstbedste hold... Alligevel har jeg ikke de store problemer med at holde snitterne væk. Wofsburg mangler Champions League-rutine, og det trækker ned. Op trækker det, at gruppen ikke er den allersværeste, men alligevel tror jeg ikke på Wolfsburg helt har den nødvendige klasse, når det kommer til stykket.

Dom: Nix - oddset synes ved første øjekast interessant, men mod f.eks. de stærke spanske deltagere ser jeg ikke Wolfsburg trække sig sejrrigt ud over to kampe. Nul værdi.

Roma
Er odds 100 på Wolfsburg ved første øjekast interessant, så bør det vel også være det på Roma eller hvad? Måske, men trods Juventus' finale-plads sidste sæson, så er de italienske deltagere internationalt et langt stykke fra tidligere tider storheds-tid. Roma kan være interessant i efterårets gruppespil, hvor de skal dyste med Leverkusen om andenpladsen efter FC Barcelona, og på italiensk manér skal man ikke udelukke, at de måske også kan klare sig videre i en evt. ottendedelsfinale (afhængig af lodtræknig). Derfra er det dog vanskeligt at få øje på de helt store Roma-chancer.

Dom: Italiensk klubfodbold er ikke, hvad italiensk klubfodbold engang har været. Hundred gange pengene på Roma får det lidt til at rykke i denne skribent, men det er mest en historisk respekt-reaktion. Nu om dage virker oddset ganske fair, og indskud på Roma frister derfor ikke det store.

FC Porto
Historikken er i orden. FC Porto har vundet Champions League to gange tidligere, senest under José Mourinho i 2004, men de seneste 10 år er afstanden mellem de bedste og de næstbedste i Europa vokset, hvorfor en Champions League-titel til det ellers ganske habile Porto-mandskab ikke ser særlig realistisk ud. Objektivt vurderet bør FC Porto uden alt for stort besvær kvalificere sig videre fra gruppespillet, men med de mange budget-mæssigt større modstandere ventende i cup-fasen, så bliver det formentligt slut aller-aller-senest ved kvartfinalen.

Dom: Jeg kan godt lide FC Porto, og der venter formentligt portugiserne et godt gruppespil. Men holdet rækker ikke til at gå hele vejen. Selv et så højt odds som 126 frister ikke. Skulle det endelig gøre, så vil det være med henblik på tilbage-trading ved ottendedels- eller evt. kvartfinalerne.

Leverkusen
Tjae, Leverkusen var sidste sæson tæt på at sikre sig adgang til kvartfinalen, men måtte i ottendedelen efter to tætte kampe dog strække våben til Atletico Madrid pga. en tabt straffespark-konkurrence. Slet ikke dårligt, men jeg synes alligevel ikke, Leverkusen helt har det, der skal til, for at de kan bide skeer med de store.

Chancen for at gå videre til forårets cup-fase er der (de skal formentligt kæmpe med Roma om andenpladsen i deres gruppe efter FC Barcelona), men som det også er tilfældet for så mange andre hold i denne Champions League-turnering, så bliver det ulig sværere, og på sigt næsten umuligt, når man kommer frem til foråret.

Dom: Leverkusen er et udmærket og attraktivt spillende fodbold-hold, men det bliver ikke nødvendigvis nogen fordel over to kampe mod stærkere hold. Odds 151 er meget, men jeg ser det ikke indeholde værdi.

Benfica
Ligesom med FC Porto forventer jeg også at se Benfica fremme ved forårets ottendedelsfinaler, men igen ligesom med Porto, så står krukken dér så nok næppe længere til vands. Bevares, med en lidt heldig lodtrækning og lidt yderligere held i sprøjten i ottendeslfinalen, så kan man bestemt ikke udelukke at se Benfica fremme i en Champions League-kvartfinale, men gå hele vejen...

Dom: Nix.

Urealistiske vindere 

Zenit St. Petersborg
De vil så gerne slå igennem i Europas fineste klub-turnering, russiske Zenit St. Petersborg, men det synes aldrig at blive til det store. Det er nogle gange lidt vanskeligt at blive klog på russisk fodbold, eksempelvis er det jo lettere sindsygt, hvor ringe landsholdet præsterer, når man kigger på potentialet, men i disse år kan man roligt konkludere, at Rusland på klub-plan ikke har noget alvorligt at byde ind med, når det kommer til et skud på Champions League-titlen.

På papiret er Zenit St. Petersborg Rusland stærkeste klubhold, men trods at lodtrækningen ikke har været uheldig (Zenit er i gruppe med Valencia, Lyon og Gent), så frister ej heller et så højt odds som 251. Havde det været Europa League, så ja, i Champions League, nix.

Dom: Nul værdi. Man kan godt se Zenit St. Petersborg fremme i forårets cup-fase, men det bliver maksimalt til en kvartfinale, og sandsynligvis slutter festen før det.

Lyon
Jeg har ikke den store fidus til franske Lyon (eksempelvis vurderer jeg Monaco internationalt stærkere), og odds 251 på Lyon som kommende Champions League-vinder er ikke for meget overhovedet, nærmest tværtimod. Lodtrækningen har ikke på nogen måde været ond ved Lyon, men de kan alligevel godt få vanskeligt ved at kvalificere sig videre fra gruppespillet. Zenit St. Petersborg og (især) Valencia kan snldt vise sig at være for stærke for Lyon.

Dom: Nul værdi.

Galatasaray
Sporene skræmmer fra sidste sæsons CL-gruppespil, hvor Galatasaray sluttede sjok i deres gruppe, endda klart distanceret af tredje-placerede Anderlecht. Potentialet burde vel være til stede i Tyrkiets største klub, men jeg forventer lidt à la, at de tyrkiske forventninger bliver sat højere, end holdet kan bære. Nøgle-kampene i efteråret bliver mod Benfica, da Atletico Madrid virker et niveau stærkere, og helt uden muligheder er Galatasaray ikke. Det logiske vil dog være en tredje-plads i gruppen foran Lokomotiv Astana.

Dom: Man taler meget om "Heksekedlen i Istanbul", men faktum er, at Galatasaray de seneste år har haft vanskeligt ved at levere internationalt, også på hjemmebane. Det kan være min mistro bliver gjort til skamme, men jeg ser ingen værdi i spil på tyrkerne.

CSKA Moskva
Hvis man kan få odds 251 på Zenit St. Petersborg, hvordan kan det så være, at man også "kun" kan få odds 251 på CSKA Moskva? Internationalt og også på papiret virker Zenit som det bedste hold af de to russiske CL-deltagere, og CSKA Moskvas gruppe med Manchester United, Wolfsburg og PSV Eindhoven virker ikke nemmere end Zenits med Valencia, Lyon og Gent.

Dom: Med held i sprøjten kan CSKA Moskva måske knibe sig igennem til forårets cup-fase, men det bliver ikke nemt. Jeg finder absolut nul værdi i oddset.

Gladbach
Av-av-av, kan man tale om en dårlilg sæson-start, Gladbach har fået i Bundesligaen. Nu skal man som tidligere skrevet passe meget på med at overføre hjemlig form til den europæiske scene, men jeg kan ganske enkelt ikke se Glachbach være et seriøst Campions League-vinderbud. Tyskerne kan i et yderst vanskeligt selskab med Manchester City, Juventus og FC Sevilla endda få vanskeligt ved at kæmpe med om den Europa League-overførende tredje-plads i gruppen.

Dom: Nul værdi overhovedet.

Shakhtar Donetsk
Taler vi value-bet, så er vi måske fremme ved noget, som bør seriøst overvejes. Unibet* er nemlig fremme i skoene med lettere atronomiske 500 gange pengene (markant over resten af markedet) på en Champions League-triumf til Shakhtar Donetsk. Nuvel, Shakhtar vinder næppe Champions League, men det er et ganske driftssikkert hold med stor CL-rutine, og selvom lodtrækningen har maget det således, at Sjakhtar er havnet i en vanskelig gruppe med både Real Madrig og Paris St. Germain, så synes jeg, 500 gange er lige voldsomt nok.

Det mest logiske er, at det blot bliver til en tredje-plads i gruppen foran Malmö FF, men Shakhtar er selv for store hold ikke nogen ønske-modstander. Det er klart, at man ikke skal smide børne-opsparingen efter et bet som dette (og det vil man næppe heller ikke få limit-mæssigt lov til, men en flad tyver kunne godt være en overvejelse værd... det selvom Shakhtar nok er en smule svækket i forhold til de seneste par sæsoner, og selvom holdet spiller sine hjemmekampe i Lvov i den anden ende af Ukraine langt fra Donetsk.

Shakhtar Donetsk til odds 500?

Måske værdi. Shakhtar Donetsk vinder objektivt set næppe Champions League, men 500 gange pengene... hum-hum-hum...? 

PSV Eindhoven
Jeg glæder mig for min part til at se, hvad PSV Eindhovens talentfulde hold kan stille op i gruppe med Manchester United, Wolfsburg og CSKA Moskva. Manchester United ér favoritten i gruppen, men jeg synes det ser mere spændende ud, end odds-markedet afspejler. Med det sagt udelukker jeg ikke, at PSV kan skabe en overraskelse, men skulle de nå frem til forårets cup-fase, så stopper festen ret garanteret.

Dom: Ingen værdi.

Dinamo Kijev
Det lykkedes sidste sæson Dinamo Kijev at slå Shakhtar Donetsk af mesterskabs-pinden i Ukrinae, hvilket man må have respekt for, men jeg har alligevel svært ved at se Dinamo Kijev hive de store kaniner frem af hatten i Champions League. På papiret er Dinamo ikke bedre end Shakhtar (om noget, så tværtimod), men i det mindste ser deres gruppe med Chelsea, FC Porto og Maccabi Tel Aviv lidt nemmere ud end Shakhtars, hvor Real Madrid og Paris St. Germain står på programmet. Med det sagt, så tror jeg imidlertid, at både Chelsea og FC Porto vil vise sig for stærke.

Dom: 500 gange pengene for Ukraines mesterhold lyder umiddelbart lidt voldsomt, men i Dinamo Kijevs tilfælde virker det berettiget. Bedste chance for internatiional Dinamo Kijev-succes denne sæson er tredje-pladsen i gruppen og så satse på at gå dybt i Europa League.

Olympiakos Piræus
Man skal ikke undervurdere de mange-dobbelte græske mestre Olympiakos, der hjemme foran det fanatiske publikum i Athens havne-by Piræus kan gøre livet surt for enhver. Normalt knytter Olympiakos' gruppespil-forhåbninger sig da også til at hente maksimum ni point på hjemmebane, et enkelt point ude, og så håbe på, at det række til videre kvalifiktion, men i gruppe med Bayern München og Arsenal ser det svært ud.

Umiddelbart ligner det, at Olympiakos er blevet en smule undervurderet, og jeg synes ikke, man totalt kan udelukke en græsk videre-kvalifikation, omend det vil være en overraskelse. En græsk Champions League-triumf i foråret er dog uhyre vanskelig at tro på.

Dom: 501 er et meget højt odds, men jeg har uanset vanskeligt ved at se det indeholde værdi.

Uden jordisk chance

Gent, Malmö FF, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv og Lokomotiv Astana

Jeg vil ikke ofre det store krudt på de seks hold i denne sidste kategori, men i stedet komme med følgende påstand:

Ingen af de seks kvalificerer sig videre fra gruppespillet. Bevares, i enkelte kampe kan der da godt indtræffe en gedigen overraskelse, men realistisk står tredje-pladsen i deres respektive grupper som det højest opnåelige mål.

Dom (for alle fem): Ikke indskuddet værd.