Champions League-hymnen vil tirsdag 15. september igen hjemsøge de danske dagligstuer som et vidnesbyrd om, at Europas mest prestigefyldte turnering igen begynder. Læs Rasmus Schmidt-Hansens Champions League-optakt, hvor han har analyseret alle hold, listet nøglespillere op og vurderet holdenes transferhandler - ligesom der er et væld af tips og spiltanker i ærmet.

Her følger anden del af Champions League-optakten, hvor vi gennemgår grupperne fra E - H, hvor hold som Barcelona, Roma, Arsenal, Bayern MÜnchen, Chelsea og Valencia befinder sig. 

Første del kan du finde her: Champions League 2015/16 - gruppe A - D: Giganter mødes

Odds på Champions League - Følg eksperterne

Der ventes en sand regn af Champions League-tips, når vi nærmer os gruppespillet. Få blandt andet spilforslag fra disse tre eksperter:

Torben N. Sørensen

Jens Bøye

Rasmus Schmidt-Hansen

Herudover vil de respektive landeeksperter fra Serie A, Bundesligaen og Premier League også byde ind med tips. Få overblikket over hele ekspertpanelet her.

Udvalgte vinderodds til Champions League 2015/16

Barcelona 4,0
Unibet
Bayern München 5,50
Betfair Sportsbook
Real Madrid 6,50 Betfair Sportsbook
Chelsea 11,0
Bet365
Manchester City 13,0 Unibet
PSG 17,0 Bet365
Manchester United 19,0 Unibet
Atletico Madrid 21,0 Betfair Sportsbook
Arsenal 21,0 Bet365
Juventus 29,0 Unibet
Valencia 56,0 Unibet

Analyse af samtlige hold - Champions League optakt 2015/16

I denne optakt til Champions League 2015/16, vil der for hver gruppe indledningsvist gives et bud på slutstillingen efterfulgt af nogle tanker og refleksioner om, hvor værdien skal findes henne. Herefter gennemgåes holdene et for et med fokus på de vigtigste spillere samt hvor styrket/svækket holdet er kommet ud af det netop overståede transfervindue.

Gruppe E - Tæt kamp om at følge Barcelona videre

Bud på endelig stilling:

1. Barcelona

2. Roma

3. Leverkusen

4. BATE Borisov

Gruppe E Bedste odds Bookmaker
Barcelona 1,22
Danske Spil
Leverkusen 8,50
Partybets
Roma 9 Unibet
BATE Borisov 251 Unibet

Bettingtanker - Gruppe E

Til trods for at at Barcelona ikke må bruge sine nyindkøb, ligner holdet en klar favorit til at vinde Gruppe F. Sidste år så vi BATE i store problemer, hvor de bl.a. fik prygl af Shakhtar. Dette kunne meget vel gentage sig med de offensive kvaliteter, de tre hold i gruppen besidder, især når hviderusserne skal på udebane. Måske værdi i odds 1,75 hos Danske Spil* på, at Roma går videre, da jeg vurderer dem et skridt foran Leverkusen.

FC Barcelona

Vej til CL: Forsvarende vindere af Champions League.

FC Barcelona er vel næsten som en selvfølge blandt de største favoritter til at vinde trofæet. Man kommer dog som forsvarende mestre, og dette kan medføre et om muligt endnu større pres på holdet. Desuden er holdets indkøb først gældende fra efter gruppespillet, men de spanske mestre skal videre fra gruppespillet.

Nøglespillere:

Gerard Pique: med over 300 førsteholdskampe er Pique en rutineret herre i Barcelonas bagerste række. Pique har igen fundet sit niveau og må betragtes som en af de bedre midterforsvarer i verden. Han har dog fået noget uheldig omtale efter en dum bemærkning om Real Madrid og senest et rødt kort for at overfuse en dommer, hvilket har medført en mindre karantæne.

Andrés Iniesta: har om muligt fået en endnu større opgave end i sidste sæson. Et er anførerbåndet, men selvom Xavi ikke spillede som starter i sidste sæson, har han efterladt et tomrum. Vi så i Super Cup finalen mod Sevilla et Barcelona-mandskab falde helt sammen uden Iniesta. Klubmanden er da også noteret for over 550 a-kampe, så det er ikke helt underligt, at det kan mærkes, når han er med på banen og flytter bolden rundt.

Lionel Messi: er i mange øjnes verdens bedste fodboldspiller og med 486 kampe og 415 mål til følge i en alder af blot 28 lader, vi bare tallene tale for sig selv. Messi er en nøglespiller for FC Barcelona.

Transfer:

Barcelonas indkøb er først gældende fra januar, dvs. deres indkøb kommer ikke i aktion i gruppespillet og med afgang af Xavi og Pedro er det et svækket Barcelona- mandskab, vi får at se her i gruppespillet.

Ind: Pr. januar Arda Turan (Kant – Atletico Madrid) og Aleix Vidal (wing/back – Sevilla).

Ud: Xavi (midtbane ”anfører” – kontraktudløb) og Pedro (wing – Chelsea)

AS Roma

Vej til CL: Nr.2 i Serie A.

Roma spillede i sidste sæson på flere heste, man kom i en dynamit pulje i CL med Bayern München, Man City og CSKA Moskva og samtidig forsøgte man at slås om det italienske mesterskab. Man tabte 1-7 hjemme til Bayern München og mistede taget om begge turneringer. Romerne blev nr.3 i gruppen og blev efterfølgende slået ud i 1/8 delsfinalen af Europa League. Holdet fik dog hanket op i sig selv og sluttede flot nr.2 i serie A. Man har været meget aktive på transfer markedet og slog Juventus i serie A’s 2.spillerunde.

Nøglespillere:

Daniele De Rossi: er den ene af romernes egne helte. Han er viceanfører, har 100 landskampe på CV’et og næsten 500 kampe for Roma. De Rossi har tidligere været en af verdens bedste boks-til-boks midtbanespillere, men Roma anvender ham også i det centrale forsvar. Han har en kæmpe rutine og går forrest for holdet.

Miralem Pjanic: har til min store overraskelse overlevet transfervinduet og er fortsat at finde i Rom. Pjanic blev hentet i Lyon tilbage i 2011 og har etableret sig som en af de største profiler i Serie A. Pjanic leverede 10 assist i serie A i sidste sæson og leverede 5 mål, Pjanic er fantastisk med bolden, både hvad angår dødbolde og åbent spil og er derfor en evig trussel for modstandernes defensiv.

Francesco Totti: runder 39 til september og har ikke kræfterne til at spille så mange kampe som tidligere og heller ikke så ofte alle 90 minutter, men anførerens tilstedeværelse er altafgørende for romerne. Totti har for Roma spillet mere end 740 kampe, hvor det er blevet til 299 mål og 187 assists. Totti havde i sin tid chancen for at skifte til bl.a. Real Madrid, men han er en klubmand og et kæmpe ikon i Roma på og uden for banen.

Transfer:

Roma har haft et meget aktivt transfervindue. De har forstærket sig fint, men det virker lidt underligt, at man har sendt Ljajic afsted på et lejeophold. Dog har man hentet erstatninger ind og alt i alt syntes jeg, det er et stærkt vindue for romerne. Det bliver spændende at se, om Roma kan spille med både i CL, samt forsøge at slå Juventus af titlen i hjemlandet.

Ind: Iago Falqué (wing – Genoa), Wojciech Szcz?sny (målmand – Arsenal ”lån”), Mohamed Salah (wing – Chelsea ”lån”), Edin Džeko (angriber – Man City ”lån”) ogLucas Digne (back – PSG ”lån”),

Ud: Andrea Bertolacci (midtbane – AC Milan), José Holebas (back/wing – Watford), Alessio Romagnoli (forsvar – AC Milan), Federico Balzaretti (back – fodboldinvalid), Seydou Doumbia (angriber – CSKA Moskva ”lån”) og Adem Ljaji? (offensivspiller – Inter Milan ”lån”).

Bayer 04 Leverkusen

Vej til CL: Nr.4 i Bundesligaen - herefter kvalifikation, hvor man besejrede Lazio.

Leverkusen nåede sidste år 1/8-delsfinalerne, hvor der skulle en straffesparkskonkurrence mod Atletico Madrid til at sende holdet ud af turneringen. Holdets træner Roger Schmidt står for højt presspil og offensiv fodbold, og det skal fungere, hvis man igen i år vil videre fra gruppespillet.

Nøglespillere:

Bernd Leno: er blot 23 år, men har over 30 internationale kampe på CV’et. Leno har stået i buret i over 150 kampe for Leverkusen og på trods for den unge alder er han er en af de absolut vigtigste brikker i holdets succes.

Lars Bender: styrer Leverkusens midtbane med hård hånd. Den 26 årige anfører er en dygtig boks til boks spiller, som på fornemmeste vis holder kæderne sammen og ligger en fantastisk energi i det høje presspil. Christoph Kramer er netop vendt hjem efter 2 års leje hos Mönchengladbach og sammen udgør de en giftig duo på midten.

Stefan Kießling: kan vi vidst ikke komme uden om som nøglespiller for Leverkusen. Han har efterhånden været i klubben i små 10 år og har scoret 150 mål. Kießling er med sine 31 år en erfaren herre og med en dejlig målnæse. Han er viceanfører og scorede bl.a. 4 internationale mål for Leverkusen i sidste sæson.

Transfer:

Rolfes har indstillet karrieren, Castro er taget til Dortmund og Son er taget til Tottenham, men man har alligevel formået at styrke truppen. Javier Hernandez blev på sidste dagen hentet til at styrke angrebet, man har fået Kramer tilbage efter 2 års udlån. Leverkusen virker klar til at tage udfordringerne op i en forholdsvis svær gruppe.

Ind: Javier Hernández (angriber – Man Utd), Charles Aránguiz (midtbane – Internacional), Jonathan Tah (forsvar – Hamburger SV), Admir Mehmedi (angriber – Freiburg), André Ramalho (forsvar/defmidt – Salzburg), Kevin Kampl (midtbane – Dortmund) og Christoph Kramer (midtbane – Mönchengladbach ”lån ophørt”).

Ud: Josip Drmic (angriber – Mönchengladbach), Simon Rolfes (midtbane – karriere indstillet), Gonzalo Castro (midtbane – Dortmund) og Heung-Min Son (wing – Tottenham).

FC BATE Borisov

Vej til CL: Nr.1 i Belarusian Premier League herefter kvalifikation, hvor man besejrede: Dundalk, Videoton og FK Partizan.

Det er 5.gang siden 2008, at BATE Borisov er at finde i CL-gruppespillet. Holdet er blevet hviderussiske mestre de seneste 9 år, og det er altså et hold med masser af erfaring. En svær lodtrækning har gjort, at BATE skal tage gruppespillet som en oplevelse og se, om man måske kan ”stjæle” en 3.plads. Sidste år fik man tæsk, 3 point og en målscore på 2-24.

Nøglespiller:

Alexander Hleb: er vendt tilbage til BATE og er efterhånden blevet 34 år. Den tidligere Stuttgart og Arsenal profil, som også nåede 36 kampe for FC Barcelona, er for tredje gang i karrieren at finde hos BATE, hvor hans erfaring skal smitte af på BATE-offensiven.

Transfer:

Ikke nok kendskab til holdet.

Ind: Nemanja Nikolic (midtbane – Dinamo Minsk) og Aleksandr Hleb (offensivspiller - Gençlerbirlic i SK).

Ud: Egor Filipenko (forsvar – Malaga)


Gruppe F - Slaget står mellem Bayern og Arsenal

Bud på endelig stilling:

1. Bayern München

2. Arsenal

3. Olympiakos

4. Dinamo Zagreb

Gruppe F Bedste odds Bookmaker
Bayern München 1,35
NordicBet
Arsenal 3,80 NordicBet
Olympiakos 50 NordicBet
Dinamo Zagreb 100 NordicBet

Bettingtanker - Gruppe F

Bayern München er storfavorit til at vinde gruppe F, og det forventes Arsenal gør følgeskab videre til knock-out fasen. Bayern München fås til odds 1,35 hos Unibet*. Det frister dog ikke videre - derimod kigger jeg mere i retning af, at kaste en skilling efter Olympiakos på hjemmebane. Fx kan man få Olympiakos +1,5 hjemme mod Bayern München til odds 1,78 hos Bet365*.

FC Bayern München

Vej til CL: Nr.1 i Bundesligaen.

Er 3.gang lykkens gang for Guardiola og Bayern München? De er igen i år blandt favoritterne og målet er klart, de to seneste ganges semifinale-exit skal byttes ud med en pokal. Man har signet Juventus-profilen Vidal samt styrket offensiven med Douglas Costa, men bliver tabet af Schweinsteiger for stort? Og hvad med skadesramte Ribery?

Nøglespillere:

Manuel Neuer: er regerende verdensmester, verdensbedste målmand og blev senest nr.3 ved Balon d’Or, kun overgået af Messi og Ronaldo. Desuden var han med, da Bayern München vandt CL senest tilbage i 12/13 og er en vigtig sidste skanse samt spilopbygger for de tyske mestre.

Arturo Vidal: var en af nøglerne til Juventus' internationale succes i seneste sæson. Som bekendt tabte man finalen til FC Barcelona, men midtbanedynamoen Vidal gjorde livet surt for mange modstandere under vejs. Foruden skiftet til Bayern München har Vidal tilbragt sommerferien i hjemlandet Chile, hvor han var en af hovedrollerne bag landets Copa America sejr.

Robert Lewandowski: blev sidste sommers hentet i Dortmund på en fri transfer og leverede fra dag 1. Sæsonen bød på 49 kampe og 25 mål fra den farlige angriber. Lewandowski har før været i CL-finalen, dog for Dortmund i 12/13, men her tabte man til netop Bayern München. Så den farlige polak må have en hvis sult efter at revanchere dette.

Transfer:

Bayern var tidligt ude og lave sine handler i sommerens transfervindue, hvilket kan vise sig at være en fordel. Bredden i midterforsvaret syntes svækket med salget af Dante til Wolfsburg til slut i vinduet, men ellers synes jeg, det er 2 meget spændende indkøb til start-11, som man har foretaget sig. Vidal var en af de vigtigste nøgler i Juventus finaleplads, samt Chiles succes ved Copa America i sommers og går i mine øjne ind som en klar forstærkning i forhold til salget af Schweinsteiger. Vidal har før spillet i tysk fodbold, så tilvendingsperiode bliver der ikke meget af. Douglas Costa er ligeledes en fantastisk spiller. Ribery har været meget skadet de senere år, og Robben er ikke helt ung længere, så godt med et ekstra offensivt våben.

Ind: Arturo Vidal (midtbane – Juventus) og Douglas Costa (offensiv-spiller – Shaktar Donetsk).

Ud: Bastian Schweinsteiger (midtbane – Manchester United), Dante (forsvar – Wolfsburg) og Pepe Reina (målmand – Napoli).

Arsenal FC

Vej til CL: Nr.3 i Premier League.

Arsenal har ikke gjort det store væsen af sig på transfermarkedet, siden man tidligt fik fingre i den erfarne målmand Petr Cech, til gengæld er det nu et hold med 1 års mere erfaring, som skal forsøge at forbedre sidste års resultat, hvor man skuffende blev slået ud af Monaco i 1/16-dels finalerne. Det er et spændende hold, hvor de helt store offensive-profiler er den nykårede sydamerikanske mester Alexis Sanchez samt regerende verdensmester Mesut Özil.

Nøglespillere:

Petr Cech: 486 kampe for Chelsea, 114 kampe for det Tjekkiske landshold, 4 Premier League-titler, 1 Europa League titel og 1 Champions League-titel taler sit tydelige sprog, og der er ingen tvivl om den 33-årige Petr Cech er en forstærkning i Arsenal-målet. Han er fortsat i en god alder og kommer med masser af erfaring og sult til sin nye klub.

Aaron Ramsey: er på trods af sine blot 24 år allerede noteret for 228 kampe for Arsenal’s førstehold og i sæsonen 13/14 fik Ramsey for alvor sit gennembrud i den rød/hvide dragt. Til trods for han sad ude 3 måneder med skade, nåede han op på 16 mål i alle turneringer og blev kåret til ”Arsenal Player of the Season”. Siden da har den walisiske landsholdsspiller været en af de vigtigste brikker for The Gunners.

Alexis Sanchez: kom til Arsenal for 1 år siden fra mægtige FC Barcelona. Og til trods for et par gode år i Barcelona med 141 kampe og 47 mål til følge, valgte Sanchez altså at skifte videre til Arsenal, hvor han hurtigt er blevet en succes. Hans første sæson bød på 52 kampe, 25 mål, en FA-Cup titel, en plads på årets hold i Premier League og så blev han kåret til ”Arsenal Player of the Season”. Sommerferien brugte han i hjemlandet Chile, hvor man vandt Copa America, med netop Sanchez i hovedrollen.                          

Transfer:

Arsenal har skuffet mange fans i det senste transfervindue, hvor der været helt stille. Man har hentet Cech, hvilket jeg personligt er helt vild med. Arsenal har ikke haft en ordentlig målmand i efterhånden mange år, og det er et scoop at have fået en så erfaren målmand ind på holdet. Derfor virkede det også naturligt at Szczesny tog videre, og ellers har man ikke solgt ud af vigtige spillere eller købt ind.

Ind: Petr Cech (målmand – Chelsea)

Ud: Wojciech Szczesny (målmand – Roma)

Olympiakos FC

Vej til CL: Nr.1 Superleague Greece.

17 gange er man blevet græske mestre siden 1997, hvilket er resulteret i utallige europæiske gruppespil. Sidste år endte man i gruppe med Atletico, Juventus og Malmö og sluttede nr.3 1 point fra de senere italienske finalister. Hjemme på Georgios Karaiskakis Stadium hentede man maximum-point og turen til Grækenland bør modstanderne frygte.

Nøglespillere:

Jiménez: var i sidste sæson en solid sidste skanse for det græske storhold. Bl.a. havde han flere super-redninger i 1-0 sejren over Juventus. Jiménez er et produkt af Atletico Madrids talentarbejde, men den nu 29-årige keeper fik aldrig rigtigt chancen, bl.a. pga. en vis De Gea. Til gengæld har han fået erfaring fra Zaragoza og Benfica og er nu en vigtig brik i Olympiakos CL-drømme.

Esteban Cambiasso: skrev i sommers under på en 2-årig aftale med Olympiakos efter en ellers succesfuld sæson i Premier League for Leicester. Med 65 kampe for Real Madrid, 420 for Inter Milan og 52 argentinske landskampe er han en mand med en masse erfaring. Cambiasso vandt desuden i 09/10 CL med Inter, og så blev han til trods for sine nu 35 år kåret til Leicester’s Player of the Year inden han skiftede videre til Grækenland.

Alfreð Finnbogason: slog for alvor igennem i 13/14, hvor han scorede 29 mål i Æresdivisionen, men blev efterfølgende solgt til Real Sociedad, hvor han blot scorede 2 mål i sidste sæson. Dette har medført et lejeophold hos de græske mestre, hvor Finnbogason skal forsøge at finde målnæsen frem igen.

Transfer:

Olympiakos har haft et stærkt vindue. Der har været mange indkøb og mange salg, men alt i alt syntes jeg man er kommet styrket igennem. Især indkøbet af Finnbogason, som tidligere har vist han kan score på samlebånd og så erfarne Cambiasso er i øjenfaldende. Det bliver spændende at se, om grækerne kan gentage sidste års hjemmebanesucces.

Ind: Alfreð Finnbogason (angriber – Real Sociedad”leje”), Felipe Pardo (wing – Braga), Manuel da Costa (forsvar – Sivasspor) Brown Ideye (angriber – West Brom) og Esteban Cambiasso (midtbane – Leicester City)

Ud: Konstantinos Mitroglou (angriber, topscorer – Fulham ”lån ophørt”) og Ibrahim Afellay (wing – FC Barcelona ”lån ophørt”).

Dinamo Zagreb

Vej til CL: Nr.1 i Prva HNL herefter kvalifikation, hvor man besejrede: Fola Esch, Molde og Skënderbeu Korçë.

Dinamo Zagreb missede sidste år Champions League, da man i 3.kvalrunde måtte se sig besejret af AaB. Dette betød en tur i Europa League, hvor man fik en svær lodtrækning og endte som nr.3 efter Celtic og Red Bull Salzburg. I den hjemlige liga var man suveræne og gik igennem uden nederlag. Det samme gør sig gældende i år efter 8 spillerunder. Desværre for kroaterne er gruppen svær, og håbet må være at kæmpe med om 3.pladsen.

Nøglespillere:

Ivo Pinto: er i gang med sin 3. sæson for Dinamo Zagreb. Den nu 25-årige højre back var udråbt som et back-talent, men det er først hos Zagreb, at han har spillet regelmæssigt. Til trods for sammenlagt 34 U-landskampe har Pinto endnu sin seniordebut til gode, det kan dog nævnes, at han bl.a. sidste år var udtaget til truppen der vandt i Parken, men altså ikke kom på banen.

Armin Hodžic: var udråbt som et stort angrebstalent og hentet af Liverpool tilbage i 2011, men skader satte en kæp i hjulet på den unge angribers engelske karriere. Han er nu fyldt 20 og er startet som lyn og torden i den hjemlige liga, hvor det er blevet til 5 mål i 5 kampe.

Ángelo Henríquez: er netop blevet kåret til Copa America mester sammen med Chile, hvor han blev brugt som indhopper. Sommeren har også budt på et skifte fra Manchester United til Zagreb, og den nu 21 årige angriber skal se, om han kan finde formen fra sidste sæson, hvor han var udlejet til netop Zagreb og kvitterede med 21 mål i 25 kampe.

Transfer:

Ikke nok kendskab til holdet.

Ind: Gordon Schildenfeld (forsvar – Dynamo Moskva) og Marko Rog (midtbane – RNK Split).

Ud: Jozo Šimunovic (forsvar – Celtic).


Gruppe G - Chelsea er storfavoritter

Bud på endelig stilling:
1. Chelsea

2. FC Porto

3. Dynamo Kyiv

4. Maccabi Tel Aviv

Gruppe G Bedste odds Bookmaker
Chelsea 1,30 NordicBet
FC Porto 4,50
Danske Spil
Dynamo Kyiv 25 NordicBet
Maccabi Tel Aviv 225 NordicBet

Bettingtanker - Gruppe G

Chelsea er startet skidt i Premier League, men er storfavoritter til at vinde gruppen. Jeg syntes dog odds 1,30 er lidt fedtet. Chelsea starter hjemme mod Maccabi Tel Aviv og taget Chelseas nuværende form i betragtning er det måske ikke helt dumt at spille på Maccabi Tel Aviv +2,5 til odds 1,85 hos Bet365*.

Chelsea FC

Vej til CL: Nr.1 i Premier League.

Chelsea røg ud efter en dramatisk 1/16-delsfinale mod PSG. Mourinho har igen i år fokus på europæisk succes og man skal nå længere end sidste år. Chelsea er blandt outsiderne til at tage pokalen, men en uheldig lodtrækning igen kan gøre ondt på et på papiret styrket Chelsea-hold.

Nøglespillere:

Thibaut Courtois: har på trods af sine 23 år 154 kampe for Atletico Madrid på CV’et samt 42 for Chelsea, dertil kommer 31 optrædener for det Belgiske landshold. Ikke nok med det, så har han været med til at vinde La Liga, Copa del Rey, Europa Leauge, Super Cuppen, Carling Cuppen, Premier League samt at tabe CL-finalen til Real Madrid. Han er en yderst vigtig sidste skanse for Chelsea.

Cesc Fàbregas: blev i sidste sæson delt nr.3 med 4 assist i CL, samtidig blev han med imponerende 18 assist suveræn vinder af assist-listen i sin første Premier League sæson for Chelsea. Fàbregas har spillet sammen med Pedro i Barcelona og er manden, der kan sætte de offensive folk i scene for Chelsea.

Eden Hazard: har scoret 49 mål i sine 166 kampe for Chelsea og med udgangspunkt i sin venstrekant øjner han muligheden for at gøre livet surt for et hvert forsvar. Hazard scorede i ligasammenhæng 14 mål i sidste sæson og lavede 9 assist. Og Mourinho har før udtalt at skole ham lidt som Ronaldo til at blive en målmaskine. Hazard er blot 24, men udgør en vigtig rolle i Chelsea-offensiven, hvor diverse defensiver er nød til at give ham en masse opmærksomhed. 

Transfer:

Chelsea har ikke været så aktive i transfervinduet hvad angår spillere ind og ud af start 11. Man har sendt Cuadrado og Salah afsted på lejeophold i Italien, samt Felipe Luis retur til Atletico efter manglende succes på venstrebacken. Dertil er hentet Pedro, som er gået direkte ind i start 11 og en af sommerens tidlige samtaleemner Falcao. Kan Mourinho ”genoplive” hans karriere? Chelsea er startet skidt, men truppen ser umiddelbart let styrket ud.

Ind: Radamel Falcao (angriber – Monaco”leje”) og Pedro Rodríguez (wing – FC Barcelona).

Ud: Filipe Luís (back – Atletico Madrid), Juan Cuadrado (wing – Juventus”leje”) og Mohamed Salah (wing – AS Roma”leje”).

FC Porto

Vej til CL: Nr.2 i Primeria Liga.

FC Porto var i sidste sæson ved at levere en af CL’s helt store overraskelser, da man hjemme havde besejret Bayern München med 3-1 i kvartfinalen. (det gik dog helt galt i returopgøret) Holdet har endnu engang solgt ud af sine profiler, men har denne gang hentet legenden Casillas i Real Madrid til at vogte målet.

Nøglespillere:

Iker Casillas: kommer med en enorm erfaring med sine 725 a-kampe for Real Madrid, 162 landskampe, 1 verdensmesterskab, 2 europamesterskaber, 5 La Liga-titler og 3 CL-triumfer. FC Porto bliver ved med at skabe talenter som de sælger, samtidig med de gør en flot figur i liga og Europa. Casillas er gået direkte ind i start 11 og skal dele med sin erfaring hjælpe holdet til succes.

Giannelli Imbula: er efter skiftet fra Marseille gået direkte ind på den centrale midtbane for Porto. Imbula er hentet for ca 20 mio euro og spås en stor fremtid og kan måske allerede i sin første sæson i klubben vise sig som en af de helt store profiler. Han er det dyreste indkøb i FC Porto’s historie.

Vincent Aboubakar: skal i gang med sin anden sæson i FC Porto og skal forsøge at udfylde det hul Jackson Martinez har efterladt. Aboubakar gjorde det dog godt i sidste sæson når han fik chancen. Eksempelvis scorede han mod Shakhtar. Aboubakar har en utroligt fysik samt speed og kan gøre livet surt for mange forsvarer.

Transfer:

Med alt ære og respekt for Portos nuværende hold, så skal det sammenspilles og må være svækket. I forhold til hjemmebaneafklapsningen af Bayern München i sidste sæson er kun 4 spillere fra start 11 fortsat i klubben. De største tab ser dog ud til at være de 2 ekstremt dygtige backs Alex Sandro og Danilo. Porto har købt spændende ind, og jeg glæder mig personligt især til at se Imbula på højeste niveau.

Ind: Giannelli Imbula (midtbane – Marseille), André André (midtbane - Vitória SC), Danilo Pereira (midtbane - CS Marítimo), Maxi Pereria (back – Benfica), Dani Osvaldo (angriber – fri transfer) og Aly Cissokho (back – Aston Villa ”leje”).

Ud: Danilo (back – Real Madrid), Jackson Martínez (angriber ”topscorer” – Atletico Madrid), Ricardo Quaresma (wing – Besiktas), Casemiro (midtbane – Real Madrid “lån ophørt”) og Alex Sandro (back – Juventus).

FC Dynamo Kyiv

Vej til CL: Nr.1 Ukrainian Premier League.

Dynamo Kyiv kæmpede sig i sidste sæson igennem i liga og pokalturnering uden nederlag, men man var ej at finde i CL, hvor Shaktar Donetsk forsvarede de blå/gule farver. Dynamo Kyiv hentede i stedet europæisk erfaring i Europa League, hvor endestationen hed Fiorentina i kvartfinalen.

Nøglespillere:

Júnior Morares: er fra samme brasilianske kult som Robinho, men har ikke kunnet leve op til forventningerne. Han har det meste af sin professionelle karriere spillet for østeuropæiske klubber og er altså nu solgt til Dynamo Kiev. Her har han scoret 3 mål i holdets 5 første kampe og er allerede en vigtig brik for sin nye klub.

Andriy Yarmolenko: scorede i sidste sæson 14 mål og har allerede banket 3 i nettet i indeværende sæson. Den erfarne angriber er nu noteret for 71 mål i 177 kampe for Dynamo samt 49 landskampe for Ukraine, hvor det er blevet til 19 mål. Yarmolenko er blot 25 og er igennem sommeren rygtet til England, hvor Liverpool, Tottenham og Everton er meldt interesserede.

Transfer:

Jeg kender ikke meget til Dynamo Kyiv’s hold, Jeremain Lens kan være svær at erstatte.

Ind: Júnior Morares (angriber – Metalurh Donetsk)

Ud: Jeremain Lens (wing – Sunderland)

Maccabi Tel Aviv F.C.

Vej til CL: Nr.1 i Israeli Premier League - herefter kvalifikation, hvor man besejrede: Hibernians, Viktoria Plzen og Basel.

Maccabi Tel Aviv er eneste israelske hold, som aldrig har været rykket ned fra den bedste række og efter mesterskabet sidste sæson samt en flot kvalifikation, er de fortjente at finde i det forjættede land. Gruppen er ikke den mest skræmmende ved årets CL, men Maccabi ser på papiret ud til at være det svageste hold og dermed er man favoritter til at nappe fjerdepladsen.

Nøglespillere:

Tal Ben Haim: er hentet hjem efter udlandsophold, som bl.a. har budt på 13 kampe for Chelsea samt 9 for Manchester City tilbage i 2007-09. Den israelske landsholdsanfører er hentet hjem til at bringe erfaring til defensiven og en ro til de internationale kampe.

Eran Zahavi: blev i 2013 hentet hjem til Israel efter et ophold i Palermo. Den offensive midtbanespiller har fået stor succes i Tel Aviv, hvor det er blevet til 66 mål i 85 kampe. Zahavi scorede mod både Plzen og Basel og endte med 7 mål for 5 kvalifiakationskampe.

Transfer:

Ikke nok kendskab til holdet, men formodet det er let styrket grundet Tal Ben Haim.

Ind: Tal Ben Haim (forsvar – Charlton).

Ud: Rade Prica (angriber – Helsingborg) og Sheran Yeini (defensivmidt/back – Twente).


Gruppe H - Tæt kamp om avancement

Bud på endelig stilling:
1. FC Zenit 

2. Valencia

3. Lyon

4. Gent

Gruppe H Bedste odds Bookmaker
Valencia 2,15 NordicBet
FC Zenit 3,60
Unibet
Lyon 4 Unibet
Gent 50 NordicBet

Bettingtanker - Gruppe H

Zenit er startet skidt i den hjemlige liga - det samme kan dog siges om bookmakerfavoritten Valencia. Hos Lyon er nøglespilleren Fekir skadet i ca. 6 måneder. Trods en harkende åbning i Rusland, så mener jeg, at værdien skal hentes på Zenit. 3,60 tilbyder Unibet* for Zenit som gruppevinder, mens der er ligeledes flotte 1,65 at hente på Zenit til videre avancement. Europæisk erfaring er i mine øjne ligeledes nøgleord i Gruppe H, hvor jeg ikke forventer mig meget af Gent, men en tæt kamp om de 3 øverste pladser

FC Zenit

Vej til CL: Nr.1 i Russian Premier League.

Zenit blev sidste år nr.3 i deres gruppe i CL og måtte en tur i Europa League. Her blev det til et exit i kvartfinalen, da man mødte de senere vindere fra Sevilla. Holdet har masser af europæisk erfaring og er kommet i en gruppe med gode muligheder for avancement. Vær dog opmærksom på, at holdet er kommet skidt fra start i ligaen, og at træner Villas Boas har fået 6 kampes karantæne i den hjemlige liga og må derfor være en presset mand.

Nøglespillere:

Ezequiel Garay:er holdets defensive klassespiller. Til trods for interesse fra andre klubber valgte Garay for et år siden at skifte Benfica ud med Zenit og en lukrativ løn. Garay er også inde omkring startopstillingen for det argentinske landshold og udover at være en dygtig tackler, er han er udmærket spilopbygger.

Axel Witsel: har ligesom Garay en fortid i Benfica. Han valgte også pengene samt muligheden for at blive en vigtig mand i projekt Zenit. Witsel har hele sommeren været rygtet væk, især til Premier League, men Zenit har præsteret at skræmme potentielle købere væk med et stort prisskilt. Den belgiske landsholdsspiller får en vigtig rolle på midtbanen igen i år for Zenit.

Hulk: blev købt i samme vindue som Witsel, blot fra rivalerne fra FC Porto. Mange havde ellers forventet at den dygtige brasilianske wing/angriber ville skifte til Real Madrid eller en anden storklub, men Hulk valgte økonomisk sikkerhed samt en sikker plads i startopstillingen. Hulk er manden der kan gøre tingene selv og er ikke bleg for at banke på kassen fra over 30 meters afstand.

Transfer:

Zenit formåede nok engang at holde på profilerne Witsel og Hulk, men grundet en ny russisk regel om at skulle have flere russiske spillere på banen, følte klubben sig nødsagede til at sælge angriber Rondon. Man har for en gangs skyld ikke hentet nogle kæmpe stjerner, men til trods for den skuffende start i ligaen er det et slagkraftigt russisk mandskab vi har med at gøre.

Ind: Artem Dzyuba (angriber – Spartak Moskva) og Artur Yusupov (midtbane – Dinamo Moskva).

Ud: Andrey Arshavin (midtbane – Krasnodar), Anatoliy Tymoshchuk (midtbane – Kairat) og José Rondón (angriber – West Brom)

Valencia

Vej til CL: Nr.4 i La Liga - herefter kvalifikation hvor man besejrede Monaco.

Valencia har fået en rigtig god lodtrækning i årets CL. Holdet er tilbage i det sjove selskab og har gjort god figur på transfermarkedet. Valencia er et godt bud på et hold, der kan nå knock out-fasen. Man har dog skuffet i La Ligas to første runder med blot 2 point, og her skal der rettes op på nogle ting, før CL starter. Desuden er målmand Diego Alves ude indtil november.

Nøglespillere:

Shkodran Mustafi: udgjorde i sidste sæson et solidt midterforsvar sammen med Otamendi. Otamendi er solgt til Man City og med Alves skadet er Mustafis rolle på holdet nu endnu vigtigere. En solid defensiv kan betyde man kan få lov at komme videre, hvor det for alvor bliver sjovt - her er Mustafi en vigtig brik.

Dani Parejo: er Valencias anfører og midtbane-general. Med sin gode boldomgang er han manden meget af spillet går igennem ,og det er bl.a. hans opgave at sætte nogle af de offensive profiler i stillingen. I sidste sæson tilføjede Parejo en ny dimension til sit spil i form af at blive en farlig målscorer og med sine 12 La Liga-mål var han med til at sikre CL til Valencia.

Paco Alcacer: scorede i sidste sæson 11 mål, hvilket bl.a. resulterede i debut på det spanske landshold. Alcacer har fået sin fodboldopvækst i Valencia og er en spiller både fans, men også medspillere har stor respekt for. Selvom han blot er 22 og har en angrebs-kollega ved navn Negredo, så er Alcacer en nøglespiller i Valencias offensiv.

Transfer:

Man har mistet sin helt store defensive profil Otamendi, men har hentet glimrende erstatninger ind. Dertil har man hentet den spændende angriber Santi Mina og transferfrie Bakkali. Alt i alt er det et stærkt Valencia-mandskab, men holdet har haft sine opstartsproblemer og det kan vise sig at være slemt, at Alves først er tilbage i målet til november.

Ind: Santi Mina (angriber – Celta Vigo), Zakaria Bakkali (wing – PSV), Danilo Barbosa (midtbane – Braga ”lån”), Mathew Ryan (målmand – Club Brügge), Aymen Abdennour (forsvar – Monaco) og Aderlan Santos (forsvar – Braga).

Ud: Andrés Guardado (midtbane/wing – PSV) og Nicolás Otamendi (Man City)

Olympique Lyonnais

Vej til CL: Nr.2 i Ligue 1.

Efter 3 års fravær er Lyon tilbage i CL-gruppespillet og det gør de med et stærkt mandskab, hvor de har formået at holde på sidste sæsons profiler samt hente enkelt forstærkninger ind. Klubben, som vandt det franske mesterskab 7 år i streg fra 2002 til 2008 er igen med, hvor det er sjovt og bliver spændende at følge ved årets CL.

Nøglespillere:

Anthony Lopes: fik i foråret debut på det portugisiske landshold og med god grund. Lopes var igennem sidste sæson en stærk sidste skanse for Lyon, hvor han blot lukkede 33 mål ind i 38 kampe. Heraf blot 11 i 19 hjemmekampe. Lopes har tidligere haft tendenser til drops i ny og næ, men dette så vi ikke meget til i sidste sæson.

Valbuena: er hentet ind fra Dinamo Moskva og kan blive en vigtig spiller for Lyon. Efter blot 1 år i Rusland vender han hjem til Frankrig, men den tidligere Marseille-spiller tørner denne gang ud for Lyon. Valbuena kommer med en vis rutine og skal forsøge at fodre holdets angribere.

Lacazette: blev i sidste sæson ligatopscorer med 27 mål i 33 kampe og sluttede dermed foran bl.a. Zlatan Ibrahimovic. Lacazette er blevet omskolet fra kant til angriber og med stor succes, hvor han nu er en fast bestanddel af den franske landsholdstrup. Lacazette har været rygtet væk fra Lyon det meste af sommeren, hvor bl.a. Arsenal har været meldt sig som interesserede, men det er altså lykkedes Lyon at holde på deres stjerne.  

Transfer:

Umiddelbart synes jeg Lyon er kommet styrkede igennem transfervinduet, hvor det lykkedes at holde på Lacazette og Fekir. Desværre sagde man farvel til N’Jie og nu er netop Fekir skadet for resten af 2015. Valbuena kan med sin store erfaring vise sig som værende det helt store indkøb samt højreback Rafael, som er hentet ind i United.

Ind: Yanga-Mbiwa (forsvar – Roma), Valbuena (offensiv - Dynamo Moskva), Rafael (back - Manchester United), Beauvue (angriber – Guingamp) og Morel (venstreback – Marseille).

Ud: Gourcuff (midtbane – free agent) og N'Jie (angriber – Tottenham).

KAA Gent

Vej til CL: Nr.1 i Jupiler League.

Gent er årets ”danskerklub” i Champions League. I angrebet har man Nicklas Pedersen samt nyindkøbte Lasse Nielsen i midterforsvaret. Gent blev for første gang i klubbens historie belgiske mestre og debuterer i år i CL-gruppespillet. Og som det ofte ses med debutanter, spås holdet da heller ikke de store chancer.

Nøglespillere:

Lasse Nielsen: er blevet hentet for at styrke defensiven til denne sæson og er gået direkte ind som styrmand i bagkæden. Holdet har blot lukket 2 mål ind i de 5 første ligakampe, og det er bl.a. takket være den tidligere AaB-mand.

Moses Simon: blev hentet i vinters og kvitterede med 7 mål i 17 kampe. Rygterne siger, at Gent har afvist et bud fra engelske Sunderland og håber Simon kan få en stor rolle for Gent. Desuden fik Simon i foråret debut for Nigeria’s landshold og den blot 20 årige angriber kan have en lys fremtid foran sig.

Transfer:

Gent har haft en stille transfervindue, hvor man har forsøgt at forstærke sig en smule med de midler, man nu har. Desuden har man formådet at holde på mange af sidste sæsons profiler, men til trods for gruppen ikke er så skræmmende som mange andre er Gent primært med for at få en på opleveren.

Ind: Lasse Nielsen (forsvar – NEC Nijmegen) og Kalifa Coulibaly (angriber – Charleroi).

Ud: David Pollet (angriber – Charleroi).