Kom an 2019! proklamerede jeg i begyndelsen af januar da jeg gjorde status efter et nydeligt år 2018. Overmod? Hybris, ligefrem? Det synes bettingguderne at mene, for de har givet BetXperts ekspertpanel en ualmindeligt grum start på det nye år. Bitchslap fra Nemesis.

I januar havnede vi på en tilbagebetaling på 97% for 207 spilforslag. Det lyder måske ikke så slemt, men det var vores første måned med underskud siden marts sidste år.

Kampsportsekspert Loke Barrett og Serie A- plus Tyrkiet-ekspert Degnovic viste flaget med fine overskud, men samlet røg ekspertpanelet i rødt, bl.a. pga et uheldigt håndbold-VM (bettingmæssigt; resultatmæssigt gik VM som bekendt glimrende med dansk succes) og nogle ditto cykelløb. I alt fik 10 ud af 19 eksperter underskud i januar.

Fæle februar

Nuvel. Vi kan ikke have overskud i alle måneder; der skal være en bølgedal her og dér. I langt de fleste tilfælde kommer vi hurtigt op igen (og vi har jo haft overskud hvert eneste år - med een undtagelse).

Men lige nu ser februar endnu værre ud end januar: 41% for 33 eksperttip. Kun een ekspert (Rasmus G) ud af 11 har sorte tal; de andre roder rundt i rødt, inkl undertegnede (primært fransk fodbold) der skraber bunden med eet voidet tip og fire forkerte ud af fem.

Vi har ikke haft to underskudsmåneder klos op ad hinanden siden juli og august 2015, men lige nu virker februar opsat på at forlænge januars bølgedal. Heldigvis er måneden stadig ung, og vi kan stadig nå at rette op. Februar har kun 28 dage, men det giver os immervæk 25 at gøre godt med.

Stærk dækning: Rundeoptakter

Uanset om februar retter sig op, synes jeg at vi har en god basis. Et stærkt ekspertpanel (selv efter farvel til et markant navn) der dækker kompetent og bredt.

Et eksempel på dette: Vi har i 2019 en bedre dækning af de store fodboldligaer end vi har haft i årevis. Så god er dækningen at vi her i det nye år har kunnet bringe en optakt til hver runde i Premier League (der også kørte konceptet i efteråret), Primera, Serie A, Bundesliga og Ligue 1.

Det er et ambitiøst projekt der kræver tid og energi – ved siden af optakterne skal eksperterne stadig komme med tip - men vi mener det kan betale sig. Det giver mere debat om interessante fodboldkampe, og eksperterne tvinger sig selv til at komme ekstra godt rundt i ligadækningen. Hvilket bør afspejle sig i bedre tilbagebetalinger.

Indtil videre er resultatet blandet: Serie A-optaktsforfatter Degnovic har 107% for 8 tip, Ligue 1-manden har 106% for 25 tip (men ramte 4 forkerte i weekenden), PL-mand Thomas har 71% for 15 tip, La Liga-mand Andros har 85% for 11, BL-ekspert Rasmus har 189% for 3. Men året er stadig ungt, og tiptallet er begrænset. Lad os se hvordan det ser ud når foråret er omme.

Farvel til Roman Empire

En æra er slut: Roman Empire er ikke længere eksperttipper på BetXpert. Dette pga uenighed (ikke super-dramatisk, men nok til at fortsat samarbejde ikke giver mening), men lad mig slå fast: Overordnet har jeg været vældigt glad for at have Roman Empire her på sitet. 

Håndboldtip har svære kår fordi det er et relativt lille marked, så limits (generelle og personlige) er stramme, og bookmakerne er lynhurtige til at slashe odds, men håndbold er stadig interessant for mange af vores læsere, og RE har leveret masser af stærke tip og ditto analyser. Han er en knalddygtig håndboldekspert (og tipper) med talent for at formidle sin indsigt.

Bortset fra at det altid er tungt at sige farvel til en markant eksperttipper, er jeg dog ret optimistisk. Vi har mange kyndige håndboldfolk blandt vores læsere, og i skrivende stund er et par aspiranter i gang med et kvalifikationsforløb der måske munder ud i eksperttjans. Flere er velkomne til at henvende sig: [email protected]

Brugertip-konkurrence

Vores brugertip-system kan føre til en eksperttjans, men den kan også føre til andre ting. Her i februar får den bedste brugertipper således lodder til den store konkurrence om en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse (sponsoreret af Danske Spil*).

Læs mere om brugertip-konkurrencen her - men kort fortalt handler det om at levere brugertip og score så stort et overskud som muligt. Bemærk: Det skal være brugbare brugertip, dvs værdispil med realistisk chancevurdering og saglig begrundelse. Skorter det på seriøsiteten, godkendes tippet ikke (dvs at det ikke fremgår på forsiden), og så tæller det ikke med i konkurrencen.

Er man i tvivl om noget, kan man spørge undertegnede på [email protected]