I denne uge vender vi blikket mod eksotiske steder som Dubai, Acapulco og Sao Paulo, og det skal blive spændende at se, hvem der har tænkt sig at høste noget selvtillid inden den næste måneds vigtige strabadser i Davis Cup og Masters 1000-turneringerne i USA, og hvem der måske har valgt at pakke badebukser i stedet for tennisketchere.

Verdens bedste tennisspiller, Novak Djokovic, er endelig på banen igen, når han traditionen tro deltager i ATP 500-turneringen i Dubai. Det er 9. år i træk, han spiller den, han har vundet den fire gange før og er naturligvis favorit til at gøre det igen, selv om feltet ser stærkt ud med deltagelse af blandt andre Wawrinka, Berdych og Kyrgios.

I Mexico spilles der også en 500-turnering i Acapulco, og sidste års finalister, Nishikori og Ferrer, må vel også betegnes som dette års hovednavne, selv om der er mange andre om buddet i et virkelig stærkt og jævnbyrdigt felt.

Udover de to nævnte top 10-spillere gøres der blandt andet selskab af mange kompetente modstandere, som befinder sig lige udenfor top 10. Dimitrov, Thiem, Tomic, Karlovic og Cilic ser ud til at være i deltagerfeltet, mens Raonic og Anderson desværre døjer med fysiske skavanker og har været nødsagede til at melde afbud.


Brasilien er for anden uge i træk vært for en ATP-turnering, men denne gang går vi et skridt ned i prestige, da vi har at gøre med en 250'er i Sao Paulo. Deltagerfeltet er mildest talt også af en anden kaliber sammenlignet med de sidste par foregående uger af Golden Swing, og det ser ud til, der ligger en lidt billig turneringssejr og venter for en spiller fra verdensranglistens tredje eller fjerde hylde.

ATP Dubai: Fortsætter Djokovic ad vindersporet?

Turneringsinfo

Sted: Dubai, Arabiske Emirater

Status: ATP 500

Underlag: Hard court udendørs

Antal spillere i hovedrunden: 32

Forsvarende mester: Roger Federer

De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Stanislas Wawrinka (2), Tomas Berdych (3), Roberto Bautista-Agut (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Dubai 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,40
Bet365
Stanislas Wawrinka 6,50
Tonybet
Tomas Berdych 9,00
Bet365
Nick Kyrgios 15,00
Bet365
Roberto Bautista-Agut 26,00
Tonybet
Martin Klizan 41,00
Tonybet

Én af de mest populære destinationer på ATP 500-touren er utvivlsomt turneringen i Dubai. Det vrimler normalt ikke med tilskuere, men rige tilflyttere og oliesheiker kommer alligevel gerne valfartende, når de helt store stjerner krydser klinger.

Heldigvis for turneringen så har der også i år været fint gang i tilmeldingerne fra de etablerede topspillere, og selv om Roger Federer, der plejer at gøre holdt her, er forhindret pga. en nylig knæoperation, og Andy Murray netop er blevet far, så er afløserne klar til alligevel at gøre turneringen til en god og seværdig oplevelse.

De umiddelbare udfordrere til den oplagte turneringsfavorit, Djokovic, gemmer sig i Berdych, Wawrinka og Kyrgios, som alle netop har deltaget i indendørsturneringen i Marseille. Omstillingen fra Marseille til Dubai behøver ikke være vanskelig, men Kyrgios, der pt. spiller finale mod Cilic, har lidt kortere tid til at lægge enten en finalesucces eller en finaleskuffelse bag sig.

Oddset på Djokovic er helt nede i 1,40, og selv om det er uinteressant, så forstår man godt bookmakerne. Det ser ud til, at der kommer større og større afstand mellem ham og udfordrerne, og det kræver efterhånden en modig mand at gå imod den serbiske verdensstjerne. Han ligner ganske enkelt en mand, der har tænkt sig at sætte nye standarder og nye rekorder hver eneste sæson, og selv om de tidligere nævnte udfordrere bringer masser af kvalitet til bordet, så har jeg svært ved at se, hvordan Djokovic skal undgå at vinde sin femte titel her i Dubai.

Og så alligevel... De sidste fire sæsoner har Djokovic kun vundet denne turnering én gang, og nederlagene til Murray og Federer (gange to) er f.eks. sjældent noget man ser i Grand Slam-turneringerne. Måske er formen efter Australian Open stadig ikke helt på 100%, og måske er motivationen trods alt ikke lige så stor her, som den er i Masters- og Grand Slam-turneringerne.

Når vi så netop har tre farlige outsidere med skyhøjt topniveau, så er det måske ikke helt umuligt at finde sig en outsiderfavorit blandt udfordrerne. Særligt Kyrgios og Wawrinkas topniveau kan på sit bedste matche Djokovic, og Berdych har før givet Djokovic problemer i Dubai.

Derudover gemmer der sig to meget formstærke spillere i Klizan og Bautista-Agut i lodtrækningen (særligt Bautista-Aguts lodtrækning ser fin ud), mens Djokovic også kan vente sig en svær opgave allerede i anden runde, hvor genopstandne Youzhny, der også har gode meritter fra Emiraterne, formentlig venter.

Er Wawrinka i form til at slå Djokovic?

Wawrinka har fået sig en rigtig fin lodtrækning, hvor han står til at møde Kohlschreiber i kvartfinalen og Berdych i semifinalen. Det er efterhånden alment kendt, at Wawrinkas topniveau er så højt, at selv en velspillende Djokovic ikke nødvendigvis kan hænge på.

Jeg er ikke synderligt begejstret for Wawrinkas form, og det lignede unægteligt en vennetjeneste, da han smed kampen mod Paire i Marseille, men udendørs hard court passer traditionelt Wawrinka noget bedre end indendørs, og han har fået god tid til at tilvænne sig forholdene her i Dubai, siden han røg ud i Marseille fredag.

Når man så samtidigt medtager, at Djokovic tre gange de seneste fire sæsoner har tabt til Federer og Murray, så er det måske ikke helt tosset at lede efter Wawrinka som et alternativ til Djokovic her. Jeg synes dog, at odds 6,50 er for lavt - han skal trods alt igennem fire kampe mod dygtige spillere + formentlig Djokovic.

Skulle man have fidus til en tidlig Djokovic-exit, så er odds 6,50 på Wawrinka en gave sendt fra himlen, men føler man sig grundlæggende sikker på, Djokovic spiller sig i finalen, så vil det smarteste være at spille Wawrinka runde for runde i stedet, hvis man altså ønsker at sætte sin lid til en schweizisk turneringssejr.
 

ATP Acapulco: Mange om buddet i den mexicanske hede

Turneringsinfo

Sted: Acapulco, Mexico

Status: ATP 500

Underlag: Hard court udendørs

Antal spillere i hovedrunden: 32

Forsvarende mester: David Ferrer 

De fire topseedede: David Ferrer (1), Kei Nishikori (2), Marin Cilic (3), Dominic Thiem (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Acapulco 2016

Bedste odds Bookmaker
Kei Nishikori 2,75
Betsafe
David Ferrer 5,0 Betsafe
Marin Cilic 7,0
Bet365
Grigor Dimitrov 10,0 Bet365
Dominic Thiem 11,0 Bet365
Bernard Tomic 13,0 Bet365

Et tæt og spændende felt her i Acapulco, hvor Ferrer er forsvarende mester, Nishikori favorit og Dimitrov mit umiddelbare bud på en vinder fra outsiderfeltet. Turneringen blev tidligere afviklet på grus, men har været spillet på de blå hard court-baner de sidste to år.

Ferrer ser ikke ud til at være i den bedste form og mislykkedes ret brutalt med at forsvare sin titel fra Rio de Janeiro 2015, da han i sidste uge blev kørt af banen i Rio i to hurtige sæt. Ferrer har fået en svær lodtrækning, hvor der lægges ud med Millman, men også Karlovic, Johnson og Dolgopolov er at finde i hans fjerdedel.

Jeg synes umiddelbart, det ser vanskeligt ud for Ferrer at skulle forsvare sin titel her, selv om han formentlig hurtigt kan finde noget hard court-form, og han er heller ikke den dårligste spiller ift. omstilling fra grus til hard court.

Tomic og Cilic er i fjerdedel med hinanden, og jeg tror, Cilic får svært ved at få alverden ud af denne turnering, eftersom han kommer direkte fra et finalenederlag fra indendørsbanerne i Marseille. Tomic derimod har haft fin mulighed for at vænne sig til tanken om at spille her i Acapulco, og han gjorde det fint med en kvartfinale sidste år. 

Dimitrov og Nishikori er i mine øjne storfavoritter til at vinde hver deres fjerdedel. Nishikori har fået en på papiret meget let lodtrækning med Querrey og Chardy som værste konkurrenter, mens Dimitrovs værste konkurrenter i fjerdelen ser ud til at være Muller og Thiem. Det østrigske stortalent kommer lige fra to lange grusuger i Sydamerika og kan få svært ved at køre 100% her i Mexico, selv om han tidligere har vist sig som en spiller, der kan præstere over et længere stræk i træk.

Nishikori eller Dimitrov

Som tidligere nævnt i denne optakt, har både Nishikori og Dimitrov fået sig gode lodtrækninger. Nishikori er formstærk efter at have vundet sin obligatoriske titel i Memphis, og Dimitrov vandt turneringen her i 2014. Heller ikke han ser ud til at være i dårlig form, selv om nederlaget til Ram i semifinalen i Delray Beach i lørdags ser lidt overraskende og underlig ud.

ATP Sao Paulo: Tyndt felt med genopstanden Almagro i spidsen

Turneringsinfo

Sted: Sao Paulo, Brasilien

Status: ATP 250

Underlag: Grud

Antal spillere i hovedrunden: 28

Forsvarende mester: Pablo Cuevas

De fire topseedede: Benoit Paire (1), Thomaz Bellucci (2), Pablo Cuevas (3), Federico Delbonis (4)

Udvalgte odds - vinder ATP Sao Paulo 2016

Bedste odds Bookmaker
Nicolas Almagro 4,50
Bet365
Thomaz Bellucci 6,50
Tonybet
Benoit Paire 6,00
Tonybet
Federico Delbonis 8,00
Bet365
Guido Pella 21,00
Bet365
Santiago Giraldo 34,00
Bet365
Luca Vanni 67,00
Bet365

Det vrimler ikke ligefrem med stjerner i 250'eren i Sao Paulo den kommende uge. De fleste topspillere holder enten pause eller har skiftet gruset ud med hard court i Dubai eller Acapulco i stedet for at afslutte Golden Swing i en turnering, som ellers har et ret interessant potentiale. Centre court, som minder lidt om en gryde, kan skabe en ret fantastisk atmosfære, men brasilianerne er også primært interesserede i at se egne spillere.

Brasilianske storspillere er der efterhånden ikke mange af længere på touren, og det virker ikke ligefrem oplagt, at vi i denne generation får en ny Gustavo Kuerten at se, selv om den talentfulde Orlando Luz gjorde fremskridt i 2015 og Monteiro gjorde det af med Tsonga i Rio de Janeiro sidste uge.

Bellucci er den oplagte arvtager til Kuerten, og i princippet er han vel den eneste brasilianer, der har haft høj kvalitet, siden Kuerten stoppede, men Bellucci svinger ekstremt meget, og vi kan på ingen måde sætte vores lid til, at Bellucci sørger for, tilskuerne i Sao Paulo får noget at heppe på hele ugen.

Bellucci er dog én af turneringens klare favoritter som andenseedet, men sidste år røg han ud allerede i første runde, og det ligner umiddelbart, at der er større sandsynlighed for, at formstærke spillere som Cuevas, Almagro, Pella eller Delbonis ender med at løfte trofæet. Bellucci har dog et vanvittigt højt topniveau, og kan han først spille sig varm i turneringen, så kommer tilskuerne også med trofast støtte. Han skal bestemt ikke afskrives.

Paire er seedet ét, men han kommer lige fra indendørs i Marseille, så jeg har større fidus til sidste års finalist, Vanni, klarer sig igennem den øverste fjerdedel. Forsvarende mester, Cuevas, har Almagro i sin kvartfinale, og meget af Cuevas' niveau og motivation bliver formentlig bestemt af, hvordan han klarer finalen mod Pella i Rio de Janeiro søndag aften dansk tid.

Delbonis har fået en fin lodtrækning, hvor han dog står til ganske formstærke Lorenzi i kvartfinalen. Delbonis ligner dog en mand på vej i form, og jeg kan sagtens se en medrivende semifinale mellem ham og Bellucci for mig. En klassisk Brasilien versus Argentina, hvor turneringens intensitet topper med godt gang i de partiske brasilianere på lægterne.

Hellere Delbonis end Almagro

Almagro er sat som bookmakernes favorit, og det skyldes vel primært, at han både har slået Tsonga og Ferrer for et par uger siden. Hverken Tsonga og Ferrer rammer dog topniveauet pt., og jeg synes odds 4,50 på en Almagro-triumf her er temmelig dårligt.

Delbonis kunne godt være et interessant spilobjekt, selv om jeg er en anelse skuffet over Bet365s odds 8,00 på ham som samlet vinder. Jeg synes, han begynder at ligne en mand i form, han vandt tuneringen i 2014, han har bye i første runde og i øvrigt har han fået en ganske fin lodtrækning.

Skulle man kigge lidt længere ned ad listen over potentielle outsidere, så ligner italienske Luca Vanni et spændende spil til odds 67,00 hos Bet365*. Han nåede finalen sidste år, hvor han fik en form for gennembrud på touren, og jeg tror, den her turnering betyder noget helt særligt for ham. 

ATP Challengers denne uge

Kyoto, Japan

Turneringen spilles indendørs. Michal Przysiezny vandt i 2015.

Cherbourg, Frankrig
Turneringen spilles indendørs. Norbert Gombos vandt i 2015.


WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Doha, Qatar

Turneringen er en Premier Event (2,517,250$) og spilles på hard court udendørs. Lucie Safarova er forsvarende mester.

Acapulco, Mexico
Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på grus. Timea Bacsinszky er forsvarende mester.