Ligesom i uge 6 har vi også denne uge at gøre med tre turneringer af mindre størrelse, og også i denne uge skal vi til Sydamerika, Nordamerika og Europa. Golden Swing præsenterer en ATP 500-turnering i Rio de Janeiro med Rafael Nadal og David Ferrer i spidsen, mens både Marseille og Delray Beach har rang af ATP 250. Lars Baes har set nærmere på odds og vinderspil fra de tre turneringer.

I Sydamerika foretager vi næste stop på Golden Swing-turen i Rio de Janeiro, hvor brasilianerne lægger baner til denne uges største turnering - en ATP 500. Feltet adskiller sig ikke meget fra sidste uges udmærkede liste af navne med Nadal og Ferrer i spidsen, og det skal som altid blive interessant at se, hvilken Nadal-udgave vi får at se denne uge. I Buenos Aires var han milevidt fra det niveau, som han engang var så berygtet og respekteret for.

Frankrig er vært for endnu en 250'er, når Marseille byder indenfor til verdensklassetennis. Det er et yderst stærkt felt af en 250-turnering, vi ser her, og særligt interessant skal det blive at følge Wawrinka, som spiller sin første turnering efter Australian Open. Det samme gør Berdych, og derudover er der masse af kompetente kombattanter i form af Cilic, Monfils, Goffin og forsvarende mester, Simon.

Slutteligt skal vi lige runde det nordamerikanske kontinent, hvor Delray Beach har været afbudsramt fra turneringens helt store trækplaster; Raonic. Heldigvis ser feltet alligevel en helt del stærkere ud, end det vi netop har set i Memphis. Lodtrækningen viser både deltagelse af Tomic, Dimitrov og Anderson, og så er den helt store historie, at Juan Martin Del Potro endnu engang gør comeback efter endnu en håndledsoperation. Det skal blive meget interessant at følge Del Potros comeback efter næsten ét års kamppause, og mon ikke det er nu eller aldrig for den populære og hårdtslående argentiner.

ATP Rio de Janeiro: Genfinder Nadal grusmagien?

Turneringsinfo

Sted: Rio de Janeiro, Brasilien

Status: ATP 500

Underlag: Grus

Antal spillere i hovedrunden: 32

Forsvarende mester: David Ferrer

De fire topseedede: Rafael Nadal (1), David Ferrer (2), Jo-Wilfred Tsonga (3), John Isner (4) 

Udvalgte odds - vinder ATP Rio de Janeiro 2016

Bedste odds Bookmaker
Rafael Nadal  1,90
Bet365
David Ferrer 5,00
Bet365
Nicolas Almagro 19,00
Bet365
Fabio Fognini 28,00
Unibet
Dominic Thiem 31,00
Unibet
Pablo Cuevas 51,00
Unibet
Thomaz Bellucci 51,00
Unibet

Gruskaravanen gør holdt i Rio de Janeiro, hvor der er 500 ATP-point at hente for vinderen. David Ferrer er forsvarende mester efter han vandt én af sine lettere titler ved at slå Haider-Maurer og Fognini i de to afgørende kampe. Fognini havde forinden gjort det af med Nadal.

Det skal blive spændende at se, hvorvidt Nadal rejser sig ovenpå nederlaget til Thiem i Buenos Aires. Nadal spillede endnu en yderst middelmådig kamp, missede matchbold og præsterede sin måske karrieres ringeste tiebreak i afgørende sæt. Han har ingen fart i baghånden længere og har i det hele taget meget svært ved at styre duellerne, som han tidligere havde for vane at gøre på grus. Modstanderne bliver ikke længe plantet tre meter bag baglinjen, men i stedet er det Nadal, der ender som den defensive spiller, hvis modstanderen har lidt ekstra power.

Nadal virker som et meget uinteressant spilobjekt til 1,90 hos Bet365*, selv om han naturligvis er favorit, hvis han rammer noget, der minder om hans tidligere topniveau på grus. Ferrer er med rette sat som den nærmeste konkurrent oddsmæssigt, og jeg tror, der venter Ferrer endnu en lang uge her. 

Ferrer er dog umiddelbart kommet i den sværeste halvdel, hvor både Thiem, Fognini og Isner gemmer sig, og særligt den forventede semifinale mod Fognini/Isner kan blive svær for Ferrer. Thiem kommer formentlig med lidt fatigue fra Buenos Aires, hvor han i skrivende stund står i finalen mod Almagro, og hverken Fognini eller Isner bør have niveauet til at true Ferrer for alvor, så jeg forventer, Ferrer spiller sig frem til finalen, og odds 5,00 på en turneringssejr er umiddelbart ikke tosset.

I øverste halvdel står Nadal og Almagro til at møde hinanden, men først skal Nadal igennem Carreno-Busta, som tog Thiem til tre sæt i Buenos Aires og generelt er en meget kompetent grusspiller. Almagro tror jeg ikke meget på igen i denne uge, og det ligner en oplagt semifinale mellem Nadal og Tsonga, hvis ikke Bellucci på hjemmebane eller formstærke Cuevas kan lave mirakler. Begge spillere har højt topniveau og kan lukrere på Nadals knapt så imponerende niveau. 

Ferrer har en motorvej til finalen

Jeg har ikke helt gjort op med mig selv, om odds 5,00 på et titelforsvar er mine penge værd, men det er tæt på, jeg er overbevist om, der er mindst 20% chance for endnu en turneringssejr. 

Som minimum ligner det en solid investering ift. evt. at handle ud senere i turneringen, fordi Ferrer har en på papiret temmelig let vej til netop semifinalen. Jarry, Ramos-Vinolas, Thiem og Fognini lyder som den mest sandsynlige vej for Ferrer til finalen, hvor man så evt. kan handle ud, hvis en storspillende Nadal står på den anden side af nettet. Ferrer har en meget skidt indbyrdes statistik mod Nadal.

Thiem har dog tidligere vist sig meget stærk back-to-back, så det er ikke usandsynligt, at han fortsætter, hvor han slap i Buenos Aires, og så står Ferrer overfor svære modstandere i både kvart-, semi- og finale.

Et par frække outsidere kunne være Bellucci eller Cuevas, som begge ligger i odds 51,00 hos Unibet*. Bellucci er på hjemmebane, har et højt topniveau og kan lukrere på Nadals dårlige form, mens Cuevas er i fjerdedel med Tsonga og Sock som værste modstandere.

ATP Marseille: Wawrinka i aktion mod et stærkt felt

Turneringsinfo

Sted: Marseille, Frankrig

Status: ATP 250

Underlag: Indendørs hard

Antal spillere i hovedrunden: 28

Forsvarende mester: Gilles Simon

De fire topseedede: Stanislas Wawrinka (1), Tomas Berdych (2), Richard Gasquet (3), Marin Cilic (4) 

Udvalgte odds - vinder ATP Marseille 2016

Bedste odds Bookmaker
Tomas Berdych 4,00
Bet365
Stanislas Wawrinka 5,00
Unibet
Richard Gasquet 8,00
Bet365
Gael Monfils 9,00
Bet365
Gilles Simon 12,00
Unibet
Nick Kyrgios 15,00
Bet365

Ugens bedste deltagerfelt finder vi i Marseille, hvor Gilles Simon skal forsøge at forsvare sin titel på hjemmebane mod spillere fra øverste hylde. Wawrinka, Berdych, Gasquet, Monfils, Kyrgios, Goffin og Cilic er bare nogle af de navne, som vil forsøge at fravriste ham titlen her, og det virker ikke ligefrem usandsynligt, at der skal kåres en ny vinder i Marseille.

Nederste halvdel ser ekstremt giftig ud. Her befinder Berdych, Gasquet, Simon og Goffin sig, mens kometen Alexander Zverev, Gulbis og Kyrgios også ligger gemt her. Goffin har umiddelbart den letteste lodtrækning frem mod en kvartfinale, mens Berdych formentlig også i anden runde overkommer Zverev, der har spillet meget tennis på det seneste.

Simon spillede fint i Rotterdam, og jeg forventer, han kommer til at ligge meget tæt på sit topniveau her, men hans lodtrækning ser simpelthen så svær ud, at Unibets odds 12,00 på en gentagelse af sidste års titel ikke nærmer sig værdi. Simons vej til titlen kan sagtens blive Gabashvili, Kyrgios, Gasquet, Berdych og Wawrinka, og der kan man formentlig få langt mere end odds 12,00, hvis man spiller Simon dag for dag. 

Wawrinka er topseedet og er også øverste halvdels klart bedste bud på en vinder. Cilic ser godt nok bedre og bedre ud, men han returnerer stadig elendigt pt., mens både Monfils og Mahut slikker de sår, som Martin Klizan forvoldte dem i Rotterdam. 

Fremragende lodtrækning for Wawrinka

Unibet* skiller sig lidt ud med odds 5,00 på en schweizisk triumf i Marseille, og det ligner et meget værdiholdigt spil.

Jeg har tøvet en anelse, eftersom vi har at gøre med en ATP 250-turnering, hvor det ikke ligefrem kan garanteres, at Wawrinka rammer sit topniveau. Men lodtrækningen kunne næppe have flasket sig meget bedre for ham, og når man så ved, hvor højt et topniveau, han render rundt med, så er det fristende at give det et forsøg. Bye, Lopez, Paire og Cilic/Monfils ser ud til at være de hurdler, der skal overkommes, hvis Wawrinka skal ende i finalen. 

Min chancevurdering for Wawrinka-gevinst siger 23% - og dermed flot værdi i odds 5:

http://www.betxpert.com/ekspert/tips/atp-marseille-wawrinka-vinder-marseille

ATP Delray Beach: Kan Dimitrov finde motivationen?

Turneringsinfo

Sted: Delray Beach, USA

Status: ATP 250

Underlag: Udendørs hard

Antal spillere i hovedrunden: 32

Forsvarende mester: Ivo Karlovic

De fire topseedede: Kevin Anderson (1), Bernard Tomic (2), Ivo Karlovic (3), Grigor Dimitrov (4) 

Udvalgte odds - vinder ATP Delray Beach 2016

Bedste odds Bookmaker
Grigor Dimitrov 4,33
Unibet
Kevin Anderson 4,33
Bet365
Bernard Tomic 9,00
Unibet
Ivo Karlovic 14,00
Unibet
Juan Martin Del Potro 16,00
Unibet
Sam Querrey 21,00
Unibet

Den helt store historie i Delray Beach-turneringen, som har rang af en 250'er, er, at Juan Martin Del Potro, den tidligere US Open-vinder, gør comeback igen. Han har ikke spillet i snart ét år, og han har i den mellemliggende periode gennemgået endnu en håndledsoperation. Efter sigende er han set slå fine baghænder på træningsbanen, så der er måske et begrundet håb for, at vi får at se argentineren slå tungt fra begge sider i stedet for de mange slicer fra baghåndssiden.


Jeg spår ham dog ikke mange cvinderchancer i turneringen, selv om Raonic har meldt fra, og jeg er faktisk lidt overrasket over, Bet365* kun udbyder odds 12,00 og Unibet* odds 16,00 på ham som turneringsvinder. Det vil i min bog være en kæmpe overraskelse, hvis han vinder efter SÅ lang en pause, selv om han skåret ind til benet er turneringens bedste spiller.

Anderson og Dimitrov er de oplagte favoritter, men Anderson har haft skadesproblemer indtil videre i år, så ham forventer jeg ikke meget af, og lodtrækningen kunne også have været bedre. Dimitrov har en fin lodtrækning, og det er ikke langt fra værdi med de 4,33, som Unibet* udbyder.

Karlovic er forsvarende mester, og han er altid en farlig modstander i de her turneringer, men han har ikke fundet formen i år, og til odds 14,00 holder jeg mig umiddelbart væk, før jeg har set ham vinde nogle kampe. Nu vi er ved de store server, så spillede Querrey fint i Memphis, hvor han tog Nishikori til tre sæt, og Querrey kan muligvis lukrere på en ikke helt fit Anderson i anden runde og gå langt her. Odds 21,00 hos Unibet* virker interessant.

 

Dimitrov bestemmer selv

Jeg synes, Dimitrov har fået en rigtig fin lodtrækning, og han er i mine øjne den oplagte titelkandidat her. Han har spillet fint indtil videre i år, og de 4,33 er ret interessante i mine øjne. 

Det taler imod Dimitrov, at han ikke har spillet siden Australian Open, og at han ikke altid kommer med den største fokus til de her turneringer. Han har heller ikke spillet turneringen før, hvorimod flere af de andre titelkandidater som Anderson, Karlovic, Tomic, Querrey og Johnson har fine meritter her.

Har Dimitrov bestemt sig for at give den fuld skrue denne uge, så tror jeg på, han går hele vejen, men spørgsmålet er, hvorvidt han både finder motivation og niveau i sin første turnering efter Australian Open.

ATP Challengers denne uge:

Wroclaw, Polen

Turneringen spilles indendørs. Farrukh Dustov vandt turneringen i 2015.

Morelos, Mexico

Turneringen spilles på hard court. Victor Estrella vandt turneringen i 2015.

New Delhi, Indien

Turneringen spilles på hard court. Somdev Devvarman vandt turneringen i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i....

Dubai

Turneringen er en Premier Event (1,734,900$) og spilles på hard court udendørs. Simona Halep er forsvarende mester.

Rio de Janeiro

Turneringen er en International Event (226,750$) og spilles på grus. Sara Errani er forsvarende mester.