Som noget nyt forsøger vi med en ugentlig optaktsartikel til tennisugen, hvor vi kan samle al debatten og udveksle spiltips. Lars Baes har i denne uge kigget på odds fra de tre ATP-turneringer i Montpellier, Sofia og Quito - og finder flere interessante vinderspil.

Vi vil fremover forsøge at lave en ugentlig optaktsartikel til de forskellige tennisturneringer, som finder sted hver uge.

Det gør vi for at samle tennisdebatten på BetXpert ét sted, så vi kan forsætte den gode debat og blive ved at udveksle spiltanker med hinanden. 

Det er vores tennisekspert Lars Baes, som vil stå for optakterne. Han vil - så meget tiden nu tillader det - forsøge at komme ind på hver turnering, odds og ikke mindst kigge på, hvor de gode spil befinder sig.

Optakten vil ikke erstatte tenniseksperternes ekspertips på nogen måde. Optakterne skal snarere være et sted, hvor man klædes på til den nye tennisuge og kan drøfte de enkelte kampe. Derudover kan både brugere og eksperter smide de spil op, som de ikke nødvendigvis når at poste som bruger- eller eksperttips.

Det er indlysende, at tiltaget kun bliver en succes, hvis alle de tenniskyndige brugere og eksperter fra BetXpert er flittige til at byde ind med tanker og spil.

Hold øje med løbende opdateringer, strøtanker om spilforslag i de enkelte runder og hold ikke igen med at byde inde med dine ideer i tråden til denne artikel i løbet af ugen.

Quito, Montpellier og Sofia

ATP-karavanen fortsætter videre og nu langt væk fra Oceanien, hvor de fleste spillere har befundet sig i januar. I den kommende uge skal vi til indendørstennis i Montpellier, grustennis i den ecuadorianske by Quito, og så debuterer den bulgarske hovedstad Sofia som værtsby for en ATP-turnering, der afvikles indendørs.

Turneringerne er rangeret i den lave ende på touren – de har rang af ATP 250, hvor pointene er pengepræmierne er et pænt stykke fra, hvad der netop er blevet spillet om i Australian Open.

Det er dog ikke sådan, at der blot er tale om håndører og ligegyldige point til verdensranglisten. Vinderne af de tre turneringer løber både af med ca. en halv million danske kroner samt 250 vigtige ranglistepoint.

ATP Quito: Hold øje med Carreno-Busta og Lorenzi

Turneringsinfo

Sted: Quito, Ecuador

Status: ATP 250

Underlag: Grus

Antal spillere i hovedrunden: 28

Forsvarende mester: Victor Estrella

De fire topseedede: Tomic (1), Lopez (2), Bellucci (3), Verdasco (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Quito 2016

Bedste odds Bookmaker
Verdasco 5,50
Partybets
Lopez 8,0
Bet365
Tomic 11,0 Bet365
Carreno-Busta 17,50
Betsafe
Pella 26,0
NordicBet

På gruset i Quito skal det blive yderst interessant, om Estrella på nogen som helst måde kan være bare i nærheden af at følge op på sidste års overraskende titelgevinst i turneringen. Han har virket meget formsvag i længere tid, og det ligger i kortene, at der skal kåres en ny mester.

Jeg synes ikke, der er nogle soleklare storfavoritter i turneringen. Lopez, Tomic og Verdasco kommer med udmærket form fra Melbourne, men det er svært at gisne om deres motivation i en lille turnering i Equador, så det fornuftige er nok lige at se dem an, før de store indsatser sættes.

Jeg synes dog, at de alle tre har gode lodtrækninger, hvilket bestemt ikke gøres dårligere af, at de sidder over i første runde qua deres seedninger. Lopez var i finalen sidste år, og han kan måske se sit snit til både revanche og en lidt billig pokal til skabet.

Carreno-Busta og Lorenzi er nok de farligste outsidere til titlen efter min mening. Begge har set formstærke ud i sæsonstarten, og særligt Carreno-Busta forventer jeg mig egentlig en del af i 2016. Han er i fjerdedel med Bellucci, mens Lorenzi har fornøjelsen af at være parret til at møde Tomic, hvis de begge skulle nå til semifinalen. Ikke uoverkommelige opgaver for hverken Carreno-Busta eller Lorenzi.

Carreno-Busta ligner bedste spil til odds 17,5

Partybets holder Verdasco som favorit til odds 5,5, hvilket jeg personligt finder temmelig uinteressant. Lorenzi til odds 12 hos Nordicbet* og Betsafe er måske også lige i den lave ende, mens odds 17,50 på Carreno-Busta derimod er ret spændende efter min mening.

Han har en på papiret let vej til kvartfinalen, hvor Bellucci formentlig venter. Skulle man på det tidspunkt være utryg ved bettet, kan man formentlig handle ud med udmærket fortjeneste.

Derudover er Pella (odds 26) og forsvarende mester, Estrella (odds 34) interessante spilobjekter, men de møder dog hinanden i første runde, så man brænder én af sine broer hurtigt ved at spille på dem begge. 

ATP Montpellier: Sousa er en farlig outsider

Turneringsinfo

Sted: Montpellier, Frankrig

Status: ATP 250

Underlag: Indendørs hard

Antal spillere i hovedrunden: 28

Forsvarende mester: Richard Gasquet

De fire topseedede: Gasquet (1), Cilic (2), Simon (3), Paire (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Montpellier 2016

Bedste odds Bookmaker
Cilic 4,50 NordicBet
Simon 5,50 Bet365
Gasquet 8,00 Betsafe
Sousa 18,0
Unibet

I Montpellier ligner det på forhånd en klassisk fransk 250-turnering, hvor de lokale favoritter skal kæmpe mod hinanden om titlen. Gasquet, Monfils, Simon, Paire og Mahut er de bedste bud på en hjemmebanesejr, men de bliver budt op til dans af indendørsstærke Cilic, som dog skuffede i Melbourne ved allerede at ryge ud i tredje runde. Gasquet er det helt store spørgsmål – er han blevet sin rygskade kvit? 

Det kan meget vel tænkes, at han spiller denne turnering, fordi han er forsvarende mester på hjemmebane, men at han måske stadig ikke er helt oppe på 100% fysisk. De fire øverstseedede sidder over i første runde, men derefter har Gasquet en vanskelig vej, der kan hedde Gulbis, Baghdatis, Simon og Cilic.

Cilic og Simon har umiddelbart de bedste lodtrækninger blandt favoritterne, og jeg synes derudover, man bør holde et vågent øje med Sousa, som hele tiden bevæger sig i den rigtige retning niveaumæssigt.

Læs Asger Hess' spilforslag på Halys mod Gulbis

Sousa ser interessant ud til odds 18

Alle bookmakere, som har odds på turneringsvinderen i Montpellier, og er enige om, at Cilic er favorit, men det er i knivskarp konkurrence med Monfils, Gasquet og Simon. Simon tog Djokovic til fem sæt i Australian Open, og han virker umiddelbart som et fornuftigt bud her, mens Gasquets fysik og form er så tvivlsom, at jeg ikke kan anbefale at kaste noget i retning af ham, før han har bevist, han er i form og 100% fit.

Unibet* har odds 18 på en portugisisk sejr i form af Joao Sousa, og han har ved flere lejligheder bevist, at han godt kan spille med i de her turneringer, når motivationen er i top. Han står til at møde Simon i kvartfinalen, men i min bog skal han mindst have 5% mulighed for at snuppe en titel her. 

ATP Sofia: De Bakker kan overraske

Turneringsinfo

Sted: Sofia, Bulgarien

Status: ATP 250

Underlag: Indendørs hard

Antal spillere i hovedrunden: 28

Forsvarende mester: Ingen

De fire topseedede: Bautista-Agut (1), Troicki (2), Garcia-Lopez (3), Seppi (4)

Udvalgte odds - vinder af ATP Sofia 2016

Bedste odds Bookmaker
Bautista-Agut 4,0 NordicBet
Troicki 7,0 Unibet
Kohlschreiber 9,0 Bet365
Garcia-Lopez 11,0 Unibet
De Bakker 67,0 Unibet

I Sofia har arrangørerne i den grad skudt sig selv i foden ved på en eller anden måde at gøre sig upopulære hos Grigor Dimitrov. Han er således ikke tilmeldt turneringen, som i øvrigt har overtaget pladsen i kalenderen fra 250’eren i Zagreb. Om det skyldes Dimitrovs Davis Cup-afbud i september, hvor Bulgarien endte med at tabe en vigtig kamp mod Ungarn 3-2, ved jeg ikke, men det har formentlig sin del af skylden for et afbud, der kan betyde, at den lokale interesse for turneringen dør, inden den første bold serves i gang.

Nu bliver de bulgarske tilskuere spist af med Kuzmanov og Lazov fra hjemlandet, og det er nok de færreste, der levner dem mange chancer i turneringen. Det står så sløjt til med de bulgarske spillere på ranglisten, at man har givet det sidste wild card til tyrkiske Marsel Ilhan. Turneringen huser to af sæsonens ATP-titelvindere i form af Bautista-Agut og Troicki, og derudover er sidste års vinder af turneringen i Zagreb også at finde i deltagerfeltet.

Troicki har fået en meget vanskelig lodtrækning, hvor han i værste fald kan rende ind i både Brands, som plejer at gøre det godt denne uge, og Kohlschreiber inden semifinalen. Bautista-Agut har umiddelbart fået den bedst tænkelige lodtrækning, og så har jeg en lille fidus til den engang så talentfulde hollænder, Thiemo De Bakker, som er begyndt at bide lidt fra sig igen og har fået en udmærket lodtrækning.

Måske lidt værdi på Kohlschreiber

Bookmakerne er enige om, at Bautista-Agut er relativt klar favorit til at vinde titlen i Sofia. Bautistas form er svær at sætte en finger på. Han har allerede vundet titlen i Auckland i år samt nået fjerde runde i Australian Open, men jeg synes odds 4, som Nordicbet* og Betsafe tilbyder, er  er for lavt.

Derimod finder jeg det mere interessant at kigge i Kohlschreibers retning. Han har ganske vist ikke rigtigt ramt niveau endnu i år, men han har et højt topniveau indendørs og en meget fin lodtrækning.

Odds 9 hos Bet365/Nordicbet/Betsafe er meget tillokkende i min bog, eftersom jeg mindst ligger på 10% for, at han vinder turneringen. Om jeg kan komme over de 10% har jeg ikke helt bestemt mig for, men det er umiddelbart det mest interessante spil, jeg kan komme i tanke om på outright-markedet fra Sofia, efterfulgt af odds 11 hos Bet365* på, at Garcia-Lopez vinder i denne uge for andet år i træk og odds 67 hos Unibet* (Bet365* odds 26) på De Bakker, som har en ganske fin lodtrækning, men også en psyke, der ikke ligefrem gavner hans muligheder for at løfte trofæer.