Lidt af en antiklimaks efter to store uger med Masters 1000-turneringer på programmet, at vi i denne uge kun kan byde på tennis fra 250'eren i Winston Salem. US Open er lige om hjørnet, så nu skal det sidste finpudses, men desværre har den eneste spiller fra top 10, David Goffin, været nødt til at trække sig, så vi må nøjes med spillerne fra den næstøverste hylde. Noget dårligt felt er det bestemt ikke, da samtlige 16 seedede spillere er at finde på verdensranglisten top 50, hvilket viser, at der trods alt er mange, der bruger denne turnering som en sidste og vigtig afpudsning af form inden det store slag i New York næste uge.

Winston Salem

Rang: ATP 250
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Roberto Bautista-Agut

En lidt sen optakt herfra. Turneringen er allerede godt i gang, og de første spillere er sendt videre til New York. Det skal dog ikke afholde os fra at tage et lille kig på, hvad vi kan forvente denne uge. Turneringen har 48 spillere med, så det er en såkaldt "64 draw", hvor 16 spillere er seedede. Som før nævnt er samtlige seedede spillere at finde i top 50, og tiden er ikke til at gå i dybden med dem alle, men jeg tager et kig på de to halvdele af lodtrækningen og de spillere, som kan kæmpe med om titlen efter min mening.

Den øverste halvdel af lodtrækningen

David Goffin måtte trække sig i semifinalen i sidste uge i Cincinnati mod Roger Federer, og belgieren er ikke blevet klar til start denne uge. Han var eneste spiller fra top 10 og derfor naturligt seedet 1'er, og hans frafald betyder, at italienske Marco Cecchinato er den højest seedede (4) spiller i den øverste halvdel. Italieneren har haft en fantastisk sæson med to ATP-titler og en højest overraskende semifinale ved French Open, men han er en udpræget grusspiller, og jeg vurderer ikke hans chancer voldsomt store denne uge, selv om modstanderne naturligvis ikke er af så høj kaliber, at han ikke kan være nogenlunde med mod dem alle.

Det er umiddelbart svært at finde en soleklar favorit i den øverste halvdel, men jeg tror på, at hjemmebanefavoritterne Querrey, Harrison og Fritz står med ret gode kort på hånden for at skabe noget ravage i feltet. Det er tre gode servere på et relativt hurtigt underlag, og det må betyde lidt, at der spilles på amerikansk grund. Russiske Medvedev er også et godt bud på en spiller, der kan gå igennem halvdelen. Han har allerede vundet første runde og har et højt anlagt spil, hvor han kan trykke de fleste spillere i bund. Lodtrækningen er god, og den er bestemt ikke blevet dårligere af, at Goffin har trukket sig - de kunne have mødt hinanden i tredje runde. Nu kan han i stedet stå over for en anden farlig titelkandidat, Fucsovics, og jeg kan meget vel se en semifinale mellem én af de to og fx Sam Querrey.

Querrey slog Isner sidste uge i Cincinnati, og selv om jeg synes, han har spillet en ret skidt sæson, og at han generelt er lidt som nat og dag, så viste han tilpas gode takter sidste uge til, at jeg fornemmer en stigende formkurve, som meget vel kunne toppe de kommende uger. Om det er nok, ved jeg af gode grunde ikke, men med en lodtrækning, der hedder Dzumhur i tredje runde og Cecchinato i kvartfinale, så ser vejen til semifinalen ikke voldsomt uoverskuelig ud for den amerikanske hardhitter.

Den nederste halvdel af lodtrækningen

En langt mere potent halvdel her med spillere som Carreno-Busta, der ser ud til at toppe formmæssigt på samme tidspunkt som sidste år (nåede semifinalen ved US Open 2017), Johnson, Edmund og Chung. Spørgsmålet er, om Carreno-Busta vil gå helhjertet efter en titel og en lang uge, når han har så mange point at forsvare i de kommende uger i New York. Han har i hvert fald fået en tilstrækkelig god lodtrækning til at gå efter nogle sejre, og mon ikke også det som minimum er planen, så han ikke står i New York med et nederlag til eksempelvis Herbert i bagagen. 

Chung er et kæmpe talent, men efter en fremragende start på sæsonen røg han ind i skader, og han er ikke helt kommet tilbage på sit topniveau, efter han vendte tilbage på touren. Det her kunne måske være en uge, hvor modstanden er så overkommelig, at han rent faktisk får sat nogle kontinuerlige sejre ind på kontoen. Edmund og Johnson er nok de mest naturlige hard court-spillere af favoritterne fra denne halvdel. Edmund kan være yderst svær at spå om, synes jeg, og det er ikke dér, jeg ville sætte mine penge i første omgang, men Johnson er derimod en spiller, der plejer at gøre det ret godt på amerikansk grund, og det er ikke længe siden, han vandt græsturneringen i Newport. Han har dog tabt tre kampe i træk siden Newport, så der kan stilles spørgsmål ved formen. Hans lodtrækning ser dog fin ud, selv om han kan risikere at møde Edmund i kvartfinalen og forinden Rublev, som jeg egentlig også har lidt fidus til snart begynder at ramme noget niveau igen efter sin skadespause.

Samlet set en utroligt jævn turnering med en masse spillere på nogenlunde samme niveau, hvor det er meget vanskeligt at spå om udfald af de enkelte dele af lodtrækningen. Det er vigtigt at skrive sig bag øret, at der i en uge op til en Grand Slam altid er spillere, der bevidst går efter ikke at bruge for meget krudt, så motivation eller fraværet af samme er særligt i en uge som denne et nøgleord, man som bettor må notere sig.