Alexander Zverev beviste i den forgangne uge i Montreal, at han er den mest oplagte arvtager til Federer-Nadal-Djokovic-Murray-æraen, og nu skal det blive spændende at se, om han kan følge sin Masters-triumf i Canada op med endnu en stærk præstation, når karavanen rammer Cincinnati, hvor der igen spilles Masters 1000-tennis.

Også i denne uge er der mandefald fra verdenstoppen. Murray, Djokovic, Wawrinka, Cilic og Nishikori er sat ud af spillet, og devaluerer selvfølgelig altid turneringen en del med så meget fravær. Som vi så i sidste uge i Montreal, åbner det op for nogle overraskende kvart- og semifinalepladser. Shapovalov, Haase og Mannarino var de positive overraskelser i Canada, og der er gode muligheder for, at vi får noget lignende at se i Cincinnati.

Udover titlen kæmpes der om førstepladsen på verdensranglisten. Murray kan ikke forsvare sin finaleplads fra sidste år og derfor må han overlade tronen til enten Nadal eller Federer efter turneringen. Marin Cilic er i øvrigt forsvarende mester, og som nævnt er han også fraværende og dermed ikke i stand til at forsvare sine 1000 point. I denne skrivelse tager jeg et kig på de fire lodtrækningsdele, hvor henholdsvis Nadal, Thiem, Zverev og Federer er seedede til at komme igennem til semifinalerne.

Øverste fjerdedel

Nadal er seedet 1 og har fået en modbydelig lodtrækning. Hans vej til semifinalen kan i værste fald hedde Gasquet, Muller og Tsonga, men der gemmer sig også spillere som Kyrgios, Goffin, Anderson, Karlovic og Dolgopolov i fjerdedelen. Skulle han komme igennem til semifinalen, så står han dog umiddelbart over for vinderen af den svageste fjerdedel. Jeg synes, der er mange om buddet til at komme igennem den øverste fjerdedel, men der er også mange spørgsmål, som er svære at svare på. Tsonga og Kyrgios bør efterhånden finde noget form, men hvor er de mentalt? Hvad med Anderson - er han ved at være flad efter nogle lange uger? Og kan Muller gentage triumfen fra Wimbledon, hvor han slog Nadal i en marathongyser og én af turneringens bedste kampe?

Næstøverste fjerdedel

Denne fjerdedel har nemlig modtaget et afbud fra Nishikori, hvilket efterlader Thiem som klar favorit til at avancere til en semifinale. Querrey er formentlig det stærkeste bud på en anden spiller, der kan komme igennem fjerdedelen, men ellers finder vi også både Mannarino, Haase, Ferrer og Verdasco her. Et frækt bud på en spiller, der kan overraske lidt, er Ferrer, som endelig har fået lidt vind i sejlene igen med titlen i Båstad og en yderst godkendt turnering i Montreal i sidste uge. Derudover har han fået en rigtig god lodtrækning, hvor Johnson, Tipsarevic og formentlig Verdasco eller Mischa Zverev skal slåes før en evt. kvartfinale mod Thiem/Querrey.

Næstnederste fjerdedel

Her har vi nogle af de helt tunge sværvægtere placeret. Stjerneskuddet, Alexander Zverev, er i gang med noget af en jubelsæson og bærer favoritstemplet til at gå videre herfra, men Isner og Raonic kan sagtens "overraske" og sætte en stopper for den stime, som Zverev er inde i pt. Udover de nævnte spillere har vi også både Bautista, Donaldson og Monfils i denne fjerdedel, som ser ud til at blive lidt af et fyrværkeri af spændende kampe. Jeg har en lille fidus til Isner. Zverev må på et tidspunkt ramme et punkt både mentalt og fysisk, hvor han har brug for at restituere, og selv om han i kraft af sin seedning som 4'er har en fin restitutionstid fra Montreal til sin første kamp i Cincinnati, så kan det i hvert fald ikke afvises, at han snart rammer en eller anden form for midlertidig mur. Isner har ikke de helt store meritter i Cincinnati bortset fra en finale i 2013, men han falder aldrig rigtigt igennem med elendigt spil her. Derudover har han også fordel af hjemmebanepublikummet, og selvtilliden bør heller ikke fejle noget ovenpå to 250-titler indenfor den seneste måneds tid. 

Nederste fjerdedel

Federer lignede ikke helt sig selv i finalen mod Zverev i Montreal. Ikke den store kampgejst, hvilket ellers har været kendetegnende for ham i 2017, hvor han har vundet alle store turneringer, han har spillet. Nu er spørgsmålet, om han er helt fit til at give den et seriøst skud i én af hans absolutte favoritturneringer, som han har vundet hele syv gange i karrieren og senest i 2015. Hans lodtrækning frem til kvartfinalen er ikke specielt hård, men herefter venter så vinderen af en ret vild ottendedel med Dimitrov, Berdych og Del Potro. Kommer Federer igennem sin fjerdedel, så kan han se frem til et evt. revancheopgør mod Zverev. Del Potro har i øvrigt vanen tro en hård lodtrækning med et opgør mod Berdych allerede i første runde. Jeg har vanskeligt ved at se andre end Federer komme igennem denne fjerdedel, hvis han er fit og motiveret, hvilket jeg forventer, han er. 

Odds på vinderen

Federer er turneringsfavorit hos bookmakerne til 2,75, mens Nadal følger efter i odds 4,00. Sådan var det stort set også i Montreal. Jeg synes ikke, oddsene er spilbare set i det lys, at Federer fik klø af Zverev søndag. Zverev til odds 7,00 er meget interessant, hvis han ellers er klar mentalt og fysisk. Isner til odds 34,00 virker spændende, hvis Zverev ikke er helt klar, men Isner er ikke ligefrem typen, der har for vane at gå hele vejen i de store turneringer. Har man en idé om, at Zverevs tank er tom, så er der dog et rigtigt fint tradingobjekt i at spille på Isner, synes jeg.