I den kommende uge åbnes hard court-sæsonen i USA, og selv om det ikke er med én af de store Masters-turneringer, så er feltet i Washingtons ATP 500 stadig meget stærkt med 15 spillere fra top 35. I mexicanske Los Cabos afvikles også en hard court-turnering. Denne er dog i 250-kategorien og naturligvis med et noget svagere felt til følge, ligesom det også er tilfældet i Kitzbühel, hvor årets sidste grusturnering spilles.

Washington, USA - ATP 500

Feltet i Washington er ekstremt stærkt ift., at vi "kun" har at gøre med en 500-turnering, som er den næstlaveste kategori på ATP-niveau. For at sætte det i perspektiv kan det nævnes, at verdens nr. 21, Nick Kyrgios, kun er seedet 10. Fra top 10 har vi besøg fra både Thiem, Nishikori, Raonic og Dimitrov, men det er bestemt ikke givet, at vinderen af turneringen skal findes herfra. 

Forsvarende mester, Monfils, er seedet 6, og det kunne ligne ham at få vendt en lidt skidt formkurve her, hvor han har mange point på spil. Franskmanden har spillet her tre gange, og han er aldrig røget ud før semifinalen. John Isner har fordel af både hjemmebane og fremragende form, et kæmpetalent som Kyrgios kan man aldrig afskrive, og nederst i lodtrækningen finder vi såmænd også det argentinske tårn, Del Potro. Derudover vrimler det med kvalificerede hard court-spillere, som på deres bedste kan gå hele vejen. 

Tager vi et kig på lodtrækningen, så ser vi efter min mening to nogenlunde lige stærke halvdele, hvor mine to største favoritter, Raonic og Nishikori, ligger i henholdsvis den øverste og nederste halvdel. Det er ekstremt svært at spå om den her turnering, fordi den som allerede nænvt er så velbesøgt og så jævnbyrdig ift. kvalitet. Bookmakernes favorit, Raonic, giver pengene hele 6,50 igen, og det er sjældent, at en turneringsfavorit ligger så højt. 

Jeg drister mig alligevel ud i nogle spådomme, og først og fremmest har jeg lyst til at afskrive førsteseedede, Thiem, så meget som man nu engang kan tillade sig at afskrive en spiller, der ligger nummer 7 i verden. Thiem har ikke spillet siden Wimbledon, og selv om han bestemt har stort potentiale på alle underlag, så er et hurtigt hard court-underlag som Washingtons ikke umiddelbart noget, der passer ham specielt godt. Han har præsteret klart bedre på grus end på hard court, og jeg har en anelse svært ved at se ham vinde fem kampe i dette stærke felt, hvor Anderson kan vente i en ottendedelsfinale og Monfils i en kvartfinale.

Netop Monfils, som er forsvarende mester, har jeg et godt øje til her, da lodtrækningen er udmærket og pointforsvaret vigtigt (i hvert fald i den gængse optik). Det er på tide, at Monfils begynder at samle nogle point sammen igen, efter han er faldet fra 6 til 16 på ranglisten, og hvilket sted er bedre at starte end i en turnering, hvor han er forsvarende mester? Problemet er dog, at Monfils' veje er uransagelige, og selv om mine profetier kan virke saglige, så kan det sagtens tænkes, at Monfils er fløjtende ligeglad med titel- og pointforsvar, dårlig form osv. Han går som regel sine egne veje, og det kan ikke udelukkes, at han ikke er i humør til at gå den lange vej i Washington pt. Er man alligevel fristet af Monfils som vinder af turneringen, så kan der hentes odds 17 hos Unibet*.

Nishikori har udtalt, at han er skuffet over sin sæson hidtil, og at han glæder sig til at præstere bedre i den amerikanske hard court-sæson, og hvis han ellers er fysisk på toppen, så kunne det meget vel være nu, han begynder at stramme grebet om sin sæson. Hans lodtrækning er svær med Del Potro liggende til ham allerede i ottendedelsfinalen, men argentineren har ikke ramt topniveau længe, så en topmotiveret Nishikori i stærk form bør være for meget til Tandils tårn pt. Pouille/Muller i kvartfinalen er ikke den værst tænkelige lodtrækning, og derefter skal der så formentlig udkæmpes en hård fight mod vinderen af fjerdedelen med Kyrgios, Zverev og Dimitrov.

Raonic er det oplagte bud, men jeg synes ikke, der er værdi i 6,50, når han kan have en vej til finalen, der hedder Mahut, Harrison, Isner og Monfils. Særligt Isner, der viser storform i USA, kan sagtens følge med Raonic til tiebreaks, og så kan det lige så godt gå amerikanerens vej som canadierens. Jeg synes dog, at Raonic har den letteste vej af alle favoritterne til en evt. kvartfinale, og Isner kan ovenikøbet være ramt af fatigue efter to lange turneringer. Lægger man dertil, at Monfils i en evt. semifinale stadig ikke har toppræsteret i sæsonen, så har man et regnestykke, der giver en finaleplads til Raonic. Derfor er han min turneringsfavorit, men han har ikke rigtigt imponeret mig længe, og han sagtens ende som underdog i finalen mod Nishikori, Kyrgios eller Zverev, hvis de tre i løbet af ugen finder topniveau.

Los Cabos, Mexico - ATP 250

I mexicanske Los Cabos afvikles denne ATP-turnering for kun anden gang nogensinde, og det er med Karlovic som forsvarende mester og Berdych som førsteseedet. Det er bestemt ikke noget dårligt felt, mexicanerne kan præsentere, og lidt spøjst har vi Sam Querrey i feltet, selv om der samtidigt spilles en større ATP-turnering i hans hjemland. 

Tomas Berdych er klokkeklar favorit - også hos bookmakerne, der kun giver pengene 2,75 igen ved en tjekkisk turneringssejr - og efter hans flotte Wimbledon, hvor han nåede semifinalen og uden sammenligning pressede Federer mere end nogen anden, forstår man egentlig godt, hvorfor oddset ikke er højere. Fire kampe skal han vinde for at løfte trofæet, og når man ser på lodtrækningen, hvor både Karlovic, Querrey og Verdasco befinder sig i nederste halvdel, så er det svært ikke at være optimist på Berdychs vegne.

Ivo Karlovic må være den helt klare dark horse her i Los Cabos, hvis man da kan sætte det stempel på en femteseedet forsvarende mester. Lodtrækningen er fin, motivationen må være i top, og Lopez, som han står til at møde i kvartfinalen, døjede med skade ved Wimbledon og er tydeligvis ikke på 100 procent pt. Det største problem for Karlovic er ofte, at han får lidt nerver ved forventningspres, og sådan noget følger som regel med, når man entrer en turnering som forsvarende mester. Karlovic mod Querrey i semifinalen kan blive en voldsom omgang af tunge server, hvor jeg godt kan se for mig, at Querrey er stærkest mentalt på big points - særligt efter den flotte Wimbledon-semifinale. Både Karlovic og Querrey ligger pt. i odds 6,00 hos Bet365*, men da Querrey står til at møde Verdasco tidligt i turneringen, så finder jeg ikke rigtigt værdi hans vej, ligesom jeg heller ikke bryder mig om at spille på en så ensidig spiller som Karlovic til relativt lavt outright-odds, når der trods alt skal vindes fem kampe mod gode modstandere, før han bringer gevinsten i hus.

Kitzbühel, Østrig - ATP 250

Årets sidste grusturnering spilles i Kitzbühel, hvor dette års tredjeseedede, Paolo Lorenzi, er forsvarende mester. Det er ikke noget imponerende felt, men der er de typiske grushajer, som skal have de sidste point og penge ud af det europæiske grus, inden de nødtvungent krydser Atlanten for at spille med i de amerikanske hard court-turneringer.

Pablo Cuevas, Kohlschreiber, Gilles Simon og Fognini er de største navne i Kitzbühel denne uge, men om vindertrofæet skal løftes af én af disse fire er langtfra sikkert. Fognini er den stærkeste af de nævnte ift. form efter sin sejr i Gstaad denne uge, men han er ikke nødvendigvis typen, der ønsker at køre hårdt på to fulde uger i træk.

Simon og Cuevas har ikke ramt niveau længe, men Simon spillede endelig lidt god tennis i Hamburg i den forgangne uge, mens det ikke kan afvises, at Cuevas har spillet sig i bedre form via doubleturneringen i Hamburg, hvor han nåede finalen med Marc Lopez. 

Philipp Kohlschreiber leverer utroligt mange skuffelser set over en hel sæson, og sådan har det bestemt også været i år. Han har ikke altid hovedet med sig i de afgørende momenter af kampene, og sådan var det også i den netop overståede turnering i Hamburg, hvor han tabte semifinalen til Florian Mayer i en kamp, han burde have vundet.

Det kan bestemt ikke afvises, at én af de ovennævnte rammer niveau i Kitzbühel, men når alle har lidt forskelligt at slås med pt., så er det nærliggende og kigge i retning af nogle af de andre titelaspiranter i feltet. Delbonis, Lorenzi, Haase, Vesely og Dolgopolov er alle spillere, der kan drille de topseedede favoritter, og særligt skal det nævnes, at Haase har vundet turneringen to gange - dog tilbage i 2011 og 2012 - og så kommer han lige direkte fra et smertefuldt nederlag efter flere missede matchbolde mod upåagtede Hanfmann, som jeg i øvrigt tror, falder igennem mod Vesely denne uge.

Unibet* har odds 16 på Delbonis, og selv om jeg ikke har nogen særlig fornemmelse i retning af en argentinsk titel i den kommende uge, så har han netop vist god form i Hamburg, hans lodtrækning er ikke horribel, og han har et meget højt topniveau på grus. Odds 16 på en titel til Delbonis er umiddelbart det mest interessante at finde på markedet efter min mening.