Vi er i gang på græsset, hvor første uge gav titler til Mannarino og Berrettini, men nu går vi lige niveauet op fra ATP 250 til 500. Der skulle gerne blive serveret tennis fra øverste hylde i den kommende uge, når Halle og Queen's (London) lægger græs til deres prestigefyldte turneringer. Federer og Zverev skal vanen tro i ilden i Halle, mens Tsitsipas og Del Potro er de største trækplastre i Queen's Club.

Halle, Tyskland

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Borna Coric

Den øverste halvdel af lodtrækningen
Der er ingen bye-pladser i turneringen, så Federer skal vinde fem kampe på syv dage, hvis han skal løfte trofæet i Halle for 10.gang i karrieren. Federer, som tabte finalen til Coric i 2018, er seedet 1 og har fået en relativt hård lodtrækning med Millman i første runde og Tsonga/Paire i anden. Federer har som minimum været i kvartfinalen her i samtlige 16 turneringsoptrædener, og sådan som formen så ud i Paris, så har jeg svært ved at se ham ikke ramme niveau i græssæsonen i det hele taget.

Millman er ikke nogen walkover, og han slog en elendigt spillende Federer ved US Open sidste år, men underlaget taler dog til Federers fordel her i Halle, og det er nok nærmere Tsonga i anden runde, der kan skabe mere alvorlige problemer for Federer. Tsonga har tidligere slået Federer ved Wimbledon (fra 0-2 i sæt) og har på sit bedste de rette våben til at gøre skade på selv de bedste græsspillere. Tsonga spillede okay i Stuttgart, men han rammer stadig ikke 100% niveau og falmede da også voldsomt i afgørende tiebreak mod Raonic.

Ellers synes jeg, at det mest interessante i den øverste halvdel af lodtrækningen er, at Coric, som er seedet 4, står til at møde Federer i semifinalen. I så fald vil det være et revancheopgør fra sidste års finale, hvor Coric meget overraskende slog den schweiziske græskonge. Coric tabte lidt skuffende kvartfinalen mod Mannarino i Hertogenbosch, men det kan sagtens vise sig at have været den perfekte optakt for ham med tre kampe på græsset i Holland, før han skal forsvare sine 500 point og titlen i Halle. Jeg kan i hvert fald sagtens se en semifinale mellem Federer og Coric blive en realitet på lørdag.

Coric har sågar fået en ganske overkommelig lodtrækning, synes jeg, hvor det vel kun er Monfils i en evt. kvartfinale, der bør kunne volde ham problemer. Jeg er dog ikke overbevist om Monfils' niveau pt. Jeg synes ikke helt, han virker til at være helt, hvor han bør være, og min fornemmelse siger mig, at han ikke går nogen specielt god græssæson i møde.

Den nederste halvdel af lodtrækningen
Zverev er seedet 2 og dermed papirets favorit til at gå i finalen fra den nederste halvdel af lodtrækningen. Han kommer lige fra et nederlag til Brown i Stuttgart, men jeg synes nu egentlig ikke, han så helt skidt ud i den kamp. Han har stået i to finaler tidligere i Halle og tabt dem begge, og han vil næsten med statsgaranti heller ikke stå som favorit i en evt. finale mod Federer. 

Lodtrækningen er god for tyskeren, der har Haase i første runde og i det hele taget slipper for de helt store servekanoner eller græseksperter, før den potentielle finale mod Federer. Kohlschreiber i anden runde og Goffin i kvartfinalen er dog ikke lette hurdler, selv om Kohlschreiber virker til at være helt ude af den efter sit jammerlige nederlag til Mahut ved French Open. Han har dog tidligere præsteret godt i Halle, og da han er en god græsspiller, kan det ikke udelukkes, at han finder noget niveau mod Johnson i første runde, som han kan bære med sig videre til et opgør mod Zverev i anden runde.

På papiret synes jeg dog, at Goffin virker til at være farligste mand for Zverev i denne halvdel, selv om en semifinale mod Berrettini, Basilashvili, Khachanov eller Struff heller ikke bliver nogen helt let opgave for Zverev. Bemærkelsesværdigt er det dog, at Struff aldrig har vundet en kamp i Halle. Han er elendige 0-9 i karrieren på disse baner, men et møde med gruseksperten, Djere, i årets udgave bør kunne rette lidt op på den pauvre statistik. Berrettini kommer lige fra turneringssejr i Stuttgart, og jeg kan godt se ham takke relativt hurtigt af i Halle. Basilashvili kan sagtens slå ham i første runde, hvis han er på.

Queen's, London, Storbritanien

Rang: ATP 250
Underlag: Græs
Forsvarende mester: Marin Cilic

Den øverste halvdel af lodtrækningen
Mange store navne skal i kamp i Queen's, men hverken Nadal eller Djokovic har meldt sig under fanerne, så Tsitsipas har fået æren af en førsteseedning, uden det på nogen måde gør ham til turneringsfavorit. Grækeren har en lidt hård lodtrækning med Edmund i første runde, men Edmund er langt fra nogen naturlig græsspiller, og jeg forventer, at Tsitsipas, der burde have slået Jarry i Hertogenbosch, kommer videre herfra. 

Der er mange titelaspiranter i den øverste halvdel. Raonic, Kyrgios, Dimitrov, Del Potro, Lopez og Shapovalov, og derudover finder vi også Mannarino, som netop har vundet græsturneringen i Hertogenbosch med mange fine skalpe undervejs. Jeg regner dog ikke med endnu en lang uge til franskmanden, der skal op mod Kyrgios i første runde og et evt. opgør mod Dimitrov i anden runde. Både Kyrgios og Dimitrov er fremragende græsspillere, og har de motivationen her i London, så kan det sagtens blive én af dem, der ender med at løfte trofæet på søndag. Dimitrov begyndte at vise tænder i Paris, så jeg kunne godt have lidt fidus til, at han langt om længe finder sit niveau igen.

Raonic trak sig i Stuttgart, men han spillede udmærket indtil da, og er han fit, så kan han serve sig langt her. Del Potro er ingen naturlig græsspiller, men han har alligevel våben, der kan gøre ondt på de fleste, og ligesom med Raonic er det også primært "fitness issues", der er den største bekymring hos den høje argentiner. Lopez vandt her i 2017, og selv om han næppe gentager den bedrift i år (eller nogensinde), så er han ikke en spiller, man bare sådan lige går igennem på græs. Del Potro kan meget vel få rigeligt at se til med ham i anden runde.

Den nederste halvdel af lodtrækningen
Anderson er seedet 2 og gør comeback her efter tre måneders skadesfravær. Han er storfavorit mod Norrie i første runde, og selv om jeg ikke anser Norrie for en spiller, der når Anderson til sokkeholderne på dette underlag, så kan de ikke ligefrem anbefales at sende sine penge efter så usikkert et kort, som en spiller vi ikke kender niveauet på pt. 

Anderson skal på papiret op mod Wawrinka i kvartfinalen, men Wawrinka er heller ingen udpræget græsspiller og kan sagtens ryge ud til enten Evans i første runde eller Mahut/Tiafoe i anden runde. Derfor synes jeg egentlig, at Andersons lodtrækning er ekstremt gavmild taget i betragtning, at han nok har brug for nogle "lette" kampe for at kunne spille sig varm efter den lange skadespause fra touren. Er han kun 60-70% fit, så giver det hele dog sig selv - så kan han ikke være med på dette niveau.

Cilic vandt her i Queen's sidste år, og han er også min favorit til at gå i finalen fra den nederste halvdel af lodtrækningen. Jeg synes egentlig ikke om hans form, men han er en fremragende græsspiller, og hans lodtrækning hører bestemt ikke til de hårdeste. Garin i første runde kan se lidt vanskelig ud, men chileneren smed *5-2 i tredje mod Coric i Hertogenbosch - et uhørt choke på græs, og det kan sagtens sidde og rode lidt mentalt endnu. Medvedev i en kvartfinale kan blive hård, men russeren er nede i en bølgedal pt., og når regnskabet skal gøres op, tror jeg, Cilic kommer igennem til endnu en finale i Queen's.