Vi fortsætter tennisdebatten fra Miami, hvor vi nu går ind i turneringens anden uge. Første uge bød på en del overraskelser, men de helt store favoritter har vi stadig hængende i det tilbageværende felt. 

I sidste uges optakt blev der bl.a. skrevet lidt om Kei Nishikoris chancer for at vinde sin første Masters 1000 nogensinde i dette års udgave af Miami-turneringen, og man må sige, at mulighederne i hvert fald ikke er blevet ringere over de seneste dage.

Nederste halvdel af lodtrækningen

I hver fjerdedel har vi haft otte seedede spillere, og i den nederste fjerdedel - Nishikoris - har hele seks af de ni (noget teknisk) seedede spillere måttet lade livet. Efter exit til Cilic, Dimitrov, Sousa, Simon, Cuevas, Pouille og Carreno-Busta har vi kun Nishikori, Verdasco og Delbonis tilbage med seedning i kampen om trofæet. Det betyder, at Nishikori kan ende med at stå i en semifinale efter at have haft Verdasco som den på papiret hårdeste modstander.

Skulle han nå semifinalen, så ser det ud til, at en noget stærkere modstander kunne vente, da både Sock, Raonic og Nadal stadig er i spil fra den fjerdedel. Hvordan formen er hos disse tre topspillere er en smule svært at spå om så relativt tidligt inde i turneringen. Nadal imponerede ikke mod Federer i Indian Wells, og en enkelt sejr her over våbenløse Dudi Sela fortæller ikke meget. Sock vandt på retirement, da Nishioka måtte give op foran med break i første sæt, og Raonic slog Troicki, som ikke rammer meget for tiden. Raonic sad over i Indian Wells med skade, og det er en anelse svært at blive klog på ham og hans småskavanker pt.

Federer vs Del Potro 

I øverste halvdel kan vi i særdeleshed se frem til opgøret mellem Federer og Del Potro, som har haft en ret vild indbyrdes historik. Federer vandt de første fem kampe mellem de to uden at afgive sæt, men derefter var Del Potro tæt på at slå ham i French Open, hvor kampen gik i fem sæt. Dette varslede forandring, for få måneder senere vandt Del Potro et magisk opgør i finalen i US Open. En kamp, der stadig i dag står som én af de mest velspillede finaler nogensinde. Siden dengang har de to med få undtagelser spillet det ene drabelige opgør efter det andet, og ved indgangen til denne turnerings duel har de to en head to head, der hedder 15-5 i Federers favør. 

Vinderen af denne kamp, og Federer er ret stor favorit, må falde drastisk på outrightmarkedet. Det er en ekstremt vanskelig hurdle for Federer, som måske stadig er en smule oppe at køre mentalt på sin Indian Wells-triumf. Han kan måske føle, at det ikke er 100 % nødvendigt med succes i Miami også. Del Potro derimod vil formentlig meget gerne snart have nogle store sejre i hus og nogle seriøse ranglistepoint banket ind på kontoen.

Øvrige aspiranter i øverste halvdel af lodtrækningen

I den øverste halvdel af lodtrækningen har vi ikke oplevet det samme mandefald af favoritter, som vi har set i den nederste halvdel.

Thiem røg ud til Coric, men det er vel nærmest også dét, der har været af større overraskelser. Wawrinka, Kyrgios, Berdych, Goffin, Federer og Del Potro er de klare favoritter fra den øverste halvdel, og hvor det i mine øjne næsten giver sig selv, at Nishikori, Raonic eller Nadal står i finalen fra nederste halvdel, så må jeg erkende, at jeg har svært ved at finde en oplagt finalekandidat fra øverste gruppe, hvis vi lige regner formstærke Federer fra.

Kyrgios blev madforgiftet under Indian Wells, og han kunne måske være et friskt bud på den spiller, der udover Del Potro kan gøre mest skade på Federer.

Berdych står lige pludselig med en oplagt mulighed for at glide smertefrit igennem til en kvartfinale mod eksempelvis Federer, men det er svært at se tjekken, der altid har haft det meget svært mod de bedste, gøre alvorsskade på Federer i sådan en kvartfinale.

Derfor tror jeg, at kvartfinalerne på øverste etage kommer til at hedde Wawrinka-Kyrgios og Federer-Berdych med Federer- og Kyrgios-sejre til følge, selvom det bestemt heller ikke kan afvises, at Alexander Zverev kan lægge en kile ind i Wawrinkas forsøg på at vinde sin første Miami-titel.