Dominic Thiem fik langt om længe skudt sæsonen i gang og vandt til de flestes overraskelse Indian Wells i sidste uge. Nu fortsætter feltet videre til en ny Masters 1000-turnering - denne gang i Miami, hvor John Isner er forsvarende mester. Nadal og Del Potro har meldt afbud til turneringen, men ellers har vi stort set den samlede verdenselite repræsenteret i "The Sunshine State".

Miami, USA

Rang: ATP Masters 1000
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: John Isner

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Novak Djokovic, som har vundet Miami Masters 1000 hele seks gange, skuffede fælt i Indian Wells, hvor han allerede i tredje runde måtte give fortabt mod Kohlschreiber, som efterfølgende blev rundbarberet af Monfils. Om Djokovic bare ikke helt havde ramt kampformen, eller om han var lidt påvirket af de skærmydsler, der foregår på touren pt., det vides af gode grunde ikke, men faktum er, at han underpræsterede i en voldsom grad ift. det niveau, han ellers har lagt for dagen det seneste halve års tid.

Han er førsteseedet i Miami og har fået en lodtrækning, som nok er blevet taget imod med blandede følelser. Allerede i hans første kamp kan han rende ind i Berdych, så det kunne vel næppe være meget værre, men til gengæld er lodtrækningen fremragende i de runder, der følger efter, hvor modstanderne bliver Millman og Fognini (Bautista-Agut), hvis seedningerne holder. Kommer Djokovic først igennem Berdych, så er det svært at forestille sig, at Millman skulle kunne stoppe ham i tredje runde. Fognini befinder sig på månen tennismæssigt pt., og selv om de to måske knyttede venskabelige bånd igennem deres doublekonstellation i Indian Wells, så bør der være et alt for stort spring til, at Fognini skal kunne skabe problemer af nævneværdig karakter for verdens bedste tennisspiller. Bautista-Agut slog Djokovic i semifinalen i Doha i starten af sæsonen, men spanieren har været med pil ned på det seneste, og det ligner et perfekt tidspunkt for Djokovic at få sin revanche på.

Vinderen af ovenstående ottendedel af lodtrækningen, som i øvrigt også indeholder levende "legender" som Tomic, Tipsarevic og Kukushkin, skal op imod vinderen af en ottendedel, som forsvarende mester, John Isner, er seedet til at avancere fra. Isner er meget velspillende for tiden, og der er ingen tvivl om, han har forsøgt at få det hele til at gå op i en højere enhed her i Miami, hvor hans største titel nogensinde skal forsøges gentaget. 

Amerikaneren er nok næppe tilfreds med en lodtrækning, der byder på en potentiel ottendedelsfinale mod formstærke Raonic og en kvartfinale mod Djokovic, men Isner har i sin serv et fantomvåben, som gør, at man aldrig nogensinde kan tillade sig at afskrive ham på forhånd. Særligt ikke på hard court hjemme i USA, og heller ikke selvom Djokovic er modstanderen. Isner skal dog først forbi 25. seedede, Pouille, hvis han holder sin seedning, og Raonic, hvis et opgør mod Djokovic skal blive en realitet. 

Pouille har været helt væk siden Australian Open, men vi har før set fra ham, at han kommer ud af det blå og pludselig rammer et niveau, som vi havde glemt, han havde. Raonic skal kæmpe i sin lille del af lodtrækningen mod Kyle Edmund for en potentiel kamp mod Isner, og det bliver heller ikke nødvendigvis så enkelt. Edmund har for alvor fundet formen efter sin skade, og Raonic kan måske være lidt ramt ovenpå et tæt og ærgerligt nederlag til Thiem i semifinalen ved Indian Wells.

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Den nye hard court-konge, Thiem, og Nishikori er seedede til at møde hinanden i denne kvartfinale. Thiem var fremragende i slutkampene i Indian Wells og får masser af restitution inden Miami, så det kan ikke afvises, at han er 100 % klar til at tage en ny tørn med topniveau i de kommende små to uger. Han har fået en okay lodtrækning, uden den er prangende, hvor han formentlig tørner sammen med Fucsovics i tredje runde og Basilashvili/Monfils i ottendedelsfinalen. Er Monfils helt klar igen ovenpå skaden i Indian Wells, så er han naturligvis en meget farlig spiller for Thiem. Monfils er ekstremt velspillende pt. og var også sat som favorit i opgøret mod Thiem i Indian Wells, inden han måtte trække sig.

Inden alt dette kan blive aktuelt, så skal Thiem dog formentlig igennem polske Hurkacz allerede i sin første kamp, hvis polakken vel at mærke kommer forbi Berettini. Hurkacz var i kvartfinalen i Indian Wells og har med et par meritterende sejre over Nishikori fået lidt af et gennembrud på touren indenfor den sidste måneds tid. En spiller som ham kan godt blive en mundfuld for Thiem, der kommer ind til den her turnering med mere forventningspres. Hurkacz er i form og helt sikkert klar på at tage kampen op med Thiem.

Nishikoris vej til en evt. kvartfinale mod Thiem ser heller ikke videre let ud. I tredje runde er det meget sandsynligt, at et opgør mod Kyrgios venter, og i ottendedelsfinalen kunne meget tyde på, at Coric vil prøve at spænde ben for japaneren. Men så langt er det nu langt fra givet, at Nishikori kommer. Kyrgios var blændende i Acapulco forleden, og selv om han tabte til Kohlschreiber i Indian Wells, så er han stadig i virkelig god form og har stadig dét topniveau, der gør, at han kan gå meget langt i en turnering som denne. Kyrgios har været i semifinalen her i både 2016 og 2017, hvilket gør Miami til hans bedste Masters-turnering samlet set. Nishikori stikker dog Kyrgios' meritter ved at have været i semifinalen i 2014 og finalen i 2016, hvor han slog netop Kyrgios i semifinalen.

Den næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Federer er seedet 4 og dermed til at gå videre til semifinalen fra denne fjerdedel. Lodtrækningen er god på den måde, at det ikke vrimler med voldsomt formstærke seedede spillere, men på den anden side har han allerede Wawrinka i et muligt tredjerundeopgør. Wawrinkas topniveau kender vi alle til som ét af tourens højeste, og selv om han stadig ikke helt er, hvor han gerne vil være, så bliver han hele tiden bedre og bedre spillende. Han fik dog klø af en klinisk Federer i Indian Wells forrige uge, og generelt har han en meget ildevarslende historik mod sin landsmand på andre underlag end grus. Tre gange har han slået Federer i karrieren, men alle gange har været på grus. 22 gange har de mødtes på hurtigere underlag end grus, og alle gange har Federer trukket det længste strå. Federer kunne måske lide af mentale tømmermænd ovenpå Indian Wells-nederlaget til Thiem, hvor Federer traf nogle besynderlige beslutninger og generelt virkede intimideret, da tingene skulle afgøres, men spørgsmålet er, om ikke det mentale hard court-overtag trods alt er for tungtvejende i den direkte duel med Wawrinka.

Anderson er seedet til at møde Federer i kvartfinalen, men sydafrikaneren har været skadet siden Australian Open, og da han måtte trække sig fra Indian Wells med kort varsel til den turnering, så forventer jeg ikke, at han kommer ind til Miami med et niveau, der minder om hans bedste. Derfor er det nok nærliggende at holde Khachanov som favorit til at gå i kvartfinalen. Russeren fandt endelig noget niveau i Indian Wells, hvor han slog en velspillende Isner i ottendedelsfinalen for derefter at tabe knebent til Nadal i kvarten. 

Det er et spørgsmål om tid, før Khachanov for alvor begynder at finde sit niveau, og det er det i øvrigt også for landsmanden Medvedev, som er nede i en lille bølgedal pt., men har niveauet og forudsætningerne for at blive et stort hit på touren over tid. De to kan mødes i kvartfinalen, hvis Khachanov kommer igennem sin del, hvor Anderson er seedet højest, og Medvedev kommer igennem sin del, hvor Federer er seedet øverst.

Den nederste fjerdedel af lodtrækningen

Zverev er seedet 2 og den oplagte kandidat til at gå videre fra fjerdedelen her. Han var dog efter sigende syg i Indian Wells, hvor han fik bank af Struff tidligt i turneringen. Man må formode, at han er kommet sig ovenpå dét og klar til som minimum at forsvare sin finale fra sidste år, hvor han tabte til Isner i tre tætte sæt. Jeg er ikke fan af Zverevs tunge artilleri uden en plan b, men når tingene kører for ham, så har han så meget tempo, at han kan slå igennem selv den bedste defensiv. 

Tyskerens lodtrækning er fremragende, synes jeg, selv om en spiller som Querrey kan bide fra sig allerede i anden runde. Han bør dog gå i kvartfinalen uden særligt megen slinger, når typer som Gulbis, Tiafoe, Kecmanovic, Goffin og Cecchinato er de på papiret farligste modstandere. Goffin kan på sit bedste løbe solen sort og frustrere en spiller som Zverev, men belgieren har ikke vist sit bedste niveau meget længe, og jeg tvivler på, det kommer her, selv om lodtrækningen egentlig fordrer, at han kunne få få strikket nogle tiltrængte sejre sammen her.

I kvartfinalen bliver der nok mere kamp om det, eftersom at modstanderen kommer fra en ottendedel med spillere som Tsitsipas, Shapovalov og Cilic. Tsitsipas har haft en blændende sæson, og selv om han fik store stryg af Felix Auger i Indian Wells, så skal det nederlag nok primært ses i lyset af nogle hårde optaktsuger, hvor han vandt indendørs i Marseille og nåede finalen i Dubai. Hvis han er klar her i Miami til at toppræstere igen, så er vejen banet for nogle sejre og et evt. opgør i ottendedelsfinalen mod Cilic eller Shapovalov.

Både Cilic og Shapovalov skuffede i Indian Wells. Cilic led et stort nederlag tidligt i turneringen mod netop Shapovalov, og det canadiske stjerneskud og spasmager tabte efterfølgende til Hurkacz i en noget rodet forestilling. Jeg ved ikke, hvad Cilic har gang i pt., men forholdene i de her amerikanske hard court-turneringer bør bekomme ham vel, og nu har han i hvert fald en lodtrækning, der ser okay ud. Et revancheopgør mod Shapovalov i tredje runde ligger i kortene, men der skal ske meget i løbet af de første runder, hvis han for alvor skal kunne byde Zverev op til ligeværdig kamp. Tyskeren vil formentlig være meget opsat på at forsvare point fra 2018, så det ligger umiddelbart til ham med den fine lodtrækning, han har fået sig.