Som i sidste uge spilles der også i denne uge tre turneringer, og minsandten om vi ikke også denne uge har at gøre med én ATP 500 og to ATP 250. Det mest interessante ved ugen er umiddelbart, at Del Potro gør comeback i Delray Beach, men i forhold til turneringernes størrelser er det egentlig tre udmærket besatte turneringer - dog skal hverken Djokovic, Nadal, Federer eller Zverev i kamp.

Delray Beach, USA

Rang: ATP 250
Underlag: Hardcourt
Forsvarende mester: Francis Tiafo

I forhold til top 10-spillere er denne lille amerikanske turnering faktisk ganske velbesat - og bedre end de to andre turneringer denne uge - eftersom både Del Potro og Isner stiller op her. Del Potro er seedet 1'er og  er i den efter min mening sværeste halvdel med spillere som Kyrgios, Fritz, Millman, Johnson, Karlovic, Sandgren og Opelka. 

Del Potro lægger hårdt ud mod den drilske japaner, Nishioka, hvorefter et potentielt opgør mod Sandgren eller Opelka venter. Opelka har lige vundet sin første ATP-titel, og han kan meget vel overtage tronen som tourens største servekonge, når Karlovic har lagt ketcheren på hylden inden for en overskuelig årrække. Det er ikke, fordi jeg nyder at se Opelka spille, men hans serv er af en anden verden, og han lavede over 40 esser i finalen mod Schnur - vel at mærke i blot 16 servepartier og to tiebreaks.

Jeg kunne godt forestille mig, at Opelka ryger hurtigt ud til Sandgren her, og finder Sandgren så det niveau, der skaffede ham titlen i Auckland tidligere på sæsonen, så er det en vanskelig opgave for Del Potro at overkomme. I kvartfinalen venter et opgør mod Taylor Fritz på papiret, og i semifinalen vil jeg formode, at der er lagt op til et opgør mod enten Millman, Kyrgio seller Karlovic. Tre spillere, der alle kan slå Del Potro på en god dag.  

Særligt opgøret mellem Kyrgios og Millman er interessant. Det er to meget forskellige typer både på og udenfor banen, og hvor Millman har udvist loyalitet overfor Davis Cup-kaptajn, Lleyton Hewitt, så har Kyrgios været mere eller mindre med i koret af den kritik, som Bernard Tomic er gået forrest med. Kyrgios har skuffet helt ekstremt i længere tid, mens Millman stille og roligt finder et højere og højere niveau, men som altid med Kyrgios vil han kunne slå enhver, hvis han finder sit topniveau. Intet tyder på, at han gør det denne uge, men med så talentfuld en spiller som ham, så kan man ikke afvise, at han finder det ud af det blå.

I den nederste halvdel af lodtrækningen fører Isner og Tiafoe an som de to højest seedede. Isner skuffede en smule mod Opelka i sidste uge, men sådan som Opelka servede, så er der egentlig ikke noget at sige til, at Isner tabte et par tiebreaks dér. Kan Isner finde melodien for alvor igen, så er lodtrækningen yderst gunstig for ham, sådan at han bør kunne spille sig videre til mindst en semifinale, hvor Tiafoe potentielt kan vente. Tiafoe er forsvarende mester og nåede kvartfinalen ved Australian Openi år, så der er både meget på spil pointmæssigt for ham, men den flotte indsats i Melbourne har også utvivlsomt lagt et ekstra og større pres på hans skuldre. 

Tiafoes lodtrækning er dog en anelse mere drilsk. Evans, som har fået en god start på sæsonen og gjorde livet svært for Federer i Melbourne, har kval'et sig ind her, og de ekstra kampe i benene kan meget vel vise sig at blive afgørende mod en Tiafoe, som røg hurtigt ud i NewYork og måske kæmper en smule med at finde sit spil efter Melbourne. En kvartfinale mod f.eks. formstærke Seppi er heller ikke lige ud ad landevejen, og når man så oveni kan forvente en semifinale mod Isner, så er der lang vej til et titelforsvar for Tiafoe.

Marseille, Frankrig

Rang: ATP 250
Underlag: Indendørs hard
Forsvarende mester: Karen Khachanov

Et stærkt og jævnbyrdigt felt i denne lille franske turnering. Jeg synes, det er sjældent, vi ser så stærkt et felt i 250'ere, men det hænger nok sammen med, at det er ugens eneste turnering på europæisk grund, og at det er ugens eneste indendørsturnering. Derudover er der mange gode franske spillere pt., og de stiller som regel troligt op på hjemmebane uanset turneringens størrelse.

Tsitsipas og Goffin er seedede til at møde hinanden i semifinalen i den øverste halvdel. Begge spillere tabte i første runde i Rotterdam, og hvor man forstår Goffins nederlag til Monfils, så var det mere overraskende, at Tsitsipas tabte til Dzumhur. Tsitsipas har været så uheldig at trække Monfils til et evt. møde i kvartfinalen, og han skal nok håbe, at Monfils løber tør for energi efter den lange uge med efterfølgende titelgevinst i Rotterdam. Det kunne ligne Monfils ikke at give den fuld skrue denne uge, men omvendt så er han på hjemmebane og kan måske tænke at smede, mens jernet er varmt. Sådan som Monfils spillede i Rotterdam, så er han livsfarlig for enhver i turneringen.

Goffin kan bare ikke rigtigt finde melodien - han er sølle 2-4 i år - og med en lodtrækning, der formentlig hedder "bye, Paire og Simon", så kan han få svært ved at vende stimen i denne uge. Han formåede dog at presse Monfils i sidste uge, og når Monfils ramte den form, som han gjorde, så er det ikke nødvendigvis helt skidt at tabe i to tætte sæt til ham. Simon er i okay form og har vundet turneringen i Marseille to gange i karrieren, så det er bestemt ikke utænkeligt, at han bider fra sig denne uge. Han er en fantastisk kontraspiller under disse forhold, og det er sjældent, han ikke leverer et eller andet på hjemmebanen. Jeg vil ikke blive chokeret, hvis det ender med, at Simon stryger i finalen fra den øverste halvdel, selv om han naturligvis ikke er favorit til det.

I finalen kunne det se ud, som om der fra den nederste halvdel vil blive kamp om det mellem særligt Tsonga, Shapovalov og Coric. Tsonga har vist god form og vandt titlen i Montpellier for en god uges tid siden. Han har vundet turneringen i Marseille tre gange tidligere, og på hjemmebanen i disse 250'ere er han som regel favorit, uanset hvem han møder. En potentiel kvartfinale mod Shapovalov kan dog blive vanskelig, ligesom en semifinale mod Coric, der er seedet to, heller ikke bliver en let dag på kontoret.

Gulbis, som vandt turneringen her i 2014, er en farlig outsider til at gentage dét kunststykke. Han har et skyhøjt topniveau, og selv om det ikke sådan rigtigt bliver forløst pt., er der alligevel nogle tegn på, at han kontinuerligt præsterer på et acceptabelt og stabilt niveau. Hvis han har overvundet sine rygproblemer fra Australian Open, så har han faktisk en ganske ok lodtrækning denne uge, selv om jeg ikke er vild på lettens vegne med en førsterundekamp mod det franske wildcard, Humbert, der kommer lige fra en challengertitel, og i det hele taget spiller en rigtig fornuftig gang tennis.

Rio de Janeiro, Brasilien

Rang: ATP 500
Underlag: Grus
Forsvarende mester: Diego Schwartzman

Grushajerne med Dominic Thiemog Fognini i spidsen kører i Rio de Janeiro årets tredje grusturnering i Sydamerika af. De to øvrige er overraskende blevet vundet af Londer oog Cecchinato, men i denne uge stiger hovedgevinsten fra 250 til 500, så jeg forventer egentlig, at de største stjerner i turneringen er spillet ind og klar til at præstere.

Thiem vandt her i 2017, men han har været dårligt spillende indtil videre i 2019. Han tabte i sidste uge til Schwartzman efter tre hårde sæt, og jeg synes stadig ikke, han spiller med det potentiale, han har. Han er én af de få spillere, der for alvor har skabt problemer for Nadal på grus, og i det lys bør han kunne vinde disse små grusturneringer, hvor konkurrencen er relativt overskuelig - velvidende, at mange kompetente og specialiserede grusspillere tropper op her. 

Thiem har fået en vildt god lodtrækning, og jeg har meget svært ved at se ham tabe før en evt. semifinale mod Cecchinato, som dog lige kommer fra en lang uge og titel i Buenos Aires. Pella, Jarry og Andujar ligger også i den øverste halvdel af lodtrækningen her, men bringer Thiem sit topniveau, så er der ingen udover Cecchinato, der kan være med. Jeg forventer, at østrigeren har fået trænet godt igennem den sidste uges tid og hæver sit niveau løbende uge for uge, og skal der blive tale om et klimaks i løbet af de sydamerikanske grusuger, så skal det næsten være nu, når man kigger på de ekstra point, der er at hente denne uge - sammenlignet med de øvrige 250'ere.

Der er lidt mere kamp om finalepladsen på papiret i den nederste halvdel af lodtrækningen. Fognini er seedet til at stryge videre herfra, men han har ikke ramt niveau i år, og jeg skal helst se lidt mere fra ham først, inden jeg tør sætte min lid dér. Fogninis lodtrækning er dog rigtig fin her, og da han trods alt spillede en jævnbyrdig kamp mod formstærke Munari sidste uge, så kan jeg godt se ham gøre det godt her i Rio. Fognini var i øvrigt i semifinalen her sidste år.

Fogninis lodtrækning ser god ud på papiret, og det kan meget vel ende ud i en kvartfinale-revanche mod Munar, som dog har et par svære runder at komme igennem først. Semifinalen er sværere at spå om, synes jeg. Her er der mange om buddet som mulig modstander til f.eks. Fognini. Londero, Ramos-Vinolas, Delbonis, Cuevas og Schwartzman ligger alle i denne del af lodtrækningen, og selv om Schwartzman er forsvarende mester, så kunne jeg godt se ham ryge tidligt ud her, når han kommer direkte fra et klart finalenederlag til Cecchinato. Kan Cuevas finde sit niveau igen, hvilket jeg egentlig fornemmer, han er på vej til, så kunne han godt sende Schwartzman tidligt ud af turneringen og selv spille sig ind i rollen som favorit til en plads i semifinalen.