Èn af de mest prestigefyldte Masters 1000-turneringer, Indian Wells, starter i denne uge, og udover den evigt skadesramte Del Potro stiller hele kavaleriet af stjernespillere til start. Det er således kun anden gang i år (Australian Open var den første), at Djokovic, Federer og Nadal starter i samme turnering. Mellem 2004 og 2018  har kun Ljubicic i 2010 og Del Potro i 2018 sat en kile mellem Djokovic, Nadal og Federers dominans i Indian Wells.

Indian Wells, USA

Rang: Masters 1000
Underlag: Hard court
Forsvarende mester: Juan Martin Del Potro

Den øverste fjerdedel af lodtrækningen

Djokovic er topseedet, og på papiret er der lagt op til en kvartfinale mellem ham og Dominic Thiem. Sådan går det formentlig ikke, og det handler ikke om, at tilliden til Djokovic er røget sig en tur, men derimod at Thiem har været hamrende elendig hele sæsonen. Senest fik han klø af Djere på gruset i Rio, og han har kun vundet tre kampe i 2019. 

Djokovic er turneringens klare favorit hos bookmakerne. Bet365 ligger højest med odds 2,20. Sådan som serberen udraderede al modstand i Melbourne, så forstår man det godt. Han har vundet Indian Wells fem gange, og med mindre han har ligget på den lade side efter Australian Open-triumfen, så skal han mindst have 50 % chance for at vinde sin sjette Indian Wells-titel.

Han har dog ikke ligefrem været heldig med lodtrækningen i de første runder. I sin første kamp kommer han til at stå overfor en kvalifikationsspiller, som dermed har flere kampe i benene på underlaget, og allerede i sin anden kamp (tredje runde) kan han risikere at stå overfor formstærke Nick Kyrgios, som netop har vundet titlen i Acapulco ved at slå så gode navne som Nadal, Wawrinka, Isner og Zverev. Kyrgios kan der skrives meget om, og meningerne vil nok altid være delte ift. hans adfærd både på og udenfor banen, men det kan ikke betvivles, at han er en af tourens absolut bedste spillere, når formen sidder, som den skal. Det ser det ud til, den gør pt., og mon ikke han vil give det et motiveret forsøg og presse Djokovic til at levere sin bedste tennis, når/hvis de mødes.

Vinderen af den kamp kan så se frem til et potentielt møde med endnu en formstærk boldekvilibrist, Gael Monfils. Franskmanden har virkelig fundet sit topniveau efter skifte af træner, og det er sjældent at se ham så motiveret, som tilfældet har været de seneste uger. Jeg har per definition hverken fuld tillid til ham eller Kyrgios, når det kommer til motivation, men leverer han, som han har gjort på det seneste, så bør han stå overfor enten Djokovic eller Kyrgios i ottendedelsfinalen.

Thiem, Basilashvili, Simon og Coric er de seedede spillere til at møde vinderen af ovennævnte navnerække i kvartfinalen. Jeg har meget svært ved at se Thiem finde sit niveau ud af det blå allerede her, selv om det naturligvis ikke kan afvises. På et tidspunkt skal han jo i gang igen. Coric og Basilashvili vidste begge god form i Dubai, hvor Coric endte med at vinde deres direkte duel med 7-6 i tredje sæt. Coric var i semifinalen her i Indian Wells sidste år, og kan han komme forbi den georgiske hurdle, så er han godt på vej til en kvartfinale mod Djokovic.

Den næstøverste fjerdedel af lodtrækningen

Zverev er seedet 3'er og dermed forhåndsfavoritten til at gå videre til semifinalen fra denne del af lodtrækningen. Han viser god form pt. med en finale i Acapulco, hvor han dog var statist mod Kyrgios. Lodtrækningen er ikke værst, og det mest bemærkelsesværdige er vel næsten, at han kan løbe ind i sin bror i anden runde, hvis Mischa Zverev slår Klizan i første runde. 

Tredje runde kan give et opgør mod Dimitrov, som har været væk fra turneringstennis halvanden måneds tid, men som stadig har Andre Agassi med i sin lejr. Det er på tide, Dimitrov begynder at rykke i en positiv retning igen, men om det sker denne uge er yderst tvivlsomt, når man tænker på den lange turneringspause og den generelt lange periode uden nævneværdige resultater. 

Raonic i ottendedelsfinalen kan blive vanskelig for Zverev. Raonic smadrede ham i Australian Open, og derudover har canadieren fine meritter fra Indian Wells, hvor han sidste år nåede semifinalen (og i øvrigt mindst er nået til semifinalen ved sine seneste tre optrædener i turneringen). Raonic har dog tabt tre af sine seneste fire kampe - mod temmelig middelmådig modstand - og da lodtrækningen heller ikke hører til den letteste, så kan han godt få det svært allerede tidligt i turneringen. Det australske stjerneskud, De Minaur, kan lukrere på svigtende form hos hardhitterne.

Der er lagt op til en kvartfinale mellem vinderen af ovennævnte ottendedel og Kevin Anderson, men Anderson har været skadet siden Australian Open, og selv om han har trekvartfinaler fra Indian Wells på cv'et, så lugter det ikke af en stor turnering for ham i denne omgang. Det er naturligvis dumt at afvise, at en spiller, der ikke har været i kampe i halvanden måned, ikke kan præstere her, men der er bare så få kampe at spille sig varm i turneringen på, før man løber ind i kvalificeret modstand.

Lige netop Anderson har dog fået den bedst tænkelige lodtrækning, og den første seedede spiller, han kan krydse klinger med, er Laslo Djere, som vandt grusturneringen i Rio forleden og derfor har fået en rangering på verdensranglisten, der for første gang i karrieren har givet ham en seedning i så stor en turnering som Indian Wells. I ottendedelsfinalen kan han dog ende op mod noget stærkere modstand fra en del af lodtrækningen, som indeholder både Tsitsipas, Bautista-Agut og Felix Auger. Tsitsipas er meget formstærk pt., og kan han fastholde momentum fra de sidste uger, hvor han for første gang har spillet sig i top 10, så lugter det stærkt af græsk kvartfinaledeltagelse.

Næstnederste fjerdedel af lodtrækningen

Her har vi ud fra seedningerne en forventet kvartfinale mellem Federer og Nishikori. Federer har vundet turneringen hele fem gange og kommer med god form fra titlen i Dubai, som samtidigt var en milepæl for ham, da han samlet set nu har rundet 100 ATP-titler i karrieren. Vi skal helt tilbage til 2010, hvor Federer ikke nåede kvartfinalen i denne turnering, og han har en finaleplads at forsvare fra 2018. Federer går næppe særligt meget op i pointforsvar o.l., men Indian Wells er et sted, han trives, og da han fik spillet sig godt og grundigt varm i Dubai, så forventer jeg egentlig, at han fortsætter ufortrødent med samme form denne uge. 

Jeg tror faktisk, at de to første runder kan blive sværest for ham. Seppi i anden runde er ikke nogen let modstander, og italieneren har tidligere chokeret tennisfolket ved at slå Federer ud i Australian Open. Skulle Federer vinde den duel, så kan hans schweiziske landsmand, Wawrinka, vente allerede i tredje runde. Wawrinka arbejder sig stille og roligt tilbage i topform, og lur mig om ikke han ender med at være på toppen af sit spil til den europæiske grusturnering med særligt French Open for øje. Wawrinka skal dog først igennem formstærke Fucsovics, før en topkamp mod Federer kan blive til virkelighed.

I kvartfinalen kan vi nok godt tillade os at forvente et opgør mod én af de fire seedede spillere, Nishikori, Shapovalov, Pouille og Cilic. Forholdene bør passe dem alle fire godt, og hvis Cilic begynder at vise tegn på topniveau igen, så kunne han meget vel blive den sværeste spiller at komme forbi derfra. Cilic tabte til Monfils i Dubai, hvor han blev kørt lodret over i tredje sæt, men han havde også holdt en længere pause forinden Dubai, og der var som sådan ikke synlige tegn på, at noget skulle være galt hos kroaten. Hverken Nishikori eller Cilic er nogensinde kommet længere end kvartfinalen her, og det forventer jeg nok heller ikke sker i år. Jeg tror, Federer er for stærk, hvis han kommer igennem Seppi og Wawrinka.

Nederste fjerdedel af lodtrækningen

Isner-Nadal er nok den kvartfinale, jeg føler mig mest "sikker" på, bliver en realitet. Nadal har vundet Indian Wells tre gange og formen fejler ikke noget, selv om han led et ret smerteligt nederlag mod Kyrgios i Acapulco. Han havde tonsvis af chancer for at lukke kampen, men i stedet fik han sat gang i en renæssance hos Kyrgios, som endte med at vinde titlen i Mexico.

Undervejs slog Kyrgios også Isner, men jeg bemærkede, at Isner er begyndt at finde selvtilliden igen. Han trykker igennem på forhånden og spiller fremragende på big points. Kyrgios var en smule heldig på nogle afgørende point i tredje sæts tiebreak, og selv om en sejr i tennis aldrig kan være ufortjent, så gjorde Isner i hvert fald ikke noget galt som sådan. Isner har en fremragende lodtrækning, hvor han på papiret skal op imod formsvage Khachanov i ottendedelsfinalen, og det tror jeg sådan set, Isner er mere klar til, end Khachanov er.

Nadal har nogle bløde åbningsrunder, hvorefter han formentlig skal op mod enten Goffin eller Medvedev. Medvedev er jeg ret begejstret for, men han skuffede voldsomt i Dubai, og spørgsmålet er, om han ryger ind i en lille periode nu, hvor motivationen kun er på 90 %, og spillet derfor daler en smule i niveau. Ingen spillere udover Djokovic og Nadal kan vinde kampe på dette niveau, hvis ikke motivationen er helt i top, og Medvedev har ingen egentlig plan b, han kan hænge sin hat på, hvis powerspillet ikke sidder i skabet. Det ved jeg af gode grunde ikke, om det gør i de kommende uger, men jeg tror, at Goffin vil være mere end klar til at lukrere på et negativt russisk udfald, hvis det skulle komme. Goffin var i semifinalen her i 2016, og det må efterhånden være på tide, at belgieren begynder at vise niveau igen.