Slutspillet i dette års Superliga-sæson er i gang, og i den anledning har jeg taget et kig på hvad der er sket i denne, og hvad der er på spil for de danske mandskaber, både i top og bund.

Mesterskabspil Superliga kampe

Fodbold handler om at opnå noget fremfor at undgå, og de europæiske billetter, som vi har haft fokus på ovenover, er helt sikkert noget, som alle danske hold drømmer og kæmper for.

Spillede kampe

Mesterskabspil Superliga tabel

Superliga Slutspil - Kvalifikationsspillet

Spillede kampe

Kvalifikationsspil tabel i Superligaen

De nederste 6 hold der befinder sig i kvalifikationsspillet har dog i allerhøjeste grad, også noget at kæmpe for. At rykke ned fra den danske Superliga gør nemlig ondt på mange måder. Ikke blot mentalt. men økonomisk får de nedrykkede klub også en ordentlig lussing. Det bliver selvsagt sværere at tiltrække sponsorater, når man rykker ned, og derudover så er der også færre TV-penge.

Så for de nederste hold er det måske ikke de europæiske kirsebær der er på spil, men i stedet jobs, lønnedgang og en mental mavepuster, hvor det ikke hedder Parken og Brøndby Stadion med 11-12.000 på lægterne – men DS Arena i Hobro, og selvom Hobro kan noget, så er det ikke helt det samme.

Slutspil kampprogram

Er du spændt på, hvornår dit hold skal spille, og vil begynde at planlægge? Så er det nok en god idé at reserverer den første weekend i juni. Da det er et her sæsonens sidste kamp ligger.

D. 4. juni spillet runde 32. Den første kamp i slutspillet kommer på bagkant af landskampspausen, og er sat til d.2. april. Så en kamp om ugen er, og så er der selvfølgelig nogle pokalsemifinaler d.26. april og 3 maj, der kommer ind i billedet for de hold der er med i den afgørende fase. Så der er en masse god dansk fodbold i Superliga kampprogram næste par måneder.

Europæisk kvalifikation i Superligaen

Dette års vinder af Superligaen kan se frem til en billet til at kvalificere sig til det fornemme selskab i Champions League. Det er usikkert hvor i kvalifikationsrunden de kommende danske mestre skal starte når de skal forsøge at kvalificerer sig til gruppespillet i den fornemmeste turnering.

I sidste sæson blev FC København danske mestre, og det betød at de i år skulle kvalificere sig til Champions League gruppespillet ved at slå Trabzonspor over to kampe, hvilket de formåede efter en samlet 2-1 sejr. Vi ved endnu ikke, hvornår de kommende vindere af Superligaen træder ind i kvalifikationen til Champions Leauge, og om det er i første eller anden runde, da man ikke kender situationen på Rusland og de russiske hold om et år.

Vi får desværre ikke lige så gode muligheder for at se danske hold i europæiske turnering i næste sæson, som vi har haft i denne sæson. I 2022/2023 havde vi fem hold der kunne kæmpe sig til europæisk gruppespil. - FC København (CL), FC Midtjylland (CL), Silkeborg (EL), Brøndby (ECL) og Viborg (ECL).

  • Det lykkedes for FC Midtjylland at komme i EL efter at CL glippede mod Benfica.
  • Som beskrevet kom FCK i CL gruppespillet.
  • Sidst men ikke mindst kom Silkeborg i Conference Leauge gruppespillet efter de tabte kvalifikationskampe til Europa Leauge imod HJK fra Finland.
  • Brøndby tabte samlet imod Basel i ECL-kvalifikationen.
  • Viborg tabte samlet til West Ham i ECL-kvalifikationen.

I 2023/2024 kommer der ikke lige så mange hold med ud i Europa, men vi er efter sidste runde, blevet en del klogere på, hvem der skal kæmpe om de eftertragtede billetter. Herunder kan du se tabellen over de 6 hold der er med i mesterskabsspillet, og her er der en billet til europæisk fodbold for nr.1, 2 og 3. Skulle det samme scenarie som i sidste sæson udspille sig, hvor pokalturneringen vindes af et hold i top tre, er det nummer fire i Superligaen, der spiller mod nummer syv om pladsen i Europa.

Gode bookmakere til Superliga slutspil

I de gode gamle dage var man pisket til at tage turen ned i kiosken, hvis man ville odds på noget dansk superligafodbold, og man kunne udelukkende spille via Danske Spil/Oddset. Teknologien er kommet langt, og de valgmuligheder, vi har, når vi spiller på Superliga odds, er blevet meget mere tilgængelige. I forbindelse med at spillemarkedet blev liberaliseret tilbage i 2012, åbnede en masse nye muligheder for spillerne.

I dag har du et hav af online bookmakere at vælge imellem, og det kan du bruge til din fordel, for der kan være stor forskel på hos de forskellige spillesteder. Så hvis du vil odds på noget lidt mere alternativt skal du ind og tjekke hos de specifikke.

Er du på udkig efter hvordan de forskellige hold placerer sig i f.eks. mesterskabsslutspill skal du også ind og kigge hos de forskellige bookmakere, under deres vinder spil.

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Danske Spil

500 kr velkomstbonus

*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs anmeldelse
Høje odds på udvalgte kampe
Mange livebetting markeder
Stærk mobil-app
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Omsætningskrav Indbetalingen skal gennemspilles 6 gange på Oddset til samlet min. odds 1,50 pr. gennemspil, inden for 60 dage, før bonussen tildeles.

Yderligere vilkår Tilbuddet er kun for nye spillere med Blå Konto. Man er ny spiller, når man ikke tidligere har haft en Blå Konto hos Danske Licens Spil. Du skal være min. 18 år.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Danske Spil hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvordan fungerer Superliga slutspil?
Alle hold tager alle de point de har optjent fra grundspillet, med sig over i det respektive slutspil, som de er kvalificeret til, enten Mesterskabsspillet eller kvalifikationsspillet.

🔎 Hvor mange runder spilles der i Superliga-slutspillet?
Der er alt i alt 32 runder,10 runder i slutspillet, og når alle runderne er spillet, er der fundet en dansk mester, der er uddelt sølv og bronze, og man har fundet det mandskab, der skal møde vinderen af Kvalifikationsspillet om en billet til Europa i næste sæson.

🔎 Hvornår starter og slutter Superligaslutspillet?
I starten af april åbner slutspillene med deres første kampe, og det hele afsluttes i starten af juni måned, hvor runde 32 skal spilles færdig, og herefter er der en runde 33 for de hold der skal spille om den sidste europæiske billet.

Pokalfinalen ligger allerede fast torsdag d.18. maj.