Efter de første fem spillerunder i 2024 deles Superligaen op på midten, hvor der kommer to superliga slutspil 2024. Datoen vi ser frem imod hedder d.17/03, hvor alle hold spiller kl. 17.00.

Odds på Superligaens Slutspil

Når runde 22 er overstået vil de øverste seks klubber i tabellen indtræder i mesterskabsspillet, mens ligaens seks nederste klubber indtræder i nedrykningsspillet eller det som også bliver kaldt kvalifikationsspillet. Der vil også kommet et program for superliga slutspillet, os kendt som mesterskabsspillet, hvor de seks bedste klubber i Superligaen dyster om Danmarksmesterskabet samt europæiske pladser efter sommer.

Odds på Superligaens slutspil

Mesterskabspil Superliga kampe
I grafikken nedenunder kan du se flere forskellige bokse. Den første er for Superligaens mesterskabsspil, og her vil du kunne se et programmet for Superliga slutspillet. Dernæst vil du kunne se tabellen i slutspillet Superliga.

Spillede kampe

Mesterskabspil Superliga tabel

Superliga Slutspil - Kvalifikationsspillet

Spillede kampe

Der bliver spænding til det sidste - Kvalifikationsspil tabel i Superligaen

Som det er beskrevet ovenover, så er det de nederste 6 hold der befinder sig i det der i folkemunde er blevet døbt nedrykningsspillet, men i virkeligheden hedder kvalifikationsspillet.  
I år ligner det at Hvidovre kommer til at tage den ene af de to billetter ned i NordicBet ligaen. Ift. oddset så giver det hos bet365 sølle odds 1,02 hvis Hvidovre ender, som en af de to nederste i deres superliga slutspil.

Hvem der bliver den anden nedrykkere er mere usikkert, og her giver det odds 2,30 hvis det bliver Vejle, 2,60 hvis det bliver Lyngby og 5,50 hvis det skulle blive Randers FC. Så her er der mere usikkerhed om, hvem der også vil være skuffet efter deres Superliga slutspil.

At rykke ned fra den danske Superliga gør  ondt på mange måder. Ikke blot mentalt. men økonomisk får de nedrykkede klub også en ordentlig lussing. Det bliver selvsagt sværere at tiltrække sponsorater, når man rykker ned, og derudover så er der også færre TV-penge.

Sæt krydser fra april til maj - Slutspil kampprogram

Er du spændt på, hvornår dit hold skal spille, og vil begynde at planlægge? Så er det nok en god idé at reserverer den første weekend i april. Da det er et her sæsonens første kamp i dette års Superliga slutspil sættes i gang. Herefter vil der være kampe d.hver uge i april og maj.

D. 26 maj spilles runde 32, og runde 33, som er kampen om den sidste europæiske plads, ligger d.31 maj.
Det er en lidt tidligere afsltuning på Superliga slutspillet i år. Det skyldes den EM slutrunde der starter d.14 juni, og som presser Superliga slutspillet lidt, og gør at sæsonen skal afvikles lidt hurtigere end den skulle sidste. år.  

Pokalsemifinalerne ligger d. 29 marts og d. 10 april, og hele pokalturneringen slutter med fianel d.9 maj.
Så der kommer altså til at ligge 10 superligarunder fra d.1 april til d. 26 maj. en kamp om ugen er. Så der er en masse god dansk fodbold i Superliga kampprogram næste par måneder.

Europæisk kvalifikation - De vigtige pladser i Superliga slutspillet
Fodboldsæsonen 2023/24 er på vej ind i sin sidste fase, og vi kan se tilbage på et fodboldår, hvor især to danske hold, har gjort det rigtig godt i deres europæiske kampagner.
Den pointhøst Danmark har haft i europæisk fodbold i denne sæson har stor betydning for, hvor mange europæiske pladser Danmark har i sæson 2024/2025. Hvor mange danske klubber der kvalificerer sig til Europa i 2024/25-sæsonen, kan du læse om herunder. 

Når Champions League, Europa League og Conference League-pladser skal placeres, så er det afgørende at man er i top-15 på den europæiske rangliste, (også kaldt koefficientrangliste over lande). Er man i top 15 kan man se frem til fem europæiske pladser. Er man udenfor top-15, får man fire europæiske pladser at spille om.
Danmark har i flere år været godt med i top-15-kapløbet, men måtte frem mod sæsonen 2023/24 tage sig til takke med en placering som nummer 18, hvilket har haft den konsekvens at "kun" har haft fire hold i europæisk fodbold. (FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland og AGF).

2024/2025 sæson ligner en gentagelse ift. europæiske pladser. Danmark er på en 17.-plads, hvilket giver Superligaen fire pladser i den kommende europæiske kampagne. 
Det er ærgerligt, at især FC Midtjylland og AGF ikke formåede at hente flere point ind til Danmark. AGF røg ud til Club Brügge i Europa Conference Leauge kvalifikationen og FC Midtjylland kæmpede sig videre fra Niedercorn og Omonia, men måtte i sidste ende se sig slået ud af Legia fra Polen, lige før det blev til gruppespilskampe.

Det betyder, at det hold der vinder Superligaen i 2023/2024 går ind i Champions Leagues anden kvalifikationsrunde. Nr. 2 i Superligaen skal kvalificerer sig til Conference League. Den tredje billet skal findes mellem nr. 3 i Superligaen, og vinderne af Superligaens nedrykningsspil. Den fjerde og sidste plads er til Europa League-turneringens første kvalifikationsrunde, og går til vinderen af Oddset Pokalen.

Gå efter gode bookmakere i Superliga slutspil

I de gode gamle dage var man pisket til at tage turen ned i kiosken, hvis man ville odds på noget dansk superligafodbold. Teknologien er kommet langt, og de valgmuligheder, vi har, når vi spiller på Superliga odds, er blevet meget mere tilgængelige. I forbindelse med at spillemarkedet blev liberaliseret tilbage i 2012, åbnede en masse nye muligheder for spillerne.

I dag har du et hav af online bookmakere at vælge imellem, og det kan du bruge til din fordel, for der kan være stor forskel på hos de forskellige spillesteder. Så hvis du vil odds på noget lidt mere alternativt skal du ind og tjekke hos de specifikke.

Er du på udkig efter hvordan de forskellige hold placerer sig i f.eks. mesterskabsslutspill skal du også ind og kigge hos de forskellige bookmakere, under deres vinder spil.

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer Superliga slutspil?

Alle hold tager alle de point de har optjent fra grundspillet, med sig over i det respektive slutspil, som de er kvalificeret til, enten Mesterskabsspillet eller kvalifikationsspillet.

Hvor mange runder spilles der i Superliga-slutspillet?

Der er alt i alt 32 runder, 10 runder i slutspillet, og når alle runderne er spillet, er der fundet en dansk mester, der er uddelt sølv og bronze, og man har fundet det mandskab, der skal møde vinderen af Kvalifikationsspillet om en billet til Europa i næste sæson.

Hvornår starter og slutter Superligaslutspillet?

I starten af april åbner slutspillene med deres første kampe, og det hele afsluttes i starten af juni måned, hvor runde 32 skal spilles færdig, og herefter er der en runde 33 for de hold der skal spille om den sidste europæiske billet.