Superligaen sparkes i aften i gang med et opgør, der reelt er ligaens Super Cup, mens der åbnes med et brag i Brøndby mellem sidste sæsons nummer fire og fem.

Sidste sæson var historisk lang som følge af Covid-19, og først 29. juli blev sidste kamp spillet. Det var sådan set et par uger efter, den nye sæson skulle have været i gang, men den blev rykket, og først i aften kommer vi i gang med sæsonen 2020/2021.

En ekstremt spændende sæson venter. Ligaen er igen skåret ned til 12 hold, og strukturen er ændret en smule, men stadig handler det for alle om at gå i topseks i grundspillet, så man er med i mesterskabsspillet i foråret - og samtidig er sikre på ikke at rykke ned.

Ligaens åbningsrunde byder på mange interessante opgør, ikke mindst et jysk traditionsopgør, når giganterne AGF, der i sidste sæson vandt medaljer for første gang i mere end 20 år, og Vejle, der er tilbage i det fine selskab, tørner sammen på mandag. Men inden da venter fem opgør, hvoraf det første spilles allerede fredag aften i Haderslev.

SønderjyskE - FC Midtjylland

For år tilbage gik man væk fra at spille Super Cup i Danmark, men skulle den stadig være spillet, ville det faktisk være dette opgør. Sidste sæsons pokalmestre åbner sæsonen mod sidste sæsons mestre. En sjov lille gimmick og en kamp, der de senere år faktisk har været ganske interessant, for holdene har spillet både intense og afgørende kampe mod hinanden.

SønderjyskE kan i kampen give comeback til Marc Dal Hende, der er hentet hjem fra netop FCM. En speciel kamp for den målsøgende back, der kommer til at styrke sønderjyderne markant. Samtidig bliver der også debut til keeper Lawrence Thomas, der har taget pladsen i målet efter afgangen af Sebastian Mielitz. Australieren har set fin ud i træningskampene, så han ligner en fuldgod erstatning.

Hos FCM er denne kamp selvfølgelig vigtig, men det er mere vigtigt, hvad der sker om fem dage, når man møder Young Boys i Champions League-kvalen. Derfor vil spillere, der er lidt tvivlsomme til dette opgør, næppe blive risikeret, men både Evander og nytilkomne Pione Sisto, der kun har trænet med få gange, er trods alt i truppen til kampen.

Det er topscorer Ronnie Schwartz ikke. Han er ganske enkelt sorteret fra, mens værre er, at man må undvære Frank Onyeka, der for nylig mistede sin far. Onyeka er ekstremt vigtig for FCM, der især defensivt kommer til at savne ankeret på midtbanen gevaldigt. 

FCM’s fokus på Young Boys-kampen, samt fraværet af Onyeka, gør, at jeg finder ganske fin værdi i de 1,86, bet365* giver på SønderjyskE Asian +1. Det betyder, at der er gevinst ved SønderjyskE-sejr eller uafgjort, mens pengene er tilbage ved sønderjysk nederlag på præcis ét mål.

Sønderjyske - FCM: 1-tal (+1 Asian) til odds 1,87 hos bet365*

Det plejer at være tæt og intenst, når SønderjyskE og FC Midtjylland krydser klinger. Hjemmeholdet er blevet markant forstærket i signingen af Marc Dal Hende, som er hentet i netop FCM. Udeholdet skal selvsagt være favoritter, men de har en yderst vigtig Champions League-kvalifikationskamp i næste uge. Den kamp kan tage fokus og potentielt holde en stamspiller eller to på bænken. Sikkert er det, at "Ulvene" må undvære vigtige Frank Onyeka på midtbanen. 

OBS: Odds er fra fredag den 11. september klokken 07.45.

Følg Helmins værdispil hos bet365

AC Horsens - Randers

Dag ét efter Bo Henriksen i Horsens, hvor Jonas Dal skal løfte den tunge arv. Dal er en dygtig træner og en god motivator, så han ligner en fin arvtager, men han skal løfte en trup, der har mistet kometen Jeppe Kjær og profilen Ayo Simon Okosun, mens man, som altid, kun har forstærket sig med spillere fra den næstbedste række.

Man åbner mod Randers, der ikke har gjort meget væsen af sig i løbet af sommeren. Tosin Kehinde er sikret permanent, mens der er sagt farvel til Stokke og Thomsen, så det ligner ret beset mest af alt samme mandskab, som vi så inden sommerpausen.

Horsens har spillet ene træningskampe, hvor de faktisk har scoret pænt med mål, og det samme kan egentlig siges om Randers, der dog kommer fra nederlag i de sidste to tests. Inden da havde man dog hentet fine sejre og scorede blandt andet fem gange i en sejr over de lokale venner fra Viborg.

Jeg synes, det ligner en meget lige kamp i Horsens, og skal man stikke ud, kan de 3,40 hos Danske Spil* på krydset være fornuftigt, men jeg står over spil i denne kamp.

AC Horsens - Randers FC: X til odds 3,40 hos Danske Spil*

Tipredaktøren holder sig fra spil i denne kamp, men han har alligevel et udmærket øje til X-betalingen på de 3,40, som Danske Spil* tilbyder. 

OBS: Odds er fra fredag den 11. september klokken 07.50. 

Lyngby - AaB

2020 har været et elendigt år for Lyngby, der dog via to fine kampe mod Hobro overlevede i Superligaen. Nu er der så pres på for endnu en redningsaktion, og det skal ske uden sidste sæsons med afstand vigtigste spiller Rezan Corlu, der er taget hjem til Brøndby.

Derudover er vigtige Lasse Nielsen og Jesper Christjansen fortid, hvilket er noget, der gør noget for kulturen i klubben, for de to var garanter for helhjertede indsatser hver eneste gang til træning og i kamp. Den type spillere kan gøre ondt at miste, også selvom det var Lyngbys egen beslutning at sige farvel til dem.

AaB har også mistet en vigtig spiller i form af Patrick Olsen, men man har til gengæld fået angrebspower ind i Tim Prica, der i træningskampene har set ekstremt spændende ud. Den gamle helt Rade Pricas søn har blandt andet scoret flere flotte frisparksmål, og han ligner en mand, der kan være med til at løfte AaB-mandskabet.

Herudover har AaB hentet flere unge, spændende spillere ind, og især offensivt ser man spændende ud, mens forlængelsen med Jores Okore gør, at man kan køre videre med forårets stærke trebackkæde. Jeg synes faktisk, der er tegninger til et stærkt mandskab i det nordjyske, og jeg tror på, de kan få en god start mod et Lyngby-mandskab, der både offensivt og defensivt har store mangler i min bog.

Odds 2,35 på udesejren hos 888sport* prøves for en lille indsats herfra.

Lyngby - AaB: 2-tal til odds 2,35 hos 888sport*

Lyngby var tæt på at rykke ned i sidste sæson, og nu har de tilmed mistet tre vigtige spillere. AaB har måttet sige farvel til vigtige Patrick Olsen, men har til gengæld fået spændende Prica junior ind. AaB skal have fine muligheder for at starte sæsonen ud med tre point. 

OBS: Odds er fra fredag den 11. september klokken 07.57.

Følg ekspertens tip på AaB-sejr hos 888sport

Brøndby - FC Nordsjælland

At starte en sæson uden to af sine bedste spillere er aldrig sjovt, men det er ikke desto mindre det, Brøndby skal. Forsvarsstyrmand Andreas Maxsø er i karantæne, og det samme er tilbagevendte Rezan Corlu, som der ellers er store forventninger til i offensiven i Brøndby.

At undvære de to gør ondt, og jeg tror især, afstemtheden i defensiven bliver ramt af dygtige Maxsøs fravær. Det kan blive et grimt fravær, for FC Nordsjælland er en svær størrelse at håndtere, og uden Maxsø kan jeg godt se Brøndbys forsvarsspillere komme på hælene i flere tilfælde.

På tilgangssiden er der sket meget lidt i Brøndby, der altså kun har fået Corlu ind efter endt lejeophold, mens man har sagt farvel til Tibbling og Fisker. To spillere, der langtfra var faste i sidste sæson, men Tibbling havde dog sine momenter, og Fisker nåede trods alt tilbage fra sin skade og var en spiller, der gav noget energi og tro på tingene.

FCN har sagt farvel til deres to bedste spillere fra sidste sæson i form af Kudus og Damsgaard, men som så ofte før har man erstattet dem internt. Nye, unge spillere er kommet op, så den største tilgang i FCN i løbet af sommeren er tilføjelsen i trænerstaben, superstjernen Michael Essien.

Brøndby har et ekstremt godt tag på FCN og er ubesejret i de seneste 11 kampe mod Farum-klubben, men uden Maxsø og Corlu frister de 2,05, der fås hos 888sport*, mig ikke.

Over/Under odds, Brøndby IF - FC Nordsjælland, Søn. 13. sep. 2020 kl. 16:00 Linje: 2.5

OB - FC København

OB med mere fynsk på holdet klinger godt i mine ører. Foråret bød på integrationen af en stribe unge spillere på Jakob Michelsens mandskab, og navne som Mads Frøkjær, Max Fenger og Mikkel Hyllegaard er helt sikkert spillere, vi kommer til at se meget mere til fremadrettet.

Optakten til denne sæson har dog ikke været for god for OB, der i fire træningskampe ikke har hentet en eneste sejr, og derudover har man måttet undvære skadede spillere i opstarten, så hvem der reelt er klar til søndages kamp, er der lidt uklarhed om.

Åbningsmodstanderen FCK har noget at bevise efter sidste sæsons sølv, og jeg tror på, at Løverne vil rejse sig. De har fået Kamil Wilczek ind, en garant for mål, og derudover er Viktor Fischer endelig helt skadefri, ligesom Andreas Bjelland ligner en mand, hvis fysik holder. Gør den det, har FCK en ekstremt dygtig forsvarskaptajn i ham.

Læg dertil, at Jonas Wind er tilbage i fuld vigør, ligesom jeg har store forventninger til Robert Mudražija, og du har et FCK-mandskab med en helt anden dynamik og power end i store dele af sidste sæson.

Til gengæld må FCK nu igen undvære Nicolai Boilesen på grund af en skade, mens også Michael Santos og Nicolaj Thomsen sidder ude.

FCK skal være favoritter her, men jeg synes, odds 1,90, som lige nu er bedste betaling på Solbakkens mandskab, er for fedtet.

Over/Under odds, OB - FC København, Søn. 13. sep. 2020 kl. 18:00 Linje: 2.5

AGF - Vejle

Få opgør er lige så traditionsrige i dansk fodbold som opgørene mellem AGF og Vejle. To historiske giganter i dansk fodbold og to hold, jeg har pæne forventninger til i denne sæson. AGF kommer direkte fra en bronzemedalje efter en imponerende flot sæson, og Vejle kommer som oprykkere med en stærkt forbedret trup. Jeg tror på, at vejlenserne kan tage ligaen med storm.

AGF har godt nok mistet Bundu og Ankersen, men man har fortsat en stærk trup, og med Thorsteinsson og Links på kanterne samt nytilkomne Milan Jevtović og Søren Tengstedt har man stadig masser af offensive kort. Derudover ligner Patrick Olsen en perfekt tilføjelse til truppen.

Vejle har ikke ligget på den lade side henover sommeren, og navnene, der er hentet ind, er spændende. Allan Sousas tilbagekomst kan være vigtig, og tilgangene af Dwamena, Milosevic, Brunst og Exatolahi er interessante. I forvejen var Vejle-truppen stærk, så jeg tror langtfra, at vi skal regne Vejle som et sikkert kort i nedrykningskampen. De kan noget, og kan træner Gâlcă fra start få alle de nye til at fungere, synes jeg faktisk, at truppen er overordentlig interessant.

AGF er selvfølgelig stærkere end Vejle, sådan skal det være, men Vejle er så interessante, at jeg synes, at odds 2,40, som Mr Green* betaler, på point til udeholdet i første kamp er spilbart. 

AGF - Vejle: X2 til odds 2,40 hos Mr Green*

AGF er fyr og flamme efter sidste sæsons 3.-plads. De har godt nok mistet to stamspillere, men har også hentet nye, spændende ansigter ind. Spændende ser det bestemt også ud hos oprykkerne fra Vejle, som ligeledes har hentet flere interessante spillere. 

OBS: Odds er fra fredag den 11. september klokken 08.08. 

Spil på AGF - Vejle hos Mr Green