Vi er allerede snart en fjerdedel igennem grundspillet i Superligaen, og med en landskampspause lurende efter 8. spillerunde så gælder det for holdene i en god gænge om at fastholde momentum. Det samme gælder for BetXperts Superliga-ansvarlige Tonni Munk Jensen, der i sidste uge ramte seks af syv spilforslag i disse spalter, og også i denne uge har haft kikkerten rettet mod nye værdispil.

Den seneste spillerunde endte med fem favoritsejre i weekendens syv kampe, og der var igen sejre til FC København og Brøndby, der begge har fint momentum for tiden. Meget vigtige sejre - og måske et begyndende momentum - fik Esbjerg og AGF, der ellers har haft en besværlig sæsonstart og ikke fået de point, som spillet ellers har berettiget til. Det betyder, at Silkeborg nu er det eneste hold uden sejr, og det endda på trods af syv scorede mål i de seneste tre kampe. 

FC Midtjyllands sejrsstime fik langt om længe en ende, og ikke så længe efter valgte træner Kenneth Andersen at sige op. Havde han ikke gjort det selv, så kunne det meget vel være endt med en fyring inden for få uger, for de forsvarende pokalmestre og sølvvindere har haft en spillemæssig skidt sæsonstart, hvor de har fået langt flere point end fortjent og også blev sendt ud på røv og albuer i Europa League.

Hobro - OB

Spilles fredag d. 23/8 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter.

Flere hold har løftet kvaliteten i forhold til sidste sæson, men Hobro er vel umiddelbart det mest overraskende hold i denne kategori. For ikke nok med at man pludselig står helt anderledes godt på banen, og offensiven er den farligste i mange år i klubben, så har man taget et stort spring fra et forår, hvor stort set intet fungerede og oven i købet har gjort det i fraværet af anfører Jonas Damborg, som tidligere var tæt på uundværlig på holdet. Læg dertil en masse rygter om profilers potentielle afgang og et par skader til Hvilsom og nu Kristoffersen. Træner Peter Sørensen har indtil videre gjort det fremragende i Hobro. Følger spillerne igen hans plan fredag aften, så kan der meget vel lægge point til Hobro igen, for holdet har kun tabt én af sæsonens seks kampe og har netop spillet to jævnbyrdige kampe mod topholdene Brøndby og FC Midtjylland.

OB har været igennem nogle ret mærkelige uger på det seneste. I de to kampe mod Esbjerg og Randers, hvor spillet slet ikke fungerede, og man kun skabte sporadisk med chancer, vandt man begge kampe 1-0. I weekenden oppede man sig så efter en svag periode og spillede en ganske udmærket kamp i Farum, hvor man så endte med at tabe. Tilbage står en ujævn sæsonstart, hvor man trods alt har skrabet ni point sammen, men hvor man ikke har været i nærheden af det topniveau, som man så holdet præstere i store del af sidste sæson. Den vigtige midtbanemand Troels Kløve har døjet med småskade og sygdom, mens Jacob Barrett også har været ude. Ydermere har angriber Bashkim Kadrii manglet de sidste procenter. Derfor er det også svært at se OB som meget mere end smalle favoritter i kampen mod Hobro, hvor de nok vil være spilstyrende, men også skal være meget opmærksomme på omstillinger.

Hobro +0,5 til odds 1,98 hos bet365 (nu odds 1,93)

Hobro ser solide ud og har netop spillet lige op med Brøndby og FCM. OB har det bedre hold og havde fremgang at spore mod FCN, men de er stadig ikke på topniveau og kan næppe holde Hobros frygtede offensiv-trio fra chancer.
Læs hele eksperttippet.

Lyngby - Randers

Spilles søndag d. 25/8 kl. 12.00. Se mere info i vores matchcenter. 

Lyngby spillede en tæt kamp i Esbjerg, hvor heldet ikke var med dem og derfor måtte rejse hjem med et bittert nederlag. Det var det tredje i streg på udebane, og nu kan de så glæde sig til at komme hjem i egen hule igen, hvor de har vundet to af tre opgør i sæsonen. Træner Christian Nielsen har ikke skiftet meget ud på holdet fra kamp til kamp, men nu er han tvunget til det. Forsvarer Enghardt har karantæne, og wingback Fosgaard udgik med skade mod Esbjerg, og er de begge ude, så vil det for alvor kunne mærkes i defensiven. Kampen kan meget vel ligne de tidligere Lyngby-hjemmekampe mod modstandere af samme kaliber som Randers. De er startet med et meget aggressivt Lyngby-hold, og så har kampene ret hurtigt udviklet sig til et midtbaneslag, hvor Lyngby mest har satset på omstillinger.

Randers led sit andet nederlag i træk, da de tabte på et sent mål mod FC København. Man fulgte nu ganske godt med de forsvarende mestre, og med lidt held kunne det også være endt med en hjemmesejr. Dermed har sæsonstarten pointmæssigt ikke været specielt god, men træner Thomasberg kan trods alt glæde sig over, at man spillemæssigt har gjort det godt i de seneste kampe. Randers er efterhånden også skadesfri, så der er lidt mere at skyde med fra bænken. Det får de sikkert også brug for i Lyngby, hvor hjemmeholdet har det med at gå en smule ned fysisk, som 2. halvleg skrider frem. 

Randers draw-no-bet til odds 1,70 

Lyngby skal skifte i forsvarskæden og oprykkergejsten er ved at sive ud af københavnerne, som bør få det svært mod et Randers-hold, der kommer i stærkeste opstilling og tre gode præstationer mod nogle af de bedre hold.

Esbjerg - Silkeborg

Spilles søndag d. 25/8 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundopgør i Esbjerg, hvor de to nederste i tabellen tørner sammen. Vestjyderne fik en meget tiltrængt sejr mod Lyngby, men det var tydeligt, at holdet befinder sig i en bølgedal, for spillerne virkede bange for at sætte føringen over styr, da man for første gang i fire kampe endelig fik scoret et mål. Kampen kunne derfor sagtens være endt uafgjort til sidst, men Esbjerg holdt stand, og det må alt andet lige betyde, at lidt af presset er taget af deres skuldre. Kan de også vinde over Silkeborg, så er der pludselig kontakt med midterfeltet, og så er sæsonstarten på en uge forvandlet fra en katastrofe til en mindre god én af slagsen. Men det kræver, at holdet tør spille fodbold, og midtbanespillerne igen tager de dybe løb ind i boksen. Vigtigt er det, at Lungi Sørensen er tilbage fra karantæne. Til gengæld skal Yakovenko erstattes på 9'er-positionen efter sin karantæne, men her har Petre tidligere vist sig ganske habil.

For tredje kamp i træk scorede Silkeborg mindst to mål, men efter en ellers flot kamp på hjemmebane mod Sønderjyske måtte de i sidste ende nøjes med 3-3 og det ene point. Det batter ikke rigtig med de uafgjorte resultater, når man ligger på sidstepladsen et stykke efter holdene over sig, men positivt for Silkeborg er det trods alt, at man nu er langt bedre med i kampene end i de første kampe af sæsonen. Dengang blev man stort et overløbet og til tider udspillet, men nu har man spillet tre helt jævnbyrdige kampe, og får man tætnet defensiven, så kan der ikke være langt til sæsonens første sejr. At indkassere næsten tre mål pr. kamp er den sikre vej til nedrykning, og den defensive udfordring skal løses meget snart. Kent Nielsen vil ikke umiddelbart gå på kompromis med en offensiv spillestil, men man så dog mod Sønderjyske, at man til tider stillede sig dybt og kompakt ned i forsvaret.

Esbjerg vinder kampen til odds 1,85 hos Danske Spil

Odds synes sat temmelig præcist på kampen, men der kan måske presses en lille smule værdi ud på hjemmesejren. Weekendens sejr må alt andet lige betyde meget for Esbjerg, der nu kan spille lidt mere frit og derfor også bør skabe chancer mod et defensivt udfordret Silkeborg-mandskab.

Sønderjyske - FC Midtjylland

Spilles søndag d. 25/8 kl. 16.00. Se mere info i vores matchcenter. 

Sønderjyske spillede som favoritter sin anden kamp i træk uafgjort, da det endte med pointdeling efter en underholdende affære i Silkeborg. Intentionerne er rigtig gode, og man søger også langt mere boldbesiddelse end tidligere, men det er som om, at der stadig er noget uforløst med holdet. Ganske vist har man kun tabt en enkelt kamp så langt, men det var så også den eneste kamp mod et top 6-hold i skikkelse af FC København. I de næste to kampe skal det blive spændende at se, om holdet er blevet stærkt nok til at bide skeer med flere af de større hold, når FC Midtjylland og OB venter. Tør man udfordre dem på boldbesiddelse og gå højt på dem, eller går man på kompromis og stiller sig ned med et kompakt forsvar i stedet? Man forsøgte det første mod FC København, og her blev man totalt rundbarberet den første halve time, og de har rigtig fine kontraspillere i Hassan og Lieder, så mon ikke, at de forsøger sig med den kompakte løsning i weekenden.

FC Midtjylland har skiftet træner i ugens løb, idet Brian Priske har afløst Kenneth Andersen, og det kan vise sig at blive rigtig godt for dem. 16 point i seks kampe lyder fantastisk, men de kunne lige så vel have stået med seks-syv af slagsen, for de har sandt for dyden ikke vist ret meget i sæsonstarten. Derfor er det også ganske naturligt, at Priske som noget af det første efter sin ansættelse straks snakkede om at finde tilbage til de gamle FCM-dyder. Det vil sige en meget mere aggressiv og direkte spillestil, hvor bolden ikke spilles for meget på tværs, og hvor modstanderne ikke får for meget ro på bolden. Den vigtige angriber Sory Kaba blev sparet i weekenden, men forventes tilbage til denne kamp, og så gælder det om at få kantspillerne Mabil og Wikheim op i gear så hurtigt som muligt, så de kan skabe chancer på samlebånd, som de tidligere har gjort. 

FC Midtjylland -0,25 til odds 1,90 hos Unibet (nu odds 1,91 hos bet365)

Trænerskiftet i FC Midtjylland kan få umiddelbar effekt, og det forventes, at gæsterne kommer ud med et helt andet udtryk i denne første kamp under Priskes ledelse. Sønderjyske har gjort det ok, men synes at mangle niveau, når modstanden bliver bedre.

Brøndby - AGF

Spilles søndag d. 25/8 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter. 

På trods af et stramt program med Europa League-kampe, skader og svingende kvalitet i spillet, så har Brøndby i Superliga-regi lavet en glimrende sæsonstart med 13 point i seks kampe. Med til historien hører, at fire af kampene har været hjemmekampe, og at modstanden ikke har været af den højeste kaliber. Det svingende niveau må bekymre træner Niels Frederiksen en smule, men det gøres også en del sværere at skabe kontinuitet, når man skal rotere i startformationen fra gang til gang pga. træthed eller skader. Nu har de for første gang i sæsonen en hel træningsuge til at forberede sig i, og det bør alt andet lige give nogle mere friske spillere. Forsvarer Arajuuri kan være på vej til cypriotisk fodbold, mens kanten Tibbling er ude med skade. Det plejer at være meget intense opgør mod AGF, hvor duellerne er benhårde, og spillet ikke altid bliver så flydende. Det kan ventes igen her.

AGF fik den længe ventede første sejr mandag aften, da man helt fortjent besejrede Horsens med 2-0. Endelig fik man udbytte af anstrengelserne og de mange chancer, for de har bestemt ikke haft marginalerne med sig hidtil. Nu bør der blive frigivet en masse energi i holdet, og der var store plusser både defensivt og offensivt efter i Horsens-kampen. Defensivt har man fået et boost af comebacket fra anfører Backman, som har udviklet sig til lidt af en talisman for holdet. To clean sheets i træk er ikke hverdagskost for AGF, men alle statistikker viser også, at defensiven med det samme styrkes markant, når Backman spiller. Offensivt var der også flere lyspunkter, hvor Helenius gjorde det pænt som 9'er, og ikke mindst Bundu på kanten spillede sin bedste kamp efter sommerferien. AGF har tabt fem af de seneste seks kampe i Brøndby, men det har været tætte opgør, og selv uden midtbaneslider Nicolai Poulsen bør de være fint med i opgøret indtil det allersidste.

Under 3,0 mål til odds 1,90 hos Unibet

Begge hold har givet få chancer væk i de seneste kampe, og i en forventelig tæt og fysisk dyst, så kan der - som sidst de to hold mødtes - gå en rum tid, før det første mål kommer. AGFs defensiv er styrket af Backmans comeback, og det førende hold vil også være i stand til at lukke relativt godt af.

FC København - FC Nordsjælland

Spilles søndag d. 25/8 kl. 20.00. Se mere info i vores matchcenter.

Puha for en mareridtsuge for FC København. Først røg man ud af Champions League i en vanvittig straffesparkskonkurrence, og siden er begge faste angribere, Dame N'Doye og Jonas Wind, blevet erklæret langtidsskadet. Angriberen Michael Santos fra Malaga kan meget vel være på vej, men eftersom han endnu ikke har spillet en turneringskamp endnu, så kommer han næppe i topform og klar til at spille fra start. Alt andet lige er FC København nu svækket offensivt, men man kan dog trøste sig med, at et angreb bestående af eksempelvis Fischer og Sotiriou på papiret stadig indeholder høj høj Superliga-klasse. Torsdag aften spiller man den første af to vigtige kampe mod Riga om en plads i Europa League-gruppespillet, og der forventes igen rotation på holdet til søndagens kamp. Træner Solbakken er en mester i at docere kræfterne og få sat spillerne op til Superliga-kampene i et tætpakket program. Det får han også brug for her.

FC Nordsjælland har på forunderlig vis fået skrabet 10 point sammen, og mange taler allerede om, hvor flot det er, at klubben endnu engang er kommet sig så hurtigt over de mange sommersalg. Pointmæssigt er det også en fornem start, men sandheden er, at FC Nordsjælland udover premierekampen i Horsens ikke har spillet specielt godt, og de kunne snildt have stået med fire-fem færre point på nuværende tidspunkt. Senest illustreret i hjemmekampen mod OB, hvor udeholdet brænder straffe, sandsynligvis blev snydt for et mål og derudover havde flest chancer i kampen. Det går som bekendt ikke i længden, og selvom de kan trøste sig med, at FC København er udfordret med offensive skader til søndagens kamp, så skal niveauet hæves betragteligt, hvis de skal have point i Parken. 

FCK vinder til odds 1,63 hos Nordicbet (nu odds 1,72)

FCK håndterer de mange europæiske kampe fornemt og er i øjeblikket i en klasse for sig selv i Superligaen. N'Doye er skadet, og FCN har før drillet mestrene, men FCK er uhyggelige i Parken med 17 sejre i de seneste 20 Superliga-hjemmekampe.
Læs hele eksperttippet her.

Horsens - AaB

Spilles mandag d. 26/8 kl. 19.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Horsens er stadig utrolig svære at blive kloge på. Niveauet varierer kolossalt fra uge til uge, og efter en svag indsats mod AGF mandag aften så kan man jo nok forvente en eller anden form for revanche mod AaB. Ingen tvivl om, at Bo Henriksen har pisket spillerne rundt hele ugen og fortalt dem om, hvad der er på spil og hvor meget energi, der skal lægges i kampen mod AaB for at få point. Spørgsmålet er bare, om det er nok. Lige nu ser det ikke ud til, at holdet kan meget mere end at stå ultra-kompakt foran eget mål, og så ellers håbe på et par tilfældige chancer i den anden ende i løbet af kampen. Holdet har egentlig spillet et par gode hjemmekampe mod topholdene FC København og FC Midtjylland, hvor begge godt nok blev tabt, men hvor man især mod FC Midtjylland sagtens kunne have ført ved pausen. Det er indsatsen fra den 1. halvleg, der skal lægges for dagen, hvis der igen skal point på Horsens-kontoen.

AaB er placeret lige midt i rækken, men man har på fornemmelsen, at det kan blive til mere for holdet i denne sæson. De skadede spillere i forsvaret og på midtbanen er ved at være klar igen, og det øger især konkurrencen om pladserne på midtbanen helt enormt. Onsdag hentede man så Rasmus Thelander til forsvaret, så man også er virkelig godt besat her. Offensivt mangler man stadig Van Weert, som er ude på ubestemt tid med en hovedskade, og ham mangler de. Men ellers spiller nordjyderne god fodbold med hurtige pasninger og spændende idéer i det offensive. Selv i de to udekampe mod FC Midtjylland og Brøndby har man fortjent point, og mod et Horsens-hold, som er i en down-periode, og som man rundbarberede på alle leder og kanter i den sidste træningskamp op til sæsonstart, så er AaB også naturlige favoritter til sejren her.

AaB -0,25 til odds 1,95 hos Danske Spil

AaB har spillerne til at finde hullerne i en forventelig kompakt Horsens-mur. Med Lucas Andersen og Kasper Kusk i spidsen så skal nordjyderne nok komme til chancer mod et Horsens-hold, der skuffede gevaldigt i den seneste kamp.

Regnskab efter spillerunde 6

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 22
  • Status: +0,87 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 103,95 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 21
  • Status: -3,75 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 82,14 %