Sidste weekends premiererunde bød på masser af flot fodboldspil, gode mål og spændende kampe. Til gengæld blev det en hård start på sæsonen for vores Superliga-ansvarlige Tonni Munk Jensen, der på trods af faldende lukkeodds på alle weekendens eksperttips ikke kunne sætte et eneste korrekt tegn. 

Sådan vil det gå fra tid til anden. Det vigtigste er at holde snuden i sporet og ikke lade sig gå på af en enkelt dårlig weekend. Det gælder også for hold som AaB og Horsens, der skuffede fælt i første runde og nu skal vise, at de også kan holde hovedet koldt og tage revanche i den kommende weekend, hvor de begge skal spille forventeligt tætte opgør mod henholdsvis Sønderjyske og Silkeborg.

De tre favoritter til guldet lagde alle fra land med sejre. Kun Brøndbys var sikker, for både FC København og FC Midtjylland havde store problemer med at knække OB og Esbjerg. De tre storklubber er favoritter igen i næste runde, men alle tre skal op mod spåede midterhold, der før har overrasket selv de bedste.

FC København - AGF

Spilles fredag d. 19/07 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter.

De forsvarende mestre kom på glatis fra start i premieren i Odense, hvor hjemmeholdet førte 2-0 efter en halv time. Men københavnerne havde ikke glemt at spille fodbold henover sommerferien, og det var egentlig ret imponerende, hvordan de bare steppede et gear eller to op og så ellers kørte tilbage i den samme rille, som bragte dem mesterskabet så suverænt i sidste sæson. Jovist, forsvaret så noget mere usikkert ud, og der skal trænes fireback-kæde de kommende uger, men man tænker også, at FC København bliver uhyggelige offensivt, når spillere som Viktor Fischer og Robert Skov kommer i topform. Nu kommer lidt af en ønskemodstander på besøg i Parken, idet AGF ikke har vundet her i siden 2009, og de tre seneste opgør i hovedstaden er endt med tre sikre hjemmesejre og en score på 12-3.

AGF spillede en udmærket kamp i Hobro, hvor de godt kunne have taget sejren. Man havde fin kontrol over kampen, og boldbesiddelsen endte oppe på 66,5 %. Der manglede noget kynisme på de halve chancer inde i feltet, og det skal forbedres til denne udekamp, for ellers får århusianerne næppe noget med fra Parken. Forsvarsspillet skal også skærpes, for Hobro kom for let til halve muligheder, og man kan godt frygte, at de to offensive backs, Munksgaard og Højer, får deres problemer over for Fischer og Skov, der er topklasse i Superligaen. AGF er de seneste gange blevet løbet over ende i Parken, så det skal blive spændende at se, om træner David Nielsen tør spille sit eget spil mod et offensivt sprudlende hjemmehold, eller om man eksempelvis ofrer Sana på midtbanen, så en mere defensiv type som Bror Blume kommer ind som erstatning. Bemærk, at AGF har en hviledag mindre end FC København, hvilket godt kan få en lille betydning, når kampene falder mandag og fredag.

FCK over 2,5 mål til odds 2,70 hos Betfair Sportsbook

FCKs offensiv er hamrende stærk og scorede masser af mål på hjemmebane i hele sidste sæson. AGF synes ikke nemme at knække og har hentet ny målmand, men FCK-offensiven har trusler på flere positioner og har et særdeles godt tag på gæsterne.
Læs eksperttippet her. 

Silkeborg - Horsens

Spilles søndag d. 21/07 kl. 12.00. Se mere info i vores matchcenter.

Begge hold startede sæsonen med nederlag på 0-3. Silkeborgs dog noget mere forventeligt end Horsens', og derfor bør Kent Nielsens tropper også hurtigt ryste skuffelsen af sig. At tabe som nyoprykker på Brøndby Stadion er ikke en katastrofe, men derfor vil det nu nok ærgre og overraske den rutinerede Superliga-træner, at Silkeborg aldrig rigtig kom ind i kampen og faktisk ikke skabte en reel chance i hele opgøret. Og så ødelagde det den defensive gameplan, at vigtige Anders Hagelskjær blev skadet i dagene op til kampen. Nu venter en af de få kampe, hvor oprykkerne er favorit og ganske enkelt skal have point, hvis man ikke skal være en del af bunden straks fra start. Vigtigt for Silkeborg på deres hurtige kunstgræs bliver det at spille i så højt et tempo, at den relativt tunge Horsens-defensiv ikke kan følge med. Det helt store spørgsmål er så, om de har kvaliteten til det. 

Horsens spillede uden tvivl den dårligste omgang fodbold af alle hold i første runde. Træner Bo Henriksen må efterhånden have bange anelser, for der var absolut ingen fremskridt at spore fra et rædderligt forår og nogle tamme træningskampe op til sæsonstart. På papiret har Horsens et hold, der sagtens kan matche Silkeborgs, men de skal i den grad op i tempo, for spiller man lige så langsomt og idéforladt som mod FC Nordsjælland, så ligger der ingen sejre lige rundt hjørnet for Henriksens tropper. Ét er dog sikkert: Spillerne får en meget hård træningsuge, og de vil sikkert være som vilde dyr, når de løber på banen. Silkeborg spiller ikke nær så hurtigt som FC Nordsjælland, så Horsens vil have mere tid til at komme på plads og mere ro på bolden. 

Horsens +0,5 til odds 1,70 hos Unibet

Silkeborg skabte intet i Brøndby, og selvom de her er hjemme på kunstgræsset, så er de gjort til lige lovlig store favoritter mod et revanchelystent Horsens-hold, der på papiret ikke har et dårlige hold end Silkeborgs. Nu er presset mest på hjemmebane-favoritten, og uafgjort kan begge hold leve med.

Esbjerg - Hobro

Spilles søndag d. 21/07 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.

Esbjerg går et par hårde og spændende uger i møde, hvor der venter fem kampe på 15 dage. Holdet træder ind i Europa League med en forventelig udekamp i Hviderusland torsdag i næste uge, men det får næppe den store indflydelse på holdet og præstationen i denne vigtige kamp mod Hobro. Vestjyderne tabte den første kamp på et meget sent mål i Herning, men de kan være meget tilfredse med præstationen, hvor de i anden halvleg ret overraskende var det bedste og farligste hold på banen. Det må give fin selvtillid på et hold, der stort set kører videre med samme mandskab som i sidste sæson, og som skal fortsætte den ubesejrede stime hjemme på Blue Water Arena, hvor de ikke har tabt i ni ligakampe. Heriblandt fem kampe i slutspillet, hvor det blev til sejre mod både Brøndby og FC København.

Hobro kom på tavlen med det ene point mod AGF. Mest overraskende var det, at ingen af de offensive profiler var blevet solgt før kampen, for der har været rift og bud efter såvel Kirkevold som Sabbi og Babayan. Det kan dog ændre sig fra uge til uge, men så længe at offensiv-profilerne er med, så vil man være i stand til at skabe chancer i de fleste kampe. Det gjorde man også mod AGF, hvor man især i 1. halvleg var ganske godt med i kampen og havde optræk til flere chancer. I flere omgange kom man til at stå for lavt på banen, og det kan blive farligt, når man ikke har den mest boldfaste midtbane efter salget af Mistrati. Det kan især betyde, at man i udebanekampene får meget langt til modstandernes mål ved bolderobring.

Begge hold scorer ikke til odds 1,90 hos Betfair Sportsbook

Holdene spillede meget chancefattige opgør mod hinanden i sidste sæson, hvor det endte med to gange 2-0 til hjemmebaneholdet. Det ligner en kamp, hvor Esbjerg vil diktere spillet, men kan få svært ved at skabe chancer mod et kompakt Hobro-hold, der igen vil stå tilbage og satse på omstillinger.

AaB - Sønderjyske

Spilles søndag d. 21/07 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.  

Det kan godt være, at Horsens spillede det dårligste fodbold i premiererunden, men den grimmeste smag i munden sidder de nok med i Aalborg. Et nederlag til den formodet dårligste af oprykkerne var overhovedet ikke en del af planen i det nordjyske, hvor man sigter efter en placering i top 6. Holdet har det med at have for mange dårlige perioder i en kamp, og så blev det endnu en gang understreget, at der mangler ledere på holdet. Jores Okore laver for mange fejl, Ahlmann er for skadet, Abildgaard er nok på vej væk, og Kusk er startet lige så usynlig som i sidste sæson. Rigtig meget afhænger af Lucas Andersen, som er topklasse i Superligaen, men som ikke kan gøre det alene. På eget græs var AaB en stor skuffelse i sidste sæson, og de har kun vundet to af de seneste 15 hjemmekampe. 

Modsat AaB kommer Sønderjyske til kampen med selvtillid. De spillede en fin kamp mod Randers, hvor de kunne have vundet større, og holdet virker stærkere og i bedre balance end i sidste sæson. Der var flere spændende ting i startopstillingen, der kan give en rigtig god sæson i Haderslev-klubben. Aldrende Luijckx var sendt på bænken til fordel for unge Gartenmann i midterforsvaret, Bah virker som en meget spændende højre back, Albæk har taget dirigentstokken på midtbanen, og så skabte man en del chancer med den farlige trio Absalonsen-Lieder-Hassan i front. Ét er at vinde over et svækket Randers-hold på hjemmebane, noget andet er at gøre det i Aalborg mod et revanchelystent hjemmehold. En spændende test for Sønderjyske-holdet, der har tabt de seneste tre kampe til nordjyderne.

Sønderjyske draw-no-bet til odds 2,38

AaB har et glimrende topniveau, når det kører for dem. Til gengæld er de også meget nemme at ryste, når der er modgang. Med den dårlige indsats i første kamp og en meget skidt hjemmebanestatistik fra sidste sæson så er det en gylden chance for at sætte sig på kampen fra start og tage en overraskende sejr for det "nye" og spændende Sønderjyske-hold.

Randers - Brøndby

Spilles søndag d. 21/07 kl. 16.00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er kun halvanden måned siden, at Randers spillede playoff-kamp om en plads i Europa League mod weekendens modstander fra Brøndby. Men det er næppe Europa League, de stiler efter i den kommende sæson, hvor de umiddelbart skal kigge en hel del mere nedad end det modsatte resten af sæsonen. Præstationen mod Sønderjyske var ikke prangende, men heller ikke elendig. Specielt for denne kamp er det, at Brøndby i ugens løb har budt på den eneste rigtig kreative spiller i Randers-offensiven, Saba Lobjanidze. Buddet blev afvist, men det er ikke utænkeligt, at der kommer et forhøjet bud, eller at han ikke spiller her. Læg dertil, at hele den centrale midtbane fra sidste sæson også er væk for tiden. Nicolai Poulsen er solgt til AGF, og André Rømer har været skadet i hele opstarten, hvilket lægger meget ansvar over på helt nye Vito Mistrati. I sidste sæson tabte man alle kampe mod storholdene fra FCK, FCM og Brøndby. Nu står den på stram organisation og fight i jagten på sæsonens første point.

Brøndbys nye træner Niels Frederiksen har fået en glimrende start med storsejre i både Europa League og Superliga-premieren mod Silkeborg. Ganske vist pligtsejre, og man skal passe på med ikke at lægge for meget i disse, men det giver selvtillid og tro på projektet, når man scorer masser af mål og har kontrol over kampene. Der vil blive roteret flittigt i torsdagens EL-kamp i Finland, så man har kræfter til at nedbryde et Randers-hold, der vil stå med to snorlige fire-kæder tæt på hinanden. Pladsen vil derfor ikke blive så stor som i de første kampe, og det skal blive spændende at se, om Brøndby har genskabt den offensive kreativitet, som de så tit savnede i sidste sæson. Vigtige Hedlund er tilbage fra karantæne, og måske endda der også kan blive minutter til Hany Mukhtar, der er på vej tilbage efter en skadespause. Det kan give ekstra offensiv pondus mod en modstander, som de har besejret de seneste fire gange og ikke tabt mod i næsten fem år.

Brøndby vinder til odds 2,12 hos Jetbull

Brøndby har selvtillid og har skabt masser af chancer i sæsonens første kampe. Med forstærkning til den offensive del af holdet i form af Hedlund og måske Mukhtar så bør de kunne gentage sidste sæsons sejr mod et Randers-hold, der lige skal finde sig selv efter salg, skader og muligt fravær af den største profil.

FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Spilles søndag d. 21/07 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

Dette ligner umiddelbart rundens mest interessante kamp, for dels er det stadig et stort spørgsmålstegn, hvor begge hold står kvalitetsmæssigt, og dels plejer holdene at spille enormt chancerige opgør mod hinanden. FC Midtjyllands titelaspiranter skuffede en del i den meget sene sejr mod Esbjerg, hvor holdet mistede grebet om kampen i 2. halvleg og både havde problemer med boldomgangen på midtbanen og også skabte for lidt i front. Den nye angriber Kaba har trænet med fra tirsdag, men det er svært at vide, om han er klar til at få en rolle i dette opgør. Spændende bliver det at se, om anfører Jakob Poulsen holdes på bænken for anden kamp i træk. Hans alder og efterhånden langsommere aktioner taler ikke for det mod de hurtige FCN-spillere, men omvendt overbeviste Okosun og Onyeka heller ikke i maskinrummet mod Esbjerg. Det kan blive Hawaii-fodbold med masser af chancer i begge ender, hvis begge hold giver los, så det kan man som tilskuer kun håbe på.

FC Nordsjælland var ét stort spørgsmålstegn før sæsonens første kamp i Horsens. Væk var fire store profiler i forhold til sidste sæson, og bortset fra nogle nye spillere fra akademiet i Ghana stort set intet kommet ind. Nu har vi fået positive svar på en del af de ubekendte omkring holdet, for de udspillede Horsens og kunne have vundet langt større end 3-0. Og det endda uden stamspiller Mikkel Damsgaard og andre stærke spillere som Kudus og Amon ude. Med en gennemsnitsalder på 22,5 år og fire ghanesere i startopstillingen gav man den fuld gas mod et rundtosset Horsens-hold, der aldrig kom ind i kampen. Sædvanligt hurtige og pågående var de to nye unge ghanesere Atanga og Francis. Den uimponerethed de udstrålede i den kamp, får de til fulde brug for på en af ligaens sværeste udebaner i Herning, hvor nordsjællænderne ikke har vundet i 10 forsøg, men dog fik sneget to gange ét point med hjem i sidste sæson.

Over 2,5 mål til odds 1,50 hos Danske Spil

Begge hold spiller offensiv fodbold, og stort set alle indbyrdes kampe er endt i målfest. Nu mangler begge mandskaber sidste sæsons skarprettere, men nye spændende folk er kommet til,og FCN kan næppe holde stand med tre nye i forsvarskæden.
Læs eksperttippet her. 

OB - Lyngby

Spilles mandag d. 22/07 kl. 19.00. Se mere info i vores matchcenter.  

OB spillede godt med langt hen ad vejen mod mestrene fra FC København, hvor de havde en enestående chance for at hente en flot premieresejr efter at have ført med to mål undervejs. Det endte som bekendt med en turnaround og et snævert nederlag, men fynboerne kan tage mange gode ting med fra kampen. De skal dog noget længere frem på banen i denne kamp mod oprykkerne fra Lyngby, hvilket gæsterne nu nok heller ikke har det store imod. Hvis man igen vil spille med om top 6 og medaljer i OB i denne sæson, så skal man naturligvis vinde hjemme over en oprykker, og man kan passende skele til sidste sæson, hvor man hjemme tog sikre sejre mod alle fire bundhold. De svagere hold blev presset langt tilbage, og med gode boldspillere på midten, wingbacks der farer op og ned ad sidelinjen og en Kadrii i front, så hev man sejrene i land på en måde, hvor Lyngby også kan få svært ved at holde stand i alle 90 minutter. 

Lyngby fik en forrygende start på Superliga-livet med en sejr over AaB. Spillemæssigt måske ikke imponerende, men dog overraskende, at de fulgte så godt med og især fik lavet en del farlige omstillinger med deres hurtige folk i front. De virker umiddelbart til at have et godt mix af unge talentfulde spillere og en håndfuld erfarne Superliga-spillere, der kender gamet. Og så fik de i den grad vist en oprykkergejst, som er påkrævet i starten af en sæson, hvor man som nyt hold i rækken skal bruge lidt tid til at vænne sig til tempoet. AaB på hjemmebane er dog én ting - en noget sværere opgave venter i Odense, hvor forsvarskæden for alvor kommer under tryk. Opstillingen vil derfor nok hedde 5-3-2 snarere end 3-5-2 i store dele af kampen, og vigtigt bliver det for Lyngby, at de truer dybt mod et OB-forsvar, der ikke har hurtighed som spidskompetencen.

1-tal til odds 1,64 hos Jetbull (nu odds 1,61)

OB spillede en flot kamp mod FCK og bør være Lyngby overlegne, hvis de fortsætter i samme gear. Gæsterne kommer med tre flotte point i premieren, men de var små-heldige, og fynboerne viste i sidste sæson, at de har et godt tag på de små hold.
Læs eksperttippet her. 

Regnskab efter spillerunde 1

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 2
  • Status: -1,0 unit
  • Tilbagebetalingsprocent: 50 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 5
  • Status: -5
  • Tilbagebetalingsprocent: 0 %