Den 15. juli ruller Superliga-bolden igen, og det er med en helt ny struktur med slutspil og hele 14 hold. Frank Pilantra gennemgår her alle holdene, serverer oddsforslag og kigger nærmere på bookmakernes sæsonspil.

FC København er igen massive guld-favoritter, men hvem skal vi forvente kan udfordre FCK´erne og hvilke hold forventes at havne i bundstriden? Læs optakten, få spiltips og bliv klædt på til Superliga-sæsonen.

Bud på slutstilling (klik for at gå direkte til et hold)

1. FC København

2. FC Midtjylland

3. OB

4. Brøndby

5. AaB

6. SønderjyskE

7. AGF

8. Randers

9. FC Nordsjælland

10. Viborg

11. Esbjerg

12. Lyngby

13. Silkeborg

14. Horsens

Intet er som det plejer at være i Superligaen, der til denne 2016/17-sæson har fået en større ansigtsløftning og blevet pumpet op til at indeholde hele 14 hold.

Og så kan se fodboldfolket også frem til at skulle følge med i først et grundspil med 26 spillerunder og derefter skal kastet Top6-klubberne ud i slutspil om både mesterskab, mens de nederste 8 placerede mandskaber også skal ud i slutspil om nedrykning.

Det er ret markante ændringer og det nye format kan få stor indflydelse på, hvordan holdene griber sæsonen an.

Læs derfor denne gennemgang af den nye Superliga-struktur her.

Tanker om topscoreren

Topkandidat må være FCK´s Federico Santander, der scorede 12 mål i 15 forårskampe i sidste sæson. Efter en noget tung start virkede Santander langt mere fit efter vinterpausen og kan få gang i et godt samarbejde med nyankomne Rasmus Falk.

Fokus på de europæiske opgaver kan dog betyde, at FCK-manager Ståle Solbakken vælger at spare Federico Santander i enkelte ligakampe i grundspillet og dermed risikere Santander at må overlade pladsen som boksangriber til Andreas Cornelius.

Så det kan åbne op for nogle af de øvrige topscorer-kandidater. Hos FCM ramte Martin Pusic også målformen i foråret og hvis Sisto og Jakob Poulsen får snøret assiststøvlerne, så bør Pusic kunne blande sig i kampen om at blive ligatopscorer.

Vi kommer ikke udenom at nævne Morten 'Duncan' Rasmussen, der indtager hovedrollen i offensiven hos Ridderholms AGF-mandskab. Hvis Duncan ellers kan holde sig skadesfri igennem sæsonen, så kan den snu Duncan have kurs mod topscorertitlen.

Derudover bør man holde øje med OB-duoen Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen og blandt outsiderne kan vi også fremhæve Mikael Ishak, der endelig kan få det store gennembrud hos Randers og kæmpe sig til titlen som målkonge i Superligaen.

Topscorerodds

Udvalgte Superliga 2016/17 topscorer-odds

Bedste odds Bookmaker
Morten Duncan Rasmussen (AGF) 8,00 Unibet
Federico Santander (FCK)
9,00 Unibet
Martin Pusic (FCM) 12,00 Unibet
Anders K. Jacobsen (OB) 16,00 Unibet
Mikael Ishak (Randers)
18,00
Unibet
Kamil Wilczek (Brøndby) 20,00
Tipico
Teemu Pukki (Brøndby) 21,00 Unibet
Vaclav Kadlec (FCM) 40,00 Tipico
Tommy Bechmann (SønderjyskE) 71,00 Unibet
Kim Aabech (Horsens) 101 Unibet

Klubgennemgang

FC København

Sæson-odds: FCK

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 1,50 Tipico
Ender i Top3 (slutspil) 1,03
Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Federico Santander 9,00 Unibet

FCK-manager Ståle Solbakken skal have bygget videre på The Double fra sidste sæson og målsætningen for denne sæson må være genvinde mesterskabet og vise flaget på den internationale scene.

Solbakken har store ambitioner om at opbygge et dominerende mandskab på højde med det suveræne 10/11-guldhold og har også fået tildelt et spillerbudget, der matcher ambitionerne.

Så forventningerne er enorme til FCK inden denne sæson. Økonomisk er der et så massivt spring ned til forfølgerne, at alt andet end et sikkert mesterskab vil være en skuffelse.

For at føre holdet videre har FC København hentet Brian Priske ind fra FC Midtjylland, og han skal være ny assistenttræner for Ståle Solbakken. De to kender jo hinanden fra AaB-dagene, hvor de sammen vandt det danske mesterskab tilbage i 98/99-sæsonen. Det bliver spændende at se, hvordan Priske´s input giver udslag på grønsværen. Vi kan nok godt forvente at se et par indøvede Priske-specialiteter ved standardsituationerne.

FCK scorer flest mål i grundspilet til odds 2,75 hos Unibet*

FCK-manager Ståle Solbakken har samlet en stærk trup og står som massive mesterskabsfavoritter. FCK kan stille med flere store offensive kanoner og nyankomne Rasmus Falk og den serbiske angriber Pavlovic kan hjælpe til med at få gang i netmaskerne og sende FCK på sejrskurs.
Læs ekspertanalyse

Nicolai Jørgensen bliver svær at erstatte og Thomas Delaney kan efterlade et hul på den centrale midtbane, hvis han skifter til Premier League.

Men Rasmus Falk virker som en rigtig god signing og det bliver også interessant at se, hvad den slovakiske EM-landsholdsspiller Jan Gregus kan bidrage med, mens FCK-offensiven tilmed også får tilført serbiske Andrija Pavlovic.

Ind: Rasmus Falk (OB), Peter Ankersen (Red Bull Salzburg), Robin Olsen (PAOK), Brandur Hendriksson (lejeretur, Vendsyssel FF), Steve de Ridder (lejeretur, Zulte Waregem), Marvin Pourié (lejeretur, FK Ufa), Andrea Pavlovic (FK Cukaricki), Jan Gregus (Jablonec), Mathias Bonde (PSV)

Ud: Kris Stadsgaard (kontraktudløb), Thomas Kaminski (lejeaftale udløber), Nicolai Jørgensen (Feyenoord)

2. FC Midtjylland

Sæson-odds: FCM

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 5,50
Betsafe
Ender i Top3 (slutspil) 1,40 Tipico
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Martin Pusic 12,00 Unibet

FC Midtjylland kunne følge bygge på guldsæsonen under Glen Riddersholm og de midtjyske ulve sluttede i sidste

sæson på 3. pladsen og det var med hele 12 point op til FCK´erne.

Pione Sisto virker i bedste fald til at være gået i stå, og mon ikke han er røget af scouting-listerne hos de europæiske storklubber. Det er nu op til chef-træner Jess Thorup at få motiveret Sisto til levere på et stabilt højt niveau over en hel sæson.

Jess Thorup har fortsat et stort potientiale at folde ud med en FCM-trup med offensive kort som Paul Onuachu, Vaclav Kadlec, Martin Pusic og Marcos Ureña.

Udfordringen er i defensiven, hvor der skal erstattes ledertyper som Kristian Bak og Erik Sviatchenko, der var savnet i foråret efter landsholdsstopperen tog til skotske Celtic. Kristian Bak tager iøvrigt den ledige plads som assistenttræner efter Brian Priske tog til FC København.

Der blev høstet værdifuld erfaring i sidste sæsons Europa League, hvor det bl.a lykkes at hente en 2-1 sejr over Manchester United på MCH Arena. At FCM så tabte returkampen på Old Trafford med 1-5 viser så også, at der endnu er meget at lære. Især backen Andre Rømer fik et par lektioner fra en veloplagt Depay.

Den gode nyhed op til sæsonstart er, at Rilwan Hassan fortsætter i klubben og mon ikke mange FCM-fans er lettede over, at det i 11. time lykkes at forlænge kontrakten med det nigerianske energibundt. Der er ikke mange spillere som Rilwan Hassan i Superligaen.

FCM-midtbanen må dog i det næste halve års tid klare sig uden skadede Tim Sparv, hvilket er et ret stort tab for midtjyderne.

Ind: Babajide David (lejeretur, Thisted FC), Musefiu Ashiru (lejeretur, Skive IK), Razak Adebayo (lejeretur, Skive IK), Marco Larsen (lejeretur, Vejle Boldklub), Markus Halsti (DC United)

Ud: Jim Larsen (stopper karrieren), Daniel O'Shaughnessy (lejeaftale udløber), Petter Andersson (kontraktudløb), Nikolay Bodurov (lejeaftale udløber), Jonas Gemmer (lejeaftale, AC Horsens).

3. OB

Sæson-odds: OB

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 51,00 Unibet
Ender i Top3 (slutspil) 7,00 Unibet
Ender i Top6 (grundspil) 2,25 Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Anders K. Jacobsen 16,00 Unibet

Det blev til en 7.plads i sidste sæson, men OB-træner Kent Nielsen ser ud til at have store ambitioner og er ved at

opbygge et nyt succeshold.

Kent Nielsen har satset på de sikre kort og hente et par af de velkendte profiler fra AaB-tiden med Kenneth Emil Petersen til forsvarskæden og Rasmus Jönsson til at støtte den lovende angrebsduo med Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen.

Den kontante midtbaneprofil Mohamed El Makrini er kørt i stilling som balancespilleren på det fynske mandskab og kan blive helt afgørende for OBs chancer for succes.

OB ender i Top6 til odds 2,40 hos Bet365* (nu odds 2,25)

OB har handlet markant ind til startopstillingen og ligner et godt bud på en overraskelse i slutspillet. En del af kreativiteten er tabt med Falk-salget, men med en af ligaens farligste frontduoer, bør de alligevel score mange mål.
Læs ekspertanalyse

OB er dog stadig udfordret på målmandsposten, hvor den norske målmand Sten Grytebust endnu ikke har imponeret. Og så kan det blive svært at holde på forsvarsspilleren Ari Skulason, der efter Islands EM-succes pludselig er blevet attraktiv på transfermarkedet.

At placere OB i Top3 er måske nok agressivt, men Kent Nielsen har truppen til både at floppe stort, men også en trup med kvaliteter til at rydde bordet og brage igennem med en eksplosiv offensiv.

Ind: Jeppe Tverskov (Randers FC), Kenneth Emil Petersen (AaB), Joao Pereira (SønderjyskE), Magnus Pedersen (lejeretur, Sogndal), Thomas Mikkelsen (lejeretur, Vejle Boldklub), Mathias Thrane (AaB), Rasmus Jönsson (AaB), Jacob Buus (egen avl), Yao Dieudonne (egen avl)

Ud: Lasse Nielsen (Lech Poznan), Mohammed Diarra (kontraktudløb), Azer Busuladzic (Dinamo Bukarest), Michael Tørnes (kontraktudløb), Magnus Pedersen (kontraktudløb), Anders Thomsen (Middelfart), Maksym Koval (lejeaftale udløber), Rasmus Falk (FC København)

4. Brøndby

Sæson-odds: Brøndby

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 13,00 Danske Spil
Ender i Top3 (slutspil) 2,70 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 1,22 Betsafe
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Teemu Pukki 21,00 Unibet

Brøndby er slået tilbage til start og den nye træner Alexander Zorniger skal have rystet alle skeletterne ud af skabet og få sat gang i det store projekt med at styre Brøndby tilbage til toppen. Bliver tysk træningsdisciplin en succes på

Vestegnen?

Der er kun et skrøbeligt fundament at bygge videre på efter Thomas Frank, trods stor transferaktivitet, ikke fik skabt fremgang eller opbygget en strategi på Vestegnen.

Daniel Agger valgte at stoppe karrieren og smækkede samtidig med døren og meldte ud, at kulturen i klubben var væk. Der er også blevet frigivet en masse lønkroner ved, at Johan Elmander også har lagt støvlerne på hylden.

Der er umiddelbart langt flere udfordringer end åbenlyse løsninger i Brøndby-lejren.

Det kan tage tid at få Brøndby til at indføre Zornigers system, men der er helt klart behov for forandringer for at have tiltro til, at Brøndby igen skal kunne udvikle til en topklub, der spiller med om mesterskabet.

Defensiven må være førsteprioritet og der er da også blevet handlet flittigt ind. Så nu skal Zorniger have nyankomne Benedikt Röcker, Hjörtur Hermansson og den finske landsholdsspiller Paulus Arajuuri til at passe ind i det nye Brøndby-forsvar. Martin Albrechtsen har jo rundet de 36 år og de bedste præstationer er nok i bagspejlet.

 

Zorniger skal også have fundet ud af, om der er flere kampe at hive ud af den evigt-skadede Thomas Kahlenberg. Riza Durmisi er taget videre til spanske Real Betis og det er snart 5 måneder siden Jonas Borring sidst rørte en Superliga-bold.

Sportchef Troels Bech har efterhånden hentet så mange spillere, at det umuligt kan være fejlkøb alle sammen. Zorniger må håbe på enten Pukki eller Wilczek slår igennem.

Ind: Hjörtur Hermansson (IFK Göteborg/PSV), Paulus Arajuuri (Lech Poznan), Gustaf Nilsson (Falkenbergs FF), Jonas Borring (kontraktfri), Ariel Nunez (lejeretur, Olimpia), Mads Juel Andersen (egne rækker), Benedikt Röcker (Greuther Fürth), Viktor Anker (egen avl).

Ud: David Boysen (Roda), Johan Elmander (kontraktudløb), Andreas Hansen (HB Køge), Daniel Agger (stopper karrieren), Malthe Johansen (kontraktudløb), Martin Ørnskov (Lyngby Boldklub), Emil Welcher (kontraktudløb), Riza Durmisi (Real Betis), Magnus Eriksson (Djurgården)

5. AaB

Sæson-odds: AaB

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 17,00 Betsafe
Ender i Top3 (slutspil) 3,05 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 1,35 NordicBet
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Nicklas Helenius 21,00 Unibet

AaB-træner Lars Søndergaard står med en meget stor opgave, da truppen har mistet flere af de bærende profiler og der er skiftet ud på knap halvdelen af pladserne i startopstillingen.

Defensiven skal fremover klare sig uden den erfarne Kenneth Emil Petersen, midtbanen er uden Nicolai Thomsen og i front har AaB mistet både Rasmus Jönsson og ligatopscoreren Lukas Spalvis.

Hvis vi så også medregner landsholdsbacken Henrik Dalsgaard, der forlod AaB i vinterpausen, så kan den store udskiftning sende nordjyderne ud i en meget svær sæson, hvor der skal kæmpes virkelig hårdt med en række unge, uprøvede talenter.

AaB får Under 42,5 point i grundspillet til odds 1,80 hos Danske Spil*

Der har været stor udskiftning i AaB-truppen siden The Double-sæsonen og til denne sæson må nordjyderne finde erstatninger for Spalvis, Nicolai Thomsen, Jönsson og Kenneth Emil Petersen. Det ligner en mellemsæson, hvor de mange unge spillere nok kommer med en masse gejst og vilje, men AaBs sæson kan blive præget af ustabile præstationer.
Læs ekspertanalyse

Hele 6 talenter er hevet op fra ungdomsrækkerne, hvilket selvfølgelig kan bidrage med ny energi og gejst, men det er vanskeligt at blive spillet ind på holdet, hvis de unge spillere hovedsageligt sidder på bænken og blot få enkelte indhop.

Det kan blive vanskeligt bare at havne i Top6 og AaB ser ud til at tage en mellemsæson med en placering midt i tabellen.

Det bliver spændende at følge Nicklas Helenius, der er tilbage i Aalborg efter lejeophold hos 2. Bundesliga-klub Paderborg, mens AaB også har hentet den svenske forsvarsdirigent Markus Holgersson og den tidligere AGF-spiller Casper Sloth hos engelske Leeds.

Ind: Markus Holgersson (Anorthosis), Marko Meilinger (FK Austria Wien), Viktor Ahlmann (Jammerbugt FC), Nicklas Helenius (SC Paderborn), Casper Sloth (Leeds United)

Ud: Nicolaj Thomsen (Nantes), Kenneth Emil Petersen (OB), Lukas Spalvis (Sporting), Mathias Thrane (OB), Thomas Augustinussen (stopper karrieren), Asger Bust (kontraktudløb), Rasmus Jönsson (OB), Andreas Bruhn (Viborg FF)

6. SønderjyskE

Sæson-odds: SønderjyskE

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 42,00 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 2,20 Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Johan Absalonsen 71,00 Unibet

Efter en succes kommer 'den svære 2´er' som regel. Efter sidste års overraskende 2. plads er der nu højere

forventninger til SønderjyskE. Som belønning for deres flotte præstationer i sidste sæson kan SønderjyskE-spillerne endda også se frem til at prøve kræfter med internationale kampe i Europa League.

Den sønderjyske succes-opskrift er i virkeligheden ret simpel og så alligevel så svær at mestre. Blandt de vigtigste ingredienser finder vi de klassiske dyder som fightervilje, sammenhold og så et skarpt fokus på defensiven.

På den anden side kan SønderjyskE have svært ved at tage initiativet og være spildominerende i kampene, da det oftest kræver et tekniske niveau i et tempo, som langt fra alle SønderjyskE-spillere kan følge med i. 

Træner Jakob Michelsen må satse på, at midtbaneprofilen Nicolaj Madsen og offensive profiler som Johan Absalonsen og Tommy Bechmann kan matche præstationer i sidste sæson og se om det nok til at føre SønderjyskE til Top6-slutspillet.

Men Jakob Michelsen står ikke med en stjernebesat trup og Europa League-kampene kan koste ligapoint. Samtidig bør modstanderne også nu være ekstra opmærksomme på SønderjyskE´s kvaliteter og svagheder.

Der er ikke hentet de store forstærkninger op til denne sæson og det kan blive en tæt kamp om at kvalificere sig til top-slutspillet.

SønderjyskE slutter højere end Esbjerg til odds 1,75 hos Unibet*

I sidste sæson hentede SønderjyskE sølvmedaljerne, mens Esbjerg landede næstsidst. Derudover viser fyringen af træner Jonas Dal, at der er ugler i mosen på Esbjerg-egnen og de kan gå en svær sæson i møde. Jakob Michelsens tropper meget bedre rustet til den nye sæson og SønderjyskE er favorit i denne sæson H2H.
Læs ekspertanalyse

Ind: Matthias Maak (SV Grödig), Nicolaj Ritter (Silkeborg IF), Lukas Fernandes (AGF)

Ud: Joao Pereira (OB), Jens Rinke (kontraktudløb), Kees Luijckx (kontraktudløb), Søren Muusmann (kontraktudløb), Andreas Oggesen (FC Fredericia), Sebastian Sommer (kontraktudløb), Francis Dickoh (kontraktudløb), Van Tha Twang (kontraktudløb), Chan Hnin Lian (kontraktudløb)

7. AGF

Sæson-odds: AGF

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 75,00 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 2,70 Danske Spil
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Morten Duncan 8,00 Unibet

Det blev kun til en 10. plads for AGF i sidste sæson, hvor der er ellers forhåbninger om større succes med Glen Riddersholm på sidelinien, Morten Duncan i front og Danny Olsen til at støbe kuglerne.

AGF nåede da også frem til pokalfinalen og der er måske optræk til bedre tider for AGF-fansene. Målsætningen for Riddersholm må være at komme med i slutspillet.

Det er ikke ankommet de store stjernespillere til Aarhus i transfervinduet, men AGF har dog sikret sig midtbanespilleren Martin Spelmann, der vender tilbage til Superligaen efter et mindre vellykket ophold hos tyrkiske Genclerbirgili. Her kunne man godt have forestillet sig, at Glen Riddersholm ville have foretaget flere større indkøb, men det kan jo også nåes endnu.

Josip Elez fik kun en enkelt sæson i Aarhus, og netop forsvarskæden kan udvikle sig til at blive den største udfordring for Glen Riddersholm, der i forvejen ikke kunne være særlig imponeret over de defensive præstationer fra aarhusianerne.

AGF-defensiv virker ustabil og der lader til at mangle en styrmand til at binde trådene sammen i bagerste række. Den noget usikre Steffen Rasmussen i buret kan også skabe usikkerhed og får Riddersholm ikke styr på de interne aftaler og rollefordeling kan det i sidste ende koste Top6-pladsen for AGF.

Ind: Kasper Junker (Randers FC), Aleksandar Jovanovic (Radnicki Niš), Mustafa Amini (Randers FC), Martin Spelmann (Genclerbirligi SK)

Ud: Adrian Lopez (kontraktudløb), Kim Aabech (AC Horsens), Emil Nielsen (lejeaftale udløber), Aleksandar Cavric (lejeaftale udløber), Malthe Dahl Overgaard (kontraktudløb), Jesper Lange (kontraktudløb), Josip Elez (lejeaftale udløber), Lukas Fernandes (SønderjyskE)

8. Randers

Sæson-odds: Randers

Bedste odds Bookmaker
Vinder (slutspil) 55,00 Betsafe
Ender i Top6 (grundspil) 2,30 Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Mikael Ishak 18,00 Unibet

Randers står midt i en vanskelig periode, der kan blive meget afgørende for klubbens kurs i de kommende sæsoner. Der er stadig uro i vandkanten efter Keller-sagen, der burde have været løst meget bedre og Randers står nu både uden Christian Keller, Jonas Borring og cheftræner Colin Todd.

Det virker også unødvendigt, at Randers-direktør Michael Gravgaard vælger at give både angriberen Mustafa Amini og Kasper Junker nogle hårde ord med på vejen efter de begge er rykket videre til AGF. Her kunne Randers godt vise større format.

Den tidligere FCN-træner Olafur Kristjansson er hentet ind som ny cheftræner i klubben, men transfervinduet har indtil videre været en skuffelse for Randers-fansene.

De var ellers lovet en række forstærkninger af sportschef Ole Nielsen, der forudså en transfer-travl sommer, hvor behovet for nye spillere var større end nogensinde før.

Den svenske angriber Mikael Ishak lader til at have et ekstra gear i forhold til den gennemsnitlige Superliga-angriber. Det blev til 12 ligascoringer i sidste sæson, hvor Ishak kun startede inde i 23 af 33 Superliga-kampe.

Det vil være en stor svækkelse for Randers, hvis de mister keeperen Karl-Johan Johnsson, der skulle være yderst tæt på et skifte til franske Guingamp.

Det lader til, at vi skal til at indstille os på, at Randers nærmere hører til i den nederste halvdel af tabellen.

Ind: Kasper Enghardt (FC Helsingør), Marko Mitrovic (FC Eindhoven), Frederik Due (HB Køge)

Ud: Jeppe Tverskov (OB), Kasper Junker (AGF), Jeppe Mogensen (Skive IK), Jack Duncan (kontrakt ophævet), Christian Keller (Viborg FF), Mustafa Amini (AGF), Kalle Johnsson (EA Guingamp)

9. FC Nordsjælland

Sæson-odds: FC Nordsjælland

Bedste odds Bookmaker
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 12,00 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 3,00
NordicBet
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Marcus Ingvartsen 61,00 Unibet

FCN-træner Kasper Hjulmand forlod Farum efter mesterskab og Champions League-deltagelse, men den nuværende spillertrup peger ikke umiddelbart i retning af nye europæiske eventyr i horisonten.

Hjulmand fik ikke lov til at beholde stortalentet Emre Mor ret længe og den tyrkiske EM-spiller skal nu prøve lykken i Dortmund. FC Nordsjælland har også mistet den erfarne Martin Vingaard.

Der burde være mulighed for at satse lidt mere offensivt på transfermarkedet efter massive indtægter af først salg af Bruninho og Emre Mor. Men Carsten V. Jensen har åbenbart ikke fundet de rette spillere til at forstærke truppen.

Umiddelbart står Kasper Hjulmand med svære betingelser og samtlige brikker skal falde perfekt på plads for at FCN kan håbe på at kvalificere sig til Top6-slutspillet.

Det er lykkes at holde fast i forsvarsprofilen Andreas Maxsø, der har skrevet under på en ny 3årig kontrakt med Farum-klubben trods interesse fra udlandske klubber.

Ind: Oliver Thychosen (lejeretur, Vejle Boldklub), Mohammed Fellah (Esbjerg fB)

Ud: Martin Vingaard (kontraktudløb), Jonathan Vervoort (kontraktudløb), Emre Mor (Borussia Dortmund), David Moberg Karlsson (IFK Norrköbing), Oliver Thychosen (Viborg FF)

10. Viborg

Sæson-odds: Viborg

Bedste odds Bookmaker
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 8,50 NordicBet
Ender i Top6 (grundspil) 5,00 Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Serge Deble 41,00 Unibet

Viborg klarede det over forventning i sidste sæson og placerede sig i det lune midterfelt med 8.pladsen. Det skal der bygges videre på og der er da også nok at tage fat på.

Viborg skal blive bedre i hjemmekampene, hvor de ikke har været i stand til at styre slagets gang. De scorede blot 14 mål i deres 16 hjemmekampene på Energi Viborg Arena i sidste sæson.

En af de forstærkninger, der kan hjælpe Viborg til at blive mere boldbesiddende er den kontroversielle Christian Keller. Det virker dog en kende satset at tilknytte en fodboldkold 36 årig keller, der kan tiltrække negativ fokus til klubben.

Men Viborg kan næsten ikke tillade sig at undlade at tage chancen og Christian Keller kommer med en masse erfaring og kan give større sikkerhed på midtbanen.

Johnny Mølby har en dog ret smal trup, som sætter en række begrænsninger. Mølby skal krydse fingre for, at de erfarne profiler Mikkel Rask, Jonas Kamper og Jeppe Curth holder sig skadesfrie ellers kan nedrykning blive et alvorligt tema og alt kan ske i det nye slutspil med play off-kampe om nedrykningen.

Ind: Antonio Stankov (lejeretur, Vejle Boldklub), Aleksandar Stankov (lejeretur, AC Horsens), Nicholas Gotfredsen (lejeretur, FC Fredericia), Christian Sivebæk (lejeretur, Vejle Boldklub), Oliver Thychosen (FC Nordsjælland), Andreas Bruhn (AaB), Christian Keller (Randers FC), Jung-Bin Park (Hobro IK)

Ud: Christopher Poulsen (kontraktudløb), Jacob Egeris (Vejle Boldklub), Sebastian Andersen (Hobro IK), Antonio Stankov (kontraktudløb), Jeff Mensah (kontraktudløb), Ante Rukavina (lejeaftale udløber), Nicholas Gotfredsen (Hobro IK), Lukas Lerager (Zulte Waregem), Patrick Bang Nielsen (kontrakt ophævet)

11. Esbjerg

Sæson-odds: Esbjerg

Bedste odds Bookmaker
Rykker ned (slutspil) 4,00 888sport
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 12,00 NordicBet
Ender i Top6 (grundspil) 3,25 Danske Spil
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Mads Hvilsom 31,00 Unibet

Der er i sommerens løb opstået uro i Esbjerg-lejren med historier om økonomiske problemer og en større magtkamp på direktionsgangen, hvor halvdelen af bestyrelsen har smidt håndklædet i ringen og forladt skuden.

Med kun få uger til sæsonstart valgte Esbjerg endda også at fyre cheftræner Jonas Dal. Tilsynelade fordi spillertruppen ikke mente, at Jonas Dal var taktisk dygtig nok til at føre holdet videre. Lars Lungi Sørensen har taget over midlertidigt, mens Esbjerg er på udkig efter en ny cheftræner.

Der var da heller ikke stor optimisme at hente i et skidt forår, hvor flere unge spillere fik chancen og Jonas Dal valgte at starte helt forfra i defensiven og ville opbygge en ny forsvarskæde.

En uge inden fyresedlen nåede Jonas Dal lige at hente Mads Hvilsom, der er kommet til som deres nye angrebsstjerne efter hverken Nicki Bille eller Ronnie Schwartz slog til i Esbjerg-offensiven. Derudover har Esbjerg også forstærket offensiven med den australske angriber Brent McGrath, der scorede 15 mål for Fredericia i sidste sæson.

Det er lykkes Esbjerg, at få Colin Todd til at overtage det ledige trænersæde og der venter umiddelbart en rigtig stor udfordring for den tidligere Randers-træner.

Ind: Brent McGrath (FC Fredericia), Jesper Rasmussen (lejeretur), Mads Hvilsom (lejeaftale, Eintracht Braunschweig), Lasse Askou Mikkelsen (PSV)

Ud: Emil Lyng (kontraktudløb), Ronnie Schwartz (lejeaftale udløber), Jerry Lucena (stopper karrieren), Lasse Rise (Lyngby BK), Jesper Rasmussen (kontraktudløb), Søren Andreasen (kontraktudløb), Mohammed Fellah (FC Nordsjælland), Mick van Buren (Slavia Prag)

12. Lyngby

Sæson-odds: Lyngby

Bedste odds Bookmaker
Rykker ned (slutspil) 2,10 888sport
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 4,50 NordicBet
Ender i Top6 (grundspil) 7,00 Bet365
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Frederik Gytkjær 101 Unibet

Med Lyngby-træner David Nielsen ved roret blev der lagt en sikker kurs mod Superligaen, og det lykkes endda Lyngby at erobre førstepladsen i sidste sæsons 1. division.

Fra første til sidste spillerunde var der reelt ikke tvivl om, at Lyngby ville havne i Superligaen. Trods salg af topscoreren David Boysen til Brøndby i vinterpausen holdt Lyngby alle konkurrenterne bag sig.

Til denne sæson har David Nielsen hentet Martin Ørnskov, der vel aldrig rigtig fandt sig til rette hos Brøndby og samtidig er Lasse Rise hentet tilbage til klubben efter at have tilbragt et par sæsoner på Esbjerg-bænken. Der er yderligere rygter om, at Emil Larsen kan vende tilbage til Superligaen og igen iføre sig Lyngby-trøjen.

Hvis den tidligere FCN-keeper Jesper Hansen rammer topniveauet og klubnomaden Michael Lumb udnytter den store erfaring til at holde overblik og skabe ro i forsvarskæden, så kan Lyngby opnå målsætningen om at undgå nedrykning.

Ind: Oke Akpoveta (lejeretur), Kristoffer Larsen (Brann), Lasse Rise (Esbjerg fB), Martin Ørnskov (Lyngby Boldklub), Jesper Hansen (Bastia)

Ud: Daniel Jensen (stopper karrieren), Dennis Sørensen (stopper karrieren), Viktor Noring (kontraktudløb), Lars Brøgger (kontraktudløb), Oke Akpoveta (kontraktudløb), Jesper Blicher (FC Roskilde)

13. Silkeborg

Sæson-odds: Silkeborg

Bedste odds Bookmaker
Rykker ned (slutspil) 1,70 888sport
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 4,50 Danske Spil
Ender i Top6 (grundspil) 8,00 NordicBet
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Davit Skhirtladze
 
65,00
Betsafe

Når Silkeborg-træner Peter Sørensen har alle mand samlet til de sidste træninger her op til sæsonstart, så kan han kigge på ialt 15 spillere, og ikke overraskende er det lige i underkanten af det acceptable.

Så Peter Sørensen ser gerne yderligere 3-4 forstærkninger til den smalle trup, men det er tvivlsomt om klubledelsen kan finde midlerne til yderligere aktivitet på transfermarkedet.

Defensiven skal sikre overlevelse og i sidste sæson lukkede Silkeborg blot 29 mål ind i de 33 spillerunder, hvilket var færrest indkasserede mål i 1. division.

Blandt profilerne finder vi den tidligere Hobro-kaptajn Martin Thomsen, den erfarne Dennis Flinta og den tidligere AGF-angriber Davit Skhirtladze, der nåede at score 6 mål i 13 kampe i 1.division siden skiftet til Silkeborg.

Silkeborg kan komme i ret massive nedrykningsproblemer, hvis det ikke lykkes at forbedre trupbredden og det er ret svære arbejdsbetingelser for cheftræner Peter Sørensen.

Ind: Niels Bisp Rasmussen (Vejle Boldklub), Mikkel Cramer (Skive IK)

Ud: Adeola Runsewe (kontraktudløb), Nicolaj Ritter (SønderjyskE), Christian Sørensen (kontraktudløb), Nicolai Flø (kontraktudløb)

14. Horsens

Sæson-odds: Horsens

Bedste odds Bookmaker
Rykker ned (slutspil) 1,90
888sport
Ender på sidstepladsen (direkte nedrykning) 4,00 Danske Spil
Ender i Top6 (slutspil) 8,00 NordicBet
Superliga-topscorer (36 spillerunder): Kjartan Finnbogason 61,00 Unibet

Horsens er igen lukket ind i Superliga-varmen, da 3.pladsen var nok til at kapre den sidste oprykningsbillet. Og det kan faktisk godt gå hen og blive ganske underholdende at følge Den Gule Fare i den kommende sæson, hvor manager Bo Henriksen får hjælp af den nye assistentræner Niels Lodberg.

De kan sammen slippe den tidligere AGF´er Kim Aabech løs i angrebet sammen med islandske Kjartan Finnbogason, der blev topscorer i 1. division i sidste sæson med 17 fuldtræffere.

Horsens har desuden erfarne tropper som Lasse Kryger, Thomas Kortegaard, Jeppe Mehl, Peter Nymann og Conor O´Brien, der alle kender gamet og ved hvad der kræves i Superligaen.

Der er ikke de store forventninger til Horsens, men man skal heller ikke undervurdere Bo Henriksens mandskab. Horsens lander nok ikke i nærheden af Top6, men så kan de da bruge grundspillet til at finde fodfæste og så ellers benytte den nye struktur til at være forberedt på de afgørende play off-kampene i slutspillet om nedrykning. 

Ind: Kim Aabech (AGF), Jonas Gemmer (lejeaftale, FC Midtjylland), Hallur Hansson (Vendsyssel FF)

Ud: Malthe Boesen (kontraktudløb), Jørgen Simon Jørgensen (kontraktudløb), Alusine Pagal (kontraktudløb), Aleksandar Stankov (lejeaftale udløber)

Transfer-info er hentet fra Holdnyt.dk, Tipsbladet, Bold.dk og klubbernes hjemmesider.

Spillermaterialet er begrænset og åbenbart i stand til at få fyret en træner, da ledelsen er splittet og økonomien halter.
David Boysen