2015-sæsonen i Formel 1 står for døren i kølvandet på et 2014, hvor vi så gennemgribende regelændringer og en historisk Mercedes-dominans. Den nye sæson tegner uhyre spændende med en masse talentfulde kørere, selv om danske Kevin Magnussen desværre umiddelbart ikke er en af dem. Vores nye Formel 1-ekspert Michael Nielsen bringer her alt, hvad du skal vide om den nye Formel 1-sæson, som begynder 15. marts i Melbourne.

Læs den nyeste Formel 1 2017 optakt her

Inden vi kaster os over den nye sæson, så tager vi lige flashback til den sidste. Det endte nemlig med at blive den mest ensidige nogensinde med et Mercedes-hold, som vandt 16 ud af 19 løb. Denne dominans var primært grundlagt af de nye V6-motorer, hvor Mercedes var klart mest velforberedte.

Dette betød dog ikke, at sæsonen var helt uden drama og spænding, da de to Mercedes-kørere havde fået frit slag til at konkurrere internt. Dermed udspillede der sig en uforglemmelig mesterskabsduel mellem Rosberg og Hamilton, der molestrerede feltet med deres fart. Hamilton endte som sejrherre og Mercedes tog konstruktørtitlen i overlegen stil.

I resten af feltet var der dog også anden spænding at finde. Red Bull havde pludselig ikke den samme overlegenhed som den seneste håndfuld sæsoner, mens Williams genopstod fra de døde. Dermed kunne disse to hold konkurrere om andenpladsen i konstruktørtitlen, der endte med at blive vundet af de østrigske koffeinstude.

Som altid var forventningerne til Ferrari og McLaren skyhøje. De skuffede dog fælt og havde hver især intet positivt at tage med sig videre fra et år, der allerede inden sæsonens afslutning var i glemmebogen.

Dermed var det en sæson, der var præget af Mercedes’ og Williams’ fremgang, mens resten af feltet formentlig vil se tilbage på en sæson, der gik ud på at tilpasse sig de mange nye regler. 

Michael Nielsens ekspertside kan ses her 

Michael har taget springet til ekspertpanelet efter tre år som brugertipper - hvor han under navnet checkered zebra fik en tilbagebetaling på 104% for 84 tips. Her præsenterer han sig selv:

Jeg er 22 år gammel og bor i København, hvor jeg studerer kemi ved universitetet. Jeg har fulgt formel 1 siden jeg var barn og Mika Häkkinen stadig var at finde i feltet. Min interesse for valuebetting startede for fire års tid siden, hvor jeg blev introduceret til dette site og idéen bag valuebetting. Siden har jeg selv forsøgt mig med chancevurderinger, primært på formel 1 og fodbold. Eftersom jeg er temmelig ny i gamet, vil jeg altid forsøge at være så lydhør som muligt i forhold til konstruktiv kritik og kommentarer.

Ingen større regelændringer

Da både Marussia og Caterham gik konkurs mod slutningen af sidste sæson, er der blot ni hold, som stiller til start i 2015. Dermed 18 kørere i alt, hvoraf tre er debutanter. Der vil blive kørt 20 løb i modsætning til 19 sidste år, da Mexico er blevet tilføjet kalenderen.

Der vil ikke være de store ændringer af det tekniske reglement til denne sæson, hvilket er en befrielse for fansene, men ikke mindst deltagerne. Mest nævneværdigt er antallet af motorer blevet reduceret fra fem til fire, og vi er langt om længe sluppet af med de famøse ”grimme næser”, der har skæmmet de flotte biler i nogle sæsoner.

Mercedes anno 2015

Line up: Lewis Hamilton (UK), Nico Rosberg (TYS)

De var overlegne sidste sæson og ser ud til at kunne gøre nøjagtig det samme igen i år. Deres tests er forløbet stort set uden problemer, og de har sat nogle imponerende tider på deres long runs (hvor man kører mange omgange med en høj mængde benzin ombord) og på forskellige dæktyper. Jeg forventer endnu en sæson, hvor de kommer til at dominere fra start.

Den interne magtkamp blev sidste år vundet af Hamilton, men jeg tvivler på, at dette gør ham til direkte førstekører i denne sæson. Nico Rosberg er en ganske glimrende kører, og jeg forventer, at han vil give briten kamp til stregen igen i år.

Som sæsonen skrider frem, har jeg ikke svært ved at forestille mig, at konkurrenterne vil komme nærmere Mercedes’ niveau. I dette tilfælde bliver det spændende at se, hvorvidt ledelsen hos Mercedes tør give Hamilton og Rosberg lov til at duellere indbyrdes. Dermed er der virkelig lagt i ovnen til ubehagelig stemning hos tyskerne, hvis det viser sig, at konkurrenterne er bedre, end det umiddelbart kunne tyde på.

Vendingen, der beskriver deres optakt til 2015 kan hentes hos deres kollegaer fra Audi: ”Vorsprung durch Technik”. Mercedes er tysk præcision og kynisme, når det er bedst.

De er den klare favorit til at vinde både kørernes og konstruktørernes mesterskab igen, hvilket også bliver afspejlet i oddsene fra bookmakerne. Se odds nederst i optakten

Konkurrenter til Mercedes

Red Bull

Line up: Daniel Ricciardo (AUS), Daniil Kvyat (RUS)

Den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel skiftede til Ferrari før denne sæson, hvorfor Ricciardo nu har overtaget hans plads. Australieren er ikke nær så kendt som Vettel, men tag ikke fejl; Han er bragende hurtig. Dette havde han rig mulighed for at bevise sidste sæson, hvor han fra start var overlegen.

Ricciardo formåede at vinde de tre løb, der ikke blev snuppet af Mercedes, i 2014-sæsonen, hvilket er en imponerende bedrift i en bil, der på visse punkter var underlegen. Dette vidner om hans enorme talent, hvorfor man med rette kan tillade sig at have store forventninger til ham.

Den nye mand på holdet er russiske Daniil Kvyat, der har en fortid hos Red Bull’s italienske lillesøster, Toro Rosso. Han blev sidste år den yngste F1-kører nogensinde. Hans forfremmelse til at køre for Red Bull var en overraskelse for mange, da han sidste sæson blev slået temmeligt overbevisende af sin franske holdkammerat, Vergne.

Red Bull ser ud til at have haft en betydeligt bedre sæsonoptakt end sidste år, hvorfor det er fair at forvente større konkurrencedygtighed fra deres side. Østrigerne er notorisk dygtige til at bygge en bil, men fik 2014-sæsonen ødelagt af Renault, der bygger deres motor.

2015 kunne meget vel blive endnu en sæson, hvor deres skæbne skal afgøres af Renaults formåen. Dermed må vi vente og se, hvordan deres virkelige race pace er, når Australiens Grand Prix skydes i gang til marts. Har Renault bygget en ordentlig motor, så forventer jeg, at Red Bull bliver den største konkurrent for tyskerne. Det ser dog temmelig usandsynligt ud taget sidste års problemer i betragtning.

Williams

Line up: Valtteri Bottas (FIN), Felipe Massa (BRA)

Williams var sidste sæsons store positive overraskelse. I form af deres stærke organisation og erfaring, krydret med en Mercedes-motor, er de den oplagte udfordrer til Mercedes i år. De har holdt fast i de samme kørere som sidste år, hvilket ligner en fornuftig beslutning, da de har to af feltets dygtigste folk.

Valtteri Bottas er en af de nyere kørere i feltet, men han har formået at udvikle sig til en af de største profiler, der også omtales som en mulig kandidat til et verdensmesterskab i fremtiden. Han er enormt hurtig i kvalifikationerne og beviste i sidste sæson, at han formår at forsvare sin position igennem et løb.

Felipe Massa er en af feltets mest erfarne kørere, der må siges at være i karrierens efterår. Han har dog stadig et fornuftigt niveau, og han er fint tilfreds med at spille andenviolin hos Williams.

Det britiske hold ser solidt ud og bør kunne true Mercedes i løbet af denne sæson. Særligt på baggrund af, at de kører med samme motor.

Ferrari

Line up: Sebastian Vettel (TYS), Kimi Raikkonen (FIN)

Op til denne sæson sikrede Ferrari sig tyske Vettel, der har intet mindre end fire verdensmesterskaber i baggagen. Dermed har begge deres kørere vundet verdensmesterskabet, hvilket naturligvis er et godt udgangspunkt.

Efter en rædselsfuld 2014-sæson har de overrasket alle i optakten til 2015. De har generelt været hurtigst igennem pre season testing og får kørt en masse omgange. Dermed er de velforberedte til den nye sæson, hvilket også afspejles hos bookmakerne, der forventer Ferrari som primær udfordrer til Mercedes.

Sebastian Vettel havde sin første dårlige sæson i F1 i 2014. Han virkede udbrændt og blev konsekvent slået af sin holdkammerat, Ricciardo. Det lader dog til, at hans skifte til Ferrari har gjort humøret bedre, hvorfor vi er mange, der glæder os til at se ham i aktion hos italienerne.

Vettel er en erfaren, nærmest komplet kører. Han er lynhurtig i kvalifikationerne og har igennem tiden stået bag nogle spektakulære præstationer under selve løbene. Det er altså ikke udelukkende på baggrund af Red Bull’s overlegenhed på daværende tidspunkt, at han vandt verdensmesterskabet fire år i streg.

Kimi Raikkonen er en af feltets helt store profiler, særligt i kraft af hans verdensmesterskab fra 2007. Han er dog ikke helt ligeså frygtindgydende længere og havde sidste år store problemer med at holde et stabilt niveau. Dermed bliver det spændende at se, om han kan blive genoplivet ligesom hans bil tilsyneladende er blevet det.

Ferrari er, baseret på resultaterne fra tests, de største konkurrenter til Mercedes. Det er dog vigtigt, at man tager disse med et gran salt, da holdene ofte skruer gevaldigt ned hastigheden for ikke at give modstanderne kendskab til deres faktiske niveau. Men italienernes optakt har virkelig været lovende ikke desto mindre.

McLaren

Line up: Fernando Alonso (SPA), Jenson Button (UK)

Jeg har valgt at tage dem med som outsider, da jeg ikke rigtigt ved, hvad jeg skal forvente af dem.

McLaren valgte efter sidste sæson, som det eneste hold i feltet, at skifte til Honda-motorer. Dette må betegnes som et kæmpe sats, da de ikke har været med i F1 i mange år, og derudover kun har én bil at udføre deres pre season tests på. Dermed er der slet ikke basis for at få særlig mange informationer på motoren sammenlignet med eksempelvis Mercedes, der leverer motorer til hele fire hold.

Ser man isoleret på pre season testing er det desuden gået enormt skidt for McLaren. De har ikke fået kørt særlig mange kilometer grundet tekniske problemer med motoren. Dermed er de allerede på nuværende tidspunkt bagud.

Til denne sæson har de skiftet Kevin Magnussen ud med Fernando Alonso, hvilket på alle punkter må ses som en opgradering. Spanieren er efter min mening den bedste kører, der er at finde i feltet. Derudover har de en rutineret ræv i Jenson Button, der ligeledes har præsteret stabilt igennem mange år.

McLaren bliver ikke klar til sæsonstart i Melbourne, det står nærmest helt klart. Dermed ikke sagt, at de ikke stiller til start, men de har slet ikke fået den samme mængde informationer på bilen som deres konkurrenter. Som følge af dette, er det fair at antage, at McLaren er længere fra bilens fulde potentiale end konkurrenterne. Men såfremt Honda formår at få bygget en ordentlig motor, så kunne jeg godt forestille mig, at McLaren kunne udfordre de fire umiddelbare tophold, der er nævnt herover, senere på sæsonen. Deres to kørere er af absolut højeste klasse og organisationen bag dem er ligeledes en af feltets mest erfarne og pengestærke. Det er desuden værd at bemærke, at McLaren i 80'erne havde et enormt succesfuldt samarbejde med Honda. 

Odds for 2015-sæsonen

Kørernes verdensmesterskab

Bedste odds Bookmaker
Lewis Hamilton 1,70
Cashpoint
Nico Rosberg 3,75
Sportingbet
Sebastian Vettel 15
Tipico
Fernando Alonso 20 Tipico
Daniel Ricciardo 21
Bet365
Kimi Raikkonen 35 Tipico
Jenson Button 35 Cashpoint
Valtteri Bottas 41 Bet365
Felipe Massa 67 Bet365
Daniil Kvyat 101 Bet365

Konstruktørernes mesterskab

Bedste odds Bookmaker
Mercedes 1,15 Tipico
Ferrari 15 Tipico
McLaren 15 Bet365
Red Bull 20
NordicBet
Williams 20 NordicBet
Lotus 201 Bet365
Toro Rosso 1001 Bet365
Force India 1001 Bet365
Sauber 2001 Bet365

Spilforslag og fiduser

Jeg har valgt at vente med konkrete spilforslag, indtil der er flere bookmakere, der byder ind med odds. Dette skal dog ikke afholde mig fra at lufte nogle af de tanker, jeg allerede går med. Dermed bringer jeg herunder nogle umiddelbare idéer omkring holdenes styrke i forhold til det normale bias fra bookmakerne. Følg med på min ekspertprofil eller i diskussionen herunder for aktuelle tips.

Det mest åbenlyse spilobjekt fra sæsonstarten er umiddelbart McLaren. Som det ser ud lige nu, så har bookmakerne været temmelig tilbageholdende med at reagere på problemerne hos McLaren. Såfremt dette fortsætter helt frem til sæsonpræmieren i Melbourne, kunne det skabe grobund for nogle virkelig saftige odds mod det britisk-japanske hold. De kan ligeledes være interessante senere på sæsonen, hvor det må forventes, at de får bedre styr på deres materiale.

Lotus har til denne sæson skiftet den elendige Renault-motor, de kørte med i 2014, ud med en fra Mercedes, der er den stærkeste i feltet. Dermed kan de formentlig se frem til at gå fra at være et af de langsomste hold, til at kunne blande sig i top 10 allerede fra sæsonstarten. Det er stadig uvist, hvorvidt Mercedes-motoren bliver en ligeså stor magtfaktor i år som i 2014, men resultaterne fra testene tyder i hvert fald på solid fremgang for Lotus. Jeg har ikke svært ved at forestille mig, at bookmakerne stadig vil have et bias mod Lotus fra sæsonstarten, hvilket kunne være interessant at udnytte.

Vettel bag rattet i en Ferrari er et spændende projekt. Jeg lurer på, om han kunne være interessant at spille på i kvalifikationerne, da han muligvis er den hurtigste kører over én omgang i feltet. I diverse F1-fora rundt omkring på nettet bliver der også spekuleret lidt i, at den nye Ferrari er lidt af en raket på den enkelte omgang set ud fra testdata. Samtidig frygter folk, at dette er et kompromis således, at bilen er langsommere under selve løbene, men dette må tiden vise. Jeg afventer naturligvis at se oddsene, men jeg har ikke svært ved at forestille mig, at der fra sæsonstarten er værdi at hente på Vettel i kvalifikationerne.

Williams blev undervurderet i starten af sidste sæson. Dette skyldes helt klart, at de forinden havde flere år i bunden af feltet. Til denne sæson ville det dermed være fair at forvente dem som en af bookmakernes favoritter, men dette er ikke ligefrem tilfældet. Umiddelbart ser jeg dem på nogenlunde samme niveau som Ferrari og Red Bull, hvorfor jeg ser meget frem til at se oddsene.

Historisk set er grand prixet i Melbourne et løb, hvor der udgår mange kørere. Kombineret med, at der til denne sæson blot er 18 biler(*), der stiller fra start, bliver det spændende at se, hvordan de sætter linjen for over/under antal gennemførende biler. Jeg har på nuværende tidspunkt ingen idé om, hvordan de sætter linjen, men det er et af de spil, man bør holde løbende øje med, hvis man vil prøve at fange bookmakerne på den forkerte fod.

*20 biler, hvis Marussia får lov til at benytte deres 2014-bil fra sæsonstart og desuden får fat i nogle kørere til at sidde bag rattet.