Spillemyndigheden har lanceret en reklamekampagne, der skal gøre danskerne bevidste om myndighedens arbejde. Kampagnen ventes at løbe i fire uger.

I et nyt reklamefremstød forsøger Spillemyndigheden at skabe mere opmærksomhed om sit arbejde i befolkningen. 

Spillemyndighedens slogan er, "Vi sætter rammerne for fair spil", og i en video af 30 sekunders varighed fortæller en skuespillerinde, der i reklamen repræsenterer Spillemyndigheden, at hun er ansvarlig for, at der bliver spillet efter reglerne.

Hun er placeret på en høj stol, der til forveksling kan minde om den, en tennisdommer sidder på, og mens hun fortæller, strikker hun i et ganske opskruet tempo.

Sikrer et velreguleret spilmarked

"Du skal kunne følge dig på hjemmebane, selv når du satser på udebane," siger skuespilleren blandt andet, mens hun kigger ind ad vinduet hos en ung mand, der ser sport på sit TV.

"Danskerne skal, når de har set reklamen, vide, at Spillemyndigheden, som er en styrelse under Skatteministeriet, sikrer et velreguleret spilmarked til gavn for spillere i Danmark og 'lægger mærke til fair spil', som reklamens pay-off lyder," skriver Spillemyndigheden i en pressemeddelelse.

Direktør Birgitte Sand supplerer:

"Spil, og især ansvarligt spil er meget i fokus og med rette. [...] Vi gør med vores film opmærksom på, at vi som styrelse både sikrer, at man kan spille under ordnede forhold, men også beskytter spillerne og fx giver mulighed for at udelukke sig selv for spil i ROFUS (Register over Frivilligt Udelukkede Spillere), hvis man har brug for en pause fra spil."

Holde øje med tilladelsesmærket

I slutningen af reklamen afsløres det, at skuespillerinden har strikket Spillemyndighedens tilladelsesmærke. Og det er ikke tilfældigt. Tilladelsesmærket spiller nemlig en vigtig rolle i det budskab om kontrol af fair spil, kampagnen afsender.

I pressemeddelelsen beskrives det, hvordan mærkningsordningen fungerer, og at den minder om en smiley-ordning for spiludbydere.

"Mærket fortæller spilleren, at spiludbyderen har tilladelse fra Spillemyndigheden, og at vi fører tilsyn med udbyderen," siger Birgitte Sand.

Spillemyndighedens reklamekampagne vil i første omgang blive vist i fire uger på TV fra den 8. september.