Spillemyndigheden satser på at påbegynde internetblokeringer af licensløse spilleselskaber (der henvender sig danskere, fx med spil på dansk sport) i februar eller marts, men skal have en fogedretsdom før internetudbyderne vil følge spærrings-ordren...

Selv om den nye spillelov åbner for muligheden, har Spillemyndigheden endnu ikke beordret internetudbyderne til at blokere for danskernes adgang til spillefirmaer uden dansk licens. Men det er på vej. Planen er at de første spærringer vil komme i løbet af februar og marts.

Det skriver IT-avisen version2.dk der har interviewet fuldmægtig Kim Svensen fra Spillemyndigheden.

Væddemål på dansk sport kan føre til blackliste

Med specifikke søgeord som “betting” og “poker” vil Spillemyndigheden bruge søgemaskinen Xenon til at producere en liste over spilleselskaber. Den liste skal så gennemgås af myndighedens medarbejdere for at se om selskaberne henvender sig til danskere.

Et firma regnes for at henvende sig til danskere hvis siden er på dansk. Væddemål på dansk sport kan muligvis også være nok til at få Spillemyndigheden til at blackliste.

Internetudbydere forlanger fogedretsdom

Hvis et selskab i strid med dansk lov henvender sig til danskere, og firmaet ikke vil følge en skriftlig advarsel fra Spillemyndigheden, ryger det på en blackliste der ikke offentliggøres, men som sendes til de danske netudbydere der så skal DNS-blokere siderne.

Flertallet af de danske internetudbydere forlanger dog en fogedretsdom før de vil følge Spillemyndighedens blackliste – så Spillemyndigheden skal altså gå rettens vej før spærringerne kan sættes i gang.

40-50 spillesider risikerer blokering, lyder den foreløbige vurdering fra Spillemyndigheden.


DNS-blokering kan omgås

Det er værd at bemærke at danske internetbrugere – lovligt - kan omgå DNS-blokeringer. Læs mere i BetXperts FAQ om spilleloven.