The International 2018 er lige rundt om hjørnet, og bookmakerne er så småt begyndt at komme med rigtig mange specialspil, som vi kun ser denne ene gang om året. Dota-ekspert Kevin Toftegaard kommer her spilforslag til nogle af de mange forskellige specialspil, der er på markedet. 

Verdens største eSports-turnering The International 2018 i spillet Dota starter den 15. august, og med en præmiepulje på cirka 25 millioner dollars i skrivende stund er der masser at kæmpe om for de 18 deltagende hold. Turneringen får massivt fokus hos bookmakerne, og det betyder, at der er et stort udbud af forskellige specialspil, og jeg vil gerne komme med værdispil på specialspilsmarkedet til The International. 

Som udgangspunkt vil de spilforslag deles som officielle spilforslag under min ekspertprofil og på forsiden af BetXpert, men reglen om, at der skal være værdi hos mindst to uafhængige bookmakere, gør, at jeg ikke kan oprette alle spilforslag som eksperttips. Men I læsere og brugere skal ikke snydes for værdispil, og derfor vil artiklen her tjene til det formål, at jeg kan dele de spilforslag og samtidigt komme med generelle overvejelser og råd til disse mange specialspil. Hold derfor øje med opdateringer i kommentarsporet til artiklen.  

 ​​​

Specialspil på The International 2018

De fleste spilobjekter er ikke nogen, som bookmakerne selv kommer på, men de er kopieret fra Dota 2. Inde i spillet er der noget, som hedder et compendium. Dette compendium indeholder en masse forudsigelser omkring The International, blandt andet hvilken helt som bliver valgt mest osv. Det specielle ved disse compendium specialspil er, at man kan fange bookmakeren på det forkerte ben. Ved det rigtige compendium skal en helt være valgt fem gange før, at den tæller med i gennemsnitsforudsigelserne, men dette er ikke tilfældet ved bookmakerne. Hos bookmakerne vil en helt, som er valgt én gang tælle med i disse gennemsnitsvæddemål.

Jo flere gange en helt bliver valgt, jo mere vil dennes statistik gå imod et forventeligt gennemsnit. Samtidig risikerer man, at forskellige hold vælger denne helt og måske har en undergennemsnitlig kamp med helten. Det er derfor min klare overbevisning, at det optimale valg, og der hvor værdien er gemt, er på disse ”xx-gennemsnit”-væddemål er på helte, der ikke er speciel populære, men alligevel bliver valgt en gang eller to - gerne af eksempelvis Liquid eller Virtus Pro. Samme tankegang har jeg brugt ved det spilforslag, som jeg har offentliggjort på, at Meepo får den gennemsnitlige højeste XPM.

Bet365* tilbyder som den eneste bookmaker turnerings spillerspecials. Det er blandt andet head-to-head mellem spillerne om, hvem der får flest kills, flest assists osv. Det er værd at bemærke, at det ikke er gennemsnitlige værdier, men i stedet stats fra deres bedste kamp som tæller. I princippet kan det betyde, at en spiller kan have et heldigt spil, som gør, at han vinder matchuppen. Man må antage, at bookmakerne har sat disse odds ud fra stats, og det kan muligvis være til vores fordel. Mange af disse hold har nemlig spillet imod hold, hvor der er stor forskel i niveau, og stats fortæller derfor ikke hele sandheden. Ofte vil deres kills være skruet i vejret, for alt andet lige så er det nemmere at få kills imod dårligere hold og i kampe, hvor man vinder.

Arteezy har flere kills i en kamp end Matumbaman til odds 2,1 hos Bet365*. CV: 49 %

Arteezy har i gennemsnit lidt flere kills end Matumbaman, og det er over en periode hvor holdene har nogenlunde samme winrate. Det som jeg synes er det springende punkt i forhold til dette bet er, at kill fordelingen på de respektive hold, er til fordel for Arteezy. De helte Arteezy er begyndt at spille taler også for en del flere kills.
Spillet findes under eSport --> Dota 2 - TI8 - Players --> Spiller med flest kills i en kamp --> Arteezy over Matumbaman

Iceberg har flere kills i en kamp end ana til odds 1,72 hos Bet365*. CV: 60 %

Begge hold får I gennemsnit lige mange kills per kamp, men OG har en meget lille sample, og har haft nogle rigtig nemme modstandere. Winstrike har også haft nogle nemme kampe, men de har også været til forskellige LANS, og spillet imod gode hold. Iceberg tager hovedparten af Winstrikes kills, mens ana deler mere med holdet. 
Spillet findes under eSport --> Dota 2 - TI8 - Players --> Spiller med flest kills i en kamp --> Iceberg over ana

Chen er den hero med højeste vinderrate til odds 20 hos Danske Spil*. CV: 6-7 % 

Jeg har været lidt inde på det i forhold til disse spilobjekter. Chen er en helt, som sandsynligvis ikke bliver valgt specielt meget, selvom han har flere gode kvaliteter, som er gode i dette meta. Han blev valgt 8 gange til SuperMajor, og han tabte ikke en eneste gang. Generelt så er det kun de gode hold som vælger ham. Det som taler imod dette spil er, at han nok bliver valgt mere end 1 gang, mens andre helte bliver valgt færre gange.
Spillet findes under eSport --> Dota 2 - TI Compendium Specials --> Hero med højeste vinderrate --> Chen