Astralis tog det hele i Frankrig. Er konkurrenterne kommet tættere på, eller tager danskerne igen guldet Down Under? Læs CS:GO-optakten lige her.

Verdens bedste CS:GO-hold mødes igen i Sydney. Det var danske Astralis, der var de bedste i Frankrig, og spørgsmålet er, om konkurrenterne er kommet tættere på dem i denne turnering. Denne gang er finalisterne fra Marseille, Na'Vi, ikke blandt de deltagende hold.

Det danske hold har ret store chancer. Konkurrenterne var lidt svagere, end hvad mange havde håbet, og når de samtidigt selv var knusende overlegne, så er det svært at se, hvem der skal stoppe dem. Særligt fordi turneringen i Frankrig blev spillet for ikke så længe siden, hvorfor holdene har haft svært ved at lave de store ændringer.

Men det bliver ingen walkover for Astralis. Topniveauet hos nogle af rivalerne er så højt, at det kræver en optimal præstation fra danskernes side igen. Men kan de finde samme niveau, som de udviste i Frankrig, så bliver de meget svære at stoppe. Her klappede alt for gla1ve, dev1ce, Dupreeh, Xyp9x og Magisk.

Lad os få gang i debatten - hvem kan true Astralis? Hvor er værdien? Byd endelig gerne ind i forummet, hvor der plejer at være en rigtig god CS:GO-debat. 

IEM Sydney 2018 Odds & Tips

Hold øje med tips fra BetXperts CS:GO-ekspert, Il_Falco.

Vinder af IEM Sydney 2018

Bedste odds Bookmaker
Astralis 3,25
Bet365
FaZe 6,50
Danske Spil
mousesports 7,00
888sport
SK 7,50
Danske Spil
fnatic 7,50
Bet365
Cloud9 11,00
888sport

Favoritterne ved IEM Sydney: Kan nogen slå Astralis?

Der bør ikke være tvivl om, at danske Astralis er favoritterne ved IEM Sydney. Sådan er kendsgerningerne efter DreamHack i Marseille, hvor holdet både taktisk og skillsmæssigt var det bedste hold i samtlige af deres kampe.

Det betyder ikke, at de ikke kan besejres. Astralis er et hold, der ofte holder et meget højt niveau, men det er ikke hver gang, at de er lige så flyvende, som de var i Marseille, og sejren kan også fungere som lidt af en sovepude for dem. Og så er CS:GO-scenen bare yderst konkurrencedygtig.

Konkurrenterne ser jeg primært i mousesports. Det kørte ikke fantastisk under Marseille, men det er et mandskab, der står ret godt til danskerne, og når alt kører for dem, så er det klinisk og smukt. De er meget sammenspillet, hvilket er en fordel lige nu, hvor mange af konkurrenterne har roteret lidt. Kan de finde frem til deres topniveau og altså hæve niveauet en anelse siden DreamHack i Marseille, så kan jeg godt se dem give Astralis store problemer i gruppespillet. Deres næste skridt er at vinde turneringer på det her niveau.

Kun en tåbe vil ignorere FaZe. Astralis klarede dem uden problemer i Marseille, men Karrigan plejer at være hurtig til at omstille sit hold. Der er umiddelbart et par problemer. Olofmeister er fortsat ude, hvorfor Xizt fortsætter på holdet, og han holder ikke samme niveau. Han er ikke rigtigt spillet ind på mandskabet, og det vil være et handikap. Det har de næppe forbedret alt for meget siden Marseille. Og så virker det bare til, at holdet befinder sig i en lidt svag periode, hvor flere af spillerne ikke helt leverer.

Det kan have ændret sig siden Marseille, men de fik en mindre endefuld over fire maps mod Astralis og Cloud9. De spillede dog EnVyUs ud af banen. De har dog topniveauet til at være det bedste hold her, og alene af den årsag tør jeg ikke afskrive dem.

Det er lidt det samme med SK. Der er så meget talent på det roster, at hvis alt spiller for dem, så kører de alle andre hold ud af serveren. Problemet er, at de efter tilføjelsen af Stewie2k har lidt af en sproglig udfordring, da de fire øvrige på holdet er brasilianere, og én af disse, boltz, har det svært med engelsk. Spillet fungerede slet ikke i Marseille, og der skal være sket mange ting, hvis de skal have ændret den situation her - jeg tror ikke umiddelbart på dem.

Det kan være til fnatics held. Svenskerne har været ganske godt kørende, mens der har været udskiftninger flere andre steder, og de spiller ganske godt sammen. Det er dog også - synes jeg - klart, at de ikke helt har samme høje niveau, som de mere talentfulde hold har. Heller ikke Cloud9 synes at ramme topniveauet, men det er ikke mere end fire måneder siden, at størstedelen af holdet vandt en major, så man skal selvfølgelig ikke afskrive dem.

IEM Sydney Turneringsinformation

IEM Sydney spiller gruppespil med brackets. Det vil sige, at de 16 hold er inddelt i to grupper med otte hold i hver.

Gruppe A:

FaZe, SK, Cloud9, ORDER, Renegades, Legacy, Grayhound, TyLoo

Gruppe B:

Mousesports, Astralis, G2, Fnatic, Chiefs, MVP PK, NRG, B.O.O.T-d[S]

Den indledende kamp er BO1, hvorefter de øvrige kampe er BO3. De tre bedste hold fra hver gruppe går videre: Vinderen af gruppen går direkte i semifinalen. Andenpladsen ryger i kvartfinalen, hvor de får et højt seed, mens nummer tre går i kvartfinalen med et lavt seed.

Det er en double elimination-turnering, hvor man altså skal tabe to gange for at ryge ud af turneringen. Vinderen af gruppen går således ubesejret igennem upper bracket, mens nummer to kun taber finalen i upper bracket. Taber man, ryger man ned i et nyt knockout-system, nemlig lower bracket. Her skal man vinde for at gå videre.

Blandede informationer forud for IEM Sydney 2018

  • Turneringen må undvære formstærke s1mple og Natus Vincere. Holdet løb ind i VISA-problemer og har derfor været tvunget til at melde afbud. Det samme er tilfældet for tyrkiske Space Soldiers. Det er en skam for turneringen, for s1mple er i absolut topform i øjeblikket, hvilket han også beviste i DreamHack Marseille, hvor han blev valgt til turneringens MVP trods et finalenederlag til Astralis. 

  • Det bliver franske G2 samt australske Legacy, der erstatter de to hold. Dermed er Astralis også det eneste danske i Australien. North har ikke helt fundet formen efter deres omstrukturering, mens OpTics nye danske hold endnu er for tidligt i forløbet. Heroic (der pt. består af en nordmand, to svenskere og to danskere) er heller ikke kvalificeret.

  • Cobblestone-mappet er fortid. I stedet vender det legendariske Dust2 tilbage til konkurrence-CS:GO igen, og det skal blive ekstremt spændende at se, hvor mange hold der tør prøve sig af her. Astralis var ellers begyndt at træne på Cobblestone på det seneste.

  • Det er en Grand Slam-turnering, hvilket betyder, at den er med i en overordnet turnering, hvor der er høje præmiepenge og stor prestige på spil.

  • Spillerne elskede turneringen for et år siden. Generelt er IEM-turneringer som regel godt afholdt, og der var mange, der på Instagram og Twitter udtrykte stor glæde over at være i Australien. Det smitter også af på tilskuerne, når man kan fornemme at de kan lide at være der.

  • Turneringen vises ikke umiddelbart på dansk tv, hvilket ellers har været standarden på det seneste. Det kan være, at det ændrer sig, når vi kommer tættere på slutspillet. Ellers kan turneringen som (stort set) altid ses på Twitch.tv. Det foregår naturligvis også i Australien i en anden tidszone, hvilket helt afgjort spiller ind.