230 spanske bettere er blevet så fortørnet over Bet365s limitering, at de nu slæber bookmakeren i retten. Hvis sagen vindes, kan Bwin* og William Hill blive de næste, siger advokat.

Det er ikke kun i Danmark, at sportsbetterne er trætte af bookmakernes udbredte brug af limits mod vindende spillere.

I Spanien vil 230 bettere nu have retten til at tage stilling til, om en bookmaker kan tillade sig at limitere sine kunder blot fordi, at de er dygtige.

De mange bettere er alle limiterede eller decideret udelukkede fra at spille hos Bet365*. Og det er ikke rimeligt, når de blot har slået Bet365* på lige vilkår, lyder kritikken ifølge onlinemediet CalvinAyre.com.

Det er advokaten Ricardo Fabrega, som repræsenterer de spanske bettere. Han slår fast, at Bet365* ikke er den eneste bookmaker, der praktiskerer brugen af limits, men Bet365* bliver nu brugt som testsag.

Skulle de vinde sagen i retten, så kan Bwin* og William Hill blive de næste, de går efter.

Bet365* afviser kritik

De mange bettere har organiseret sig via siden muebete.org. Her har de løbende meldt sig ind i takt med, at de er blevet limiteret. Ifølge advokaten har gruppen allerede klaget til de spanske spillemyndigheder. Men her var svaret ikke tilfredsstillende, hvorfor de nu vil prøve den af i retten, skriver CalvinAyre.com.

Bet365* mener dog ikke, de har gjort noget galt. Bookmakeren følger blot de regler og vilkår, som spillerne accepterer ved kontooprettelsen.

Der er generelt en del røre i limitdebatten rundt omkring. I australske delstater indføres der minimumsgrænser for bookmakernes limitering på hestevæddeløb, og i England garanterer en ny bookmaker, at alle bettere kan vinde minimum 500 pund pr. bet.