Ny britisk bookmaker går mod strømmen: Her er ingen personlige limits - og ingen kunder smides ud. Dansk spiller ser store perspektiver, men er også lidt skeptisk.

Valuebetterne hader dem. De almindelige kunder ved ikke, at de eksisterer, og bookmakerne lader som om, at de ikke eksisterer. 

Vi taler om personlige limits. De forkætrede spillebegrænsninger som rammer smarte spillere, de såkaldte valuebettere. Limits praktiseres af stort set alle bookmakere og er kun til for én ting, nemlig at begrænse bookmakernes tab.

BetXpert har i en lang række artikler beskrevet fænomenet - Læs her.

Men nu blæser der nye vinde. En britisk bookmaker forsøger at gå imod strømmen og den udbredte limitpolitik.

Black Type Bet gik sidste uge i luften med et helt nyt koncept. Her gælder ingen forskelsbehandling, her udelukkes ingen bettere. Her kan alle vinde minimum 500 pund pr. bet. 

Dog med den vigtige tilføjelse, at der slås hårdt ned på surebettere. Dvs. dem der udnytter så store uenigheder i markederne, at man kan spille sig til sikre gevinster.

Spændende perspektiver

Nyheden er godt nyt for de tusindvis af bettere, som har limits rundt omkring i Europa. The Guardian skrev i sidste uge - med henvisning til det britiske Horserace Bettors Forum - at bookmakerne i løbet af 2016 havde lukket mindst 20.000 konti.

Bookmakeren Black Type Bet er endnu ikke på det danske marked og derfor ikke umiddelbart aktuel for danskerne. Men perspektiverne er spændende, lyder det fra den limitramte bettor Mike Larsen, som også figurerer som BetXperts faste ishockeyekspert.

"En bookmaker uden personlige limits? Det vil være fantastisk," siger han umiddelbart om Black Type Bet.

Mike Larsen har limits ved flere bookmakere og kan eksempelvis ikke spille for mere end småører ved Betfair Sportsbook* - selv på enorme markeder som Premier League.

"At limitere mig ned til små 30 kroner, som Betfair Sportsbook* har gjort, giver ikke nogen mening," siger han.

I stedet spiller han ofte ved de større såkaldte asian bookmakers som Sbobet og Pinnacle, som ikke uddeler personlimits, men som heller ikke har dansk licens. Og derfor ikke betaler skat til den danske statskasse.

Bliver ikke markedsledende

Mike Larsen så gerne, at flere bookmakere gik samme vej som Black Type Bet.

Der er dog et men, for en limitfri bookmaker kan ikke gøre det alene. Oddsene skal også være konkurrencedygtige, og her kommer Black Type Bet umiddelbart til kort.

Bookmakeren understreger nemlig ifølge The Guardian, at de ikke kommer til at tilbyde de højeste odds på markedet.

"Som valuebettor bliver man nødt til at kigge på tilbagebetalingsprocenten. Og er Black Type Bet markant under Pinnacle og Sbobet, så tror jeg ikke, at det vil flytte så meget, og så vil de limitramte kunder fortsat spille hos de større licensløse bookmakere," siger Mike Larsen.

Han understreger dog, at det er et skridt i den rigtige retning med en bookmaker som Black Type Bet.

Også briten Brain Chappel - som er stifter af siden justiceforpunters.org, der kæmper imod bookmakernes limitpraksis - er begejstret. Han mener, at det er en god nyhed, at en bookmaker for en gang skyld prøver at gå den traditionelle vej.
 
"Denne tilgang til bookmaking, hvis det fortsætter, vil uden tvivl være meget velkommen af spillerne, særligt de tusindvis af folk, som er limiteret ned til småpenge," siger han til The Guardian.