Den australske delstat Victoria tager seriøse skridt mod et limitfrit bettingmarked. Fremover skal alle - også vindende kunder - kunne spille samme beløb på hestevæddeløb. Godt nyt for danske spillere, mener advokat.

Til efteråret er det slut med at forskelsbehandle betterne i den australske delstat Victoria, når det gælder spil på hestevæddemål. Hvis bookmakerne vil udbyde spil på væddeløbsbanen, så skal alle kunder have lov at vinde det samme minimumsbeløb.

Det bekræfter Scott McDowell, betting-manager for hestevæddeløbsorganisationen Racing Victoria, overfor BetXpert.

"Ja, det er vores plan at introducere en minimumlimit," oplyser han.

"Vi har endnu ikke alle detaljer på plads, men vi har planer om at arbejde sammen med bookmakerne om at løse de forskellige udfordringer, der måtte være for multispil med andre sportsgrene på kuponerne," skriver han i en mail.

Victorias tiltag er godt nyt for danske bettere, mener advokat Rasmus Mangor fra Mangor Advokatfirma.

"Tiltagene kan sprede sig til andre dele af verden herunder Danmark. For danske bettere kan det på sigt betyde, at der forhåbentlig kan komme regler, som begrænser bookmakernes mulighed for at begrænse vindende spilleres konti," siger Rasmus Mangor til BetXpert.

Gælder både online- og offline-bookmakere

Delstaten New South Wales var den første til at gøre op med bookmakernes forskelsbehandling, da de for et par år siden indførte et minimumsbeløb, som alle spillekunder kunne vinde. Og nu følger Victoria altså trop.

Hvad minimumsbeløbet i Victoria præcist bliver er endnu ikke afklaret. Det ventes dog at være i samme størrelsesorden som i New South Wales, hvor bookmakerne som minimum skal tillade et tab på 2.000 australske dollars svarende til i underkanten af 10.000 kroner.

Reglerne kommer til at gælde alle former for bookmakere, forklarer Scott McDowell

"Der er allerede en minimum bettlinglimit for bookmakerne til stede på hestevæddeløbsbanen, så de nye regler kommer til at gælde for alle andre bookmakere, som udbyder odds på væddeløbet," forklarer han.

Nødvendigt tiltag

Det er ingen hemmelighed, at de danske licensbookmakere over en bred kam flittigt deler limits ud til de spillere, som er i stand til at slå bookmakerne. Er du ramt af limits, er der altså grund til behersket optimisme.

For med de australske tiltag tages de første spæde skridt til et opgør med bookmakernes limitpolitik. 

Advokat Rasmus Mangor mener ikke, at bookmakerne med rimelighed kan udelukke vindende spillere, når bookmakerne nu engang lever af at udbyde odds. Ifølge ham er regulering den eneste mulighed for at ændre på bookmakernes limitpraksis.

"Det er desværre et nødvendigt tiltag, når bookmakerne ikke selv er indstillet på at tilbyde et ligestillet marked for vindere og tabere," siger han til BetXpert.

Rasmus Mangor vurderer, at de australske tiltag er et sundhedstegn og kan være med til at ændre det lidt negative image, bookmakerne har i dag.

Beslutningen er taget af hestevæddeløbsorganisationen Racing Victoria. De nye regler ventes at træde i kraft fra 1. oktober 2016.