Fra og med næste sæson bliver det forbudt at have spiludbydere som sponsor i al spansk sport. Det rammer flere La Liga-klubber, heriblandt Valencia og Sevilla. 

Sport og betting hører unægtelig sammen. Derfor er det oplagt for spiludbyderne at skyde et sponsorat i de største fodboldklubber såsom dem i Spaniens La Liga. Det bliver der imidlertid ikke noget af i den kommende sæson.

Den spanske forbrugerminister, Alberto Garzón, har onsdag sendt et brev ud til de spanske fodboldklubber. Her gør han det klart, at det efter indeværende sæson bliver ulovligt for sportsklubber eller enkelte sportsudøvere at eksponere logoer for spilleselskaber på deres hjemmesider, i kampagnemateriale eller andre former for reklamer såsom et logo på en fodboldtrøje eller en sponsorvæg. Det beretter flere danske såvel som internationale medier, heriblandt Tipsbladet og EGR.

Det forlyder dog, at loven kun er på vej til at blive godkendt, men at dette blot ses som en ren og skær formalitet. 

Den formodede lovændring rammer både klubber, der har spiludbydere som deres hovedsponsor, samt klubber, der har spiludbydere som sekundær sponsor. EGR skriver, at det i hvert fald kommer til at gå ud over La Liga-klubberne Alavés, Celta Vigo, Levante, Real Betis, Sevilla, Granada, Cádiz og Valencia. 

Javier Tebas, præsidenten for La Liga, har angiveligt estimeret, at lovændringen samlet set vil koste klubberne 90 millioner euro, 670 millioner kroner, om året. 

Spanierne spiller mere

Lovforslaget er ikke mindst søsat, fordi tal viser, at spanierne er blevet gladere for at spille i løbet af de seneste fire år. I brevet fra forbrugerministeren understreges det, at 40 procent af spanierne i alderen 18-25 benytter sig af spilleselskaber. For fire år siden hed tallet 29 procent. Herudover er beløbet, som aldersgruppen bruger på spil, steget med 13 procent årligt i hele perioden.