BetXperts Serie A-ekspert Mark Blucerchiato fortsætter sin optakt frem mod den kommende Serie A-sæson. Denne gang har han kigget lidt på de hold, som han forventer vil slutte i den nederste del af tabellen. 

OBS: Dette er anden del af BetXperts Serie A-optakt til sæsonen 2020/2021. Fik du ikke læst den første del, kan du læse den her.

Den nye Serie A-sæson fløjtes i gang den 19. september. Her venter en spændende sæson, hvor flere hold kan komme i fare for at rykke ned. Ikke mindst de tre nedrykkere er altid gode bud herpå, men ikke mindst Serie B-vinderne fra Benevento, som har Filippo Inzaghi ved tøjlerne, har et spændende hold. 

Serie A 2020/2021: Hvem rykker ned?

Herunder har vi fremstillet markedets bedste odds på, at de 20 Serie A-mandskaber rykker ned. 

Hvem rykker ned i Serie B? Højeste odds Bookmaker
Crotone 1,25
Spezia 1,25
Benevento 1,45
Genoa 5,00
Cagliari 6,00
Parma 10,00
Sampdoria 12,00
Torino 14,00
Sassuolo 21,00
Fiorentina 41,00
Atalanta 501,00
AC Milan 501,00
AS Roma 501,00
Lazio 1.000
Inter 1.750
Juventus 2.001

OBS: Odds er fra fredag den 4. september klokken 10.30.

Spil på Serie A-sæsonen hos Mr Green

CAGLIARI:

Det sardinske mandskab startede som lyn og torden i sidste sæson med flere gode resultater. De besejrede blandt andre både Napoli og Atalanta på udebane. Holdet lignede bestemt årets overraskelse i Serie A i efteråret med flot og ikke mindst underholdende fodbold.

Foråret i 2020 blev mørkt i Cagliari og ikke på grund af coronavirussen, men fordi spillerne blev ramt af en formnedgang med et hav af dårlige resultater og tolv spillerunder uden at vinde. Det kostede træner Rolando Maran jobbet i klubben, og klubejer Giulini valgte at ansætte Walter Zenga for resten af sæsonen. Det blev tingene bestemt ikke bedre af, da det kun blev til tre sejre i de sidste tolv spillerunder, og man sluttede på en 14.-plads i tabellen.

Op til den kommende sæson har man valgt at ansætte 50-årige Eusebio Di Francesco som ny træner i klubben. Han har en fortid i Sassuolo og Roma og senest Sampdoria. I sidstnævnte blev han fyret, men med hans spillestil og ikke mindst tidligere erfaring fra især Sassuolo så kunne det godt ligne et rigtigt fint match.

Cagliari bør ikke komme i problemer med at overleve i den kommende sæson, og det kunne godt ligne en sæson, hvor man kommer til at slutte lunt i midten af rækken. Man kan dog blive svækket markant på midtbanen, da Radja Nainggolan, som var en af de store profiler i sidste sæson, kun var lejet i Inter og er røget retur til Milano. Klubben arbejder dog hårdt på at hente ham permanent, og han vil selv gerne blive på Sardinien, da hans kone er fra Cagliari.

Op til den kommende sæson har man sagt farvel til Nainggolan, men som nævnt måske kun midlertidigt. Herudover Birsa på midtbanen, Paloschi i angrebet, Pellegrini og Cacciatore i forsvaret samt Ionita, som er solgt til Benevento, og slutteligt også Cigarini.

Man har indtil videre hentet rumænske Marin i Ajax til midtbanen til en pris på otte millioner euro (60 millioner kroner), og jeg forventer, at Cagliari kommer til at hente endnu et par navne ind, inden markedet lukker.

Kendetegn: Cagliari er meget afhængige af den gode hjemmebane Sardegna Arena - det lille, intime stadion er et fort for det sardinske mandskab, som generelt altid har været kendt for at hente flest point på Sardinien. Dette bliver med stor sandsynlighed også tilfældet i den kommende sæson, da det til tider kniber lidt på udebane med at hente point. 

Svagheder: Man har alt for mange udfald, og det var i hvert fald det, som kostede en god start i sidste sæson. Det var også udsvingene, der gjorde, at man kun sluttede som nummer fjorten i tabellen. Træner Di Francesco skal have gang i karrieren igen efter fyringen i Sampdoria, og de sardinske tilhængere kan være meget kritiske, og kan man ikke hente Nainggolan ind igen, så kan man få store problemer især på midtbanen, selvom man forsat har Nández.

Nøglespillere: Alessio Cragno bliver vigtig igen i den kommende sæson i Cagliari-målet. Han er en af de bedste målmænd i Serie A, og han kommer til at redde vigtige point igen i den kommende sæson. Nández på midtbanen viste stor stabilitet i sin første sæson på Sardinien og bliver en af profilerne igen hos det sardinske mandskab. Simeone og João Pedro i angrebet scorede tilsammen 30 af Cagliaris 52 mål i sidste sæson, så dem hviler der naturligvis også et stort pres på. 

Forventede startopstilling: 4-3-3: Cragno, Faragò, Romagna, Klavan, Lykogiannis, Rog, Marin, Nandez, Pereiro, João Pedro, Simeone.

PARMA:

Efter at være gået konkurs i 2015 måtte Parma starte forfra i den italienske Serie D. Efter tre oprykninger i træk og tre år senere var Parma tilbage i Serie A, og i de sidste to sæsoner i Serie A har man reddet sig uden de store problemer. Det bør bestemt også blive muligt i den kommende sæson, selvom man starter et nyt kapitel.

Roberto D´Aversa, som har stået i spidsen for klubben i de seneste fire sæsoner, er nemlig blevet fyret. Det er meget overraskende efter et imponerende stykke arbejde i Parma, men ledelsen har en idé om at spille med unge spillere og ikke mindst udvikle sig hele tiden med upcoming players. Det var ikke helt den plan, D´Aversa havde. Så i stedet har man valgt at ansætte Fabio Liverani, som senest stod i spidsen for Lecce, som han rykkede op med fra Lega Pro til Serie A på to sæsoner, men han formåede ikke at overleve med dem i sidste sæson.

Målet er at oveleve og etablere sig stille og roligt i Serie A igen, hvilket man bestemt også er godt på vej til efter to ganske gode sæsoner. Jeg forventer ikke, spillestilen bliver meget anderledes under Liverani, end det var tilfældet under D´Aversa. Det vil sige, at man til tider spiller lidt for offensivt og ikke mindst naivt.

Indtil videre har der været meget stille på transfermarkedet, men man må forvente, at træner Liverani måske har kig på et par forstærkninger til truppen. En, som er blevet nævnt, er Mancosu netop fra Lecce, som han trænede senest. 

Jeg synes umiddelbart, at man især i det defensive og på midtbanen bør hente noget mere kvalitet ind, da truppen bestemt ikke er den bredeste i Serie A, hvad angår kvalitet. Indtil videre ligner det samme forventede startopstilling, som det var tilfældet i sidste sæson, og her blev det til en 11.-plads uden de store problemer. Holder er dog en smule svækket med Kulusevskis afgang til Juventus.

Kendetegn: Det er enten eller med Parma, og det så man også i sidste sæson, hvor det kun blev til syv uafgjorte opgør i 38 spillerunder. De er et underholdende mandskab, som man ikke helt ved, hvor man har på dagen. Især omstillingerne, som har været et af deres stærke varemærker efter de vendte tilbage til Serie A for to år siden, har givet masser af vigtige point på kontoen.

Svagheder: De minder utrolig meget om Sassuolo i deres spillestil med enten eller og den til tider lidt for naive spillestil, som de stærke mandskaber i Serie A straffer med det samme. Man vandt kun to hjemmekampe i foråret 2020 på Stadio Ennio Tardini, og her skal man til at begynde at vise mere stabilitet. Jeg har lidt min tvivl om Liverani som ny træner i Parma, og spørgsmålet er, om han holder en hel sæson i Emilia Romagna.

Nøglespillere: Luigi Sepe i målet bliver igen en af de vigtige profiler hos Parma i den kommende sæson. Matteo Darmian på venstrebacken viste stor kontinuitet over hele sæsonen, og han bliver en af de vigtige brikker igen. 33-årige Gervinho har fortsat fart i benene og er Parmas klart farligste våben på omstillingerne. Han har været rygtet væk fra klubben, og det kan svække dem, hvis han bliver solgt. Cornelius gjorde det rigtig godt med tolv sæsonmål. Roberto Inglese kan også blive vigtig, hvis han kan holde sig skadefri. I så fald har man på papiret et rigtig godt angreb.

Foventede startopstilling: 4-3-1-2: Sepe, Darmian, Bruno Alves, Iacoponi, Gagliolo, Grassi, Brugman, Kucka, Kurtić, Inglese, Cornelius.

Ingenmandsland (13-15)

BOLOGNA:

Bologna sluttede i sidste sæson på en tolvteplads i tabellen med tolv point ned til Lecce, som rykkede ned, på tredjesidstepladsen. Det bliver med stor sandsynlighed lidt den samme opskrift i den kommende sæson, hvor man vil slutte lige omkring midt i rækken. Mandskabet mangler noget kvalitet for at kunne slutte højere i tabellen.

Siniša Mihajlović står igen i spidsen for Bologna i den kommende sæson, og med ham ved roret bør man ikke komme i problemer med at overleve. Man har indtil videre ikke rigtig hentet noget ind på transfermarkedet, og spørgsmålet er, hvor meget man kan nå at forstærke sig. Det er bestemt lidt overraskende, at man endnu ikke har forstærket sig, når man tænker på, at sidste sommer brugte man lidt over 50 millioner euro (372 millioner kroner) på markedet.

Problemet efter min mening ved Bologna er, at man mangler noget kvalitet i angrebet, da Palacio er 38 år, Federico Santanter har endnu ikke stemplet ordentligt ind i hverken Bologna eller Serie A og rygtes væk fra klubben, unge Andreas Skov Olsen ser ikke ud til helt at have trænerens tillid. Nyoprykkede Spezia skulle faktisk være interesseret i den unge dansker. 

Alt i alt et mandskab, som mangler noget kvalitet på flere pladser, og efter coronapausen blev det kun til tre sejre i de sidste tolv spillerunder, blandt andet ude mod Inter. Det var bestemt ikke det bedste forår for Bologna, og hvis det er samme takter, man kommer med i efteråret, så kan man bestemt godt komme i problemer. Man starter ud i første spillerunde på udebane mod Milan.

Kendetegn: Man er alt for svingende, og træner Siniša Mihajlović har endnu ikke helt formået at slå sin spillestil fast i Bologna. Det skal dog nævnes, at han blev ramt af leukæmi sidste sommer. Det gjorde bestemt ikke tingene nemmere for hverken træner, ledelse eller spillerne, og derfor er det lige nu svært at  finde et decideret kendetegn på mandskabet.

Svagheder: Bologna hentede kun 23 point i 19 hjemmekampe, og det kniber fortsat med at hente endnu flere point hjemme på Stadio Dall`Ara. Man vandt kun to hjemmekampe i foråret 2020, og hvis det bliver samme opskrift i den kommende sæson, så kan man komme i gevaldige problemer.

Nøglespillere: Polske Skorupski i målet bør blive en af profilerne igen, da han har vist stor stabilitet i de to første sæsoner i klubben. Japanske Tomiyasu i midterforsvaret gjorde det rigtig godt i sin første sæson i italiensk fodbold og bliver endnu mere vigtig i det defensive i den kommende sæson. Soriano på midtbanen med masser af erfaring og til sidst Palacio i angrebet, som kommer til at have et stort ansvar i det offensive.

Forventede startopstilling: 4-2-3-1: Skorupski, Tomiyasu, Danilo Lar., Bani, Dijks, Medel, Poli, Orsolini, Soriano, Barrow, Palacio.

HELLAS VERONA:

Verona var en af de helt store overraskelser i sidste sæson, og de færreste havde forventet, at man som oprykker ville slutte som nummer ni i tabellen. Dette især med tanke på, at man bestemt ikke havde forstærket sig markant. Men særligt en god defensiv og meget kompakt defensiv spillestil gav masser af point, og man var på intet tidspunkt i fare for at komme i problemer med at overleve.

Træner Ivan Jurić skal lave miraklet endnu encgang i Preben Elkjærs gamle klub. Sæson nummer to, efter at man er rykket op, er den, som de fleste eksperter normalt siger er den sværeste, og det bliver den bestemt også for Verona. Ikke mindst fordi et par af de spillere, som var de store profiler i sidste sæson, er blevet solgt, og det svækker mandskabet markant.

Amrabat på midtbanen er solgt til Fiorentina, og han var generelt en af de stærke motorer på Verona-midtbanen. Rrhamani i forsvaret er solgt til Napoli og var også en af de vigtige brikker i det defensive, og Kumbulla ligeledes i det defensive er både Inter og Lazio ude efter. Det ligner et salg af ham, inden transfermarkedet lukker i, og det vil betyde tre vigtige starter, som er væk til den kommende sæson.

Hellas Verona var et meget svært mandskab at spille i mod i sidste sæson. De stod meget kompakt og var meget svære at åbne op, og til den kommende sæson ved de fleste mandskaber sikkert, hvordan Verona skal spilles. Det store problem er imidlertid, om man kan få hentet nogle nye og stærke forstærkninger ind til at afløse især Amrabat og Rrhamani.

Den kommende sæson kommer med stor sikkerhed ikke til at kaste en niendeplads af sig, men man skal derimod have arbejdshandskerne på i kampen om at overleve. Man bør kunne overleve, men det bliver ikke lige så nemt som i sidste sæson - især så længe man endnu ikke har forstærket sig på transfermarkedet.

Verona starter ud i første spillerunde hjemme mod Roma på Stadio Bentegodi i Verona.

Kendetegn: Stort fokus på det defensive og ikke mindst stå kompakt og lukke af på egen banehalvdel var en del af opskriften i sidste sæson. Til tider også flot fodbold, hvor man i flere opgør bestemt bed godt fra sig og overraskede mod flere gode modstandere.

Svagheder: Man har mistet to vigtige brikker i startopstillingen, og generelt har man ikke den bredeste trup i Serie A. Man er nødt til at skal ud at forstærke sig både til startopstillingen og til bænken. Og det store spørgsmål er vel: Var Verona virkelig så stærke i sidste sæson, eller spillede man over evne? Det ligner en sæson, hvor det kan blive en dreng eller en pige, og hvor man skal kæmpe hårdt om ikke at komme i problemer.

Nøglespillere: Kumbulla i midterforsvaret blive en af de store profiler igen i den kommende sæson, hvis han ikke bliver solgt. Han kan dog være på vej ud af klubben, hvis den rigtige pris kommer. Veloso på den defensive midtbane bliver en af de vigtigste brikker i den kommende sæson. Han skal holde tingene sammen over hele banen. Faraoni på højre midtbane var en af de bærende kræfter i sidste sæson, og han bliver igen utrolig vigtig i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 3-4-2-1: Silvestri, Cetin, Kumbulla, Dawidowicz, Faraoni, Veloso, Henderson, Lazović, Zaccagni, Di Carmine, Stepinski.

SAMPDORIA:

Sampdoria kom bestemt ikke godt fra start i sidste sæson, og Eusebio Di Francesco blev fyret. Erfarne Claudio Ranieri kom til, og det ændrede fuldstændigt på tingene, især efter coronapausen, hvor man stemplede ind med et par utrolig vigtige sejre i kampen om overlevelse og ikke mindst at komme væk fra de nederste pladser i tabellen. Det lykkedes.

Luften er i øjeblikket ikke god i Genova mellem fans og klubejer Massimo Ferrero, som har lovet guld og grønne skove i de seneste par sæsoner. Det er ikke nemt at indfri den slags løfter, når man har solgt ud af profilerne og kun har hentet spillere ind fra både tredje og fjerde hylde. Det eneste, Ferrero tænker på i øjeblikket, er at økonomien skal være mere end sund. 

Det skal dog nævnes, at Ferrero har en retssag med et erstatningskrav på flere millioner euro hængende over hovedet. Spørgsmålet er, om pengene fra klubben skal dække de private problemer. Det eneste krav, som mere eller mindre samtlige Sampdoria-fans har, er. at han sælger klubben og forsvinder hurtigst muligt.

Op til den kommende sæson har man solgt Linetty til Torino, og Colley i midterforsvaret er også sat til salg. Ramírez på den offensive midtbane kan være på vej til arabisk fodbold, og det ligner et mandskab, som bliver amputeret endnu en gang. Klubben har meldt ud, at ingen spillere kommer til at få en løn på over én million euro (cirka 7,5 millioner kroner) per sæson, og på markedet har man kun hentet danske Mikkel Damsgaard indtil videre.

Sampdoria kommer til at kæmpe hårdt igen i den nederste halvdel, også selvom man bestemt gjorde det ganske fint efter coronapausen. Det bliver endnu en gang Quagliarella og Gabbiadini i det offensive, som skal score de vigtige mål i kampen om overlevelse. Og så bliver det spændende at se, hvad danske Mikkel Damsgaard kan i Genova-klubben. Om det bliver til spilletid, eller det bliver det samme tilfælde med ham som Andreas Skov Olsen i Bologna.

Kendetegn: Sampdoria er kendte for, at det er hjemme i Genova  på Stadio Luigi Ferraris, at man henter de fleste point. I skikkelse af Fabio Quagliarella og Manolo Gabbiadini har man to spillere i angrebet, som sandsynligvis nok skal score de vigtige mål i sæsonen. På bænken har man i Claudio Ranieri en træner med masser af erfaring, som kan gøre forskellen igen i den kommende sæson i kampen om overlevelse.

Svagheder: De sidste tre sæsoner har man solgt de vigtigste profiler gang på gang, og det kommer til at gå ud over tingene på banen, da man kun er blevet svækket, samtidig med at man generelt har det svært på udebane. Mandskabet trænger til en del vigtige indkøb til startopstillingen.

Nøglespillere: 37-årige Fabio Quagliarella scorede elleve mål i sidste sæson, selvom han var ude med skader. Han bliver den vigtigste spiller på Sampdoria mandskabet i den kommende sæson. Ditto med Manolo Gabbiadini, som ligeledes scorede elleve mål i sidste sæson. Ekdal på midtbanen var en af de klart bedste og mest stabile i sidste sæson og bliver det igen i den kommende. Til sidst japanske Yoshida, som med sin Premier League-erfaring gjorde en stor forskel i det defensive efter sin ankomst i januar.

Forventede startopstilling: 4-4-2: Audero, Berezsynski, Yoshida, Colley, Murru, Jankto, Ekdal, Thorsby, Ramírez, Gabbiadini, Quagliarella.

Nedrykningskandidater (16-20)

UDINESE:

Friuli-mandskabet sluttede som nummer 13 i tabellen med ti point ned til Lecce, som rykkede ned via tredjesidstepladsen. Udinese hentede tre vigtige sejre i de sidste fire spillerunder, blandt andet hjemme mod Juventus og ude mod både Cagliari og Sassuolo, men ellers var det bestemt en sæson på det jævne endnu en gang.

Man vælger at fortsætte med 52-årige Luca Gotti på bænken, som tog over efter kroatiske Igor Tudor i november. Spørgsmålet er, om han holder hele sæsonen. For siger man Udinese, så tænker man ikke ligefrem på det mest sexede og underholdende fodbold i Serie A. Det er et mandskab, som er utrolig afhængigt af argentinske De Paul, som kan være på vej væk fra klubben, og ligeledes med Kevin Lasagna i angrebet.

Udinese kommer med stor sandsynlighed til at kæmpe nede på de nederste pladser igen i den kommende sæson, hvor målet er at overleve. På papiret er mandskabet da også en tand bedre end de tre oprykkere, men et salg af De Paul vil være en stor svækkelse for norditalienerne. Klubejer Pozzo har ikke haft en tendens til at bruge et hav af penge i de seneste sæsoner på transfermarkedet.

Det ser ikke ud til, at man har de store ambitioner som tidligere i Udine. Det hele handler i bund og grund bare om at overleve og blive i Serie A, hvilket bestemt også er en grundende til, at De Paul vil væk og prøve sig af på et højere niveau. Man har da heller ikke forstærket sig endnu med to uger til, at sæsonen starter. Det eneste, som er sket, er, at Fofana er blevet solgt til franske Lens, og Pezzella er blevet solgt til Parma.

Kendetegn: Udinese har været kendte for at have et hav af udenlandske spillere i truppen. Det er et mandskab, som har været utroligt ustabile de seneste tre sæsoner, og man ved aldrig helt, hvor man har Udinese. Det ligner endnu en sæson i den tunge ende af tabellen.

Svagheder: Man  har startet dårligt ud de sidste tre år, hvilket har betydet trænerfyringer, og ikke mindst at man skal jagte pointene i resten af sæsonen. Det kunne godt gå hen at blive det samme billede i den kommende sæson. Man er meget afhængige af De Paul og Lasagna, og skulle de to blive solgt eller ryge ind i skader, ja, så kan man bestemt komme i store problemer.

Nøglespillere: Kevin Lasagna i angrebet scorede ti mål i sidste sæson og bliver troligt atter det farligste våben i angrebet. De Paul ligeledes i det offensive bliver vigtig, hvad angår mål og ikke mindst assist. Han er den klart mest tekniske spiller på Udinese-mandskabet. Musso i målet var rygtet til Inter, og det bliver med stor sandsynlighed hans sidste sæson i Udine, da han er dygtig og bestemt fortjener at spille på en endnu større adresse.

Forventede startopstillling: 3-5-2: Musso, Nuytinck, Troost-Ekong, Becao, Stryger Larsen, Mandragora, Jajalo, De Paul, Zeegelaar, Lasagna, Okaka.

GENOA:

Det blev til endnu en skuffende sæson for Genoa efter et trænerkaos i efteråret med to trænerfyringer. Først af Aurelio Andreazzoli og herefter af Thiago Motta efter en række dårlige resultater. Man valgte at ansætte Davide Nicola, og det betød, at man overlevede i sidste spillerunde efter en hjemmesejr over Hellas Verona.

Op til den kommende sæson har man så endnu en gang valgt at starte med en ny træner. Man var ellers ude efter succestræneren Italiano fra Spezia og Fabio Liverani fra Lecce, men Italiano valgte at blive i Spezia, og Liverani takkede nej og blev ny træner i Parma. Valget faldt derfor på Rolando Maran, som blev fyret i Cagliari i foråret.

Tålmodighed er ikke det, man har mest af i Genoa, og kommer de gode resultater ikke, så reagerer klubejer Preziosi med det samme med en trænerfyring. Det er sket år efter år, og det vil uden tvivl også blive tilfældet igen, hvis Maran ikke slår til fra start. Alt i alt ligner det endnu en vanskelig sæson for Genoa, som kommer til at være placeret i den nederste del af tabellen, men hvor overlevelsen skal i hus noget før på sæsonen, end det var tilfældet senest.

Man har på papiret et ganske godt mandskab, men man underpræsterede i sidste sæson. A man fik tre nye trænere i løbet af sæsonen, gjorde bestemt ikke tingene nemmere for spillerne. Op til den kommende sæson har man mistet Perin i målet. Han var kun på en lejeaftale fra Juventus. Det samme tilfælde gjorde sig gældende med Romero i midterforsvaret. De var begge faste startere, så det er en klar svækkelse, de er væk.

Genoa har endnu ikke været aktive på transfermarkedet, som de ellers normalt er, og man må forvente, at inden transfermarkedet lukker i, at man har hentet et par nye navne ind. Især til målet og ikke mindst det defensive.

Kendetegn: Kaos og galehus. Det er sådan, det har været i Genoa de seneste sæsoner. Der er fra sæson til sæson store udskiftninger i truppen, hvilket gør det svært at finde et stabilt fundament at bygge på, samt at de mange trænerfyringer bestemt heller ikke gør tingene nemmere i den italienske havneby.

Svagheder: Man har haft store problemer defensivt i de seneste sæsoner. Man lukker simpelthen alt for mange mål ind. Og så har man ganske enkelt købt forkert ind til tider, og nogle af de spillere, som man har købt, har ikke hævet niveauet eller overhovedet ikke slået til. Samtidig har holdet det med at underpræstere.

Nøglespillere: Anfører Domenico Criscito bliver vigtig både på og udenfor banen med hans erfaring. Han er kendt for at gå forrest, og det kommer han også til i den kommende sæson. Schöne og Behrami på midtbanen, deres erfaring skal igen i den kommende sæson komme Genoa til gode. De gjorde en del forskel i løbet af sidste sæson, og så må det blive denne sæson, at Pinamonti i angrebet kommer til at markere sig for alvor i Genoa-trøjen.

Forventede startopstilling: 4-3-1-2: Marchetti, Masiello, Zapata,  Criscito, Ghiglione, Lerager, Schöne, Behrami, Sturaro, Pandev, Pinamonti, Favilli.

BENEVENTO: 

Syditalienerne er tilbage i Serie A igen efter to sæsoner i Serie B, hvor man suverænt blev nummer et i rækken og var det klart bedste mandskab gennem hele sæsonen. Det blev da også kun til fire nederlag i 38 opgør, hvilket var ganske flot og ikke mindst imponerende. Nu venter der en helt anden udfordring, hvor man er tippet til at rykke ned igen.

Benevento rykkede op i Serie A i sommeren 2017, og 38 kampe senere var man tilbage i Serie B. Det blev kun til seks sejre i Serie A og hele 29 nederlag. 84 indkasserede mål taler sit tydelige sprogmål, og spørgsmålet er nu, om man har lært lektien til denne gang. Nu har klubben Filippo Inzaghi som træner, og han har gjort det godt i klubben, samtidig med at ledelsen er på jagt efter gode forstærkninger. 

Det er aldrig nemt som oprykker i Serie A, og tempoet kommer til at spille ind fra start, men kigger man på de tre oprykkere, så er Benevento efter min mening det mandskab med de bedste muligheder for at overleve. Dette ikke mindst fordi man har beholdt mere eller mindre samme mandskab fra sidste sæson, som så bliver krydret med nye og bedre forstærkninger. Alligevel kan det sagtens blive op ad bakke fra start. Man skulle egentlig lægge ud i første spillerunde mod Inter, men det opgør bliver skubbet til senere på grund af milanesernes lange sæson.

På transfermarkedet har man hentet Barba i Chievo til forsvaret, og polske Glik er kommet til fra franske Monaco. Sidstnævnte har masser af Serie A-erfaring fra sin tid i Torino. Yderligere er Ionita kommet til fra Cagliari til midtbanen og Caprari fra Sampdoria til angrebet. 

Man er fortsat ikke færdig med at handle ind, og blandt andre Gervinho fra Parma har været nævnt til angrebet. Det skal blive spændende at se, hvad man henter ind yderligere på markedet, og hvordan de kommer til at klare sig i Serie A.

Kendetegn: Man spillede flot og offensivt fodbold i Serie B, hvor man var det mest scorende mandskab med 67 mål og samtidigt også det stærkeste mandskab defensivt, hvor man kun lukkede 27 mål ind i 38 opgør. Inzaghi har været god til mandskabsbehandlingen i truppen. Han var også dygtig i sin tid i Venezia og gør det generelt bare bedst på de små adresser.

Svagheder: Sidst man var oppe i Serie A, var man ikke gearet til det på nogen måde. Det var da også første gang i klubbens historie, og forskellen er stor på Serie A og Serie B, og det kommer man til at kunne mærke fra start igen i den kommende sæson. Man skal helt sikkert have hentet fem-seks spillere ind, som kan gå direkte ind i startopstillingen.

Nøglespillere: Polske Glik i midterforsvaret kan med sin erfaring kun hæve niveauet hos oprykkerne, han og bliver uden tvivl en af de største profiler i den kommende sæson. 24-årige Lorenzo Montipò har været fast keeper i målet i de seneste to sæsoner og var klart den bedste målmand i Serie B i sidste sæson. Til sidst Marco Sau i angrebet, som har en fortid i Cagliari. Han scorede tretten mål i sidste sæson i Serie B og har masser af Serie A-erfaring fra tiden i Cagliari.

Forventede startopstilling: 4-3-2-1: Montipò, Barba, Glik, Caldirola, Letizia, Ionita, Schiattarella, Viola, R. Insigne, Sau, Moncini.

CROTONE:

Endnu et syditaliensk mandskab er tilbage i Serie A, og denne gang er det Crotone fra Calabrien, som vender tilbage, efter de også rykkede ned i 2018, som det var tilfældet med Benevento. Det ligner umiddelbart en returbillet til Serie B, da det bliver mere end vanskeligt at overleve i den kommende sæson. Man har ganske enkelt ikke økonomien til at gå ud og hente forstærkninger på de øverste hylder.

Første sæson, man var i Serie A i 2016/17, overlevede man efter et rigtig godt forår og en god slutspurt, og i sæsonen efter i 2017/18 sluttede man kun tre point efter Spal i tabellen, så man har bestemt gjort en god figur i de to sæsoner, man var oppe i Serie A senest. Der hvor man kommer i problemer er ganske enkelt det økonomiske, og det mandskab, man spillede med i sidste sæson i Serie B, er ikke nok til at overleve i Serie A.

Man sluttede i sidste sæson på en flot andenplads i Serie B, men atten point efter Benevento, og det giver umiddelbart et godt billede af, hvor Crotone står henne, inden Serie A sparkes i gang om to uger. Jeg tror umiddelbart ikke, at man skal forvente de store forstærkninger fra syditalienernes side af, og der vil med stor sandsynlighed mere blive lejet spillere, end at man går ud og køber.

Crotone er kendt for at gøre det rigtig godt hjemme på det lille Stadio Ezio Scida, hvor det kun blev til to nederlag i sidste sæson. Det må forventes, at det bliver hjemme i det syditalienske, at man skal hente de fleste point i håb om at kunne overleve.  Første opgave bliver dog på udebane mod Genoa.

Kendetegn: Det går tit igen med de små syditalienske klubber, at de generelt bare har det bedst på hjemmebane, og det er også tilfældet med Crotone med kun to nederlag på eget græs i sidste sæson. Meget af deres offensive spil er de lange bolde op til nigerianeren Simy, som er holdets helt store profil.

Svagheder: Det bliver en meget stor mundfuld i Serie A for syditalienerne. Som vi har set det før med de små mandskaber, som rykker op, så kommer de i store problemer. Vi så det med Benevento for to sæsoner siden og i år med Brescia, og det virker ikke til, at Crotone har det, som skal til for at overleve. De tager med stor sandsynlighed turen ned i Serie B igen.

Nøglespillere: 37-årige Alex Cordaz i målet har stået for Crotone i de sidste seks sæsoner og var derfor med oppe i Serie A i de to sæsoner, man var oppe senest. Han er derfor en af frontfigurerne på mandskabet. Ahmed Benali på midtbanen gjorde det rigtig godt i sidste sæson og bliver endnu mere vigtig i den kommende sæson. Til sidst harvi nigerianske Simy i angrebet. Han står noteret for 20 mål i 35 Serie B-opgør i sidste sæson.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Cordaz, Golemic, Cuomo, Gigliotti, Messias, Zanellato, Crociata, Benali , Molina, Simy, Kargbo.

SPEZIA:

Den tredje og sidste oprykker er Spezia fra den italienske havneby La Spezia i Ligurien. Det er første gang i klubbens historie, at man skal spille i den bedste fodboldrække, og det bliver en kæmpe oplevelse for klubben, ledelsen, spillerne og ikke mindst hele byen. Men på grund af, at det lille stadion Stadio Alberto Picco ikke er helt klar endnu til Serie A-fodbold, vil man i de første tre hjemmekampe skulle spille på neutral bane i Cesena.

Nu mens hele verden er ramt af corona, og man i Italien spiller uden tilskuere som de fleste steder, så har det umiddelbart ikke den store betydning, om man spiller i La Spezia eller i Cesena. Og alligevel så har det jo, fordi man er vant til de faste rammer hjemme på det lille, intime stadion.

Der venter unægteligt en meget svær opgave for Spezia, og de må betegnes som det svageste mandskab i Serie A i denne sæson. De rykkede først op efter playoff-spillet i Serie B, og det betyder selvfølgelig at, de ikke helt har fået tid til at hvile sig efter de mange kampe - også selvom turneringen var lukket ned i foråret, men det kan samtidig også få den effekt, at man bare har holdt formen i længere tid end de andre mandskaber.

Lige meget hvad så bliver det et sjovt og spændende bekendtskab i Serie A, og man må bestemt ikke tag fejl af Spezia. De har en god og sund økonomi, og klubejer Gabriele Volpi har tidligere været nævnt som en mulig køber af Sampdoria. Foruden Spezia ejer han også 70 procent af HNK Rijeka i den bedste kroatiske liga og Pro Recco vandpolo i den bedste italienske række. Man har penge nok til at gå ud og forstærke sig bedre end både Benevento og Crotone, hvis man vil.

Man har endnu ikke været aktiv på transfermarkedet, men man skulle have interesse i at hente Andreas Skov Olsen i Bologna, Schuffet i Udinese til målet og Scamacca i Sassuolo til angrebet – i øvrigt en spiller, som blandt andre Juventus har vist interesse for efter hans gode sæson i Ascoli i Serie B. Finske Joronen fra Brescia med en fortid i FC København er også blevet nævnt, så man må forvente, at der i de kommende uger bliver hentet nogle nye spillere ind til klubben.

Det bedste for Spezia er, at man har beholdt succestræneren Italiano, som Genoa ellers var meget interesserede i, men efter den flotte oprykning til Serie A valgte Italiano at prøver kræfter med Spezia i den bedste række. Det ligner dog en vanskelig opgave, og man starter ud i første spillerunde på udebane mod Udinese.

Kendetegn: De gav aldrig op i sidste sæson, også selvom de fik en utrolig dårlig start i Serie B med kun fire point efter de første syv spillerunder. Man blev generelt bare bedre og bedre gennem hele sæsonen, og man gør det generelt godt på hjemmebane, hvor det kun er blevet til to nederlag indtil videre i 2020.

Svagheder: Truppen er, som den er lige nu, ikke gearet til Serie A, og det store spørgsmål er, hvad klubben vil. Er intentionen at forstærke sig for at overleve, eller tager man det som en oplevelsessæson. Det spørgsmål står endnu og vejer i vinden. 

Nøglespillere: Den 22-årige spanske højreback Salvador Ferrer gjorde det rigtig godt i sidste sæson i Serie B, hvorfor flere Serie A-klubber samt Real Madrid har vist interesse for den unge mand. 31-årige Bartolomei på midtbanen var en af de vigtige brikker i sidste sæson. Sidst, men ikke mindst har vi det bulgarske fyrtårn Galabinov i angrebet. Han scorede syv mål i kun ti opgør i sidste sæson. Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis han ikke havde været så skadesplaget. 

Forventede startopstilling: 4-3-3: Karpikas, Ferrer, Erlic, Capradossi, Ramos, Bartolomei, Ricci, Maggiore, Mastinu, Galabinov, Gyasi.