Juventus vandt det niende mesterskab i træk og har været helt suveræne de seneste mange sæsoner, men Inter viste gode takter i sidste sæson og sluttede kun ét point efter Den Gamle Dame i tabellen. Torino-mandskabet har ansat Andrea Pirlo som ny træner, og han har ingen erfaring som træner på dette niveau, hvilket bestemt kan give Inter og Antonio Conte gode muligheder i den kommende sæson.

OBS: Anden del af optakten er nu også ude

Serie A sparkes i gang igen lørdag den 19. september, og jeg har en fidus til, at Inter i denne sæson kan komme til at gøre ondt på Den Gamle Dame. De zebrastribede har fået ny træner, og truppen er p.t. ramt af, at den har mistet de to vigtige profiler Blaise Matuidi og Miralem Pjanić. Dette kan godt komme til at skabe problemer. Samtidig med det viste Inter stor stabilitet i sidste sæson, og Antonio Conte har valgt at blive i Milano, selvom rygterne i august gik på en afgang på grund af uoverensstemmelser med ledelsen.

Napoli skal i gang igen, efter de skuffede i sidste sæson, selvom de vandt Coppa Italia. Ledelsen og ikke mindst fansene kræver top-4. Milan så også rigtig stærke ud i foråret og har valgt at beholde Stefano Pioli som træner. De vil med stor sandsynlighed også være at finde oppe på de øverste pladser, og det samme kommer til at gøre sig gældende med Lazio, som havde en god sæson, men gik ned i foråret under coronapausen. Til sidst kommer man ikke udenom Atalanta, som bare har stemplet sig fast i toppen i de seneste to sæsoner, og for andet år i træk skal de spille i Champions League. Det ligner en meget jævnbyrdig sæson i den italienske Serie A, hvor Benevento, Crotone og Spezia er rykket op fra Serie B.

Odds på Serie A 2020/2021: Hvem bliver mestre?

Herunder finder du et udpluk af hold, hvor vi har fundet markedets bedste odds. 

Odds på Serie A-mestrene 2020/2021 Højeste odds Bookmaker
Juventus 1,91
Inter 3,20
Atalanta 13,00
Napoli 14,00
Lazio 23,00
AC Milan 23,00
AS Roma 41,00
Torino 1.501

OBS: Odds er fra onsdag den 2. september klokken 12.20. 

Spil på Serie A hos Betfair Sportsbook

Mesterskabskampen (1-3)

INTER: 

Milaneserne sluttede på andenpladsen i sidste sæson med kun ét point efter Juventus. Havde man ikke tabte hjemme mod Bologna eller spillet uafgjort hjemme mod Sassuolo, så kunne man nu have siddet og skrevet om Inters første mesterskab siden 2010, men sådan skulle det ikke gå. Conte og kompagni skal dog have kredit for at have været mere end tæt på at slå Juventus af tronen. 

Jeg har af samme årsag en fidus til Inter i denne sæson. Antonio Conte gjorde et fantastisk stykke arbejde i Milano i sidste sæson med en andenplads og et skridt nærmere Juventus samt en finale i Europa League, som dog blev tabt mod spanske Sevilla. Man viste stor stabilitet igennem hele sæsonen, hvis man lige ser bort fra de to nævnte opgør hjemme i Milano mod Bologna og Sassuolo. 

Juventus har Andrea Pirlo ved roret i denne sæson, og her er Inter et skridt foran med en træner, som har meget mere erfaring, og et mandskab, som virker rigtig stærkt på samtlige pladser.

Der var nogle uoverensstemmelser mellem Antonio Conte og ledelsen. Træneren mente blandt andet ikke, at han og spillerne fik nok opbakning. Samtidig med det havde han FC Barcelonas chilenske midtbanespiller Arturo Vidal som nummer ét på sin ønskeliste for januartransfervinduet. I stedet fik han Christian Eriksen. 

Indtil mødet sidst i august mellem Conte og ledelsen gik rygterne på, at træneren ville stoppe i Milano, og at Allegri muligvis kunne tag over. Man fik imidlertid styr på tingene, og ledelsen og Conte blev enige om at forsætte arbejdet og ikke mindst det projekt, som man har gang i. Et projekt, som gerne snart skulle betyde et mesterskab til Inter. Og helst i den kommende sæson.

Transfermarkedet lukker først i oktober, og det vil sige, at der kan nå at ske meget mere end normalt. Jeg tror, at Inter vil prøve at gøre alt for at forstærke truppen endnu mere. Hakimi er allerede hentet i Dortmund til backen, og Sandro Tonali fra Brescia og Arturo Vidal er også to navne, som bliver nævnt til midtbanen. Det gør Kanté fra Chelsea også. 

Man vil med stor sandsynlighed prøve at komme af med nogle overskudsspillere, som vil blive solgt eller lejet ud, da man har en stærk startopstilling. Dermed bliver det ikke bliver nemt at komme ind omkring en startplads. Dette særligt i offensiven, hvor Lukaku hersker i angrebet. Han kan igen i den kommende sæson komme til at gøre en stor forskel. Det dufter efter min mening af Scudetto i Milano.

Kendetegn: Inter er i de seneste tre sæsoner blevet mere og mere stabile over hele banen og ikke mindst på resultaterne. Antonio Conte løftede virkelig Inter i sidste sæson, hvor offensiven var skarp igennem hele sæsonen, samtidig med at man var det mandskab i Serie A, som lukkede færrest mål ind. Defensiven bliver utrolig vigtig igen i den kommende sæson.

Svagheder: Jeg har nævnt det tidligere i mine optakter omkring Inter. De har det med at få udsving, hvor de smider point væk mod de små både hjemme som ude, og det skete desværre også i foråret hjemme mod Bologna og Sassuolo. To opgør, som kun gav ét point, og som på papiret bør give seks point. De her udfald må overhovedet ikke ske i den kommende sæson, hvis årets Scudetto skal havne i den blå del af Milano.

Nøglespillere: Hollandske Stefan De Vrij er uden tvivl den stærkeste spiller i midterforsvaret i Serie A. Han gjorde det rigtig godt i sidste sæson og bliver endnu mere vigtig i den kommende sæson. Romelu Lukaku i angrebet med 23 mål i sin første sæson i Serie A, ja, han kommer til at lave mange mål igen i den kommende sæson, og de mål kan blive utrolig vigtige i kampen om mesterskabet. Til sidst har vi Samir Handanović i målet. Han viser forsat stor stabilitet, selvom han er blevet 36 år.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Handanović, Bastoni, De Vrij, Skriniar, Young, Barella, Brozović, Eriksen, Hakimi, Martínez, Lukaku.

JUVENTUS:

Den Gamle Dame hentede det niende mesterskab i træk i en sæson, hvor man igen var dominerende, men hvor spillet bestemt ikke var sprudlende på nogen måde. Sæsonen sluttede af med tre nederlag i de sidste fire spillerunder, og prikken over i’et var et exit i kvartfinalen i Champions League mod franske Lyon. Det var en stor skuffelse for både spillere og ikke mindst ledelsen.

Man tog med det samme konsekvens af nederlaget mod fransmændene, og Maurizio Sarri blev fyret efter kun én sæson i Torino. Hurtigt gik rygterne om, at Allegri ville vende tilbage til klubben, samtidig med at argentinske Mauricio Pochettino også blev nævnt. Tingene tog dog hurtigt en overraskende drejning, og Andrea Pirlo, som skulle have stået spidsen for klubbens U23-mandskab i den italienske Lega Pro, blev udnævnt til at skulle træne Serie A-mandskabet.

Den tidligere midtbanekreatør har ingen erfaring som træner, og det kan blive et problem. Presset vil blive stort på ham fra start, hvis resultaterne udebliver. Det hjælper heller ikke på hans situation, at Juventus har sagt farvel til to vigtige brikker på midtbanen i skikkelse af Blaise Matuidi og Miralem Pjanić. Disse to spillere skal man ud at hente erstatninger for, og spørgsmålet er, hvem man lige henter, da markedet i år er lidt anderledes end de tidligere sæsonen.

Juventus trænger til en god udrensning i truppen, og den mission er Andrea Pirlo allerede i gang med. Samtidig skal man have for øje, at midterforsvarerne Bonucci og Chiellini bestemt ikke bliver yngre. Det gør 35-årige Cristiano Ronaldo heller ikke, og han kan ikke blive ved med at gøre alt på egen hånd. 

Det ser umiddelbart ud til at bliv en sæson, hvor Den Gamle Dame kommer til at kæmpe rigtig hårdt om at beholde tronen. Her melder der sig spørgsmål såsom, hvad bliver Andrea Pirlos spillestil, hvad kan man nå at hente på transfermarkedet med så kort tid, til sæsonen starter op igen, og hvor længe går der, inden spillerne har lært Pirlos spillestil.

Juventus har indtil videre hentet amerikanske Weston McKennie i tyske Schalke 04 og Arthur i Barcelona. Begge til midtbanen. Ellers bliver navne som Džeko fra Roma og Lacazette fra Arsenal nævnt til angrebet. Det gør i øvrigt Luis Suárez fra FC Barcelona også. Svenske Kulusevski er kommet til fra Parma til midtbanen.

Kendetegn: Juventus har domineret i Serie A i de seneste ni sæsoner, hvor man har vist stor styrke og stabilitet over hele banen og ikke mindst på resultaterne, samtidig med at man i Ronaldo og Dybala har en utrolig farlig offensiv. Man kommer ikke udenom, at man samtidig også har en bred bænk med ganske gode navne samt en hjemmebane i Allianz Stadium, hvor man generelt ikke giver noget som helst væk, og det kan blive forskellen igen i kampen om årets Scudetto.

Svagheder: Dem har Den Gamle Dame ikke mange af, men man kommer ikke udenom, at man trænger til at få skiftet ud i truppen. I den forbindelse er et par spillere begyndt at få en alder, hvor de ikke kan spille kontinuerligt, og man var som hold bestemt til at tale med i foråret. En ny træner i Andrea Pirlo, der ingen erfaring har på dette niveau, kan med stor sandsynlighed godt give problemer. Dette især hvis man ikke får hentet de rigtige navne ind, inden sæsonen starter.

Nøglespillere: Cristiano Ronaldo scorede 31 mål i 33 Serie A-opgør i sidste sæson, og han bliver igen i den kommende sæson den vigtigste profil hos Den Gamle Dame. Kan han forsætte stimen, så bliver han uhyggelig farlig. Bonucci i midterforsvaret skal igen i den kommende sæson styre det defensive - især hvis Giorgio Chiellini endnu en gang skal døje med skader. Bentancur på midtbanen var rigtig stærk i sidste sæson, og kan han holde de samme takter, bliver han en vigtig brik på Juventus-mandskabet. Dybala skal til at lave flere mål over en hel sæson, og de kommer med stor sandsynlighed i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Szczęsny, Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Rabiot, Arthur, Bentancur, Kulusevski, Ronaldo, Dybala.

ATALANTA:

Bergamo-klubben har klemt sig fast i toppen af Serie A ved at slutte i top-4 i de seneste to sæsoner. Det betyder, at man endnu en gang skal ud i Champions League-eventyret, hvor man i den nu forgangne sæson lige ved og næsten røg i semifinalen efter et meget tæt opgør mod de franske stjerner fra Paris Saint-Germain.

Den spillestil, Atalanta har lagt for dagen i de sidste to sæsoner, kan man kun blive forelsket i. Deres offensive spillestil er med til at kreere masser af chancer. Træner Gasperini bliver ved med at gøre et godt stykke arbejde i klubben, samtidig med at man formår at beholde alle profilerne. Mandskabet virker stærkt og godt sammenspillet.

Kan man blive ved med at forsætte den gode stime? Det kan man selvfølgelig godt tvivle lidt på, hvis der ryger to-tre af de store profiler, her inden transfermarkedet lukker. Og mon ikke de andre mandskaber snart har aflæst spillestilen fra La Dea, men mandskabet er bare blevet bedre og bedre, og det gør efter min mening, at de stadigvæk er et lille skridt foran Lazio og Napoli inden den nye sæson.

Økonomisk har man fået et hav af penge ind fra Champions League, og det gør blandt andet, at man kan afvise bud på Duván Zapata i angrebet, hvor prisskiltet på ham lyder på 80 millioner euro (600 millioner kroner). Det har også medvirket, at klubben har hentet russiske Aleksey Miranchuk i Lokomotiv Moskva til den offensive midtbane for knap 15 millioner euro (110 millioner kroner), og man vil muligvis hente endnu en eller to nye spillere ind til truppen.

Det ligner umiddelbart endnu en spændende sæson for Atalanta med europæisk fodbold i det fineste selskab, og hvor man i Serie A vil komme til at kæmpe i top-4 endnu en gang. Atalanta bliver troligt et meget vanskeligt mandskab at spille imod igen i denne sæson.

Kendetegn: Offensivt fodbold, målmaskine, fysisk og teknisk et meget stærkt mandskab og nok det mandskab, som spillede det mest underholdne fodbold i Serie A i sidste sæson. Holdet er sammenspillet på samtlige pladser, hvorfor det med stor sandsynlighed bliver samme opskrift, man kommer til at se i sæsonen 2020/2021, og det kan man ikke gøre andet end at glæde sig til at se.

Svagheder: De har ikke vist store svagheder de sidste par sæsoner, men spørgsmålet er selvfølgelig, hvor længe dette eventyr kan blive ved. At man skal ud at spille i Champions League igen, kan komme til at koste point i Serie A.

Nøglespillere: Duván Zapata i angrebet. Han scorede 18 mål i sidste sæson i Serie A og kommer bestemt til at gøre sig gældende igen i den kommende sæson. Luis Muriel scorede også 18 mål i sidste sæson, men han startede mere ude end inde, men gjorde sig stadigvæk meget godt gældende. 

Slovenske Iličić har været én af de bærende kræfter på dette Atalanta-mandskab i de sidste to sæsoner. Han røg i foråret ud med en depression, og rygterne siger, at corona kan være en af grundende. Når han er tilbage, så bliver han vigtig. Slutteligt må man ikke glemme Papu Gomez på den offensive midtbane samt De Roon og Freuler på midtbanen.

Forventede startopstilling: 3-4-2-1: Gollini, Dijmsiti, Palomino, Toloi, Hateboer, Freuler, De Roon, Gosens, Gomez, Miranchuk, Zapata.

Outsiderne (4-7)

LAZIO:

Romerne sluttede på en flot fjerdeplads og er med i Champions League til efteråret, men efter at have haft et rigtig godt efterår fandt man aldrig melodien igen efter coronapausen. Man tabte nemlig seks af sæsonens sidste tolv opgør, og skal man slutte i top-4 igen i den kommende sæson, så skal træner Simone Inzaghi have fundet det gode spil frem igen.

Lazio minder utrolig meget om Atalanta i deres spillestil med stærkt offensivt fodbold og ikke mindst en stærk fysik, men det jeg dog godt kunne tænke mig hos romerne er, at man begynder at skifte en lille smule ud i truppen, da man ganske enkelt trænger til noget nyt og spændende i startopstillingen. Samtidig har jeg svært ved at se, hvad Simone Inzaghi endnu kan tilføre mandskabet.

Holdet er godt sammenspillet, og især hjemme på Stadio Olimpico giver man ikke meget væk, og man kommer med stor sandsynlighed til at hente mange point hjemme i Rom igen i den kommende sæson. Man bør og skal slutte i top-7 igen i den kommende og minimum spille sig med i Europa League.

På transfermarkedet har man hentet den 27-årige argentinske midtbanespiller Gonzalo Escalante i spanske Eibar. Han har en fortid i Serie A med sicilianske Catania. Herudover er Reina hentet ind fra Aston Villa som reserve til målmandsposten, og yderligere arbejder man på at købe Muriqi i Fenerbache til angrebet. Ellers går rygterne på, at man er interesseret i Kumbulla til forsvaret fra Verona, Álvarez fra Ajax ligeledes til forsvaret og til sidst belgiske Dendoncker fra Wolverhampton til midtbanen.

Det ligner endnu en god sæson for Lazio og et mandskab, som kommer til at kæmpe med om Champions League-pladserne, men man kommer ikke udenom, at de europæiske opgør i efteråret kan komme til at koste point i Serie A, og sæsonen ser ud til at blive meget jævnbyrdig i år med flere mandskaber, som kommer til at kæmpe om de øverste pladser. Derfor skal man ikke falde sammen, som det var tilfældet efter coronapausen.

Kendetegn: Romerne er kendte for deres offensive spillestil med en Ciro Immobile i angrebet. Han er stjernen på mandskabet. Lazio spiller til stregen, når det angår det fysiske spil, og så kommer man ikke udenom, at man hjemme på Stadio Olimpico er et stærkt mandskab, som på dagen kan besejre samtlige mandskaber i Serie A.

Svagheder: Man har til tider haft en tendens til pludselig at have de udsving, som koster point, og det så man senest efter coronapausen. Bliver det igen tilfældet i den kommende sæson, så kan man komme i problemer med at hænge på oppe på de øverste pladser.

Nøglespillere: Ciro Immobile i angrebet. 37 kampe og 36 mål  i sidste sæson taler sit helt eget sprog om, hvor dygtig og vigtig han er for romerne, og han fik også Den Gyldne Støvle for alle de mål, han scorede. Han bliver utrolig vigtig og farlig igen i den kommende sæson. 32-årige Francesco Acerbi bliver vigtig i midterforsvaret igen i den kommende sæson, og det samme gør albanske Strakosha i målet, og til sidst må man ikke glemme Milinković-Savić på midtbanen, som hver sæson bliver rygtet væk fra Rom, men det er endnu ikke sket. Han bliver også én af frontfigurerne på mandskabet i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Strakosha, Luiz Felipe, Acerbi, Radu S., Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulić, Correa, Immobile.

NAPOLI:

Syditalienerne skal tilbage på sporet igen. Efter at være sluttet to år i træk som nummer to i tabellen sluttede man i sidste sæson på en skuffende syvendeplads. Efteråret var lidt af et kaos i klubben med fyringen af Carlo Ancelotti efter en række dårlige resultater og uenigheder mellem klubejer Aurelio De Laurentiis og Carlo Ancelotti.

Man valgte at ansætte Gennaro Gattuso, og han fik rettet en del op på tingene, hvorfor sæsonen blev afsluttet med et Coppa Italia-trofæ efter at have besejret Den Gamle Dame fra Torino i finalen i Rom.

Jeg har umiddelbart svært ved at se Napoli som en outsider til dette års Scudetto, da Juventus og Inter virker på et niveau højere end napolitanerne. Bare det at slutte i top-4 på de vigtige Champions League-pladser kan blive en stor mundfuld for syditalienerne, da  man ganske enkelt mangler noget mere kvalitet på holdet. Og mister man Koulibaly, som er blevet rygtet til Manchester City, i midterforsvaret, vil man blive svækket markant i det defensive.

Offensivt vil Insigne og Mertens igen være to af de bærende kræfter i angrebet, men især defensivt og på midtbanen bør og skal man hente noget mere kvalitet, og ryger polske Milik, som er rygtet til Roma, i angrebet, så kan man blive alt for afhængige af Insigne og Mertens i offensiven. Og skulle en af dem blive skadet i løbet af sæsonen og være ude over længere tid, så kan det give problemer for træner Gennaro Gattuso, selvom Victor Osimhen er kommet til fra franske Lille. 

På transfermarkedet har man hentet Victor Osimhen i franske Lille til angrebet og unge Rrahmani i Verona til forsvaret; to spændende spillere, men man må forvente, at klubben henter endnu et par navne ind, inden transfermarkedet lukker, og til sidst skal det nævnes, at spanske Callejón ikke er i klubben længere efter syv års tro tjeneste. 

Kendetegn: Hurtigt og offensivt fodbold har været Napolis kendetegn i de sidste mange sæsoner, og når tingene fungerer for mandskabet, så er de et af de mest underholdne mandskaber i Italien, samtidig med at man har en god hjemmebane på det Gamle Stadio San Paolo. Her kommer man til at hente mange point igen i den kommende sæson.

Svagheder: Man vandt kun 18 af sidste sæsons 38 opgør i Serie A, og det er ganske enkelt ikke nok til at slutte i toppen. Jeg synes, de mangler noget kvalitet på midtbanen, hvor Fabián Ruiz og Zielinski ikke er nok, og især efter, at Allan er blevet solgt til Everton. 

Klubejer De Laurentiis er ikke kendt for at være tålmodig, og udebliver resultaterne fra start igen i denne sæson, så kan Gattuso risikere en fyreseddel, og der er stadigvæk et par spændende navne, som står uden job i øjeblikket, og som bestemt ville overveje at overtage jobbet i Napoli.

Nøglespillere: Lorenzo Insigne og Dries Mertens bliver endnu en gang vigtige i syditalienernes offensiv, og det samme bliver spanske Fabian Ruiz på den centrale midtbane, som var en af de klart bedste spillere igennem hele sidste sæson. Og til sidst Koulibaly, hvis han ikke bliver solgt, da han er uundværlig i det defensive, og skulle han blive solgt, vil det være en kæmpe svækkelse for mandskabet.

Forventede startopstilling: 4-3-3: Ospina, Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui, Zielinski, Demme, Ruiz, Politano, Mertens, Insigne.

AC MILAN:

Milaneserne har valgt at have Stefano Pioli i spidsen igen på trænerposten, og med det forår, som man havde efter coronapausen, så er det uden tvivl det bedst valg for alle parter, selvom tyske Ralf Rangnick igennem hele 2020 har været rygtet til Milano som ny træner, men det blev ikke til noget alligevel.

Den kommende sæson skal Milan forsætte med at bygge på og udvikle sig og ikke mindst forsætte de gode takter, som man så efter coronapausen. Her viste Ibrahimović, at han endnu ikke er færdig på dette niveau, hvilket også har betydet, at klubben har forlænget kontrakten med den 38-årige svensker. 

Er man stærke nok til at slutte i top-4? Umiddelbart vil jeg både sige ja og nej, og det er, fordi at man i hver sæson ser et af de store mandskaber skuffe i toppen. I sidste sæson var det Napoli. Så det kræver mere stabilitet over hele sæsonen, og at man ikke smider point væk mod de små, samt man stempler ind i de vigtige indbyrdes opgør.  

Mit nej til at de slutter i top-4 er ganske enkelt, fordi at mandskaber som Juventus, Inter, Atalanta og Lazio har vist mere stabilitet over en hel sæson, samt at mandskaberne er bedre sammenspillet, og det er et plus. Her mangler milaneserne fortsat en lille smule, men det er så netop i den kommende sæson, at man skal tage det næste skridt.

Jeg ser frem til at se Milan efter sommerpausen. De viste gode takter i foråret, og det projekt, som ledelsen har gang i, virker meget spændende. Og med den størrelse, Milan er i Serie A, skal man som minimum slutte i tip-6 igen i den kommende sæson, og det bør bestemt være muligt.

På transfermarkedet ser det ud til, at Bakayoko kommer retur fra Chelsea, og man skulle have vist stor interesse for Sandro Tonali fra Brescia til midtbanen. Ham er bysbørnene fra Inter også ude efter, men det tyder på, at han skifter til Milan. 

Man har hentet højrebacken Pierre Kalulu i Lyon, og man arbejder på at hente Brahim Diaz til midtbanen i spanske Real Madrid, og ellers har man vist interesse for forsvarerne Aurier fra Tottenham og Dumfries fra hollandske PSV. Herudover også Milenković fra Fiorentina til midtbanen. Man må forvente, at der kommer et par forstærkninger til Milano.

Kendetegn: Man viste stor stabilitet i foråret efter coronapausen, hvor man var ubesejret i de sidste tolv spillerunder, og spillet er blevet meget bedre, end det tidligere har været hos milaneserne. Defensivt ser man mere stabile ud, og midtbanen og angrebet fungerer utrolig godt, og man begynder at ligne et rigtigt Milan-mandskab.

Svagheder: Milan har haft en tendens til at komme langsomt ud at starthullerne, hvilket er én de ting, som man skal have lavet om på. Desuden mangler traditionsklubben fortsat en lille smule at arbejde med, før at man kan etablere sig i top-3 i Serie A, da man forsat er et niveau under Juventus og bysbørnene fra Inter.

Nøglespillere: Zlatan Ibrahimović bliver med sine mål og oplæg utrolig vigtig. Det kommer sikkert kroatiske Ante Rebić til gode. Han gjorde en ganske god figur i sidste sæson efter en hård start i Milano. Theo Hernández på højre back gjorde det godt i sin første sæson i klubben og bliver endnu en af profilerne i den kommende. 21-årige Donnarumma i målet bliver også en gevinst i den kommende sæson, selvom Chelsea skulle være interesseret i den unge målmand. Til sidst Bennacer på midtbanen, som havde en rigtig god første sæson i Milano, og igen bliver vigtig på den milanesiske midtbane.

Forventede startopstilling: 4-4-2: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, T. Hernández, Çalhanoğlu, Kessié, Bennacer, Castillejo, Rebić, Ibrahimović.

AS ROMA:

Det er enten eller med Roma, og sådan er det mere eller mindre i hver sæson. Man sluttede på en femteplads i sidste sæson otte point efter bysbørnene fra Lazio, som tog den sidste Champions League-plads. Man har været igennem et klubsalg henover sommeren, hvor James Pallota har solgt klubben, efter at han har stået i spidsen for Roma i de seneste otte år. Ny ejer er Dan Friedkin, og det bliver spændende at se, hvad som kommer til at ske.

Det store spørgsmålstegn er fortsat omkring træner Paulo Fonseca, og om han er den rigtige mand til trænersædet i den italienske hovedstad. Men ting tager tid, og det gør Roma-projektet også. Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, men resultaterne skal til at komme, og man skal slutte fast i top-4 i hver sæson.

I de sidste tolv opgør efter coronapausen blev det blot til tre nederlag, og man viste gode takter. Træner Fonseca begyndte at vise lovende takter fra bænken, og det er herfra, at man skal forsætte i den kommende sæson, og hvor romerne skal være mere toneangivende i Serie A, men meget afhænger også af de nye ejere, og hvad som kommer til at ske på transfermarkedet, og om Džeko i angrebet og Kolarov på backen begge bliver solgt, som rygterne lige nu går på.

Man har en del unge profiler i startopstillingen, og mandskabet virker på papiret meget spændende, selvom der er en del ting, som stadigvæk skal falde på plads, inden sæsonen går i gang, Min umiddelbare vurdering er, at der hvor man skal forstærke sig endnu mere er i angrebet, da Džeko ikke bliver yngre, og man er alt for afhængig af den bosniske angriber. Det bør blive en sæson, hvor man kommer til at kæmpe om de europæiske pladser. Spørgsmålet er så, om det bliver Champions League eller Europa League.

På transfermarkedet har man hentet spanske Pedro i Chelsea, og man arbejder på en permanent aftale med Manchester United om Chris Smalling, som gjorde det rigtig godt i sidste sæson. Kolašinac fra Arsenal og Mykolenko fra Dynamo Kiev er to spillere, man er ude efter til forsvaret. Man er ikke helt tilfreds med Pau López i målet, og det betyder, at man er på udkig efter en ny målmand, hvor Sirigu fra Torino, Meret fra Napoli og Andrade fra Boca Juniors bliver nævnt som mulige afløsere. 

Milik fra Napoli er også blevet nævnt til angrebet i en handel, hvor tyrkiske Cengiz Ünder ryger den anden vej, men noget kommer helt sikkert til at ske i Roma, inden transfermarkedet lukker i.

Kendetegn: Tålmodighed har man ikke meget af i Roma, og det kan man håbe på, at der kommer med den nye ejergruppe, som overtog klubben i starten af august. Når tingene fungere på banen, så er Roma et ganske stærkt og solidt mandskab og ikke mindst et mandskab, som er kendt for at underholde i deres opgør, og det klæder klubben, når der er ro overalt.

Svagheder: Der er til tider for mange udsving, og det er det, som gør, at man ikke helt kan bide sig fast i toppen af Serie A. Offensivt er det ikke nok med kun 34-årige Edin Džeko, og skal man tag det næste skridt op ad stien, så kræves det, at man forstærker sig markant i angrebet og med et navn, som giver garanti for mål.

Nøglespillere: Bliver Edin Džeko i klubben, kommer han til markere sig igen i den kommende sæson med masser af mål for Roma. Jordan Veretout var en af de klart bedste og mest stabile spillere på Roma-mandskabet i sidste sæson, og han bliver vigtig igen i den kommende sæson på midtbanen. Nicoló Zaniolo på den offensive midtbane var ude det mest af efteråret efter en slem skade, men i Zaniolo har man et af de største talenter i italiensk fodbold i øjeblikket, og kan han undgå skader, så bliver han uden tvivl en gevinst i den kommende sæson.

Forventede startopstilling: 4-2-3-1: Pau López, Bruno Peres, Fazio, Mancini, Kolarov, Cristante, Veretout, Mkhitaryan, Pellegrini, Pedro, Džeko.

Midterfeltet (8-12)

TORINO:

Efter en skuffende sæson og kun en sekstendeplads i tabellen og med kun med fem point ned til Lecce, som rykkede ned i Serie B, på tredjesidstepladsen har man i Torino valgt at ændre fuldstændigt på tingene, da klubejer Urbano Cairo ikke kan eller vil acceptere en lignende slutstilling for klubben.

Man har ansat Marco Giampaolo som ny træner, og netop Giampaolo kan blive et godt match, da han generelt bare er bedst i de lidt mindre klubber, selvom Torino bestemt er en traditionsklub i Italien. Tingene kan kun blive bedre, end det var tilfældet i sidste sæson, hvor man generelt kun skuffede igennem hele sæsonen.

Det bliver sandsynligvis ikke i toppen, at man kommer til at finde Torino, men det bør blive en bedre placering i tabellen, end det var tilfældet i sidste sæson, og det ser ud til, at træner Giampaolo vil prøve at hente nogle af de spillere, som han har trænet før. Linetty er blevet købt i Sampdoria til midtbanen, og han skulle også være interesseret i at hente Murru ligeledes i Sampdoria til venstre back samt Biglia i Milan til midtbanen, udover at Borini, som er kontraktløs, og Conti i Milan ligeledes er nogle af de emner, som bliver rygtet til det norditalienske.

Hvordan det hele kommer til at blive i Torino, vil tiden kun vise, men jeg forventer, at man kommer til at se et mere stabilt og bedre spillende mandskab, end man så i sidste sæson, også selvom Giampaolo til tider kan være lidt for defensivt tænkende i sin spillestil. 

På papiret har Torino et ganske fint mandskab, som bør kunne slutte i midten af tabellen. De råder over et par rigtig stærke profiler i truppen i blandt andre Belotti i angrebet, Izzo og N´Koulou i forsvaret og til sidst Meité og Rincon på midtbanen.

På transfermarkedet er polske Linetty hentet i Sampdoria til midtbanen og Vojvoda i belgiske Standard Liège til det defensive, men ellers bliver der kigget specielt på forstærkninger til midtbanen, hvor Biglia fra Milan, Krunic fra Milan og Valoti fra Spal er nogle af emnerne. Også rumænske Man fra Steaua Bukarest en spiller, man har kig på til angrebet.

Kendetegn: Man er ikke kendt for at spille to gode sæsoner i træk, og Torino er kendt for at være lidt som nat og dag, hvor man kan spille to gode opgør to weekender i træk for så lige pludselig at tabe tre opgør i træk mod mandskaber, hvor man bør og skal have point. Det er bestemt ikke et mandskab, man bare skal smide penge på, selvom de er store favoritter.

Svagheder: Fungerer Andrea Belotti ikke i angrebet, så fungerer Torino generelt ikke. Hans vigtighed på mandskabet er så stor på dette mandskab, og man har ikke andet at skyde med. Man trænger derfor til at få nogle spillere, som træder mere i karakter og med samme vilje som Belotti, og spørgsmålet er, om træner Giampaolo kan få ændret tingene til det mere positive.

Nøglespillere: Andrea Belotti. 79 mål i fem sæsoner for Torino, og uden ham var klubben i Serie B lige nu. Han bliver utrolig vigtig igen i den kommende sæson, og holdet er bygget op omkring ham og ikke mindst hans vigtige mål. Izzo i midterforsvaret bliver utrolig vigtig igen i den kommende sæson. Spørgsmålet er, om han bliver solgt. Rygterne siger, at flere klubber er interesserede i ham. Baselli på den centrale midtbane, men han er langtidsskadet på grund af et overrevet korsbånd, og ellers N´Koulou i det defensive og franske Meité på midtbanen.

Forventede startopstilling: 4-3-1-2: Sirigu, Vojvoda, Nkoulou, Izzo, Rodríguez, Linetty, Rincon, Meité, Verdi, Zaza, Belotti.

FIORENTINA:

Firenze-klubben sluttede på en tiendeplads i sidste sæson, og sæsonen blev en smule ødelagt af, at franske Franck Ribéry blev skadet i efteråret. Han er en spiller, som de fleste havde store forventninger til, og man kunne tydeligt se hans kvaliteter, før han blev skadet, og efter han vendte tilbage efter coronapausen.

Generelt var det dog en sæson med kaos, da Vincenzo Montella blev fyret efter en række dårlige resultater, og tingene blev en smule bedre efter at Giuseppe Iachini kom til.

Henover sommeren har rygterne gået på, at Iachini ikke fik lov til at blive i klubben, men klubejer Commisso valgte at vise sin tillid til Iachini, og derfor forsætter man med ham på trænerposten fra start i den nye sæson, men presset vil være stort, da Fiorentina skal længere op i tabellen, og spørgsmålet er, om Iachini er den rigtige til at gøre det, og min umiddelbart vurdering er, at det er han ikke.

Hvad kommer der så til at ske, inden sæsonen starter, og ikke mindst transfermarkedet lukker. Federico Chiesa kan fortsat blive solgt, og man skal bestemt ikke afvise, at Juventus pludselig kommer med et bud på en af de største profiler hos Fiorentina, selvom man gerne vil bygge mandskabet om omkring ham. Han er en utrolig vigtig brik på holdet, men er pengene store nok, så kan man måske vælge at sælge ham.

Fiorentina skal i hvert fald gøre det bedre end i sidste sæson, og man bør have og har mere potentiale, end det var tilfældet i sidste sæson, og kan man holde på de fleste spillere fra sidste sæson og eventuelt hente et par nye brikker ind, så bør man kunne kravle et par pladser længere op i tabellen i forhold til sidste sæson, selvom det i midten af rækken bestemt godt kan blive meget tæt og jævnbyrdigt.

Man har forstærket sig markant på midtbanen ved at hente Amrabat hos Hellas Verona. Amrabat var uden tvivl en af de bedste spillere hos Verona i sidste sæson, og han burde kunne gøre det godt i Firenze også. Man arbejder på at forstærke angrebet, hvor Piatek fra Hertha Berlin og Mandžukić er blevet nævnt.

Det samme gælder det defensive, hvor man har vist interesse for Martínez fra Bayern München, Piccini fra Valencia, Ceppitelli fra Cagliari og Empereur fra Verona og til sidst Izzo fra Torino. Så det tyder på, at man vil forstærke sig markant op til den kommende sæson.

Kendetegn: Fiorentina har satset en del på unge spillere i de sidste to sæsoner, og det klæder Firenze-klubben, og kan man forsætte den udvikling og strategi, så lover fremtiden godt for både Fiorentina og ikke mindst italiensk fodbold. Man har en god solid hjemmebane i Stadio Artemio Franchi, og det bliver også her, at man kommer til at hente de fleste point i næste sæson.

Svagheder: For mange trænerfyringer og for mange ting, som ikke har fungeret i de sidste to sæsoner på banen har gjort, at man ikke har kunnet finde den normale stabilitet i Toscana. Det er lidt ærgerligt og har betydet en del skuffende resultater i de sidste to sæsoner.

Nøglespillere: Federico Chiesa på den offensive kan. Kan man beholde ham, så bliver han en af profilerne igen i den kommende sæson, og det samme kommer til at gøre sig gældende med franske Franck Ribéry, som stadigvæk har masser af potentiale i sig, selvom han er blevet 37 år. Serbiske Milenković i midterforsvaret bliver også én af nøglespillerne hos Fiorentina i den kommende sæson, selvom flere klubber har vist interesse for et køb. Til sidst Erick Pulgar på midtbanen, som ligeledes flere klubber har vist interesse for, og 23 årige Castrovilli på midtbanen.

Forventede startopstilling: 3-5-2: Dragowski, Milenković, Pezzella, Cáceres, Lirola, Duncan, Pulgar, Castrovilli, Biraghi, Chiesa, Vlahović 

SASSUOLO:

Den lille klub fra Reggio Emilia sluttede på en flot ottendeplads i sidste sæson, og man kan ikke gøre andet end at være imponeret over Sassuolos spillestil, som til tider ligner indianerfodbold med gang i den i begge ender af banen. Sidste sæson var et stort stykke arbejde af træner Roberto De Zerbi, og klubben skal i gang med deres ottende sæson i træk i den italienske Serie A.

Det kunne godt gå hen at ligne en sæson på lige fod med den netop afsluttede sæson, og hvor man vil slutte midt i rækken og ikke komme i problemer med at overleve. Mandskabet er ganske enkelt for stærkt til at skulle kæmpe om nedrykning, og når man forventer mindst af Sassuolo, så overrasker de, hvilket man også så i sidste sæson. Man skal dog måske prøve at lave en lille smule om på den til tider lidt for naive spillestil, da man lukker alt for mange mål ind.

Man har en sund økonomi i klubben og har bestemt været dygtige til at sælge profiler i de seneste sæsoner og samtidig også været dygtige til at hente de rigtige forstærkninger ind, som har slået til med det samme. 

Jeg forventer dog ikke, at man går ud og investerer et hav af penge, her inden transfermarkedet lukker i oktober, og det ligner mere eller mindre samme mandskab som i sidste sæson. Det bør også være nok til at slutte midt i rækken igen, men det skal dog nævnes, at Napoli har vist stor interesse for 23-årige Boga på venstre midtbane, som scorede elleve mål i sidste sæson. Ryger han, vil det svække dem en del.

Kendetegn: Sassuolo spiller til tider som dag og nat og til tider alt for naivt, men generelt et sjovt og underholdne mandskab, hvor man er garanteret mål mere eller mindre i hvert opgør, som de spiller. Kedelige kan man i hvert fald ikke kalde dem, og de har bidt sig fast i Serie A.

Svagheder: Svagheden hos den lille Emilia Romagna-klub er nok det defensive, hvor man bestemt godt kunne trænge til mere kvalitet, og man bliver lidt mere stabile især på hjemmebane, hvor man til tider ikke helt formår at udnytte favoritrollen mod mandskaber, som man bør vinde over  på Mapei Stadium.

Nøglespillere: 33-årige Francesco Caputo i angrebet, som scorede 21 mål i 36 opgør i sidste sæson. Han bliver igen utrolig vigtig i den kommende sæson i det offensive. Domenico Berardi ligeledes i det offensive har spillet godt i de seneste to sæsoner, og kan han holde sig skadefri, bliver han én af profilerne igen i den kommende sæson. 23-årige Boga på venstrekant på midtbanen gjorde det ligeledes rigtig godt, og bliver han ikke solgt, er han én af profilerne i næste sæson også.

Forventede startopstilling: 4-2-3-1: Consigli, Muldur, Marlon, Ferrari G., Rogerio, Locatelli, Obiang, Berardi, Đuričić, Boga, Caputo.