Årets anden Serie A-runde blev noget mere målrig og overraskende end den første. Suveræne Juve vandt (dog ikke uden vaklen), men der er neglebidende ræs om subtoppladserne. Flere interessante værdispots venter i 22. spillerunde.

Efter en overraskelsesfri indledning på Serie A-året 2019 kom der gang i løjerne i 21. spillerunde. Målene væltede ind, og der var diverse flotte comebacks. Atalanta gik hjemme i Bergamo fra 0-3 nede til Roma til 3-3, mens Parma satte en tomålsføring over styr og tabte 2-3 hjemme til SPAL.

Heller ikke Lazio kunne holde en føring kørende, trods en meget velspillende kamp mod et sjældent set vaklende Juventus-hold. Meget kendetegnende for den uhyggeligt stærke gamle dame formåede Juve at hive tre point ud af en dårlig dag. At Torino-storklubben er massive favorit til titlen er der stadig ikke noget at sige til.

Da Napoli samtidig ’kun’ fik 0-0 mod AC Milan i Milano fører Juventus nu med 11 point ned til syditalienerne på andenpladsen. 21. spillerunde understregede, at det er svært at finde spænding om første- og andenpladsen, mens et meget tamt Inter-mandskab satte en dør på klem for tredjepladsen. Den sidder de godt nok stadig på, men Spallettis mandskab hakker og sprutter alt for ofte, som det i weekenden var tilfældet mod Torino, der fortjent kunne hjemtage en 1-0-sejr.

22. spillerunde byder på endnu en række spændende opgør, især for subtopholdene. Fokus skal rettes mod AS Roma – AC Milan og så Napoli – Sampdoria, hvor en af de mest utrolige Serie A-historier nogensinde kan udfolde sig, hvis Fabio Quagliarella formår at komme på måltavlen for 12. kamp i træk – og så hos hjerteklubben, som han for en del år siden blev fordrevet fra af personlige og mørke årsager. Den historie bør man unde sig selv at læse, men hører ikke til i denne optakt.

Empoli - Chievo

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Bundopgør mellem bundproppen og sidste sæsons vinder af Serie B. Samt meget vel også ligaens næstværste (Chievo) og tredjeværste (Empoli) hold. Selv om Empoli er ni point foran Chievo, synes jeg, Chievo er begyndt at bide fra sig. Det bliver dog aldrig forløst i resultatmæssig forstand og spørgsmålet er, om ikke løbet af kørt for Verona-klubben med ni point op til stregen og kun 17 kampe tilbage. Jeg er endnu ikke sikker og har svært ved at udpege værdi i kampen, hvor Empoli er gjort til pæne favoritter med odds 2,00 for hjemmesejr.

Napoli - Sampdoria

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Italiens og en af Europas varmeste angribere skal forsøge at nette for rekordsættende 12. kamp i streg, men det ser ikke nemt ud for Samp-målæder Fabio Quagliarella, der skal besøge sin gamle hjemmebane. Napoli står godt organiseret og er Italiens klart næstbedste mandskab og havde da også fortjent at tage alle tre point mod Milan på San Siro i seneste runde. Carlo Ancelotti har formået at få Arek Milik i gang og får roteret flot i truppen i en grad, som forgængeren Sarri aldrig formåede eller for den sags skyld ønskede.

Løse spiltanker: Sampdoria +1,5 til odds 1,92 hos Unibet

1,36 er lige nu det højeste, man kan klemme ud af en hjemmesejr og det virker i den grad lavt mod velspillende Sampdoria. Napoli havde en vigtig Coppa Italia-kamp mod – igen – Milan tirsdag, mens Sampdoria, der har fået elimineret sit udebanekompleks, har hele ugen til at forberede sig til kampen. Godt nok kan Napoli nu finde ud af at rotere, men Sampdoria +1.5 til 1,92 synes jeg virker pænt betalt.

Juventus - Parma

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Ingen over, alle under Juventus. Selv på en offday formåede de i den forgangne runde at slå et sprudlende Lazio-mandskab, og der er da heller ikke noget, der tyder på, at Parma kan sætte en kæp i hjulet på det gennemorganiserede Bianconeri-hold.

Man kan få sølle odds 1,18 på Juventus-sejr, og selvom det er voldsomt lavt, så har jeg bare endnu ikke set noget, der tyder på, at det er FOR lavt, dvs at der er værdi i Parma. Særligt ikke oven på en uge, hvor Parma smider en 2-0-føring til et nederlag mod upåagtede SPAL. Asian Handicap-linjen på Juventus -2 synes jeg også er fair sat.

Løse spiltanker: Under 3 mål til odds 1,88 hos Bethard

Måske der kan squeezes en lille smule værdi ud af under 3.0 mål, der kan fås lige i underkanten af odds 1,9. Juventus spiller sig sjældent ud, men er nærmest verdensmestre i at kontrollere kampe, og det kunne meget vel ligne en 1-0- eller 2-0-sejr.

SPAL - Torino

Spilles søndag d. 03/02 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

To hold, der kommer lige fra gevaldige succesoplevelser. SPAL overvandt Parmas 2-0-føring i skinkebyen, mens Torino fik krammet på Inter hjemme i Torino. SPAL fortsætter med at vise, at de på dagen kan være svære at bide skeer med, mens Torino fortsætter en spillemæssig fremgang, der også begynder at få resultaterne med. De er ikke hægtet helt af i kampen om de europæiske billetter.

Torino er fortjent gjort til pæne favoritter. Odds 2,2 på udesejr, synes jeg, er rigtigt ramt, ligesom O/U-linjen på 2.0 mål er det. Godt nok en meget lav linje, men jeg har svært ved at se, hvorfor den skulle være højere. To hold, der står svært organisatorisk til hinanden forstået på den måde, at de hver især bør få svært ved at bryde hinandens kæder. Det skal blive spændende at se, om Torino kan melde sig ind i kampen med en sejr, men til markedets priser er det ikke noget, jeg skal ud på.

Genoa - Sassuolo

Spilles søndag d. 03/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Trods et indledende pres fra Empoli formåede Genoa at hente en flot 1-3-sejr i seneste runde og dermed flotte takter oven på det lige så flotte salg af topscorer Piatek. Polakkens nu tidligere angrebsmakker Kouame fik scoret, ligesom Piateks afløser, Sanabria, gjorde det. Sanabria er hentet i Real Betis og virker faktisk på papiret som lidt af et scoop for et hold af Genoas kaliber. Det samme gjorde den nylige erhvervelse af den tidligere landstræner Prandelli. Måske der er noget på vej i Genoa, trods salget af det polske fænomen, der tog Serie A med storm i efteråret? Godt nok tog Sassuolo senest en klar 3-0-sejr hjemme over Cagliari, men jeg kunne nu mere se Genoa sætte to gode kampe sammen i træk på nuværende tidspunkt. Dertil svinger De Zerbis Sassuolo for meget for tiden.

Løse spiltanker: Over 2,25 mål til odds 1,88 hos Bethard

Foreløbigt ligger jeg dog lige på vippen i forhold til, om der er værdi i 1X2- eller AH-markedet, og beslutter mig nok først, når vi kommer tættere på kampen, men til gengæld synes jeg odds 1,88 på over 2,25 mål ser pænt og værdifuldt ud. Trods Sassuolos salg af Kevin-Prince Boateng har de stadig en potent offensiv, mens defensiven tager sig nogle gevaldige blundere, og kombineret med Genoas seneste effektivitet synes jeg det ser interessant og potentielt underholdende ud.

Udinese - Fiorentina

Spilles søndag d. 03/02 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Udinese er gået i stå og skal passe på, at de ikke pludselig havner i nedrykningsdynget. Her er de på en svær opgave mod Fiorentina, der har gang i et ganske stærkt transfervindue ført an af Luis Muriel, der har nettet tre gang i sine første to kampe. Senest i rutsjebanekampen ude mod Chievo, hvor Fiorentina kom foran 0-2, Chievo kom på 2-2 og Fiorentina blev reduceret til 10 mand for derefter at vinde kampen 3-4. Sejren kom i land, da stortalentet Federico Chiesa for alvor steppede op. Ham er Fiorentina meget afhængige af, og han kan meget vel drive gæt med en fysisk stærk, men ikke særligt tempofyldt Udinese-defensiv.

Løse spiltanker: Fiorentina -0,25 til odds 1,95 hos Unibet

Udinese spiller på et lavt niveau for tiden, og 4-0-nederlaget til et Sampdoria-mandskab, der ikke spillede sig helt ud, var lavpunktet. 

Inter - Bologna

Spilles søndag d. 03/02 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Da 2018 blev til 2019 lignede Inter en sikker treer i Serie A. Hverken mere eller mindre. Meget skal da også fortsat gå galt, hvis ikke Spallettis tropper skal hænge bronzemedaljerne om halsen til sommer, men meget er allerede gået galt i 2019. De første to Serie A-runder er endt uden et Inter-mål og kun et enkelt point til Nerazzurri og alle tre point skal simpelthen på tavlen hjemme mod kriseramte Bologna, der netop har skiftet ud på trænerposten. ’Pippo’ Inzaghi er fyret, og ind er i stedet kommet et noget større trænernavn i den tidligere frisparkskonge og senere træner i AC Milan og Torino, Sinisa Mihajlovic. Mihajlovic begyndte sin cheftrænerkarriere i netop Bologna i 2008, men holdt dengang kun 22 kampe i jobbet.

Det er svært at sige, hvilken effekt trænerskiftet vil få på truppen, der på papiret er for god til en tur i Serie B – og nu også ditto med træneren. Men Inter er og skal være storfavorit, og linjen på Inter-1.5 virker ganske fair sat.

AS Roma - AC Milan

Spilles søndag d. 03/02 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Et godt bud på rundens kamp. Efter en periode med gode resultater kom det til udtryk, at spillet ikke helt følger med for Roma, der i den forgangne runde smed en tremålsføring over styr og fik 3-3 i Atalanta. Offensiven fungerer efterhånden upåklageligt for Roma, men selv om midtbanen er ført an af en sprudlende Nicolo Zaniolo, så fungerer den centrale akse bag ham bare slet ikke godt nok. Og det samme kan siges om forsvarskæden.

Hos Milan peger stort set alt, hvad der sker uden for kridtstregerne, i den rigtige retning for storklubben. Og spiller begynder også at tage form. Piatek fik scoret to flotte skarprettermål i midtugens Coppa Italia-kamp mod Napoli, og mens spillet kun tager små skridt i den rigtige retning, begynder det hele faktisk at se småfornuftigt ud for milaneserne, der lige nu indtager fjerdepladsen foran netop AS Roma.

Løse spiltanker: Milan +0,25 til odds 2,09 hos Bethard

Mens Roma svinger meget, har Milan trods alt noget, der minder om stabilitet. Hvis Piatek bliver ved at med at score mange mål på få chancer, som han gjorde i Genoa, ligner det for alvor noget. Under alle omstændigheder synes jeg, at Roma er blevet gjort til for store favoritter hjemme på Olimpico. Uafgjort til 3,5 hos Bethard er evt et spil værd, men umiddelbart er jeg mest fristet af det mere konservative spil på Milan +0.25.

Frosinone - Lazio

Spilles mandag d. 04/02 kl. 19:00. Se mere info i vores matchcenter.

Lazio fik sig noget af en dukkert i seneste runde efter at have spillet en fantastisk første halvleg mod Juventus. Et sent Cristiano Ronaldo-mål sikrede en Juventus-sejr efter romerne havde bragt sig foran, og dermed fortsatte Lazios kompleks mod de store hold. 

Derfor skal de om nogen vise, at de fortsat har styr på at vinde de kampe, de ”skal” vinde, og det skal de gøre ved at tryne Frosinone. Det skal de også have pæne chancer for. Faktisk så pæne, at det under normale omstændigheder ville være lige før, jeg kunne finde værdi i Lazio -1.25 til 2,00, som der lige nu an fås, men jeg holder mig fra kampen oven på Frosinones noget overraskende 0-4-sejr over Bologna. Resultatet var formentlig mere et udtryk af, hvor skidt det står til i Bologna, men ikke desto mindre føler jeg mig ikke sikker på meget i denne kamp til de nuværende odds.

Cagliari - Atalanta

Spilles mandag d. 04/02 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Efter endnu en anonym indsats befinder Cagliari sig fortsat isoleret i ingenmandsland langt fra de spændende placeringer, men også på foreløbigt sikker afstand af de farlige pladser. Nu får de besøg af Atalanta, der til gengæld har meget at spille for, og som kommer med selvtilliden i orden efter at have vendt 0-3 til 3-3 mod Roma – og fået logget endnu et mål ved topscorer og capocannoniere-kandidat Duvan Zapata.

Atalanta scorer mål som var det en leg, men indkasserer også ufornøjeligt mange mål. De kan fås til foreløbigt uinteressante 1,77 hos Bethard, mens der igen forventes mål på Sardinien med en linje på 2,75 mål. Den virker rigtigt sat. Det tætteste jeg er på at ane værdi er i begge hold scorer til odds 1,75 hos bet365, men jeg er meget i tvivl. Foreløbigt holder jeg mig fra det.

Regnskab (Serie A-optakter 2019):

Seneste optakt:

Tip
Antal & indsats: 2
Netto-overskud: 0,39
Tilbagebetalingsprocent: 119 %

Atalanta – Roma: Atalanta -0.25 (1,95 Bethard) HALVT TAB (3-3)
Lazio – Juventus: Begge hold scorer (1,89 Unibet) VUNDET (1-2)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 4
Netto-overskud: +0,05
Tilbagebetalingsprocent: 101 %

Chievo – Fiorentina: Fiorentina (1,95 Bethard) VUNDET (3-4)
Torino – Inter: Torino +0.25 (2,1 bet365) VUNDET (1-0)
Empoli – Genoa: Under 2,5 mål (2,00 Unibet) TABT (1-3)
Empoli – Genoa: X (3,6 NordicBet) TABT (1-3)

Samlet:

Tip
Antal & indsats: 5
Netto-overskud: 1,58
Tilbagebetalingsprocent: 131 %

Roma – Torino: Torino +0.75 (2,06 Bethard) HALVT TAB (3-2)
Genoa – AC Milan: Under 2,5 mål (1,85 Unibet) VUNDET (0-2)
Fiorentina – Sampdoria: Sampdoria +0.75 (1,84 Bethard) VUNDET (3-3)

Atalanta – Roma: Atalanta -0.25 (1,95 Bethard) HALV TAB (3-3)
Lazio – Juventus: Begge hold scorer (1,89 Unibet) VUNDET (1-2)

Løse spiltanker
Antal & indsats: 6
Netto-overskud: 3,41
Tilbagebetalingsprocent: 156 %

Udinese – Parma: Parma +0.5 (1,86 Bethard) VUNDET (1-2)
Cagliari – Empoli: X (3,5 Betfair Sportsbook) VUNDET (2-2)

Chievo – Fiorentina: Fiorentina (1,95 Bethard) VUNDET (3-4)
Torino – Inter: Torino +0.25 (2,1 bet365) VUNDET (1-0)
Empoli – Genoa: Under 2,5 mål (2,00 Unibet) TABT (1-3)
Empoli – Genoa: X (3,6 NordicBet) TABT (1-3)