Efter en kort vinterpause ruller Serie A-bolden igen. Ikke meget tyder på, at der bliver spænding om mesterskabet og i det hele taget de tre øverste placeringer, men derefter lurer et spændende calcio-forår med en masse meget interessante subtophold på spring. I runde 20 skal vi se, hvor de står.

Endnu et Serie A-halvår er gået, og den første halvdel af 2018/2019-sæsonen forløb så tæt på forventet som nærmest muligt. Men dermed ikke sagt, at vi ser tilbage på en halvsæson til glemmebogen.

Juventus er atter suveræne og ligner et hold, der skal kulminere europæisk. Dernæst følger Napoli, der virker lige så sikre på andenpladsen, som Juventus er på endnu et mesterskab, og på tredjepladsen følger Inter, der heller ikke ligner noget hold, der skal hverken en etage op eller ned i tabellen. Dermed skal vi sætte vores lid til, at spændingen forekommer i kampen om den sidste Champions League-placering, fjerdepladsen, hvilket i den grad ser ud til at blive tilfældet. Lige nu besiddes den af Lazio, men kun marginaler skiller dem fra AC Milan og AS Roma, mens Sampdoria og Atalanta – ja måske sågar Fiorentina – skal have pæne outsider-muligheder for at træde ind i det fine selskab.

Alt i alt ser niveauet i Serie A fortsat ud til at være på en opadgående kurve. Naturligvis hjulpet på vej af Juventus, som dem, der trækker det tunge læs, men også i kraft af en mere stabil gruppe af subtophold med meget kompetente trænere, der trækker ligaen i den rigtige retning.

2019 skydes i gang med en runde 20, der byder på flere interessante opgør. Juventus starter ud med noget af det tætteste, vi kommer på en walkover, mens rundens opgør formentlig skal findes i syd, når Napoli tager imod Lazio. Men hold også et vågent øje med Toscana, når Fiorentina byder Marco Giampaolos Sampdoria velkommen!

Denne optakt til 20. spillerunde er lavet tidligt i januar, hvilket naturligvis betyder, at der kan nå at ske en del på transferfronten før kick-off. Jeg vil så vidt muligt forsøge at opdatere i kommentarfeltet, når der sker noget af relevans for de enkelte match-ups. Det gør sig også gældende med henblik på Coppa Italias sekstendedelsfinaler, der tyvstarter calcio-året 2019 den 12., 13. og 14. januar, mens 20. spillerunde i Serie A spilles den 19., 20. og 21. januar.

AS Roma – Torino

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

AS Roma fik en tilforladelig udgang på 2018, efter de gik ind til december godt på vej ned i krisesækken. Spillet har indtil videre ikke været imponerende, defensiven er ikke holdbar, og klubben har for ofte måtte sætte sin lid til individuelle åbenbaringer som Nicolo Zaniolo, der helt utroligt har fået Roma til foreløbigt at være kommet bedst ud af byttehandlen med Inter om Zaniolo og Nainggolan. Zaniolo har sat sig på den offensive midtbaneplads på Roma-holdet, men det er for meget at forlange, at det unge talent skal hive hovedstadsholdet op ved rødderne. Og så har det heller ikke hjulpet, at Dzeko grundet et skadesplaget efterår ikke har kunnet finde niveauet fra de seneste par sæsoner.

Torino så spændende ud i efteråret, hvor de havde lidt for svært ved at lukke kampene og derfor spillede mange remiser. Spillet er imidlertid i fremgang og af noget højere niveau end sidste sæson, hvor det ellers også blev til en tilforladelig 10. plads. Der kunne lure en artig overraskelse i denne kamp.

Torino +0,75 til odds 2,06 hos Bethard

Torino har i det stille bygget på, og pilen peger i den rigtige retning for det tidligere storhold. Roma har fået gang i resultaterne igen, men det er ikke fordi spillet pludselig sidder der. Endnu et udsving kan sagtens lure i kulissen.
Læs eksperttippet her.

Udinese – Parma

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nærmest som ventet har Parmas længeventede hjemkomst til Serie A været et glædeligt gensyn. Kultholdet fra skinkebyen ser ikke ud til at få de store problemer med at etablere sig i rækken, og selvom Europa League-pladserne nok bliver for stort et brød af slå op, kan Parma sagtens lave rav i den i foråret.

De kan starte ud mod Udinese, der havde et dårligt efterår, særligt hjulpet på vej af en stime med seks nederlag i syv kampe fra september til november. Udinese fik alligevel en fornuftig udgang på året efter overgangen til et nyt og spændende trænernavn i Davide Nicola.

Spiltanker: Med knap to måneder i trænersædet må det dog være begrænset, hvor stort et aftryk Nicola har formået at sætte på holdet, og jeg hælder i retning af, at odds 1,86 (Bethard) på, at Udinese ikke tager sejren (det vil sige Parma +0.5) er i den høje ende.

Inter – Sassuolo

Spilles lørdag d. 19/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Inden vi dykker ned i de to hold, er det fra et bettingmæssigt synspunkt værd at nævne, at kampen bliver spillet uden tilskuere. En straf Inter har fået ovenpå sagen med de racistiske tilråb i kampen mellem Inter og Napoli i december.

Efter en skrantende sæsonstart med fire point i fire kampe fik Inter markeret sig i toppen af rækken med syv sejre i træk mellem september og november. De kan logge en fin halvsæson, men dog alligevel med en dårlig eftersmag i munden efter en kikset kvalifikation til Champions Leagues ottendedelsfinaler på de sidste marginaler. Ikke desto mindre bliver indtrykket af Inter bedre og bedre. De har bygget på i de seneste sæsoner og – nuvel, i bagklogskabens klare lys – truffet bedre beslutninger end de lige så hårdt prøvede bysbørn fra AC Milan.

Inter har en god trup ført an af topscorer og anfører Mauro Icardi, der kan vise sig at blive et meget dyrt salgsobjekt til sommer. Niveauet er der ikke helt til at følge med Napoli (og da slet ikke Juventus), men niveauet er trods alt stadig foran de øvrige hold i Italien, og tredjepladsen ser derfor sikker ud. Inter har allerede sikret sig lidt ekstra bredde i offensiven at gøre godt med, da Gabriel Barbosas lejeaftale med Santos er udløbet og foreløbigt er tilbage i Milano. ’Gabigol’ kom til Inter i sommeren 2016, men slog ikke umiddelbart igennem og har nu været på leje i både Benfica og altså barndomsklubben Santos. På papiret har det store offensivtalent tanket fint med selvtillid i 2018: 35 kampe, 18 mål i den bedste brasilianske række. Men han kan selvfølgelig ende med at blive lejet ud igen, hvilket der allerede er snak om.

Inter skal på en på papiret overkommelig opgave mod Sassuolo. Men en opgave, der alligevel kan vise sig tricky. Sassuolo er et mandskab, der er svært at blive klog på. De spiller som nat og dag, har en meget upålidelig defensiv, men samtidig også en offensiv, der kan sprudle. De rundede 2018 af med at tabe pinlige 2-6 på hjemmebane til Atalanta, men startede sæsonen ud med et mindre mesterstykke ved at vinde 1-0 over netop Inter.

Spiltanker: Træner Roberto De Zerbi er et af de mest spændende italienske trænertalenter, men endnu har han stadig til gode at vise, at han kan skabe en solid organisation, der er til at stole på i tabellen. Og så mangler han fortsat at få det sidste ud af Kevin-Prince Boateng og evighedstalentet Domenico Berardi, der på dagen kan drille Inter. Særligt med stadionstraffen in mente. Men foreløbigt virker de cirka 1,49 hos Bethard på en Inter-sejr meget korrekt værdisat. Særligt taget i betragtning af, at Inter-oddset steg en smule efter tilskuerkarantænen blev meldt ud.

Frosinone – Atalanta

Spilles søndag d. 20/01 kl. 12:30. Se mere info i vores matchcenter.

Atalanta skal på en på papiret overkommelig opgave mod et Frosinone-mandskab, der ikke virker gearet til Serie A. Det ligner en hurtig tilbagevenden til det næstfineste selskab for den lille oprykkerklub fra udkanten af Rom.

Atalanta er derimod pæne bejlere til de europæiske pladser. Under ledelse af Gian Piero Gasperini har de ikke blot en af de dygtigste trænere i Serie A, men også en seværdig spillestil, der til tider kan flyde over i offensive delikatesser. Som det var tilfældet i afrundingen på 2018, hvor Atalanta ude mod Sassuolo hentede en 2-6-sejr.

Spiltanker: Atalanta har ikke nogen stærk hjemmebane og henter næsten lige mange point ude som hjemme. De er fortjent gjort til store favoritter mod Frosinone, og markedet ser ud til at ramme et meget fornuftigt leje. Det samme gør sig gældende med over/underen, der er åbnet i linjen 2,75.

SPAL – Bologna

Spilles søndag d. 20/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Emilia-Romagna-derby med en interessant Bologna-undertone. Bologna var en af sæsonens store skuffelser, selvom de har en spændende trup og et ditto trænernavn i den legendariske angriber Filippo ’Pippo’ Inzaghi, der tidligere har gjort det pænt i spidsen for Venedig-holdet Venezia. Bologna har endda allerede oprustet yderligere i vintertransfervinduet, og i et regulært scoop har de formået at hente de to tidligere Bayern München-talenter Roberto Soriano og Nicola Sansone på lån fra Villareal. Bologna vil meget nødigt rykke ned!

Skal det lykkes, skal de meget nødigt tabe til SPAL. Bologna er placeret på 18. pladsen og dermed lige under nedrykningsstregen, fire point under SPAL. Med forstærkninger til et hold, der i forvejen tæller navne som det uforløste og stadig Juventus-ejede stortalent Riccardo Orsolini og tidligere Superliga-profil Federico Santander, bør Bologna have pæne muligheder for at hale ind på hold som SPAL, der kun har imponeret i glimt. Det er svært at sige, hvor stor impact Soriano og Sansone kan få fra start, men når det er tid til kick-off, har de trods alt haft et par uger til at lære sine nye holdkammerater at kende og spille sig ind på holdet.

Spiltanker: Der tegner sig et billede et tæt match-up, hvilket odds også antyder. Jeg ligger lige på vippen i forhold til, om der er værdi i Bologna +0.25 til omkring odds 1,85, men foreløbigt holder jeg mig fra det.

Fiorentina – Sampdoria

Spilles søndag d. 20/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Som tidligere nævnt har jeg denne kamp udpeget som en outsider til rundens opgør. Både Fiorentina og Sampdoria ligger til at kæmpe med om de europæiske pladser i foråret. Sampdoria ser lige nu stærkere ud end et Fiorentina-hold, der kæmper med det yderste af neglene for at nærme sig et stabilt niveau, og samtidig har Sampdoria fået nogenlunde styr på sit udebanekompleks, således, at der nu også spilles fornuftigt, når man er på udflugt væk fra det stærke Marassi. Dog har Fiorentina handlet meget fornuftigt og hurtigt hentet angriberen Luis Muriel i Sevilla. Han har tidligere været i netop Sampdoria med stor succes og er et glimrende alternativ til Giovanni Simeone, der har været holdets store hovedpine i angrebet. Muriel scorer ikke mange mål, men er en glimrende relationsspiller, der bør kunne spille både på spidsen eller på venstre side af Simeone, hvor Juventus-lejesvenden Pjaca ikke har imponeret. På højresiden viser Federico Chiesa fortsat, hvorfor han er et af Italiens største talenter, men han mangler offensive legekammerater. Måske det bliver Muriel, der forløser florentinernes angreb?

Sampdoria har ingen hovedpine oppe foran, hvor holdets spids Fabio Quagliarella i en alder af 35 år er bedre end nogensinde. Scorer han i kampen her, overgår han David Trezeguet og netter for 10. kamp i træk! Der er dog fortsat et par kampe op til Gabriel Batistutas stime på 12 optrædener i træk med mål.

Spiltanker: Fiorentina bliver af markedet gjort til artige favoritter hjemme på Artemio Franchi. Jeg synes ikke helt, de skal op at have 50 % for en sejr, og så begynder Sampdoria +0.5 til 1,99 (Bethard) pludselig at se interessant ud. Det kan være, der kommer analyse herpå, når vi kommer lidt tættere på kampen.

Cagliari – Empoli

Spilles søndag d. 20/01 kl. 18:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et opgør mellem to hold, for hvem sæsonens succeskriterie sandsynligvis bliver at redde sig endnu en sæson i Serie A. Også selvom meget skal gå galt, før Cagliari for alvor ryger i fedtefadet. Cagliari har en god trup, der måske kunne kulminere i mere end blot at være et midterhold, men kulmination er der bare ikke meget af, og foreløbigt skal man se, hvor længe man kan holde på midtbanestjerneskuddet Nicolo Barella, der kan være væk, allerede når indeværende transfervindue lukker.

Spiltanker: Hjemme på Sardinien er Cagliari fortjente favoritter mod et Empoli-mandskab, der har fået sølle tre point på udebane i sæsonen og meget vel kommer til at kæmpe med nedrykningsstregen helt indtil det sidste. Foreløbigt befinder de sig lige akkurat på den rette side af stregen med tre point ned til 18. pladsen og dermed farezonen. De vil formentlig tage til takke med et enkelt point, og da Cagliari sjældent formår at tage hånd om kampene og udmønte et spilovertag i tre point, kan jeg sagtens finde interesse i krydset til odds 3,50 (Betfair Sportsbook). De 2,2 (nu 2,15 hos Bethard), der kan fås på hjemmesejr, virker til gengæld fair sat.

Napoli – Lazio

Spilles søndag d. 20/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Rundens kamp, men også en, som bookmakerne har godt styr på at prissætte – hvis altså ikke der alligevel kan presse noget værdi ud af Napolis mange vigtige fravær. Som Italiens klart næstbedste hold skal Napoli være favoritter hjemme på San Paolo mod et Lazio-hold, der godt nok har en pæn chance for at spille sig til Champions League, men som alligevel ikke har ramt det spillemæssige niveau fra sidste sæson. Normalt ville sådan en cocktail resultere i, at 1,83 (Bethard) på Napoli så fristende ud, men syditalienerne er uden karantæneramte Kalidou Koulibaly i midterforsvaret, balancespilleren Allan på midtbanen og det store offensive es Lorenzo Insigne på fløjen. Det er meget markante fravær for et hold, der i sidste sæson under Maurizio Sarri drev store veksler på få spillere.

Spiltanker: Det kunne så tyde på værdi den anden vej rundt, men jeg er ikke så sikker, hvorfor jeg foreløbigt holder mig fra kampen. Det er nemlig ikke længere Sarri, der står i spidsen for holdet, men Carlo Ancelotti, der ganske som ventet har vist sig bedre i stand til at bruge en større trup. I den henseende bliver kampen her hans første store test i ligaen.

Lazio har også en karantæneramt starter, om end mindre prominent i Adam Marusic, der spiller højre midtbane/wingback. Derimod er de bærende profiler Immobile, Luis Alberto og Milinkovic-Savic alle klar, men de har ikke kontinuerligt vist samme topniveau som i sidste sæson. Vi har at gøre med en kamp, der er svær at spå, men ikke desto mindre spændende!

Genoa – AC Milan

Spilles mandag d. 21/01 kl. 15:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er sjældent festfyrværkeri af offensiv fodbold, vi ser fra AC Milan for tiden, og denne kamp ligger heller ikke lige frem op til det. AC Milan stiller således uden karantæneramte Suso, der er holdets klare offensive omdrejningspunkt, mens Genoa har topscorerfænomenet Piatek i skammekrogen. Det er første gang, de må undvære polakken i denne sæson.

I det hele taget har Gattuso vist sig ude af stand til at gøre AC Milan til et målfarligt hold, og selvom defensiven er stabil, er de manglende evner eller måske snarere struktur fremad banen alarmerende. Og bemærkelsesværdige. Tager man et hurtigt statistisk kig ned over Gattusos karriere, er det tydeligt, at han mangler trænerkompetencer udi disciplinen at lære et hold at score mål. Jeg har faktisk sjældent set nogen lignende. Selvom det egentlig ikke bør være overraskende: Helt utroligt formåede Gattuso for to sæsoner siden at rykke ud af Serie B med Pisa – på trods af, at holdet formåede at lukke næstfærrest mål ind af alle rækkens 22 hold!

Lidt offensive interessenter er der dog alligevel at komme efter i opgøret, selvom jeg synes, der er værdi på få mål. AC Milan har købt den brasilianske juvel Lucas Paquetá, der kommer med store anmærkninger. Et meget interessant køb af den dygtige sportsdirektør Leonardo. Der hviskes allerede Kaka i de milanesiske afkroge. Dertil fik Gonzalo Higuain endelig hul på bylden i den sidste kamp i 2018, da han scorede mod SPAL efter syv ligakampes måltørke – og for AC Milans vedkommende efter fire ligakampe uden mål.

På trods af en pæn hjemmebanestatistik til Genoa er AC Milan gjort til anseelige favoritter – 2,2 hos Bethard – hvilket virker fair sat, eftersom de bedre kan klare de respektive profilfravær end Genoa, der er meget afhængige af netop Piateks mål. Oddset skal dog ikke bevæge sig meget nedad, før jeg finder Genoa-point meget interessante. Foreløbigt ser jeg dog klarest og ganske pæn værdi i en målfattig affære.

Under 2,5 mål til odds 1,85 hos Unibet (nu odds 1,80 hos Bet365)

Begge hold har vigtige offensive fravær - særligt Genoa i fænomenet Piatek. AC Milan fik hul på bylden i 2018’s sidste kamp, men der skal mere til for at bevise, at holdet pludselig og mirakuløst har lært at lave mål.
Læs eksperttippet her. 

Juventus – Chievo

Spilles mandag d. 21/01 kl. 20:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det ligner en walkover for de enorme mesterskabsfavoritter fra Juventus, på trods af at Chievo har oppet sig gevaldigt og faktisk drillede netop Juventus i sæsonens første kamp. Det er den klare nummer et mod den ligeså klare nummer sjok. Juventus viser sig forsat suveræne og bygger på de steder, hvor det er nødvendigt, således, at de nu også ligner en seriøs kandidat til Champions League-tronen.

Spiltanker: Oddsene afspejler også et match-up, der næsten kan indikere feje hold. Bet365 topper med sølle 1,11, men alligevel er det svært at spotte værdi hverken den ene eller anden vej. Asian handicap-linjen på Juventus -2.5 virker også korrekt sat.

Det første indbyrdes opgør i Verona i august endte 2-3 til Juventus efter et sejrsmål i de døende sekunder. Jeg tror dog næppe, man kan bruge opgøret til meget ud fra et sammenligningsgrundlag. Dels var det sæsonens første kamp med de usikkerheder, der automatisk følger med, og dels var det en meget aktiv, men uskarp Cristiano Ronaldos debut, hvilket overskyggede meget både før under og efter kampen.