Seks af Premier Leagues klubber deltager i denne weekend i FA Cuppen, og det betyder udsatte kampe. Således er der blot fem opgør i ligaen denne weekend. Disse fem kampe forsøger Thomas Schyth at skabe overblik over i denne optakt.

I denne weekend tages der hul på 31. runde i ligaen, hvilket også betyder, at tingene for alvor begynder at spidse til, da vi nærmer os afslutningen på sæsonen. Der er stadig enormt tæt kamp om mesterskabet, europæiske pladseringer og nedrykning.

Man skal desuden være opmærksom på i sin betting på ligaen, at det som regel er i denne periode, bundholdene for alvor begynder at bide fra sig, fordi der nu kæmpes med næb og kløer for overlevelse. Det kan give overraskelser, men da topholdene ligeledes er motiverede og skal have mange points, er det ikke givet, i hvilke kampe overraskelserne kommer.

Bournemouth - Newcastle

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Bournemouth:

 • Bournemouth kan glæde sig over at have de offensive profiler Brooks og Wilson klar igen, og Wilson lavede comeback fra skade i seneste runde med et mål. Newcastle har til gengæld markante fravær i forsvaret, hvor Schär har karantæne, og Lascelles er tvivlsom, så trupnyt taler yderst positivt for Bournemouth.
 • Bournemouth er stærke hjemme på Vitality Stadium. Faktisk er man ligaens 7. bedste hjemmehold, og da Newcastle samtidig ikke er mere end gennemsnitlige på udebane, er der en tydelig hjemmebanefordel til Cherries.

Det taler for Newcastle:

 • Newcastle vandt det omvendte opgør 2-1 og har en smule bedre formkurve end Cherries.
 • Begge hold foretrækker at spille på omstillinger, men på hjemmebane forventes Bournemouth at skulle tage initiativ. Matchuppet taler sålede for Newcastle, da de kan bibeholde deres faste spillestil, mens Bournemouth skal ændre i deres foretrukne taktik.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,25 med odds 1,90 - 2,01. Siden er der sket en udvikling med stigning på Newcastle, hvilket forventeligt skyldes tvivl om de markante spillere i forsvaret. Hvis man kun har Schär i karantæne, kan man formentlig dække sig ind, men hvis forsvarsstyrmand Lascelles også viser sig at være ude, er det svært at se holdet stille et ordentligt forsvar. Især da reserven Clark ligeledes er skadet.

Begge klubber kan i niveau sammenlignes lidt med West Ham, omend London-klubben i trupstyrke er en smule bedre. Begge klubber har desuden mødt West Ham for nylig, Newcastle ude og Bournemouth hjemme. Sammenligner man med de kampe, så lukkede markedet i de kampe, nogenlunde som odds er placeret i øjeblikket.

For opgøret her ender jeg med en CV på 43 - 29 - 28, men den er afhængig af, at Newcastle får Lascelles klar. Hvis han ikke bliver klar til opgøret, vil der skulle rykkes nogle procenter til Bournemouth, da holdet så er markant svækkede.

Bournemouth - Newcastle: Under 2,5 mål til odds 1,90 hos Bet365

Newcastle ser ud til at få vigtige Lascelles klar til opgøret da han deltog i træningen torsdag. Det betyder at man kan stille stærkt defensivt, mens Bournemouth skal skabe opgøret. De er dog bedst til at kreere chancer når de får lov at spille på omstillinger - noget der sjældent er tilfældet når man møder Newcastle.

Der forventes desuden hård vind på kampdagen, hvilket også kan få betydning for det chanceskabende spil.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Burnley - Leicester

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Burnley:

 • Burnley har et fint matchup, da de ønsker at overlade initiativet til modstanderne og selv spille på omstillinger og fysik. Leicester vil til gengæld gerne spille meget pasningsbaseret under Rodgers, men kan få problemer med at spille hurtigt nok til at true det kompakte Burnley-mandskab.
 • Burnley fik 0-0  i det omvendte opgør, og det må give selvtillid når man træder ind på Turf Moor.

Det taler for Leicester:

 • Leicester er fulde af gejst efter ankomsten af Rodgers som manager, og ligasejren i seneste runde over Fulham har ikke gjort stemningen mindre god omkring klubben.
 • Spiller for spiller er Leicester markant stærkere end Burnley, og det skal de udnytte til at skabe sig et overtag i kampen.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +0,25 med odds 1,81 - 2,11. Siden har der kun været minimal udvikling frem og tilbage, så oddset er i øjeblikket i ca. samme leje.

Man kan sammenligne kampen her med Burnley-Crystal Palace i forrige runde, og her lukkede toneangivende, licensløs bookmaker i odds, der svarede til en CV på 33 - 30 - 37. Leicester er - hvis de får spillet op at køre under Rodgers - en smule stærkere end Crystal Palace, og deraf kan der måske flyttes lidt på den CV i deres retning, selvom det næppe er meget.

For opgøret her ender jeg på en CV, der edder ca. 31 - 30 - 39, omend der fortsat er usikkerhed grundet det nye i Rodgers' tilgang i Leicester.

Burnley - Leicester: Over 2,5 mål til odds 2,05 hos Unibet

Leicester er blevet markant højere pressende efter tilkomst af Rodgers som manager og bør kunne true Burnley på den måde. Burnley er til gengæld stærke på omstillinger og dødbolde, og således har begge mandskaber våbnene til at sende bolden i modstanderens netmasker.

West Ham - Huddersfield

Spilles lørdag d. 16/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for West Ham:

 • Huddersfield fremstår fortsat som ligaens ringeste hold - også efter managerskifte.
 • Under Siewert har Huddersfield tabt tre af tre udekampe og scoret 0 mål. Dette på trods af at det ikke har været de sværeste modstandere.

Det taler for Huddersfield:

 • West Ham leverede en ganske jammerlig indsats senest, hvor man fortjent tabte til Cardiff.
 • Huddersfield spillede en udmærket kamp i det omvendte opgør, hvor man fik uafgjort.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,75 med odds 1,85 - 2,06. Siden har der været et ganske solidt fald i oddset på West Ham, hvilket forventeligt skyldes Huddersfields svage præstation i seneste runde  og at holdet har tvivl om flere spillere - bl.a. midtbanemanden Hogg.

Det er interessant, at Huddersfield ude mod Crystal Palace tidligere på sæsonen endte i odds, der svarer til et CV på 64 - 23 - 13. West Ham skal i forhold til trupstyrke ikke vurderes ringere end Palace, men er så svingende i sine præstationer, at man måske godt kan forsvare en lidt lavere procentsats på hjemmeholdet.

For opgøret her ender jeg på en CV der ligger på ca. 62 - 24 - 14.

West Ham - Huddersfield: 1 til odds 1,60 hos Nordicbet

West Ham er markant stærkere end Huddersfield, der tilmed mangler flere spillere til kampen her. West Ham har desuden deres kreative spillere tilbage og bør blive forstærket af Arnautovic tilbage i startopstillingen efter en jammerlig indsats af Chicarito senest. 

Fulham - Liverpool

Spilles lørdag d. 17/03 kl. 15:15 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Fulham:

 • Fulham kan stå yderst kompakt, hvilket Liverpool sjældent er komfortable med at spille imod. De er bedre, når de får mere plads til deres hurtige, offensive spillere.
 • Liverpool har spillet et enormt vigtigt midtugeopgør i Champions League, og kan være trætte her.

Det taler for Liverpool:

 • Liverpool er markant stærkere end Fulham på samtlige positioner og bør have et stort overtag.
 • Fulham har set svage ud mod top 6 i denne sæson. Man har tabt samtlige 10 opgør mod top 6, og otte af disse opgør har man tabt med mere end et mål.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +1,5 med odds 1,88 - 2,02 og siden er der kommet et markant fald i oddset på Liverpool. Det største fald kom dog, straks efter oddset åbnede, og siden har der ikke været den store udvikling, og jeg tillægger det derfor ikke stor betydning, da der næppe har skullet mange penge til at skabe dette ryk.

Man kan sammenligne opgøret her en smule med Liverpools kamp på udebane mod Brighton, hvor odds lukkede i det, der svarer til en CV på 10 - 18 - 72. Med i overvejelserne skal man dog have, at Brighton er en del bedre end Fulham denne sæson, og skulle jeg komme med et bud på en CV ville den være ca. 9 - 16 - 75.

Fulham - Liverpool: Under 1,25 mål i 1. halvleg til odds 2,00 hos Bet365

Liverpool har et ekstremt vigtigt Champions League-opgør i midtugen der kan trække tænder ud i forhold til fittness. Holdet har desuden i flere kampe på det seneste haft svært ved at finde den offensive rytme, mens Fulhams nye manager Parker er god til at sætte holdet op til at fighte.

Everton - Chelsea

Spilles lørdag d. 17/03 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Everton:

 • Everton har umiddelbart et fint matchup her, da de er bedst, når de kan stå defensivt kompakt og satse på omstillinger. Dette kan de i høj grad forvente at få lov til mod offensive og boldbesiddende Chelsea.
 • Everton fik 0-0 på udebane i det omvendte opgør og vil forsøge at gentage den succes.

Det taler for Chelsea:

 • Chelsea er markant stærkere end Everton.
 • Efter et skidt resultat i seneste runde kan Chelsea nå at tanke selvtillid i midtugens Europa League-kamp, hvor man møder et hold, man ikke havde problemer med at slå i det indledende opgør.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på +0,5 med odds 1,89 - 2,02. Siden da er der sket en rimelig markant stigning i oddset på Everton. Den største stigning kom dog kort efter åbningsodds var lagt ud, og der har næppe skullet ret meget til at skabe dette skift i odds.

Af sammenlignelige opgør har vi Evertons hjemmekamp mod Tottenham, der styrkemæssigt minder meget om Chelsea, mens Chelsea på udebane har mødt Crystal Palace, der på mange måder godt kan minde om Everton. De kampe er endt i odds, der har svaret til en CV på henholdsvis 28 - 26 - 46 og 19 - 26 - 55.

Everton - Chelsea: 2 til odds 1,98 hos Nordicbet

Chelsea er en del stærkere end Everton, der er i skidt spillemæssig form. Sarri har desuden i seneste runde vist en evne til at forny sit koncept og overraske med formationen, og det kan give holdet nye muligheder og en "plan b", der kan skaffe dem sejre, når spillet ellers halter.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Crystal Palace - Brighton Over 2,5 mål 2,20 Vundet
Cardiff - West Ham 2,24 Tabt
Huddersfield - Bournemouth Over 2,0 mål 1,66 Void
Leicester - Fulham Over 2,5 mål 1,79 Vundet
Newcastle - Everton Everton +0 hjørnespark 1,925 Tabt
Southampton - Tottenham 2 1,90 Tabt
Manchester City - Watford Begge hold scorer 1,97 Vundet
Liverpool - Burnley Under 3,5 mål 1,72 Tabt
Chelsea - Wolverhampton

Wolves +1,0

2,00 Vundet
Arsenal - Manchester United 1 2,45 Vundet


Samlet for ugen: +1,41 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 160 af 329
Units: -4,88
Tbp: 99 %