Seneste runde bød på et nyt layout og en tilbagevenden til plus for Premier League-oplægget. Denne uge skiftes endnu engang layout, når Thomas Schyth forsøger at sætte mere fokus på odds.

En yderst seværdig weekend i det engelske går os i møde med forventning om et offensivt Merseyside-derby, samt finalen i Carabao Cuppen. I seneste runde vendte det samlede regnskab for Premier League-debatterne tilbage til plus, men marginen er så fin, at det hurtigt bliver en vekslen mellem plus og minus.

Større fokus (skriftligt) på odds, skal være med til at sikre, at overskuddet gerne skulle udbygges - i en spillerunde hvor de hårdt pressede klubber endelig har haft en smule pause i kampprogrammet.

I denne type debatoplæg vil der kort blive listet de tre vigtigste punkter, der taler for hjemmeholdet og udeholdet. Der er selvsagt et hav af øvrige punkter, der også kunne være taget med på begge sider, men for at holde det kort og stringent har jeg sat en personlig grænse på tre. I selve debatten er man derfor mere end velkommen til at komme med input til øvrige argumenter, der kunne være inddraget eller erstatte nogle af de eksisterende.

De odds, der nævnes i artiklen under oddstanker, er de odds, der var gældende hos toneangivende, licensløs bookmaker, da artiklen her blev skrevet - og det kan selvfølgelig have ændret sig siden.

Cardiff - Watford

Spilles fredag d. 22/02 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Cardiff:

  • Watford må undvære backen Holebas, der har karantæne. Han har ellers været en af holdets allerbedste denne sæson.
  • Watford er bedst på omstillinger. Det kan blive et problem mod et forventeligt dybtliggende og kompakt Cardiff-hold, da Watford ikke har de største forcer i det kreative spil.
  • Cardiff holdt det omvendte opgør tæt med et 3-2 nederlag og en fin præstation. Det var endda på udenbane, og man er markant bedre hjemme i Wales.

Det taler for Watford:

  • Cardiff må undvære anfører Morrison endnu engang, og det er en svækkelse af deres solide midterforsvar. Han har dog været ude flere kampe nu, så det er ikke et nyt fravær.
  • Rent styrkemæssigt er Watford markant stærkere end Cardiff. Watford tilhører den øvre del af midterfeltet, mens Cardiff skal regnes for nedrykningskandidater.
  • Pereyra kan være tilbage fra skade for Watford, og det vil være et stort boost for holdets kreativitet.

Oddstanker:

Med den øjeblikkelige prissætning vurderer markedet Cardiff som ligeså store eller større underdogs i opgøret her som mod Southampton, Bournemouth og Everton. I nuværende forfatning bør Watford vurderes som bedre end alle de tre, og dermed kan man argumentere for, at der er fin værdi på Watford.

Omvendt taler matchuppet her en del imod Watford, og det skal trække lidt den anden vej, hvorfor jeg ender på en fornemmelse om, at markedet har ramt rimelig præcist.

I de nævnte opgør har der dog været en tendens til, at oddset på Cardiff's modstandere har været faldende frem mod kampstart, og det kan sagtens være tilfældet her også.

Cardiff - Watford: Watford +0 til odds 1,73 hos Unibet (nu 1,71 hos Bethard)

Selvom matchuppet i overvejende grad taler til Cardiff's fordel, så ligger oddsene i øjeblikket i et leje, hvor det er svært at se bort fra Watford. Markedet har ganske enkelt udeholdet rangeret lavere styrkemæssigt, end hvad, jeg mener, er det reelle billede, og det skaber noget, der kunne minde om værdi på udesejren.

West Ham - Fulham

Spilles fredag d. 22/02 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for West Ham:

  • Den lange kamppause har været god for West Ham, der til opgøret her kan få nogle af de skadede spillere klar. Balbuena (forsvar, fast), Lanzini (kreativ midt, fast) og Nasri (kreativ midt, fast) er alle spillere, der har chance for at blive klar efter lange fravær.
  • Fulham har det særdeles svært på udebane. Blot to point i 13 udekampe denne sæson.
  • West Ham vandt det omvendte opgør - på trods af man ikke leverede en overbevisende præstation. På hjemmebane bør man have endnu bedre chancer - især hvis de kreative spillere bliver fit.

Det taler for Fulham:

  • West Ham er i skidt form uden sejr de seneste fem kampe. Man har også været meget svingende i præstationerne, og senest var man heldige at få uafgjort mod Crystal Palace.
  • West Ham er ikke gode, når de skal skabe kampene selv, og det kommer de til mod Fulham, der satser på en betondefensiv og hurtige omstillinger.
  • Fulham kan bruge seneste kamp som positiv motivation. Her spillede man godt mod Manchester United og burde mindst have scoret et par mål.

Oddstanker:

West Ham er med rette gjort til favoritter, som styrkeforholdet også viser, men der er et par elementer, der taler for, at oddset måske er lidt for lavt på dem. På udebane mod Crystal Palace lukkede Fulham +0,5 i 1,88 efter et fald fra åbning mod kampstart. Det øjeblikkelige odds på samme linje er 2,01, og så meget bedre er West Ham ikke end Crystal Palace.

Fulhams seneste gode præstationer taler måske endda for, at oddset skal ned i samme niveau som mod Palace, også når man ser på, at Brighton ude mod West Ham gav 1,90 for +0,5. Det er et hold, Fulham godt kan måle sig med efter Ranieris ankomst.

West Ham - Fulham: Fulham +0,5 til odds 2,03 hos Bethard (nu 2,06)

Fulham har et godt spillemæssigt matchup her, hvor West Ham skal forsøge at kontrollere kampen. Selvom Fulham er svage på udebane, virker oddset til at være for højt på West Ham i forhold til lignende opgør mod andre klubber.

Burnley - Tottenham

Spilles lørdag d. 23/02 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Burnley:

  • Dette opgør er for Tottenham presset ind mellem et Champions League-opgør i midtugen og en udekamp mod London-rivalerne fra Chelsea i næste midtuge. Kampen her kan have fået mindst fokus fra Lilywhites.
  • Burnley er i fin form og ligner sig selv fra sidste sæson. Gode, solide præstationer skabt på hårdt arbejde har fået dem til blot at tabe to kampe af de seneste 10 i alle turneringer.
  • Burnley har været fri for skader på det seneste og har fået en rigtig god rytme og kontinuitet ind på holdet.

Det taler for Tottenham:

  • Tottenham er ligaens bedste udehold med 11 sejre af 13 mulige. Måske fordi de til dagligt ikke spiller på en decideret hjemmebane, og dermed er mere vant til at begå sig i "fremmede" omgivelser.
  • Tottenham vandt ganske vidst kun 1-0 i omvendte opgør, men det var en kamp, hvor de skabte mange gode chancer og sad på alt spillet.
  • Tottenham har Dier og Rose tilbage fra skader - og med lidt held kan superstjernen Kane også være tilbage på holdet til at få en rolle i kampen.

Oddstanker:

Af lignende opgør kan nævnes Tottenhams udekamp i januar mod Fulham, hvor man lukkede i 1,71 for -0,5. Der var en markant stigning i odds til den kamp, bl.a. fordi det var nyt, at Harry Kane var fraværende. De nuværende odds rammer samme leje, hvilket giver fin mening, da Burnley og Fulham ikke er langt fra hinanden i niveau.

Det, der kan spille ind her, er, at Spurs faktisk har en chance for at få Harry Kane klar til opgøret. Hvis det lykkes - også selvom det kun skulle blive kort spilletid - kan man forvente, at oddset på Tottenham vil falde, da tophold mod bundhold sjældent er oppe omkring 1,70 i odds.

Spiltanke:

Tottenham kan nå at få Kane klar, men selv hvis det lykkes, bliver det næppe til meget spilletid, og han er uden kampform. Burnley holdt det omvendte opgør tæt langt hen i kampen, og deres nyfundne vilje og fight i defensiven kan gøre det svært for Tottenham at skabe flow i et tæt kampprogram.

Under 2,5 mål ser derfor interessant ud - men ikke endnu. Tottenham holder pressekonference inden kampen - forventeligt omkring torsdag eller fredag. Her vil der med stor sandsynlighed bliver opdateret på Kanes situation, og hvis der kommer et hint om, at han kan få en rolle i kampen vil odds på under-spil næsten med garanti stige. Derfor kan det betale sig at vente. Bliver der ikke opdateret på, at han er klar, vil man måske kunne få samme odds som nu på et under-spil, og så vil det fortsat være interessant.

Jeg venter derfor til torsdag eller fredag med at opdatere spiltip til opgøret her.

Edit d. 22-02 kl. 19:00:

Burnley - Tottenham: Under 2,5 mål til odds 2,20 hos Betfair Sportsbook*

Markedet har været lidt længe om det, men har reageret på nyheden om at Kane måske / forventeligt er tilbage til opgøret her. Jeg synes der er tale om en overreaktion for selv hvis han starter inde er han næppe i rytme endnu, og han får nok ikke fuld spilletid i en kamp der ligger lige inden nogle væsentligt vigtigere opgør.

Spurs har vundet deres seneste kampe, men offensiven har ikke sprudlet i præstationerne, og Burnleys fight og defensive udgangspunkt kan gøre affæren her lavtscorende.

Bournemouth - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 23/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Bournemouth:

  • Bournemouth har en særdeles stærk hjemmebane i Vitality Stadium, hvor man er 7-3-3 for sæsonen.
  • Wolverhampton har en FA Cup-kamp søndag, mens Bournemouth allerede er ude, og det giver dem længere forberedelse til opgøret her.
  • Wolves er egentlig gode ude, men har alligevel blot vundet fem udekampe i sæsonen.

Det taler for Wolverhampton:

  • Wolves har et godt matchup her, da Bournemouth vil tage initiativ og være boldbesiddende på hjemmebane, så Wolves kan udnytte deres enormt farlige omstillinger.
  • Wolves er i rigtig god form, og man har leveret solide præsationer på stribe de foregående kampe. I seneste runde var man ganske uheldige med ikke at slå Newcastle.
  • Bournemouth har to af deres allervigtigste spillere fraværende med skader i Brooks og Wilson. Derudover også et fraværsramt forsvar med Daniels, Cook og Francis ude.

Oddstanker:

Hovedlinjen på opgøret her er +0, hvor Bournemouth er gjort til underdogs med odds 2,04, mens man kan hente 1,87 på Wolves.

Oddset har været en smule faldende på Wolves, men ikke de store udsving, og der er da endnu også lang tid til kampstart.

Der var samme linje på oddset, da Wolves mødte Everton på udebane i starten af februar, og med den styrkeforskel der er på Bournemouth og Everton, kan man med rette mene, at linjen bør være -0,25 til dette opgør.

Da Bournemouth hjemme mødte Watford, var der da også et rimelig markant fald på Watford-sejren, og det er ikke usandsynligt, vi kan se det her igen, da Wolves er bedre end Hornets.

Bournemouth - Wolverhampton: 2 til odds 2,65 hos Unibet (nu Bethard og Nordicbet)

Wolverhampton har et rigtig godt taktisk matchup her. Samtidig har Bournemouth vigtige fravær, mens Wolves har alle mand klar, og jeg synes ikke, oddset tager nok højde for holdenes styrkeforskel.

Newcastle - Huddersfield

Spilles lørdag d. 23/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Newcastle:

  • Efter en lang periode med et hav af skader er Newcastle til opgøret her endelig ved at være skadesfri, og det bør kunne hjælpe på deres præstationer.
  • Huddersfield har endnu ikke vundet en kamp under deres nye manager Siewert.
  • Ift. spillerkvalitet er Newcastle det stærkeste af de to mandskaber, og de har holdt formen ved lige i kamppausen med en træningskamp.

Det taler for Huddersfield:

  • Huddersfield leverede senest en flot indsats mod Arsenal, hvor man fik skabt gode chancer. Det kan give selvtillid og en tro på, at manager Siewerts tanker er ved at bundfælde sig i holdet.
  • Newcastle er et af ligaens svageste hjemmehold, fordi man her forventes at være mere offensive og tage initiativ end på udebane. Det passer generelt holdet dårligt.
  • Ift. xG har Newcastle overpræsteret en smule i sæsonen, mens Huddersfield har underpræsteret meget. Målt på xG er holdene rimelig jævnbyrdige.

Oddstanker:

Linjen for kampen står i -0,5 med oddsene 1,78 - 2,14

I lignende bundkampe har der været en tendens til, at oddset på Newcastle stiger fra åbning mod kampstart. Det har ligeledes været tendensen på Huddersfields udekampe mod bundhold, at oddset har været stigende på dem fra åbning mod kampstart.

Når man ser på Huddersfield's udekampe mod bundhold, så har de haft samme linje som her, men er lukket i odds 1,80 og 1,88 mod Cardiff og Fulham. Styrkemæssigt er Newcastle en smule bedre end de nævnte mandskaber, men omvendt er både Cardiff City Stadium og Craven Cottage mere skræmmende hjemmebaner end St. James' Park.

Newcastle - Huddersfield: Huddersfield +0,5 til odds 2,11 hos Nordicbet (nu 2,08 hos Unibet)

Til sammenligning med lignende bundkampe virker oddset på Huddersfield til at være en smule for højt. De så bedre ud i seneste opgør mod Newcastle, og Magpies er sjældent gode på hjemmebane, når de skal tage initiativ og skabe kampene.

Leicester - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 23/02 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Leicester:

  • Leicester har været uheldige de seneste tre kampe, hvor man trods gode præstationer mod stærke modstandere blot har fået et point. Man havde ellers fortjent sejren mod både Tottenham, Manchester United og Liverpool.
  • Leicester var uheldige med at tabe 1-0 i det omvendte opgør, da man egentlig skabte de bedste chancer i kampen.
  • Crystal Palace har en kamp i FA Cuppen en uge inden dette opgør, og Leicester har således lang tid til god forberedelse på kampen her.

Det taler for Crystal Palace:

  • Palace har leveret stærke præstationer på det seneste, og har forholdsvis nemt ved at tilspille sig flere store muligheder i kampene.
  • Begge mandskaber er bedst på udebane, hvor de kan overlade initiativet til modstanderne. Matchuppet her taler til Palace's fordel, da de kan satse på omstillinger mod Leicester.
  • Palace har haft skader til flere bærende spillere på det seneste, men de forventes alle at være klar til opgøret her. Stjernen Zaha har fået en ekstra spilledags karantæne, men den afsoner han i FA Cuppen inden opgøret her.

Oddstanker:

Linjen for kampen her er lagt på -0,25 med odds 1,90 - 2,02 hvilket er udtryk for en rimelig markant stigning på Crystal Palace. Den største stigning kom i starten af februar kort efter åbning på oddset - i en periode hvor stjernen Zaha fik karantæne for et rødt kort. Det kan have spillet ind, og jeg synes, der er tale om en tidlig overreaktion.

Det er bl.a. mærkværdigt at se, at Palace faldt frem mod kampstart i deres udekamp mod Wolves, hvor man endte i samme linje men med odds 1,96 på Palace. Wolves er altså et markant bedre hold end Leicester, og jeg mener ofte, markedet overvurderer deres styrke i særligt kampene mod hold fra midten eller bunden af rækken.

Leicester - Crystal Palace: Crystal Palace +0,25 til odds 2,02 hos Bet365 (nu 2,00 hos Bethard og Nordicbet)

Matchuppet her ser rigtig fint ud for Palace, der kan fortsætte sin sikre spillestil, mens Leicester skal ud at tage initiativ, hvilket de sjældent ser komfortable ud med. Oddset har taget en markant stigning, som jeg synes er en overreaktion på elementer, der ikke får indflydelse i kampen her, da stjernen Zaha har overstået sin karantæne inden.

Arsenal - Southampton

Spilles søndag d. 24/02 kl. 15:05. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Arsenal:

  • Styrkemæssigt og ift. spillerkvalitet er Arsenal langt over Southampton.
  • Arsenal har set utrolig stærke ud hjemme på Emirates, hvor man er 10-2-1 for sæsonen.
  • Arsenal forstærkes defensivt af Sokratis, der er tilbage fra skade, mens Southampton til gengæld må undvære deres topscorer Danny Ings.

Det taler for Southampton:

  • Arsenal har vist enormt ustabilt niveau denne sæson, og har et lavt bundniveau.
  • Southampton ser bedre ud efter ansættelse af Hasenhüttl, der har skaffet dem mange points siden sin ankomst. Man har blot et enkelt nederlag de seneste fem kampe.
  • Saints står formentlig kompakt her, og det har Arsenal ofte svært ved at åbne, da deres offensiv er bygget mere op omkring fart.

Oddstanker:

Den nuværende linje er -1,25, hvor man får odds 2,03 - 1,88. Oddsene har ikke bevæget sig meget på linjen, men det er også tidligt, og der kan nå at ske meget.

De nuværende odds viser, at markedet har Southamptons styrke til at være en smule over de øvrige bundhold som Cardiff, Fulham, Burnley og Huddersfield, hvilket jeg mener er korrekt. Det er derfor umiddelbart svært at finde værdi i de nuværende odds.

Arsenal - Southampton: Over 1,5 mål i 2. halvleg til odds 1,84 hos Unibet (nu 1,83 hos Nordicbet)

Arsenal er ofte bedst efter pausen, hvor de for alvor går til angreb. Begge hold er generelt særdeles stærke på omstillinger, så uanset stillingen ved pausen skal et af holdene ud at jagte en sejr, og det kan give gode chancer i begge ender.

Manchester United - Liverpool

Spilles søndag d. 24/02 kl. 15:05. Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Manchester United:

  • På trods af et nederlag i Champions League er Manchester United stadig godt kørende under Solskjær med 10 sejre ud af 12 mulige.
  • Liverpool har et vigtigt Champions League-opgør i midtugen, der kan tage fokus fra denne kamp.
  • Liverpool har i slutningen af januar og starten af februar lignet et hold langt fra deres normalt høje niveau, og der er ikke plads til formdyk i dette lokalderby.

Det taler for Liverpool:

  • I Champions League fik Man U skadet både Lingard og Martial, og to af deres mest formstærke offensivspillere er derfor fraværende her.
  • Manchester United har fået gode resultater under Solskjær, men i kampene mod de øvrige tophold har man været særdeles pressede - og heldige i flere situationer med ikke at tabe.
  • Liverpool har umiddelbart et rigtig fint spillemæssigt matchup her. Man U vil gerne frem på banen og angribe, og det passer The Reds fremragende, da de er bedst, når deres offensive trekløver med Mane, Salah og Firmino får plads at løbe på.

Oddstanker:

Hovedlinjen til opgøret er +0,25 som fås til odds 1,95 - 1,97. Her er tale om en stigning i odds på Manchester United fra åbningen - hvoraf de største hop er taget efter nederlaget til PSG.

Baseret på Manchester Uniteds udekamp mod Arsenal i FA Cuppen, vurderer bookmakerne De Røde Djævle til at være omtrent på samme niveau som The Gunners. Kigger man på Liverpools udekamp mod netop Arsenal i november, sluttede oddset for +0,25-linjen i 1,71 for Liverpool. Således kan de nuværende odds 1,97 virke en smule generøse - selvom der samtidig skal tages højde for, at Liverpool ikke er ligeså sprudlende, som de var i november.

Omvendt kan man sige, de har et rigtig fint matchup her rent spillemæssigt, og det kan godt berettige at råbe "værdi" på 2-tallet i en variant.

Manchester United - Liverpool: 2 til odds 2,30 hos Nordicbet

Nuværende odds ligner noget, der tillægger Manchester United større styrke, end hvad de spillemæssigt har vist på det seneste, og Liverpool har et rigtig fint matchup her, hvor de kan satse på omstillinger og spille meget tempofyldt.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Everton - Manchester City Under 3,0 mål 2,07 Vundet
Everton - Manchester City 2 1,37 Vundet
Fulham - Manchester United Fulham +1 1,78 Tabt
Crystal Palace - West Ham West Ham +0 2,83 Void
Crystal Palace - West Ham Over 2,5 mål 2,01 Tabt
Huddersfield - Arsenal Over 2,5 mål 1,75 Vundet
Liverpool - Bournemouth Liverpool vinder til 0 2,10 Vundet
Southampton - Cardiff Cardiff +0,25 2,72 Vundet
Watford - Everton Over 2,5 1,90 Tabt
Brighton - Burnley Resultat: 0-0 7,50 Tabt
Tottenham - Leicester 1 1,69 Vundet
Manchester City - Chelsea Man City -1,5 2,38 Vundet
Wolverhampton - Newcastle Newcastle +0,5 2,20 Vundet


Samlet for ugen: +4,28 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 144 af 288
Units: +2,01
Tbp: 101 %