El Clásico: Real Madrid-Barcelona spilles lørdag kl. 18.15. Her er statistikkens forslag til spil, når Cristiano Ronaldo får besøg af Messi og Neymar.

I denne artikel er der fokus på statistikken bag El Clásico. For at vurdere om et odds er interessant, skal der selvfølgelig tages mange andre betragtninger (herunder trupnyt og konkret matchup i den konkrete kamp) med i
overvejelserne. Men her får du statistikken og kan bruge den som inspiration til dine spil-overvejelser.

Gule og røde kort

De fleste forbinder kampene mellem Real Madrid og Barcelona med masser af mål og masser af gule og røde kort. I de seneste 58 Clásicos har der da også kun været en enkelt 0-0-kamp.

Men kommer der så mange kort i El Clásico? Ser man på kampene i 2012, 2013, 2014 og 2015, så er der spillet 12 opgør, og her er der faktisk kun tre gange givet rødt kort (Ramos 2014, Alves 2013, Adriano 2012), så ud fra en
statistisk tankegang, så lokker odds 3,00 hos Bet365* for en udvisning måske ikke, men det er dog langt bedre end 2,50, som man får andre steder.

Og så har dommer David Fernandez Borbalan to gange tidligere dømt kampe mellem Real Madrid og Barcelona, og det med tre røde kort til følge.

I Super Cup-opgøret i august 2011 på Camp Nou uddelte han hele tre røde kort - to til Real Madrid og et til Barcelona, mens han fire måneder senere dømte ligakampen mellem de to hold på Bernabeu, men denne gang uden at give røde kort. 

Livestream El Clásico: Her kan du se Barcelona - Real Madrid


DAVID FERNANDEZ BORBALAN - ALLE DOMMERENS KAMPE

10/11 - 20 kampe/8 røde kort
11/12 - 25 kampe/8 røde kort
12/13 - 14 kampe/4 røde kort
13/14 - 26 kampe/5 røde kort
14/15 - 27 kampe/6 røde kort
15/16 - 8 kampe/3 røde kort

Kigger man på hans kampe i La Liga fra 2012 og frem, så har han to gange givet rødt kort til både Real Madrids og Barcelonas modstandere, men har også to gange været fremme med udvisninger til Real Madrid - nemlig til Fabio Coentrao og Luka Modric.

Ser man udelukkende på 2015, så har han givet et rødt kort i fem kampe, mens hans seks internationale kampe i 2015 har givet tre røde kort. To af slagsen i Serbien-Portugal i oktober, mens der kom et enkelt i marts mellem Albanien og Armenien.

Og skal man følge statistikken fra Clasicos, så skal der jo nå at komme et rødt kort i hvert kalenderår, og hvis det skal ske i 2015, så skal det være i lørdagens kamp, da årets første kamp mellem de to udelukkende bød på gule
kort, hvor der dog så kom hele 11 af slagsen.

Og måske er gule kort mere spændende at spille på.

Kigger man på gule kort i de seneste 12 Clásicos, så ligger fordelingen således med de nyeste kampe nævnt først: Antal gule kort: 11-6-5-7-7-10-3-6-6 -6-0-6

Under 7,5 gule kort er altså sket 10 af 12 gange og giver odds 2,00 hos Unibet*, mens andre er nede i 1,80.

Interessant er dte også, at i fire af de fem seneste kampe har udeholdet fået flest kort. Får Barcelona flest kort giver det 2,18 hos Unibet*.
.
Og hvilke spillere er det så, der plejer at få gult?

El Clásico optakt: FC Barcelona - Real Madrid er begge i krise

Spillere med mindst 2 gule kort i de seneste 12 møder

6 – Pepe (gult i to af tre seneste kampe)
5 – Pique
4 – Ronaldo (gult i seneste to kampe)
4 – Arbeloa
4 – Busquets
4 – Mascherano
3 - Iniesta (gult i seneste to kampe)
3 – Ramos (+rødt)
3 – Alves (+rødt)
2 - Carvajal (gult i seneste to kampe)
2 - Isco (gult i to af tre seneste kampe)
2 - Neymar (gult i to af tre seneste kampe)
2 - Khedira
2 - Alba
2 - Modric

Unibet* topper med odds 2,30 på Pepe, der andre steder er nede i 1,95. Får Gerard Pique gult så kan der hentes 2,25 hos Unibet*, mens Cristiano Ronaldo og Neymar begge giver 3,50 hos Nordicbet/Betsafe

I de to Clásicos David Fernandez Borbalan har dømt, har han givet henholdsvis otte og syv gule kort - begge gange flest til Real Madrid. På Bernabeu fik Ramos, Pepe, Diarra og Alonso gult for Real, mens Pique, Messi og Alexis fik
for gæsterne.

Ser man på hans fem liga-kampe i denne sæson, så har han givet mellem et og fire gule kort i alle kampe pånær den seneste mellem Sociedad og Celta, hvor han langede syv gule ud.

De seks internationale kampe har budt på mellem fire og otte advarsler per kamp.

I denne sæson har han dømt Barcelona i 4-1-sejren på Camp Nou mod Levante, hvor han kun gav et enkelt gult kort, og det var til de undertippede gæster, mens han endnu ikke har dømt Real Madrid.

I sidste sæson dømte han Real Madrid fire gange - blandt andet i de to derby-nederlag på 0-1 og 0-4 til Atletico, hvor Ronaldo, Alonso, Isco, Ramos, Jese og Kroos fik gult.

Derudover gav han i de to øvrige kampe, der var sejre mod Eibar og Espanyol, gult til Ronaldo, Ramos og James Rodriguez.

I sidste sæson dømte han fem Barcelona-kampe, og catalanerne vandt alle fem opgør. Busquets, Mathieu, Pique, Alba og Messi fik dog alle et enkelt gult.

Et andet interessant spil kunne være spillet på et tidligt gult kort. I otte af de 12 Clasicos er der givet gult inden det 21. minut (21-8-3-35-19-51-11-1 -39-14-?-15), og det giver Bet365* odds 1,83 på


Mange mål

Målmæssigt har de fleste nok bemærket, at begge hold plejer at score i El Clásico. Faktisk er de seneste 18 opgør endt med mål til begge mandskaber. Nordicbet/Betsafe/Bet365 topper med 1,44, mens det er set ned til 1,42.

Ligeledes er over 2,5 mål et oplagt spil. I 16 af de seneste 17 opgør er kampen gået over 2,5 mål, og det giver Nordicbet/Betfair 1,55 på sker igen, mens andre er nede i 1,47. Tror man på kombinationen, at kampen går over 2,5
mål, og begge hold scorer, så tilbyder Bet365* odds 1,66.

Vær dog opmærksom på, at Real Madrid har haft seks cleansheets i 11 liga-opgør i denne sæson, men omvendt er Barcelona ikke en eneste gang gået fra banen uden at score.

Ingen scorede mål har Real Madrid prøvet to gange, men Barcelona har omvendt lukket mål ind i otte af 11 ligakampe i sæsonen. 


Messi eller Ronaldo - Men hvem skal score målene? 

Hvor Messi og Ronaldo plejer at være stukket af på topscorerlisten allerede nu, så ligner det i et år et tæt kapløb om topscorer-titlen mellem Neymar, Luis Suarez, Cristiano Ronaldo og måske også Lionel Messi.

Messis skade har holdt ham ude i et par måneder, og han står kun på tre scoringer. Her i landskampspausen er han begyndt at træne med igen, og det ligner spilletid mod Real Madrid.

Tror du, at Ronaldo scorer igen mod Barcelona, så får du odds 2,10 hos Tonybet/Unibet. Til sammenligning er andre bookmakere set nede i 1,70.

Og Ronaldo har umiddelbart ingen problemer med at score, selv om modstanden er Barcelona. Kigger man på de seneste 12 indbyrdes kampe, så har portugiseren scoret 11 gange fordelt på otte kampe.

De to seneste har været som kampens andet efter tidlig Barcelona-føring, men fire af målene er faldet som kampens første, så måske kunne der også være en idé i at spille Ronaldo som første målscorer. Her giver Unibet* odds 4,80, mens andre er nede i 4,30.

Vil man hellere spille på Messi, så er der ikke den store fidus i at spille ham som første målscorer. Dels vides det ikke, om han starter inde, men det er faktisk heller ikke lykkedes ham at score først een eneste gang i de seneste
12 indbyrdes opgør. Til gengæld har Messi to gange – ligesom Ronaldo i øvrigt – været kampens sidste målscorer. Sker det igen lokker Toneybet med 6,00, mens andre er nede i 5,10. Ronaldo giver her odds 4,80 hos Unibet*.

Og på trods af, at Messi altså som sjældent scorer først mod Real Madrid, så har argentineren faktisk scoret otte gange fordelt på fem kampe i de seneste 12 opgør mod Real Madrid. Dog har Messi ikke scoret i de seneste tre opgør mod Real Madrid. Tror man på Messi til blot at score i kampen, så topper Tonybet med 2,20, mens andre er nede i 1,95. 


ANTAL MÅL I 12 CLASICOS FRA 2012 OG FREM

11 - Cristiano
8 - Messi
4 - Benzema
2 - Alexis
2 - Varane
2 - Di Maria
2 - Neymar
1 - Pedro
1 - Mathieu
1 - Suarez
1 - Pepe
1 - Khedira
1 - Xavi
1 - Fabregas
1 - Alba
1 - Ramos
1 - Jese
1 - Iniesta
1 - Barta
1 - Bale

Vil man hellere spille på de formstærke Neymar og Luis Suarez, der skiftevis er kommet på tavlen i de seneste to Clasicos, så giver Unibet* 2,35 på Suarez og 2,48 på Neymar til at score, mens andre er nede i 2,05 og 2,10. 


Halvlege

Sidder man og venter på første målscorer, så skal man ifølge statistikken ikke vente længe. I de seneste syv og i 10 af de 12 seneste Clásicos er der således scoret inden for kampens første 23 minutter. Bet365* giver odds 1,83 på mål
inden for de første 24 minutter, mens Unibet* giver 1,59 på mål i første halve time.

Der er umiddelbart ingen grund til at spille på, at der kommer mål før pausen. Her er bookmakerne nede i 1,25, og hvis man kigger på de seneste 12 kampe, så er det stadig kun de samme 10 af 12 kampe, hvor der er scoret, vis
tidsintervallet rykkes til at tælle hele første halvleg med. Seks af åbningsmålene er faldet inden for det første kvarter, og her kan man hos Unibet* hente odds 2,70.

Vil man have et spil på første halvleg, så kunne begge hold til at score før pausen være en mulighed. Det er sket seks af de seneste 12 gange og i begge de to seneste kampe, og det giver odds 3,50 hos Bet365*.

Og hvad så med anden halvleg? 

Tror man på mål, men er ikke sikker på, hvem der scorer, så kan over 1,5 mål efter pausen måske lokke til odds 1,66 hos Unibet*. I ni af de seneste 12 kampe er det væddemål gået hjem.

Men er man tanden modigere, så spiller man på, at begge holdene scorer efter pausen. Det er sket otte gange ud af de seneste 12, dog ikke de seneste to gange, og her giver Unibet* flotte odds 2,45.

Og går man planken ud og tror på, at anden halvleg alene ender med cifrene 1- 1 så er der hele odds 6,40 at hente hos Unibet*, mens andre er nede i 5,60. Men hold godt fast. Det er anden halvleg faktisk endt fem af de sidste 12
gange - dog ikke de seneste to.

Er man lige lidt mindre modig, så kan uafgjort i anden halvleg måske lokke. Det er sket seks af 12 gange og giver odds 2,75 hos Bet365/Unibet.


Antal resultater af 2. halvleg

5 - 1-1
1 – 0-0
1 - 1-0 Barcelona
1 - 2-1 Barcelona
1 – 3-2 Barcelona
1 – 1-0 Real Madrid
1 – 2-1 Real Madrid
1 - 2-0 Real Madrid

Nu har der måske været lidt mange odds og lidt mange mål, der skulle scores. Tror man på, at Real Madrid selvfølgelig scorer i begge halvlege, som de har gjort syv ud af 12 gange, så er Unibet* oppe i odds 2,85, mens andre er helt nede i 2,70. Real Madrid har i øvrigt scoret kampens sidste mål i otte af de 12 Clásicos,

Vil man hellere være sikker på at bevare spændingen helt frem til sidst i kampen, så er det værd at bemærke, at i hele syv af de 12 seneste opgør, er El Clásicos sidste mål faldet fra det 80. minut og frem - dog ikke de seneste to.
Bet365* tilbyder odds 1,83 på mål fra det 77. minut og frem, mens Scandic har 2,25 fra 81. minut og frem.

Ciffertip

Kigger man på ciffertip i de seneste 12 opgør, så falder et enkelt resultat i øjnene. Real Madrid har vundet seks af kampene og hele fire af gangene har det været med netop 2-1. Et resultat, der giver odds 11 hos Unibet*, mens det andre steder ses ned til 6,90.

Er man lidt mere forsigtig, så har Real Madrid i seks af kampene scoret præcis to gange, og tror man på det igen, så giver Bet365/Tonybet 3,40. Tilsvarende har Barcelona i syv kampe scoret præcis en enkelt gang, og gør de det igen, så giver det 2,75 hos samme bookmaker.

t I ni af de 12 seneste Clasicos har Real scoret flere end 1,5 mål.  Real Madrid scorer Over 1,5 må giver odds 1,80 hos Nordicbet/Unibet.


Specialspil

Der er endnu ikke så mange specialspil ude på kampen, men måske kunne få hjørnespark til Real Madrid være en mulighed.

Det er kun muligt at finde tal på hjørnespark på otte af de 12 Clásicos, men her har Real Madrid tabt hjørnestatistikken fem af gangene (11-7, 3-9, 5-7, 1-5, 3-4, 4-1, 2-7, 7-4), og da grænsen er sat ved 5,5 hjørnespark til Real Madrid, så har kongeklubben altså været under i seks af otte kampe. Bet365* giver 1,80 på under 5,5 hjørnespark til Real Madrid, mens andre på samme spil er nede i 1,72.

Kommer der spil på offside, har Barcelona løbet flest offsides i de fem seneste opgør, mens de også har mest boldbesiddelse i de otte kampe, hvor der er statistik på det.