I april blev BetXpert opkøbt af en svensk iGaming-virksomhed, RakeTech, der har hovedsæde på Malta. Overtagelsen skabte bekymring for, at BetXpert ville stoppe med at være, som det er nu. Kresten Hougaard, Product Owner hos RakeTech, bekræfter over BetXperts artikelredaktør, at der stadig er frihed til at skrive kritisk om branchen og samarbejdspartnere. 

"Troede sku bare det var en sløj joke fra 1. april, der stadig hang på siden."

"Umiddelbart en trist dag for brugerne på siden her."

"Jeg ser egentlig heller ikke salget af BetXpert som noget udpræget positivt. Det skaber kort sagt tvivl om fremtiden."

Reaktionerne var mange ovenpå nyheden om, at BetXpert var blevet opkøbt af svenskejede RakeTech baseret på Malta. Flere læsere gav udtryk for, at de frygtede, at kvaliteten på BetXpert ville falde, og den journalistiske og kritiske frihed ville forsvinde. Men sådan bliver det ikke, bekræfter Kresten Hougaard fra RakeTech overfor BetXperts artikelredaktør, der ikke er en del af ejerkredsen hos BetXpert. 

Bliver der lavet om på BetXpert?

"Nej, det gør der ikke. Der vil komme forbedringer, men sådan som brugerne kender BetXpert i dag, vil der ikke blive lavet om overhovedet," siger Product Owner hos RakeTech Kresten Hougaard. 

Af forbedringerne nævner Kresten Hougaard, at BetXperts tv-guide vil blive mere udførlig og indeholde flere sportsgrene. RakeTech har nemlig også købt hjemmesiden og appen TVsporten, der har flere sportsgrene inkluderet, og som vil blive implementeret i BetXperts tv-guide. 

Hvordan vil I overbevise brugerne om, at købet ikke går ud over deres oplevelse af BetXpert og det indhold, de får leveret?

"Hvis der er nogle brugere, der direkte kan se noget negativt ved købet, vil jeg gerne høre om det. Jeg vil tro, at det bare skal have noget tid, og så vil brugerne se, at der vil være udvikling fremfor ændringer af noget, de er glade for. Vi vil gerne vise udadtil, at der ikke er noget at være bange for ved opkøbet," fortæller Kresten Hougaard. 

BetXpert bestemmer selv

Med nye ejere er der selvfølgelig flere forskellige interesser, der skal tages hensyn til, og flere der vil være en del af beslutningerne. Men selvom der er det, er det stadig det oprindelige hold bag BetXpert, der kommer til at styre og lede siden, pointerer Kresten Hougaard.  

Hvem bestemmer over BetXperts udvikling - det oprindelige team bag eller RakeTech?

"Det er en kombination. Det bliver et fælles samarbejde. Det er det samme hold, der hele tiden har været, der styrer hjemmesiden, og så bliver det med hjælp fra RakeTech. Igen, kan jeg gentage mig selv: Det er en styrkelse af BetXpert, for det er stadig de samme mennesker, der styrer den daglige gang, og nu har de så fået nogle ekstra resourcer at trække på," forklarer Kresten Hougaard. 

Hvad med uenighed?

"Så tager vi et møde om tingene, og så finder vi den bedst mulige løsning."

Så i sidste ende er det altså RakeTech, der bestemmer?

"Ikke umiddelbart. Det bliver BetXpert-drengene, der kommer til at styre alt omkring det. Jeg har svært ved at se situationer, hvor vi skal gå ind og overrule noget som helst."

Stadig kritisk journalistik

RakeTech købte BetXpert på grund af det, som siden er stærk til: Faglige og velbegrundede tips, kritiske artikler om branchen og udbydere, den journalistiske frihed til at skrive kritisk og for at have en stor, dedikeret brugerskare. Og det vil ikke blive ændret, lyder meldingen fra Kresten Hougaard. Købet er også et udtryk for, at BetXpert har et sundt forretningsgrundlag med yderligere indtjeningspotentiale. 

Kan du garantere, at jeg bevarer min kritiske og journalistiske frihed?

"Ja, det kan jeg. Den kritiske journalistisk er noget, vi gerne vil holde fast i hos BetXpert. Grunden til, at vi har opkøbt sitet, er, at vi godt kan lide den kritiske tilgang til branchen og spillefirmaerne, hvis de ikke gør det ordentligt," siger Kresten Hougaard. 

Hvordan kan jeg vide mig sikker på, at jeg kan skrive kritisk journalistisk om branchen uden at tage hensyn til RakeTechs interesser?

"Vi føler også, at vi selv skal være kritiske overfor det, vi laver, for at være de bedste. Gør vi ikke det, så får vi et problem på et tidspunkt. Og derfor kan du være sikker på, at du stadig kan skrive kritisk om branchen. 


Kan du uddybe det?

"Er artiklerne om noget, der vedrører os og branchen, vil vi gerne gøres opmærksom på det og måske være med til at ændre det til noget bedre."

Hvad mener du med det?

"Vi er en vigtig kunde for spillefirmaerne, da vi genererer meget trafik over til dem, og hvis de laver noget lort, er det måske noget, vi kan gøre noget ved. Men selvfølgelig er det i sammenhæng med, at vi stadig gerne vil have dem som kunde."