BetXperts optakt til PSV Eindhoven – FC København indeholder odds, trupnyt og bud på startopstillinger. 

F.C. København trak hollandske PSV Eindhoven til Conference Leagues ottendedelsfinaler. Det var ét af tre hold, som FCK helst skulle undgå, men sådan gik det ikke. Nu står danskerne foran to formodentlig svære opgør mod hollænderne. FCK har dog udmærkede meritter mod hold fra netop Tulipanlandet. 

Nederst i denne PSV – FCK optakt finder du seneste trupnyt samt bud på startopstillinger. Her og nu lægger vi ud med de bedste odds. 

Odds på PSV Eindhoven – FC København

BetXpert giver dig her et overblik over markedets bedste odds til PSV Eindhoven – FC København. Conference League-kampen spilles torsdag klokken 21.00 og kan følges på TV 2 Sport X samt på TV 2 Play via abonnementet Favorit + Sport. 

Odds på PSV - FCK: 1X2 Højeste odds Bookmaker
PSV Eindhoven 1,55
Uafgjort 4,40
F.C. København 6,75
Odds på PSV - FCK: Asian handicap Højeste odds Bookmaker
PSV Eindhoven (-1 Asian handicap) 1,78
F.C. København (+1 Asian handicap) 2,19
Odds på PSV - FCK: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,95
Under 2,5 mål 2,00

Odds på PSV - FCK: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 2,03
Nej 1,90
Odds på PSV - FCK: videre avancement Højeste odds Bookmaker
PSV Eindhoven 1,50
F.C. København 3,25
Odds på PSV - FCK: specialodds Højeste odds Bookmaker
Eran Zahavi scorer 2,30
Eran Zahavi scorer på frispark 25,00
Eran Zahavi scorer på hovedstød 9,80
Noni Madueke scorer 3,75
Cody Gakpo scorer 3,20
Mario Götze scorer 3,50
Pep Biel scorer 6,00
Pep Biel scorer på frispark 42,00
Pep Biel scorer fra en position udenfor feltet 20,00
Pep Biel laver en assist 6,10
William Bøving scorer 9,00
Roony Bardghji scorer 7,50
Roony Bardghji scorer fra en position udenfor feltet 16,00
Jens Stage scorer 7,00
Jens Stage scorer på hovedstød 16,00
Rasmus Falk scorer 9,80
Rasmus Falk laver en assist 8,80
Denis Vavro scorer 21,00
Denis Vavro scorer på hovedstød 35,00
Denis Vavro scorer fra en position udenfor feltet 55,00
Dennis Vavro scorer på frispark 85,00
Odds på FCK's Conference League Højeste odds Bookmaker
F.C. København bliver slået ud i 1/8-finalerne 1,50
F.C. København bliver slået ud i semifinalerne 7,00
F.C. København taber finalen 15,00
F.C. København vinder Conference League 35,00

OBS: Odds på PSV Eindhoven – FC København er fra tirsdag den 8. marts klokken 16.42.

Odds på PSV Eindhoven – FCK hos Danske Spil

PSV Eindhoven er store favoritter til at snuppe den samlede sejr over to kampe. F.C. København er dog en stor klub med en bred erfaring indenfor europæiske kampe, så danskerne skal bestemt levnes en fin portion chancer for at lave overraskelsen.

Det trækker dog gevaldigt ned, at FCK-træner Jess Thorup må se bort fra en fuldblodsangriber i begge kampe mod hollænderne. Læs mere om det i afsnittet om F.C. København. 

PSV Eindhoven – formen er super

PSV Eindhoven kommer til dette opgør med en rigtig god form. Roger Schmidts mandskab er ubesejret i de seneste otte kampe, hvoraf de syv af kampene er vundet. 

I de her otte kampe har vi ikke mindst holdets to opgør i kvalifikationen til denne ottendedelsfinale. Modstanderen var israelske Maccabi Tel Aviv. Første opgør blev spillet i Holland, hvor PSV Eindhoven vandt med 1-0 på et mål af Cody Gakpo efter ti minutters spil. 

Returopgøret i Israel endte 1-1. Yorbe Vertessen bragte PSV foran efter 83 minutter, hvorefter Enric Saborit Teixidor udlignede til slutresultatet i tillægstiden. 

Ifølge Transfermarkt har PSV Eindhoven en trup, der er cirka tre gange så dyr som F.C. Københavns; 1,1 milliarder kroner mod 413 millioner kroner. Og der er da heller ingen tvivl om, at hollænderne skal være solide favoritter til at trække det længste strå og gå videre samlet. Men hvor store favoritter? En kendt dansk bettingekspert, som vi ikke afslører identiteten på her, mener, den hedder 65-35 i PSV-favør. 

Så kan man være enig eller uenig og trække lidt fra og til i begge ender. Det lyder dog ikke som helt ude i skoven med tallene fordelt nogenlunde i den orden. 

I år har PSV ikke én angriber, som scorer efter behag. I stedet er målene jævnt fordelt ud over flere spillere. Således er Cody Gakpo, wingangriber, holdets topscorer i Æresdivisionen med otte fuldtræffere. Herefter kommer Yorbe Vertessen, Eran Zahavi, Carlos Vinícius og Bruma med henholdsvis seks, seks, fem og fem mål hver. 

Til sammenligning har ligatopscorer Sébastien Haller, Ajax Amsterdam, scoret 18 gange. 

Der er selvfølgelig både plusser og minusser ved ikke at have en altoverskyggende målmaskine, men i stedet flere spillere, som scorer jævnt. Indtil videre har det bragt PSV op på 2.-pladsen i ligaen med blot to point op til Ajax Amsterdam. 

Bemærk i øvrigt, at PSV er det hold i top-5 i Æresdivisionen, der har lukket flest mål ind, nemlig 31 styk i 25 kampe. 

I efterårssæsonen spillede PSV Eindhoven med i Europa League-gruppespillet. Her var de i pulje med Sturm Graz, Monaco og Real Sociedad. Det blev til en 3.-plads, hvilket betød, de gik videre til kvalifikationen til ottendedelsfinalerne her i Conference League. Her mødte de som allerede nævnt israelske Maccabi Tel Aviv.

F.C. København – brøler kan koste dyrt

Lad os bare slå det fast med det samme: FCK har dummet sig ved, at de ikke var klar over, at den nytilkomne angriber Khouma Babacar har to spilledages karantæne i Europa. Det betyder selvsagt, at senegaleseren ikke er til rådighed i de to opgør mod PSV Eindhoven. 

”FCK har jo lige købt 700 offensivspillere i januartransfervinduet, så de sætter da bare en af dem ind i stedet”, tænker du måske nu. Problemet ligger i, at holdene i vinterpausen kun måtte registrere tre nye navne til de europæiske turneringer. 

Her valgte F.C. København at registrere Denis Vavro, Roony Bardghji og netop Khouma Babacar. Det betyder, at nytilkomne angribere som Nicolai Jørgensen og Mamoudou Karamoko ikke er spilleberettigede i Conference League. 

Paul Mukairu, en anden ny spiller, kan både spille kant og spidsangriber, men han er selvsagt heller ikke spilleberettiget. Det samme er tilfældet med Akinkunmi Amoo, som dog mest er kendt for at være kantspiller. 

Og da Rasmus Højlund er solgt til Sturm Graz, er der ikke flere fuldblodsangribere tilbage i førsteholdstruppen. Dermed er FCK-træner Jess Thorup tvunget til at tænke lidt ud af boksen, når han skal finde sin angriber til kampene mod PSV. 

Så hvem skal spille angriber? Det kan meget vel blive Pep Biel eller eventuelt Jens Stage. Førstnævnte har vist, at hans bedste plads nok er som hængende angriber, mens sidstnævnte er lidt af en schweizerkniv, der kan indtage de fleste positioner; det er dog mest på midtbanen, at Jens Stage har gjort sig. 

Der er dog enkelte kampe som angriber på cv’et tilbage fra tiden i AGF. Vi skal tilbage til 2018/2019-sæsonen, hvor Aarhus-drengen fik fire kampe som angriber. Dette uden at score mod AC Horsens, Vejle, FC Nordsjælland og Hobro IK. 

Ser vi bort fra ovennævnte kattepine må der være god tro på tingene inde i Parken. Holdet har, dog uden at imponere synderligt rent spillemæssigt, lagt godt fra land i forårssæsonen. Det er nemlig blevet til tre kampe, tre sejre og tre clean sheets. Først blev OB nedlagt med 2-0 i Parken, herefter blev det Viborgs tur med samme cifre i domkirkebyen, og senest blev Randers FC sendt hjem fra Parken med et 0-3-nederlag i rygsækken. 

Tre kampe uden at lukke mål ind er lige, hvad FCK har brug for inden disse to svære internationale kampe mod PSV Eindhoven. Vil du, særligt som dansk hold, klare dig i Europa, er det alfa og omega, at du har en god defensiv. En solid defensiv base har tidligere bragt FCK langt i både Champions League og Europa League. 

Det er selvsagt også yderst vigtigt at score i den anden ende, men først og fremmest skal du have et hold, der kan modstå modstandernes angribere. Ellers nytter det ikke noget. 

FCK har ti tidligere opgør mod hollandske klubber. Det har resulteret i tre sejre, to uafgjorte og fem nederlag. Tager vi et særskilt syn på tidligere møder med PSV, finder vi to af slagsen. Det var i Europa League-gruppespillet i 2009/2010-sæsonen. Her spillede de to klubber 1-1 i Parken, mens det blev til en 1-0-sejr til PSV på Philips Stadion. Jesper Grønkjær scorede det enlige danske mål. 

PSV – FCK: trupnyt

Her til sidst i optakten til PSV – FCK får du seneste trupnyt og bud på startopstillinger. Vi lægger ud med et kig på det hollandske hold.

PSV Eindhoven
Træner Roger Schmidt må se bort fra fire spillere:

André Ramalho (midterforsvarer – fast – ude siden midt-januar)
Phillipp Mwene (højreback – fast – ude siden 20. februar)
Ryan Thomas (central midtbane – indskifter – ude siden midt-oktober)
Maximiliano Romero (angriber – reserve/indskifter – ude siden midt-januar)

Misser returopøret i tilfælde af et kort:
Cody Gakpo.

Bud på PSV Eindhovens startopstilling (4-2-3-1):
Drommel; Max, Boscagli, Teze, Júnior; Sangaré, Gutiérrez; Gakpo, Götze, Madueke; Zahavi

Eventuelt kan Madueke komme over i venstre side, hvilket vil skabe plads til Ritsu Doan i højre side. Dette fordi Cody Gakpo kun lige er kommet tilbage fra en skade, hvorfor han muligvis ikke er klar til at starte inde. 

F.C. København
Jess Thorup må fortsat se bort fra anfører Carloz Zeca. Herudover var Valdemar Lund, Luther Singh og Hákon Arnar Haraldsson også ude i fredagens kamp mod Randers FC. 

David Khocholava har fået fri i nogle dage, da han for nyligt mistede sin svigerfar, som døde, da han forsvarede Ukraine mod Rusland. Det vides endnu ikke, om georgieren bliver en del af truppen, der tager til Eindhoven. 

Khouma Babacar afsoner karantæne. 

Nicolai Jørgensen, Akinkunmi Amoo, Mamoudou Karamoko og Paul Mukairu er ikke spilleberettigede i Conference League. 

Misser returopøret i tilfælde af et kort:
Ísak Bergman Jóhannesson og Jens Stage.

Bud på F.C. Københavns startopstilling (4-2-3-1):
Grabara; Kristiansen, Boilesen, Vavro, Ankersen; Lerager, Falk; Bøving, Stage, Bardaghji; Biel

Bud 2 (4-2-3-1):
Grabara; Kristiansen, Boilesen, Vavro, Ankersen; Lerager, Falk; Bøving, Biel, Bardaghji; Stage

I de to ovenstående bud ligger Jens Stage og Pep Biel og bytter plads mellem offensiv midtbane og angriber. En anden mulighed er, at Rasmus Falk spiller på den offensive midtbane, og så rykkes Stage ned på den centrale midtbane. Spørgsmålet er imidlertid, om FCK vil miste for meget "magi" i det opbyggende spil, hvis Falk skal længere frem på banen. Men det er bestemt en mulighed i Thorups værktøjskasse.