Irske Paddy Power var så sikker på udfaldet af præsidentvalget, at de udbetalte alle gevinster på Hillary Clinton for 14 dage siden. Det kostede 1 million - unødvendige - dollars. "Vi var galt på den." 

"Forhåbentlig har vi ret i vores forudsigelser, for hvis Trump formår at vinde, så skal vi lave den største udbetaling på en politisk begivenhed i historien, og så vil vi stå tilbage som totalt ydmygede." 

Sådan lød det for 14 dage siden fra Paddy Powers talsmand Lewis Davey i et interview med BetXpert. Udbetalingen på Clinton-kuponerne løb op i 1 million dollars. Og hvad er der sket siden?

Donald Trump er såmænd blevet valgt som amerikansk præsident og kan snart sætte sig til rette i Det Hvide Hus. Hvad så nu? Vi spurgte Paddy Power.

"Baseret på de informationer, vi havde dengang - bettingmarkedets store tro på Hillary, meningsmålingerne og skandale efter skandale for Trump - så var vi ret sikre. Præsidentvalget har dog været en rutschebanetur, og FBI's genåbning af Hillarys mail-sag resulterede i fornyet støtte til Trump. Det var i virkeligheden det, som vendte tingene på hovedet," forklarer Lewis Davey, Paddy Powers talsmand, til BetXpert.

"Vi var virkelig overraskede over Trumps sejr, men vi er ikke de eneste." 

Paddy Power: I det mindste... 

Donald Trumps overraskende triumftog koster nu den irske bookmaker, som er kendt for adskillige gimmicks og pressestunts, 5 millioner dollars oveni den ene million dollar, Paddy Power udbetalte på Hillary Clinton for to uger siden.

Hvordan er det at blive kendt som den bookmaker, der udbetalte på Hillary Clinton-sejren 14 dage før, at Donald Trump blev valgt som præsident?

"Vi lever af at lave forudsigelser, og her var vi galt på den. Ja, vi står tilbage som totalt ydmygede, men i det mindste kan de kunder, som spillede på Clinton og Donald, være glade. De har fået deres penge," svarer Lewis Davey.

Paddy Power, der for nyligt har fusioneret med Betfair* - men stadig har sit eget brand - har ikke spillelicens i Danmark. Ireren er kendt som en fræk hund, som bevidst søsætter kontroversielle kampagner.

"'Ballade' er Paddy Powers DNA. Det giver os mulighed for at differentiere os og underholde vores kunder, og det er, hvad det hele handler om," udtalte Lewis Davey til BetXpert for nylig.

Bendtner-ballade

Trods den manglende danske licens, så er bookmakeren særdeles kendt her i landet. Det skyldes ene og alene et vist PR-stunt med nogle underbukser og Nicklas Bendtner. En kampagne, som irerne i øvrigt er særdeles stolte af.

Paddy Power var ikke ene om at betale et historisk stort beløb ud på Donald Trump-sejren. Læs mere om bookmakernes tab her: Bookmakere selvransager: Vi har fået smæk

Ja, så kan man jo indvende, at udbetalingen på Hillary Clinton, og ydmygelsen ved nu også at skulle betale et historisk stort beløb ud efter Trump-sejren, også er en del af markedsføringen. Og at BetXpert netop er hoppet på limpinden. Det må være op til jer læsere at vurdere.