Paddy Power har netop udbetalt en million dollars for Hillary Clinton som næste præsident i USA. BetXpert har interviewet bookmakeren med de kontroversielle kampagner: "Bendtner-stuntet er i vores Hall of Fame," lyder det. 

Den irske bookmaker Paddy Power har længe været kendt som klassens frække dreng. Med nogle veltilrettelagte og kontroversielle kampagner har de flere gange suget enorm omtale til sig.

Som fx da de påstod at have ryddet en del af regnskoven i Amazonas til støtte for det engelske fodboldlandshold - eller da en vis Nicklas Bendtner viste sine Paddy Power-underbukser, da han scorede mod Portugal ved EM-slutrunden i 2012. Sidstnævnte eksempel fik et langt efterspil med bøde og karantæne til Bendtner - og massiv omtale til Paddy Power.

Nu har bookmakeren igen fået opmærksomhed, da de har valgt at udbetale gevinst til alle kunder, som har spillet på Hillary Clinton som næste præsident i USA. Og det er altså på trods af, at der først er valg tirsdag 8. november, og at Donald Trump såmænd endnu kan vinde.

Ifølge Predictwise, en amerikansk hjemmeside der samler bookmakernes odds på præsidentvalget, så er der lige nu 90 sandsynlighed for Clinton-sejr. Hun er pæn favorit, nuvel. Men lad os bare minde om, at der langt hen på valgaftenen for den engelske afstemning om Brexit var et lignede scenarium.

Så hvorfor egentlig tage den risiko? Vi spurgte Paddy Powers talsmand. 

"Vi er i en branche, hvor vi lever af at lave forudsigelser, og nu har vi altså set tilstrækkelige beviser til, at vi kan erklære Hillary som vinder. Og så vil vi gerne give vores kunder pengene tilbage tidligt," forklarer Lewis Davey til BetXpert.

Og det er altså ikke småpenge, der udbetales.

"Udbetalingen på Hillary koster mere end en million dollars (knap 7 millioner kroner, red)," siger han.

Men selvom det er mange penge, så er det ikke nær så slemt, som hvis Trump går hen og vinder. Donald Trump har været notorisk undertippet lige siden, han meldte sig ind i kampen for at blive republikanernes præsidentkandidat, og der må således sidde nogle bettere med skyhøje odds på den uortodokse forretningsmand.

Paddy: Vi kan blive en ydmyget

"Forhåbentlig har vi ret i vores forudsigelser, for hvis Trump formår at vinde, så skal vi lave den største udbetaling på en politisk begivenhed i historien, og så vil vi stå tilbage som totalt ydmygede," uddyber Lewis Davey til BetXpert.

Men den her Clinton-udbetaling, er det ikke bare et nyt marketing-stunt fra jeres side?

"Nej, som jeg nævnte, så lever vi som bookmaker af at lave forudsigelser og i dette tilfælde har vi set tilstrækkelige beviser på, at Hillary Clinton bliver præsident. Vi har en del viden og erfaring på dette felt," siger han og bringer en parallel til valget i 2012.

"Ved det amerikanske præsidentvalg i 2012 udbetalte vi 700.000 dollars på Barack Obama som vinder to dage før valget. Men den offentlige omtale er da selvfølgelig en fin sidegevinst," udtaler han til BetXpert.

Bendtner-stuntet i Hall of Fame

I Danmark blev Paddy Power landskendt, da bookmakeren pludseligt blev hovedaktør i Nicklas Bendtners omtalte jubelscene fra EM-slutrunden i 2012. Landsholdsangriberen fejrede udligningen mod Portugal med at hive ned i shortsene, så man kunne se hans Paddy Power-underbukser.

Bendtners jubelscene er langt fra glemt hos irerne. Den rangerer højt på listen over succesfulde kampagner.

"Bendtner-stuntet er helt klart i Paddy Powers Hall of Fame," siger Lewis Devay til BetXpert.

Herudover nævner han kampagnen "Shave the Amazon", hvor Paddy Power bildte verden ind, at de havde ryddet en del af regnskoven i Amazonas for at skrive "C'Mon England" som en hyldest til det engelske landshold før VM i Brasilien i 2014. Det viste sig dog at være fup. Og så var der også gimmicken i samarbejde med en særlig fysikerikon.

"I samarbejde med professor Stephen Hawking lavede vi en formel for det perfekte straffespark," siger Lewis Davey.

Stephen Hawking i samarbejde med Paddy Power.

Bevidst strategi

Alle disse stunts bliver internt i Paddy Power kaldt for "mischiefs," hvilket kan oversættes som unoder eller ballader. Det er således heller ingen hemmelighed, at disse unoder er en klar del af strategien.

"Ballade" er Paddy Powers DNA - det giver os mulighed for at differentiere os og underholde vores kunder, og det er, hvad det hele handler om," afslutter han.