"- Siden januar 2022 har jeg tjent over 1,5 millioner på sportsbetting". Der er fart på hos den professionelle sportsbettor Christoffer Klem, og du kan her læse, hvordan det er lykkes Christoffer at slå bookmakerne og skabe overskud på sportsbetting.


Den professionelle sportsbettor Christoffer Klem fortæller her om vejen til overskud og om hvordan det er muligt at benytte benchmarking til at finde frem til de bedste odds. 

Men vi starter i en helt anden boldgade med en af de mest bizarre betting-oplevelser.

Belenenses med 9 mand gav monster-gevinst

- Tilbage i november 2021 havde jeg mit største væddemål nogensinde - ikke indsatsmæssigt, men oddsmæssigt.

- I den portugisiske liga skulle Belenenses spille mod Benfica, og da startopstillingen kom ud en time før kampstart, kunne vi se at Belenenses stillede med blot 9 mand på banen (!) grundet COVID-fravær. Heriblandt var der 3 målmænd, som altså startede inde - på forskellige positioner. 

- Her tog jeg hele saldoen på min Bet365-konto, som på det tidspunkt var på omkring 35.000 kroner og jeg gik all-in på en række væddemål som Over 6,5 mål, Over 7,5 mål, Benfica -2,5 , Benfica -3,5 osv. Faktisk alle linjer, der overhovedet var mulige at satse på kampen. Det endte med at denne underlige kamp sikrede en profit på 225.000 kroner!

Belenenses med kun 9 spillere fra start var bagud med 7-0 mod Benfica ved pausen PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Hev gevinsten i land med Cashout efter første halvleg

- Det vilde ved alle disse væddemål på kampen var, at en rigtig stor del af mine indsatser var sat på Over 7,5 mål i kampen. Så da Benfica var foran med 7-0 efter de første 45 minutter valgte jeg at benytte cashout på alle mine spil og dermed få gevinsterne med det samme.

- Jeg var nervøs for, at Belenenses ville opgive kampen og dermed ville mine spil blive voided. Og ganske rigtigt, efter de første par minutter af anden halvleg blev to Belenenses-spillere ´skadede´, og det betød, at dommeren måtte fløjte kampen af. Det er nok en af de sjoveste kampe, jeg kan huske.

Graphical user interface, text, applicationDescription automatically generated

Screenshot fra Bet365 fra Belenenses - Benfica

Bedste bookmaker - Bet365

Bet365* er en uundværlig bookmaker hvis man er seriøs omkring betting - jeg ser mange der snakker "grimt" om bet365* , men de er uden sammenligning de dygtigste samt den mest fair bookmaker. - Christoffer

"- Siden januar 2022 har jeg tjent over 1,5 millioner kr."

- Min interesse i sportsbetting kom ret tidligt, da jeg selv spillede elitebordtennis i ungdomsrækkerne. Dengang var der en del snak om, at der var nogle semi-pro spillere, som tjente kassen på at oddse på bordtennis-kampe. Det synes var meget interessant, men jeg tog lidt af en omvej.

- Da jeg blev 18 år begyndte jeg nemlig at spille noget online poker, og denne gambling-verden interesserede mig. Men så kom sportsbettingen snigende. For i den første pokerbog, jeg nogensinde læste, stod der meget om "EV" altså estimeret værdi - og der var rigtig mange tråde til sportsbetting.

- Før dette havde jeg troet, at man kun kunne tjene penge på sportsbetting, hvis man vidste mere end bookmakerne, men jeg fandt ud af, at det ikke var korrekt. Så jeg droppede online poker og kastede mig over sportbetting - og det har jeg på ingen måde fortrudt.

Fra bordtennis til benchmarking

- Men som sagt, så vidste jeg ret meget om bordtennis, og kunne nemt finde oplysninger om de nationale ligaer osv. Det betød, at jeg via stor research kunne få en edge på lige netop det marked.

- Men som jeg opdagede, så var det egentligt ikke nødvendigt at vide mere end bookmakerne. Så jeg begyndte i stedet at kaste mig ud i benchmarking. For at bryde benchmarking ned, så det er forståeligt, så betyder benchmarking i bund og grund blot, at man sammenligner odds hos en skarp bookmaker med oddsene hos en soft bookmaker.

- Her er en skarp bookmaker kendetegnet ved, at det er spillernes indskud på kampene, som bestemmer priserne. Det er eksempelvis en bookmaker som Pinnacle.

- Så jeg begyndte at sidde og sammenligne oddsene på Pinnacle med oddsene hos soft-bookmakere som bl.a. Bet365, Nordicbet samt Kambi bookmakerne, Unibet, LeoVegas og Mr Green. Jeg benyttede her odds-sammenligningssider som Oddsportal for på den måde at se, hvem der hang i bremsen.

- Og hvis jeg kunne finde en stor nok difference i oddsene hos de forskellige bookmakere - ja så havde jeg et spil med værdi.

Carousel Item


- Måden jeg selv better på i dag er meget anderledes end da jeg startede. Jeg bruger nu meget af min tid på at bygge modeller og lave bots, der kan hjælpe mig til at finde de bedste odds, og som også hjælper mig til at finde en edge.

- F.eks har vi en model på livebasket, og yderligere én på livefodbold - som i øvrigt begge performer virkelig skarpt.

Samarbejde med rutineret bettor gav gevinst

- Men som mange nok ved er det ikke altid en dans på roser. Så jeg blev ramt af varians - og det gjorde ondt! Jeg var ikke stram nok i forbindelse med bankroll management - altså den måde, jeg styrer de penge, jeg spiller for.

- Jeg kontaktede derfor flere professionelle sportsbettore, da jeg tænkte at de kunne give mig nogle tips, så kunne jeg komme til at tjene mange penge. Det var ikke nemt at finde frem til nogen, der ville give råd og hjælp gratis. Men det lykkedes mig at finde en dansk pro-bettor, der hjalp mig. Her lærte jeg alt, hvad der er værd at vide om betting.

- Jeg spiller på nuværende tidspunkt selv meget på mindre ligaer, eftersom jeg gerne vil have mine penge omsat hurtigt. Hvis jeg skal have penge på de store ligaer, så skal jeg tidligt ud og risikerer at skulle binde mine penge på væddemål i flere uger i forvejen.

- Hvis jeg spiller på mindre ligaer, kan jeg godt tillade mig en lavere tilbagebetalingsprocent; bare jeg så kan omsætte pengene flere gange på samme uge.

- Så f.eks hvis jeg spiller 10.000 kr. på at Manchester City slår Bayern Mûnchen til odds 1,72, hvoraf den estimerede værdi er ca. 10%, så skal jeg måske vente i 10 dage på, at spillet bliver afgjort.

- Så kunne jeg i stedet spille 3 andre væddemål inden for samme tidsperiode, hvor de kun har 5% og på den måde lave 5% mere profit på de 10 dage, end hvis jeg havde haft bundet mine penge op på City-kampen.

- Jeg er i dag meget disciplinær i min staking strategi - altså hvor mange penge, jeg spiller på diverse spil. Her tager jeg meget saldoen på den givne spillekonto i mente, hvor jeg tidligere prøvede at følge min "oprindelige" bankroll. Men udfordringen var, at hvis jeg stakede for højt, og jeg løb ind i negativ varians, så ville mine konti gå bust, og jeg ville derefter skulle indbetale igen. Det er naturligvis noget af det, som jeg prøver at forhindre.

Disse spileksperter kan jeg anbefale

- Hvis jeg skal komme med et råd til andre, så må et af mine vigtigste tips være, at man skal sætte sig grundigt ind i, hvem man følger og får spiltips fra - det er en jungle at finde rundt i!

- Jeg kender flere professionelle sportsbettore som slet ikke har en "egde" på noget marked, men som udelukkende følger nogle dygtige tipstere.

- Så at sætte sig grundigt ind i hvem der er dygtige, og hvem der ikke er så dygtige - kan være rigtig mange penge værd.

Du skal følge disse Twitter-tipsters

Jeg kan anbefale man at man følger spilforslag fra disse eksperter:
Markus Kristensen
Down the Pitch
Zebitz
Bettingabroad

Det er nogle super dygtige folk, som der virkelig ved hvad de laver.

Limitering er part of the game

- Limiteringer er den største synder i betting-verdenen, og gør livet surt for professionelle bettore. Men det er en del af gamet, og det nytter ikke noget at græde over at få lukket en spillekonto.

- Når man opretter en spillekonto, så ved man, at den på et tidspunkt bliver lukket. Min bedste råd vil være, at man ikke spilder tid på det, men prøver at komme videre og finde nogle løsninger.

-  Betting er ikke nemt for psyken, og slet ikke i starten. Der er perioder, hvor man tvivler meget på sit arbejde og bliver dermed i tvivl om man virkelig gør det rigtige. Derfor skal man være afklaret med, om man kan holde til det.

- Man skal kunne klare disse perioder, så sent som i januar måned tabte jeg omkring 200.000 kroner. Perioder med så store tab er langt fra sjove - specielt fordi man ikke bruger mindre tid på arbejde i de perioder - tværtimod.

Skulle du have fået lyst til at følge Christoffer Klem´s spilforslag, så kan du besøge hans Twitter side her.