Kristi himmelfartsdag er der vanen tro pokalfinale. I år står den mellem Randers FC og SønderjyskE. BetXpert har fundet udvalgte odds på finalen i Sydbank Pokalen. 

Kristi himmelfartsdag er i Danmark stort set altid ensbetydende med pokalfinale i fodbold, og i år er heller ingen undtagelse. Parken danner normalt også rammen om pokalfinalen, men sidste år blev pokalfinalen spillet på Blue Water Arena, og i år skal finalen spilles på Ceres Park i Aarhus.


Årets pokalfinale står som nævnt mellem Randers FC og SønderjyskE. Glen Riddersholms mandskab står i pokalfinalen for andet år i træk, og de er forsvarende pokalvindere. I sidste års finale slog de AaB med 2-0, og begge mål blev sat ind af den tidligere AaB-spiller Anders K. Jacobsen. 

Odds på pokalfinalen: Vinder SønderjyskE igen?

Herunder finder du de bedste odds på finalen i Sydbank Pokalen, der spilles Kristi himmelfartsdag klokken 15.00. Du kan se kampen direkte på DR1 og DRTV med optakt fra klokken 14.00. Kampen dømmes af Morten Krogh. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Randers FC 2,37
Uafgjort 3,40
SønderjyskE 3,20
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,14
Under 2,5 mål 1,80
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,87
Nej 2,00
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Marvin Egho scorer 3,25
Anders K. Jacobsen scorer 3,40
Haji Wright scorer 3,50
Vito Hammershøy-Mistrati scorer 3,75
Tosin Kehinde scorer 4,40
Rilwan Hassan scorer 5,00
Mathias Greve scorer 5,80
Tobias Klysner scorer 6,75
Mads Albæk scorer 7,00
Marc Dal Hende scorer 8,50
Frederik Lauenborg scorer 9,50
Erik Marxen scorer 12,00
Pierre Kanstrup scorer 15,00
Stefan Gartenmann scorer 16,00

Odds på pokalfinalen er senest opdateret tirsdag den 11. maj klokken 11.08. 

Spil på Randers - SønderjyskE hos Bet365

Bookmakerne har størst tiltro til Randers i torsdagens pokalfinale, som ovenstående oddstabel også giver udtryk for. De er dog ikke store favoritter, hvilket odds 2,37 hos NordicBet* tegner et billede af. Hvis du tror, at SønderjyskE vinder pokaltitlen for andet år i træk, kan du få odds 3,20 hos Danske Spil* på, at de vinder finalen i ordinær tid.

SønderjyskE har ikke fået en god optakt til torsdagens pokalfinale. I weekenden tabte de 4-2 til Vejle i Superligaen, og tirsdag formiddag meddelte SønderjyskE på deres hjemmeside, at en spiller er testet positiv for covid-19. Det er dog uvist, hvilken spiller der er tale om. Også i sidste uge testede en person fra SønderjyskE-staben positiv for coronavirus, og siden da har træningen været enten aflyst eller afholdt med stramme coronarestriktioner. Alle omkring SønderjyskE-truppen skal testes tirsdag og onsdag inden finalen Kristi himmelfartsdag.

Som nævnt tabte Sønderjyske til Vejle i weekenden og dermed glippede en fin mulighed for at gå forbi AaB i nedrykningsspillet. AaB ligger i skrivende stund på den 7.-plads, der giver adgang til playoffs i den nye Conference League. Glen Riddersholm sparede blandt andre sidste års pokalhelt Anders K. Jacobsen mod Vejle, så han er klar til at blive helt igen, medmindre det viser sig, at det er ham, der er den coronaramte. "AK" er SønderjyskE-topscorer i indeværende Superligasæson med ni mål.

Vinderen af pokalfinalen er dog garanteret et europæisk gruppespil i næste sæson, da pokaltitlen giver direkte adgang til playoffrunden om deltagelse i Europa League. Hvis enten Randers eller SønderjyskE skulle tabe den, kan de trøste sig med, at de vil gå direkte i gruppespillet i den nye Conference League. Torsdagens pokalfinale er altså samtidig en gylden mulighed for et europæisk eventyr med dertilhørende økonomisk gevinst fra den kommende sæson. Ingen af holdene har før prøvet at være i et europæisk gruppespil.

SønderjyskE var i Europa League-kvalifikationen sidste år qua deres status som pokalvindere, men her tabte de i første kvalifikationskamp mod tjekkiske Viktoria Plzen, der sejrede med 3-0.  

Randers befinder sig i mesterskabsspillet i Superligaen, og her ligger de på 6.-pladsen uden muligheder for at nå den 4.-plads, der sikrer playoffkampe til den føromtalte Conference League i den kommende sæson. I weekendens superligakamp tabte Randers med 1-0 til AGF på hjemmebane, men det skal dog nævnes, at Thomas Thomasberg ikke stillede i stærkeste opstilling. 

Bud på startopstillinger

Randers: Carlgren - Kopplin, Piesinger, Marxen, Bundgaard - Kehinde, Lauenborg, Hammershøy-Mistrati, Greve - Egho, Mileusnic

SønderjyskE: Flø - Kanstrup, Gartenmann, Banggaard - Holm, Albæk, Ekani, Dal Hende - Hassan, Jacobsen, Wright

Ovenstående bud på startopstillinger er fra Tipsbladet.

SønderjyskEs startellever er dog lidt svær at spå om, da der som nævnt tidligere er et unavngivet covid-19-tilfælde i spillertruppen. 

Vejen til pokalfinalen

SønderjyskE ekspederede FC Midtjylland ud af pokalturneringen i semifinalen med en flot og overraskende samlet sejr på 3-2. Første opgør i Herning endte ellers 1-0 til FCM, men i Haderslev var hjemmeholdet skarpest og sejrede med 3-1. 

SønderjyskE trådte ind i pokalturneringen i 1/16-finalen, hvor man besejrede Skive med 1-0. I ottendedelsfinalen var Lyngby modstanderen, og her måtte Riddersholms tropper ud i forlænget spilletid, før kvartfinalen kom i hus. Stefan Gartenmann scorede til 2-1 i det 114. minut. 

I kvartfinalen ventede Fremad Amager, og den vandt SønderjyskE stensikkert med samlet 6-2. 

Randers' vej til finalen startede med en udesejr i Sønderjylland mod FC Sydvest, der blev slået komfortabelt med 4-1. Runden efter sejrede de med 3-1 mod Aarhus Fremad. Netop 3-1 er et resultat, der går igen i Randers' vej til pokalfinalen. Samme cifre slog de nemlig Holstebro, Vejle og AGF med i henholdsvis ottendedels-, kvart- og semifinalen. 

Seneste ti års pokalvindere

Herunder kan du se en liste over de seneste ti års pokalvindere i dansk fodbold. Randers var senest i en pokalfinale i 2013. Dengang tabte holdet med 1-0 til Esbjerg. 

2011: FC Nordsjælland
2012: FC København
2013: Esbjerg
2014: AaB
2015: FC København
2016: FC København
2017: FC København 
2018: Brøndby
2019: FC Midtjylland
2020: SønderjyskE