Flere af Europas største ligaer er enten gået i gang eller er lige på nippet til det. I denne uge er turen kommet til Premier League og Serie A. Denne artikel fokuserer på holdene fra 11.- til 20.-pladsen i den bedste engelske række. 

Verdens måske mest populære fodboldliga starter igen i morgen efter over tre måneders pause. Mesterskabet synes bestemt afgjort, da Liverpool fører med hele 25 point ned til Manchester City med kun ni kampe tilbage. City har en kamp i baghånden, og hvis de vinder der, skal Liverpool vinde to kampe mere i ligaen for at være sikre på mesterskabet matematisk.

I bunden er der meget mere spænding om udfaldet. Her kæmper Norwich, Aston Villa, Bournemouth, West Ham, Watford og Brighton hovedsageligt om overlevelse. Disse hold kan du blandt andre blive en smule klogere på i denne artikel. 

Odds: Hvem rykker ned?

Hvem rykker ud af Premier League i denne sæson? Det er hovedsageligt her og kampen om top-4-pladserne, hvor der fortsat er spænding i indeværende Premier League-sæson.

Det ser unægteligt svært ud for Teemu Pukki og Norwich at blive i den bedste engelske række. Holdet startede ellers fremragende ud, og Pukki blev kåret til månedens spiller i Premier League tilbage i august. 

Hvem rykker ned i sæsonen 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Norwich 1,09
Bournemouth 1,85
West Ham 3,10
Watford 3,50
Brighton 4,00

Odds er senest tjekket tirsdag den 16. juni klokken 16.30.

Crystal Palace

Crystal Palace ligger inden ligaens genåbning på 11.-pladsen, og de har 12 point ned til nedrykningsstregen. Faktisk genåbner Palace sæsonen mod Bournemouth, der netop ligger under nedrykningsstregen på 17.-pladsen.

Taber de her, kan de ikke føle sig alt for sikre, men vinder de derimod, så bør der være ikke den store grund til at frygte for nedrykning.

Da Crystal Palace senest var i aktion, vandt London-klubben en smal 1-0-sejr mod Watford på hjemmebane. Topscorer Jordan Ayew tegnede sig for den enlige scoring i det opgør.

Generelt falder der ikke mange scoringer i kampe, hvor Palace er involveret. Kun i otte kampe i sæsonen er der blevet scoret over 2,5 mål i Premier League-kampe, hvor Crystal Palace har været den ene part i kampen. Og Palace har på intet tidspunkt i sæsonen scoret mere end højst to mål i en kamp. Derfor er det ret flot, at Jordan Ayew som holdets topscorer står noteret for otte kasser, da Palace i hele ti Premier League-kampe i indeværende sæson har forladt banen uden at score. 

Senest Bournemouth og Crystal Palace mødtes, var tilbage i december måned. Dengang vandt Palace med 1-0 efter at have været en mand i undertal siden kampens 19. minut, hvor Mamadou Sakho fik direkte rødt kort. Jeffrey Schlupp sikrede dog Palace sejren med et mål i det 76. minut.

Topscorer: Jordan Ayew (8 mål)

Skader og karantæner:

Crystal Palace har ingen registrerede skader eller karantæner. 

Formodet startopstilling til kampen mod Bournemouth:

Guaita – Ward, Dann, Cahill, van Aanholt – Kouyate, McCarthy, McArthur – Ayew, Benteke, Zaha

1X2 odds, Bournemouth - Crystal Palace, Lør. 20. jun. 2020 kl. 20:45

Bournemouth

Uafgjort

Crystal Palace

Everton FC

Der er næppe den store tvivl om, at Everton selv er skuffede over blot at ligge på 12.-pladsen. Manager Carlo Ancelotti har et dyrt og forholdsvis navnekyndigt mandskab, så mere må kunne forventes. 

Man har faktisk gjort det ganske solidt hjemme mod Goodison Park, hvor man står med 25 point efter 14 kampe. Det er faktisk ét point mere, end hvad Chelsea har fået i 15 hjemmekampe. Hvis man gerne vil ligge i subtoppen og kvalificere sig til europæisk bold, skal der imidlertid andre boller i udebanesuppen. 

Kun tre gange i 15 kampe har de blåklædte formået at vinde ude i indeværende sæson. Everton er langtfra de eneste med sådan en udebanestatistik, men den holder som sagt ikke, hvis man gerne vil spille med om Europa-billetterne. Til sammenligning har Bournemouth, der ligger nummer 18, også kun vundet tre ud af 15 udekampe. 

Kigger man på Ancelottis spillermateriale, skulle man også mene, det er godt nok til at ligge blande sig i kampen om de yderste Europa-billetter. Der er tre målmand med landsholdserfaring: Jordan Pickford, Jonas Lössl og Maarten Stekelenburg. 

I forsvaret ser det heller ikke så skidt ud med navne som blandt andre Michael Keane, Yerry Mina, Lucas Digne, Leighton Baines og Séamus Coleman. 

På midtbanen har man Morgan Schneiderlin, tidligere Manchester United, og André Gomes, tidligere FC Barcelona. For slet ikke at glemme spillere som Tom Davies, Fabian Delph, Gylfi Sigurdsson, Alex Iwobi, Bernard, Theo Walcott, Richarlison, Dominic Calvert-Lewin med flere. 

Det kan godt være, det ikke har mesterskabspotentiale, men det bør kunne række til en del mere end en 12.-plads. Holdet får tilmed en fornem mulighed for at bevise dette, når Manchester City lægger vejen forbi i den første kamp efter coronapausen. 

Topscorer: Dominic Calvert-Lewin står noteret for 13 Premier League-mål i indeværende sæson. 

Skader og karantæner:

Jean-Philippe Gbamin (defensiv midtbane), Cenk Tosun (angreb), Séamus Coleman (højre back) og Morgan Schneiderlin (defensiv midtbane) er alle i fare for at misse næste kamp. 

Forventet startopstilling til kampen mod Liverpool:

Pickford – Digne, Keane, Holgate, Sidibé – Sigurdsson, Gomes, Davies, Bernard – Calvert-Lewin, Richarlison

Over/Under odds, Everton - Liverpool, Søn. 21. jun. 2020 kl. 20:00 Linje: 2,5

Newcastle

Newcastle United har haft en blandet sæson indtil videre og er inden Premier Leagues genoptagelse placeret på 13.-pladsen. The Magpies havde dog en strålende marts måned, inden coronakrisen for alvor indtraf. Her vandt Newcastle to kampe på udebane mod henholdsvis West Bromwich og Southampton i henholdsvis FA Cuppen og Premier League.

Sejren over førstnævnte betyder, at Newcastle er klar til kvartfinalerne i den traditionsrige pokalturnering. Her venter en hård modstander i Manchester City den 27. juni.

Newcastle har meget svært ved at score mål, og de er sammen med Norwich det hold i Premier League, der har scoret færrest mål. Det kan have noget at gøre med, at man sagde farvel til Ayoze Perez, der var topscorer i klubben i sidste sæson. Den dygtige spanier skiftede til Leicester i sommeren 2019, og hans målfarlighed har erstatningen Joelinton på ingen måde kunne leve op til ind til videre. Brasilianeren har kun scoret en enkelt gang i Premier League, og det Newcastle mangler virkelig en angriber med mål i støvlerne.

Det kan også ses på holdets topscorerliste, som er toppet af midtbanespilleren Jonjo Shelvey, der har lavet fem mål. Nummer to på listen er delt mellem otte spillere, der alle har scoret to mål.  

Første opgave for Newcastle i Premier League bliver en hjemmekamp mod oprykkerne fra Sheffield United. Da de senest mødtes i december måned, vandt Newcastle med 2-0 på Bramall Lane i Sheffield.

Topscorer: Jonjo Shelvey (5 mål)

Skader og karantæner:
Jetro Willems, Andy Carroll, Ciaran Clark, Dwight Gayle, Sean Longstaff og Matthew Longstaff er  alle tvivlsomme eller ude med skader. Willems forventes først tilbage til næste sæson.

Formodet startopstilling til kampen mod Sheffield United:

Dubravka – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Rose – Ritchie, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin – Gayle, Almiron

1X2 odds, Newcastle - Sheffield U., Søn. 21. jun. 2020 kl. 15:00

Southampton FC

Anført af danske Pierre-Emile Højbjerg ligger Southampton atter i den tungere ende af Premier League. I sidste sæson blev det til en 16.-plads med fem point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen.

Efter 29 kampe i indeværende sæson er holdet at finde på 14.-pladsensyv point ned til Bournemouth, som ligger på den øverste af de tre nedrykningspladser. En skidt start for anfører Pierre-Emile Højbjerg og kompagni kan derfor åbne op for, at den afgørende fase af sæsonen kan blive yderst nervepirrende. 

Heldigvis er der på papiret gode muligheder for Southampton for at få en fin start på genstarten post-corona. Godt nok skal man en tur til Norwich, men ”Kanariefuglene” er ikke noget skræmmende hjemmehold. Faktisk er de ligaens ringeste af slagsen. 15 point er det blevet til 14 hjemmekampe.

Southampton har været lidt alt eller intet på udebane i sæsonen, hvilket statistikken 6-2-6 19:21 vidner meget godt om. De 20 point skrabet sammen på udebane er faktisk mere, end hvad hold som Tottenham, Manchester United og Arsenal har formået. 

Hertil kommer, at en nylig undersøgelse har bekræftet, at hjemmebanefordelen svinder markant ind, når der spilles for tomme tribuner, hvilket naturligvis er tilfældet her. 

Alt i alt skal der på papiret være fine muligheder for, at Southampton kommer godt fra land efter pausen.

Topscorer: Danny Ings har haft en forrygende sæson og noterer sig for 15 kasser indtil nu. 

Skader og karantæner:

Sam McQueen (venstre back), Nathan Redmond (wing) og Stuart Armstrong (central midtbane) er alle på skadeslisten. 

Forventet startopstilling til kampen mod Norwich:

McCarthy - Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand - Armstrong, Ward-Prowse, Højbjerg, Boufal - Ings, Long

Brighton

Graham Potters Brighton-hold er placeret som nummer 15 i Premier League, og de har masser at spille for i resten af sæsonen. Brighton har nemlig kun to point ned til nedrykningsstregen, og de har haft et elendigt år indtil videre.

Brighton har ikke vundet en kamp i 2020 endnu, og hvis ikke de snart får hul på sejrsbylden i dette år, så er det svært at se Potters mandskab overleve endnu en sæson i Premier League, hvor Brighton har befundet sig siden sæsonen 17/18.

Brighton genåbner sæsonen med en hjemmekamp på Amex Stadium mod Arsenal. Om første sejr i 2020 kommer i denne kamp, er lidt svært at forestille sig. Dog skal det nævnes, at Brighton statistisk set har et godt tag på Arsenal, mod hvem de ikke har tabt siden oktober 2017. Ellers er det blevet til to sejre og to uafgjorte.

I sæsonens første møde med Arsenal vandt Brighton med 2-1 på Emirates på mål af Adam Webster og topscorer Neal Maupay. Arsenals enlige scoring stod Alexandre Lacazette for. Seneste møde fandt sted i december sidste år.

Topscorer: Neal Maupay (8 mål)

Skader og karantæner:

Jose Izquierdo er ude med en knæskade.

Formodet startopstilling til kampen mod Arsenal:

Ryan – Montoya, Webster, Dunk, Burn – Bissouma, Pröpper, Mooy – March, Maupay, Trossard

Over/Under odds, Brighton - Arsenal, Lør. 20. jun. 2020 kl. 16:00 Linje: 2,5

West Ham United

Londonholdet er i den grad sølet ind i nedrykningskampen. Med sine 27 point holdet West Ham sig kun lige akkurat over stregen via en bedre målscore end Watford og  Bournemouth. Dermed er det ikke forkert at sige, at David Moyes’ mandskab har kniven for striben fra allerførste kamp efter pausen.

Man skal især forsøge at gøre det bedre på hjemmebane, hvor man sammen med Norwich er rækkens ringeste mandskab. 15 point i 14 hjemmekampe er, hvad det er blevet til indtil nu. 

West Ham får dog mulighed for at pynte på statistikken i ”sæsonåbneren”, når Wolverhampton kigger forbi. Som det nævnes i omtalen af Wolverhampton, er de dog et hold, som er svært at få skovlen under. Dermed skal West Ham med al sandsynlighed være klar fra allerførste fløjt, hvis de vil lægge godt fra land efter COVID-19-pausen.

Topscorer: Sébastien Haller har scoret syv mål for ”The Hammers”.

Skader og karantæner:

Holdet må klare sig uden Ryan Fredericks (højre back) og Jack Wilshere (central midtbane) til opgøret mod Wolves.

Forventet startopstilling til kampen mod Wolverhampton:

Fabianski – Cresswell, Ogbonna, Diop, Ngakia – Bowen, Noble, Rice, Fornals – Antonio, Haller

1X2 odds, West Ham - Wolverhampton, Lør. 20. jun. 2020 kl. 18:30

Watford

Watford havde en katastrofal start på sæsonen, og manager Nigel Pearson er deres tredje i sæsonen. Både Javi Gracia og Quique Sánchez Flores har fået sparket i løbet af sæsonen. Lavpunktet kom i slutningen af september, hvor Watford tabte med hele 8-0 til Manchester City på Etihad. De dårlige resultater i begyndelsen af sæsonen betyder, at de er i stor nedrykningsfare. De ligger lige akkurat over stregen inden genoptagelsen af sæsonen, men de ligger á point med Bournemouth med ni spillerunder tilbage.

Selvom Watford ikke har haft en topsæson, har de alligevel fået nogle flotte resultater i indeværende sæson. De har blandt andet slået både Manchester United og Liverpool hjemme på Vicarage Road. De er dermed det eneste hold indtil videre, der har slået Liverpool, der er suverænt førerhold i Premier League.


Nigel Pearsons tropper genåbner sæsonen hjemme på Vicarage Road mod Leicester den 20. juni i en tidlig eftermiddagskamp. Watford plejer at være stærke på hjemmebanen, når de møder Leicester. Her har de vundet tre sejre i træk mod Leicester. På udebane mod Leicester er det den modsatte snak. Her har Leicester vundet de seneste fem møder på eget græs mod Watford. De vandt også det seneste opgør de to hold imellem. Det opgør blev spillet den 4. december sidste år, og her vandt Leicester med 2-0.

Topscorer: Troy Deeney (6 mål)

Skader og karantæner:

Gerard Deulofeu er ude med en korsbåndsskade og forventes først retur til næste sæson. Derudover er Isaac Success ude, mens en række spillere er tvivlsomme. 

Formodet startopstilling til kampen mod Leicester:

Foster – Kiko, Kabasele, Cathcart, Masina – Hughes, Capoue – Sarr, Doucoure, Pereyra - Deeney

Over/Under odds, Watford - Leicester, Lør. 20. jun. 2020 kl. 13:30 Linje: 2,5

Over

Under

AFC Bournemouth

Phillip Billings klub er øverste hold placeret under nedrykningsstregen. Det er selvfølgelig ikke positivt i sig selv. Men finder man, at bægeret er halvt fyldt, vil man lægge vægt på, at klubben er à point med de to hold lige ovenover nedrykningsstregen. Hertil kommer også, at der blot er to point op til Brighton på 15.-pladsen. 

Så selvom Billing og kompagni p.t. frister en tilværelse under stregen, så har de med ti kampe tilbage stadig alt håb om overlevelse intakt. 

I den første kamp om at sikre sig endnu en sæson i Englands bedste fodboldrække venter der en hjemmekamp mod Crystal Palace. Gæsterne ligger solidt plantet i midten af tabellen, hvilket de gør på baggrund af fine resultater ude såvel som hjemme. 

Bournemouth har formentlig ikke fået mange hold til for alvor at ryste i bukserne i denne sæson, når de har besøgt Vitality Stadium. 17 point i 14 hjemmekampe vidner om, at det bestemt ikke er umuligt at få noget med hjem herfra.

Topscorer: Callum Wilson er med sine otte sæsontræffere holdets topscorer.

Skader og karantæner:

David Brooks (offensiv midtbane), Lloyd Kelly (venstre back), Charlie Daniels (venstre back), Steve Cook (centerforsvar), Chris Mepham (centerforsvar) og Arnaut Groeneveld (wing) udgør Bournemouths øjeblikkelige lazaret.

Forventet startopstilling til kampen mod Crystal Palace:

Ramsdale - Stacey, Simpson, Ake, Smith - Cook, Lerma, Billing - Fraser, C Wilson, H Wilson

Aston Villa

Den traditionsrige Birmingham-klub Aston Villa rykkede op i Premier League igen til denne sæson efter tre sæsoner i Championship. Noget kunne dog tyde på, at de må tage turen ned igen efter denne sæson. Villa har 25 point og to point op til 17.-pladsen, så det er ikke, fordi det er umuligt overhovedet at få en sæson mere i Englands bedste fodboldrække. Aston Villa har syv ligatitler fra den bedste række i trofæskabet. Det seneste blev dog vundet i 1981.

Aston Villas redningsrejse indledes med en svær kamp hjemme på Villa Park, hvor Frank Lampards tropper fra Chelsea står på menuen. Chelsea vandt det omvendte opgør på Stamford Bridge i december måned med 2-1, og ifølge bookmakerne er de da også relativt store favoritter til at gentage bedriften og få tre point med hjem til London.

Holdets store profil Jack Grealish gjorde sig uheldigt bemærket i coronapausen, da han påkørte to parkerede biler efter angiveligt at have været til fest med nogle bekendte. Grealish kom med en offentlig undskyldning på Twitter efterfølgende.

Topscorer: Jack Grealish (4 mål)

Skader og karantæner:

Frederic Guilbert, Tom Heaton og Wesley Moraes er ude med skader.

Formodet startopstilling:

Reina – Taylor, Engels, Mings, Targett – Nakamba - Elmohamady, Luiz, Hourihane, Grealish - Samata

1X2 odds, Aston Villa - Sheffield U., Ons. 17. jun. 2020 kl. 19:00

Norwich City

Oprykkerholdet Norwich er Premier Leagues agterlanterne, inden sæsonen sparkes i gang igen efter en lang coronapause. Holdet har haft det svært fra første spillerunde, men har alligevel formået at levere et par overraskelser.

I femte spillerunde vandt man således med 3-2 hjemme mod selveste Manchester City, de forsvarende engelske mestre. Sejren kom ikke overraskende i hus via endnu en scoring fra den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki. Scoringen mod ”The Citizens” var hans sjette i sæsonen i hans blot femte kamp. 

Herudover har holdet blandt andet vundet med 2-0 ude mod Everton og 1-0 hjemme mod Leicester. 

Ergo har ”Kanariefuglene” vist, at de godt kan spille fodbold, når de rammer dagen. Problemet er imidlertid, at der godt kan være for langt imellem de gode præstationer. Ellers ligger man ikke nummer 20 efter 29 kampe. 

I den første kamp efter pausen får Norwich en udmærket mulighed for at hale lidt ind på holdene over sig. Det er nemlig Pierre-Emile Højbjergs Southampton-mandskab, som lægger vejen forbi Carrow Road. Southampton har været lidt alt eller intet på udebane i denne sæson, så hvis Norwich finder det gode spil frem, skal der helt sikkert være fine muligheder for point til de grøn- og gulstribede oprykkere.

Topscorer: Finske Teemu Pukki har scoret 11 gange, hvilket gør ham til suveræn Norwich-topscorer.

Skader og karantæner:

Sam Byram (højre back) og Onel Hernández (wing) er begge ukampdygtige.

Forventet startopstilling til kampen mod Southampton:

Krul - Aarons, Godfrey, Hanley, Lewis - Tettey, McLean, Buendia, Duda, Cantwell - Pukki

1X2 odds, Norwich - Southampton, Fre. 19. jun. 2020 kl. 19:00