Efter to uger i træk med plus på ugeoptakternes spilforslag har det samlede resultat for sæsonen nu bevæget sig fra røde tal til sorte. Det er selvfølgelig positivt, men med et travlt juleprogram for døren er der ingen tid til at hvile på laurbærrene for Premier League-eksperten Thomas Schyth.

Et positivt resultat sidste uge skaber selvfølgelig arbejdsglæde, og det er der også brug for, da vi lige om hjørnet har det særdeles travle jule- og nytårsprogram ventende. Flere af klubberne i ligaen ser allerede ud til at forberede sig på det hårde program ved at køre små rotationer i de seneste runder, og det kan der være rigtig god fornuft i, da man henover julen ofte ser hold gå helt i stå grundet træthed, skader mm.

I denne uge har vi blandt andet det traditionsrige North West-derby mellem Liverpool og Manchester United, og hvis Mourinho er i stand til at begrænse Klopps tropper, kan han faktisk hjælpe rivalerne fra City med at genindtage førstepladsen, som Liverpool snuppede fra dem i seneste runde.

I denne optakt vil der være fokus på de ting. jeg synes, er mest interessante omkring hver enkelt opgør, som måske ikke har så meget at gøre med seneste rundes resultat eller præstation, men i højere grad hvad der kan være værd at holde øje med i den kommende kamp.

Manchester City - Everton

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Efter at have tabt førstepladsen i ligaen skal City rejse sig mod Everton, hvilket bestemt ikke er nogen nem opgave. Everton ser nemlig ud til at have genvundet positionen og prædikatet "best of the rest" af holdene udenfor de seks største klubber i landet.

De to portugisere i de respektive managersæder kender efterhånden hinanden, da de har mødtes syv gange. Det er blevet til fem sejre til Mourinho, mens Silva har taget en enkelt skalp. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at Mourinho alle gange har haft et markant bedre spillermateriale til rådighed, så nu hvor Everton har oprustet sig til denne sæson, kan det være, at Silva kan få bugt med sin overmand.

City har været en del hårdere ramt af skader denne sæson end i sidste, og nu ser det ekstra slemt ud for holdet. Man har nemlig rigtig god bredde, og derfor er det ikke jordens undergang, når man må undvære en forsvarsspiller, en midtbanespiller eller et par offensive kræfter. Det, der til gengæld er rigtig slemt er, at den defensive midtbanemand Fernandinho nu er ude med en skade. Han kan nå at blive klar til kampen her da han "kun" er meldt tvivlsom, men det er den eneste position på holdet, hvor man ikke har en afløser.

Fernandinho er manden, der skal dække det område som Evertons stjerne Sigurdsson huserer i, så uden brasilianeren kan det netop være Evertons chance for at hente noget med fra opgøret her.

På Evertons midtbane er alt dog heller ikke guld og grønne skove, da deres defensive ankermand Gueye udgik med skade senest og nu er tvivlsom. Han vil normalt være manden, der skal dække området, hvor alle de kreative City-stjerner boltre sig, så har de to hold overhovedet nogen forudsætning for at kunne skabe en kedelig affære?

Manchester City - Everton: Begge hold scorer til odds 2,00 hos Bwin

Manchester City er i en offensiv klasse for sig og normalt også gode til at lukke af defensivt. Nu mangler man dog måske den vigtigste midtbanespiller i klubben, og det kan Everton måske udnytte. Samtidig spiller City med en meget høj bagkæde, og det bør også være til Evertons fordel, da de er bedst på omstillinger med deres meget hurtige, offensive folk.

Crystal Palace - Leicester

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Til opgøret her finder vi nok de mest interessante nyheder hos de spillere, der ikke skal spille. Crystal Palace må nemlig undvære Zaha og Tomkins, der begge har karantæne, og det er to af deres allervigtigste spillere. Zaha er deres absolutte stjerne. Han er topscorer, han er den spiller, der skaber flest chancer for dem, og han er den spiller, der afdribler flest modstandere. Samtidig er han helt tydeligt deres "go-to-guy", som alle medspillerne konstant forsøger at aflevere til.

Længere bagude - i midterforsvaret - mangler man holdets forsvarskrumtap, der sammen med Sakho danner et solidt stopperpar. Tomkins erstattes forventeligt af den normale back Kelly, og de to gange det er sket tidligere i sæsonen, har man tabt til Watford og et formsvagt Southampton-hold. Det bliver spændende at se, hvordan Palace vil løse deres situation på holdet.

Modstanderne Leicester har tvivl om topscorer Vardy, der har været ude de seneste runder med en skade, så alt i alt er der flere prominente herrer, der måske ikke deltager i opgøret her.

Og hvad skal vi så forvente os af kampen? Det er nemlig to mandskaber, der gerne vil spille fodbold. På hjemmebane bevæger Palace sig ofte længere frem på banen og vil gerne have bolden meget. Leicester vil dog normalt også gerne have bolden meget - omend undertegnede ekspert fortsat mener, de er bedst i de kampe, hvor de satser på omstillinger. Det kan give et interessant og uforudsigeligt opgør, hvis begge mandskaber er kommet for at spille bold, men måske kan fraværene få et eller begge mandskaber til at være mere afventende.

Crystal Palace - Leicester: 2 til odds 3,20 hos Bet365 (nu odds 3,00 hos Unibet)

Det er nogle af de vigtigste spillere på holdet, Palace mangler til denne kamp, og det er bare umuligt at komme udenom. I stærkeste opstilling er de niveaumæssigt ikke langt fra Leicester, hvilket markedet har sat oddsene til at indikere. Nu er de dog langt fra i stærkeste, og så kan man ikke komme udenom, at Leicester skal vurderes som det bedste mandskab af de to.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Huddersfield - Newcastle

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Kampen forventes at blive virkelig underholdende med tempo, flot spil og masser angrebsbold.

Huddersfield er det svageste offensive hold i ligaen målt på antal scoringer, mens Newcastle normalt ønsker at stå med de fleste spillere bag bolden - og forresten slet ikke ønsker at have bolden i egne rækker, men hellere overlader den til modstanderne. Dermed er der lagt op til et yderst kedeligt opgør her, men det er slet ikke sikkert, det behøver at være sådan.

På det seneste er Huddersfield gået tilbage til noget af det, der virkede for dem i sidste sæson - nemlig et højt presspil, der kan vinde bolden for dem i situationer, hvor de kan fange modstanderne. Det har givet bedre spil for holdet, mere boldbesiddelse og flere chancer. Ikke flere mål - men trods alt bedre og mere seværdigt spil.

Til opgøret her mangler Huddersfield dog to af deres allervigtigste folk i Mooy og Hogg på midtbanen, og tør man så stadig spille presspil, hvis det er reserver, man har inde?

Newcastle er dog ikke bedre stillet på fraværsfronten, da man har tvivl og fravær hos Lejeune, Yedlin og Fernandez i forsvaret, samt Shelvey på midtbanen. Det er måske netop sådan et hold Huddersfield skal forsøge at angribe, men de kan til gengæld hurtigt blive ofre for Newcastles stærke omstillinger.

Huddersfield - Newcastle: 1 til odds 2,60 hos Betfair Sportsbook

Huddersfield har set gode ud på det seneste i deres presspil, og selvom de mangler folk, har de ok reserver til at dække ind. Newcastle har omvendt fået bedre resultater på det seneste, end deres præstationer berettiger, og de skal i hvert fald ikke vurderes som værende meget bedre end Huddersfield.

Tottenham - Burnley

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Der er to muligheder for Spurs i denne kamp. Enten kommer de fulde med selvtillid, spilleglæde og sprudlende spil, fordi de i midtugen formåede at spille sig videre fra gruppespillet i Champions League mod Barcelona, eller også kommer de trætte og udmattede til opgøret her - af samme grund.

Spurs er midt i et rigtig hårdt kampprogram, og de har ovenikøbet været hårdt plaget af skader. Det må tære på fysikken og psyken hos spillerne, og i midtugen efter dette opgør har de så en kamp mod arvefjenderne fra Arsenal. Det er svært at forestille sig ud fra ovenstående, at Tottenham kommer blæsende ud til dette opgør med maksimalt tempo fra start til slut.

Burnley er lidt modsat, fordi de er startet sæsonen rigtig skidt, har været presset på skader og kampprogram. De er dog for længst røget ud af Europa League, og på skadesfronten har det på det seneste også været begrænset med fravær, så man kan forvente, at de er friske til opgøret her. Spørgmålet er, om det er nok?

På det seneste har holdet lignet sig selv mere fra sidste sæson, hvor man gennem fight og defensiv stabilitet og indbyrdes forståelse har skabt resultater.

Tottenham - Burnley: Burnley +2,25 til odds 1,89 hos Bet365 (nu odds 1,76 hos Nordicbet)

Tottenham bør efterhånden være trætte, og fokus kan også være på den kommende midtugekamp mod Arsenal. Man kan derfor ikke forvente et enormt højt tempo fra hjemmeholdet, og det bør passe Burnley rigtig godt. Det vil nemlig give dem flere muligheder for at holde opgøret tæt, og det er normalt noget, de foretrækker.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Cardiff

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et ganske interessant opgør vi har i vente her, for begge mandskaber er virkelig fysisk stærke, og det kan altid medføre en ganske uforudsigelig duel. Samtidig er det et opgør mellem to mandskaber, der begge foretrækker at spille på omstillinger, men det er næppe muligt, at begge kan gøre dette på samme tid. Det er derfor forventeligt, at hjemmeholdet - med de bedre spillere - skal tage initiativet, og spørgsmålet er så, om de er i stand til dette.

Cardiff har dog også deres problemer her. Ganske vist har man vundet tre af de seneste fem kampe hvilket man må være yderst tilfredse med, men samtidig er det alle hjemmekampe. Man er faktisk ligaens tiendebedste hjemmehold i øjeblikket - men samtidig også blandt de to dårligste udehold, hvor statistikken siger 0-1-6. På den front kan det være vanskeligt at se, hvad de skal stille op her på Vicarage Road.

Watford - Cardiff: Under 2,5 mål til odds 1,90 hos Bet365 (nu odds 1,91 hos Bethard)

Watford er ind imellem et sprudlende offensivt hold, men det er oftest, når de ikke skal tage initiativ og møder modstandere, der giver dem muligheder på kontra. Det gør Cardiff ikke, da de står dybt og kompakt, og det kan Watford få særdeles svært ved at åbne.

Wolverhampton - Bournemouth

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Nr. 8 mod nr. 10 i ligaen. Et vaskeægte midteropgør, og det kan sagtens gå hen og blive meget tæt. En af grundene til dette er, at holdene denne sæson minder meget om hinanden.

Begge har mange fysisk stærke spillere, begge forsøger at stå kompakt, og begge er bedst offensivt på omstillinger. Af samme grund kan det være svært at spå om et forventet spilforløb i dette opgør, da det ikke helt er til at sige, hvem der vil tage initiativet. Er det hjemmeholdet, der forventes at træde frem, eller er det Howe's tropper, der indtil denne sæson faktisk har haft det bedst med at være boldbesiddende og offensive?

Wolverhampton - Bournemouth: Under 2,5 mål til odds 2,02 hos Bethard (nu odds 1,93 hos Nordicbet)

Begge mandskaber er bedst offensivt, når de skal spille på omstillinger, men det kan de næppe gøre her. Det kan gøre det svært at få åbnet opgøret, og så kan det blive en tæt og taktisk affære det meste af vejen.

Bournemouth har desuden tvivl om topscorer Wilson, hvilket selvsagt heller ikke hjælper på forventningen om mål.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Fulham - West Ham

Spilles lørdag d. 15/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Måske ikke ligefrem det mest prestigefyldte af slagsen, men ikke desto mindre har vi et London-opgør her.

Fulham er selvsagt ganske interessante i denne periode, fordi de har været så exceptionelt dårlige defensivt under Jokanovic i starten af sæsonen og nu har skiftet til en af de mest defensivt orienterede managers i Ranieri. Efter Ranieri er kommet til klubben, har man fortsat lukket en del mål ind, men på hjemmebane har man slået Southampton og spillet uafgjort med Leicester, og det kan måske være nøglen til succes.

Meget af Ranieris succes i tiden som manager i Leicester skyldtes også, at man skabte en stærk hjemmebane og en solid defensiv, og det kan ligne, at han er ved at bygge noget af det samme op her i London.

West Ham har omvendt fået vind i sejlene med tre sejre i træk, og optimismen begynder at boble omkring klubben. Man ser helt klart bedst ud, når man kan få lov at spille på omstillinger, men det har alligevel ikke forhindret klubben i at hente nogle sejre på det seneste mod hold, der ellers står defensivt. Det kommer man også til at møde her mod Fulham, og kan man så fortsætte med at skabe noget?

En af nøglerne i kampen her, tror jeg, vi får på kanterne. Selvom Ranieri har forsøgt at stabilisere forsvaret, så ser man dog stadig, at særligt deres backs er individuelt svage i deres defensive aktioner. Det kan blive et stort problem, når man møder West Ham netop nu, for på deres hold er det særligt Felipe Anderson og Snodgrass på kanterne, der stråler. De virker ustoppelige i tiden - særligt brasilianske Anderson - og det er svært at se, hvem af folkene fra Fulham der skal være i stand til at lukke dem ned.

Fulham - West Ham: Felipe Anderson scorer i kampen til odds 3,75 hos Betfair Sportsbook

Fulham forsøger at forbedre defensiven, men er fortsat præget af individuelt dårligt forsvarsspil - særligt på backs. Det kan være en stor ulempe mod en mand, der er så flyvende for tiden, som Anderson er. Han har allerede scoret seks mål i sine 16 ligakampe, og det er nok manden, holdet vil søge til at åbne Fulhams defensiv.

Brighton - Chelsea

Spilles søndag d. 16/12 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Brighton er fortsat uden en af deres allervigtigste spillere i forsvarstårnet Duffy. Hans samarbejde med Dunk er ofte det, der skal gøre udslaget for holdet, men at nikke en modstander en skalle medfører sjældent, at man får lov at spille de næste kampe.

Chelsea er lidt en svingende størrelse i tiden. Først taber man til et formsvagt Wolverhampton-mandskab, dernæst slår man det urørlige mesterhold fra Manchester Cty. 

Et interessant element i dette opgør er, at vi har at gøre med Brighton, der på hjemmebane er det hold, der har haft bolden allermindst i hele ligaen, mens Chelsea til gengæld er det hold, der har haft bolden allermest på udebane. Man kan altså sige, at begge mandskaber i dette opgør får lov at spille fuldt ud op til deres foretrukne spillestil - og hvem vil det så være en fordel for?

Brighton - Chelsea: Chelsea -2,5 hjørnespark til odds 2,00 hos Bet365

Brighton har ikke bolden meget i deres hjemmekampe, mens Chelsea har bolden mest af alle hold på udebane. Samtidig får Brighton få hjørnespark på hjemmebane og giver modstanderne mange, mens Chelsea på udebane har en tendens til at hive rigtig mange hjørnespark til sig, men til gengæld tillade modstanderne meget få.

Southampton - Arsenal

Spilles søndag d. 16/12 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Når man kigger på opgøret her, så er der særligt to elementer, der springer i øjnene:

1) Arsenal ser ikke ud til at have en eneste midterforsvarer klar til kampen, og hvordan vil de løse det problem?

2) Det er første kamp, hvor Southamptons nye manager har haft en hel uge til at forberede holdet til sin spillestil og filosofi. Bringer det noget positivt med sig?

I forhold til det sidste punkt så kan det blive ganske interessant for opgøret her. Hasenhüttl foretrækker nemlig, at hans hold spiller med høj bagkæde og et meget højt og aggressivt pres. Kommer man med den indstilling til opgøret her, er det yderst prisværdigt og modigt, men måske også letter dumdristigt. Arsenals stærkeste våben er nemlig deres omstillinger med lynhurtige folk som Aubameyang og Lacazette, og det bør Southamptons tunge forsvar ikke kunne håndtere, hvis de skal stå højt i banen.

Omvendt kan det være en fordel for Southampton netop at presse på i denne kamp, da vi i punkt 1 ser, at Arsenal er særdeles svækkede og måske netop kan blive udstillet, hvis man angriber dem. 

Southampton - Arsenal: Over 3,0 mål til odds 2,04 hos Bethard (nu odds 2,02)

Southampton vil forventeligt spille en smule mere offensivt under Hasenhüttl, end man gjorde under Hughes. Det bør man kunne bruge til at skabe chancer mod et yderst svækket Arsenal-forsvar, der til gengæld kan udnytte deres høje fart mod Southamptons højtliggende og tunge forsvarslinje.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Liverpool - Manchester United

Spilles søndag d. 16/12 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

North West-derby. Et yderst prestigefyldt opgør mellem to gamle rivaler. Det er de to klubber, der har vundet flest mesterskaber i den engelske fodboldhistorie.

Til opgøret her får det forventeligt betydning, at Liverpool i midtugen var ude i et yderst hårdt slag mod Napoli om at gå videre i Champions League. United var også i aktion i midtugen, men da de allerede var kvalificeret videre, kunne de slappe mere af og spare flere spillere. Det medførte ganske vist et nederlag, men for dem har det helt sikkert større betydning, at man fik givet ro til truppen.

Liverpool er ved at være et ramt mandskab - særligt i defensiven. Gomez (fast forsvar) er ude med længerevarende skade, Matip (afløser for Gomez) blev skadet i sidste uge, Lovren (afløser for dem begge) er kun lige kommet tilbage fra skade, Clyne (højreback, reserve) er ude med skade, og nu er førstevalget på backen Alexander-Arnold også tvivlsom med en skade. 

For Liverpool betyder det, at man risikere at være uden en fast højreback og skal spille med en midterforsvarer der har været ude længe. Bestemt ikke optimalt.

United har bestemt også haft deres fraværsproblemer i sæsonen, og selvom det stadig er folk ude, er det ikke helt så voldsomt som hos modstanderne. Man mangler faste Shaw på backen og Smalling i midterforsvaret, men ellers kan man forvente at stille fuldt hold.

De to karismatiske managers har efterhånden et godt kendskab til hinanden. De har mødtes ni gange i alt, hvor Klopp har vundet tre, fire er endt uafgjort og de sidste to er blevet til sejre til Mourinho. Sidste sæson vandt klubberne et opgør hver, men hvem trækker det længste strå her? Skal Mourinho have en derbysejr for at booste holdets moral og ryge opad i tabellen, eller skal Klopps tropper holde fast i førstepladsen i ligaen?

Liverpool - Manchester United: Man U +1,0 til odds 1,93 hos Bet365

Liverpool har ganske alvorlige fravær i defensiven, og det bør United kunne udnytte med nogle af deres formstærke, offensive kort. Disse opgør er ofte tætte og præget af stor intensitet og fight, og det sker sjældent, at et af holdene tager en storsejr.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Bournemouth - Liverpool Under 3,0 mål 1,86 Tabt
Arsenal - Huddersfield 1 1,30 Vundet
Burnley - Brighton Burnley +0 2,02 Vundet
Cardiff - Southampton Cardiff +0 2,09 Vundet
Cardiff - Southampton Over 2,5 mål 2,23 Tabt
Manchester United - Fulham Under 1,25 mål i 1. halvleg 1,925 Tabt
West Ham - Crystal Palace 1 2,30 Vundet
West Ham - Crystal Palace Over 2,5 mål 2,02 Vundet
Chelsea - Manchester City 2 2,00 Tabt
Chelsea - Manchester City Over 2,5 mål 1,70 Tabt
Leicester - Tottenham Under 2,5 mål 2,08 Vundet
Newcastle - Wolverhampton Wolves -0,5 hjørnespark 1,975 Vundet
Everton - Watford Begge hold scorer 1,87 Vundet


Samlet for ugen: +2,655 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 90 af 178
Units: +1,625
Tbp: 101 %