Efter Liverpool snublede senest, er det blevet ekstra tæt i toppen af tabellen, mens det ser mere håbløst ud for særlig Huddersfield i bunden. Eksperten Thomas Schyth har kastet et blik på rundens kampe - og vil se om han med spilforslagene kan vende en dårlig periode og komme tilbage i plus.

I den seneste periode er det gået ganske skidt resultatmæssigt med både spilforslag her i optakterne og de officielle analyser. Det kan være varians, men det kan også være der bare skal bruges flere kræfter på research. Det har betydet at jeg i denne optakt har ændret opstillingen i artiklen - egentlig for at gøre det mere overskueligt, men det har også betydet, at artiklen er blevet ganske lang.

Der er kommet tydeligt fokus i artiklen på de elementer, folk (og jeg selv) oftest har som de vigtigste, når man skal analysere en fodboldkamp, og det skulle gerne give en mere stringent oplevelse af hvert opgør. Kom endelig med feedback på, om det er en bedre eller dårligere oplevelse end de tidligere optakter.

Bemærk, at Everton - Manchester City er en kamp fra  runde 27, som allerede afvikles i aften, onsdag. Everton og Manchester City fremgår derfor begge to gange i denne optakt.

Everton - Manchester City

Spilles onsdag d. 06/02 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Everton spillede senest mod Wolverhampton, i en kamp, hvor de forsøgte at dominere spillet med overtag i boldbesiddelse, men hvor de blev ramt af hurtige omstillinger, samt at de er ligaens ringeste hold til at forsvare dødbolde. Således tabte de 1-3 uden at skabe ret mange chancer.

Manchester City spillede topkamp mod Arsenal, hvor de dominerede fra første fløjt og hurtigt skaffede en føring. Arsenal kom på 1-1 og var også fint med i 1. halvleg, men City var for stærke på bolden og i chanceskabelse, og med hattrick af Agüero sikrede man en 3-1-sejr.

Styrkeforhold:

Der er ingen tvivl om, at City er klart stærkere end Everton. For mig er Citizens det stærkeste hold i ligaen - også selvom de ikke fører i øjeblikket. Everton har en spillertrup, der burde være lige omkring top 6 eller lige udenfor, men deres præstationer har ikke været prangende denne sæson. De må derfor kategoriseres som et af de øvre midterhold.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

City vil gerne have bolden meget og er gode til at bruge den, når de er i kontrol. Everton vil som udgangspunkt også gerne have bolden en del og har gode individuelle spillere, men de virker fortsat ikke komfortable med en boldbesiddende spillestil. Derfor kan det faktisk være en fordel for dem, at de i dette matchup formentlig må sætte deres lid til omstillinger.

Et element i kampen, der kan blive afgørende er, at Evertons midterforsvarere er særdeles tunge, mens Citys offensiv er lynhurtig og meget dynamisk. Det kommer til at kræve en enorm mængde forudseenhed, koncentration og placeringsevne for Keane og Zouma at holde The Shark Team fra store chancer.

Trupnyt:

Manchester City har ikke umiddelbart nye fravær til opgøret her og kan glæde sig over, at den franske, offensive back, Mendy, ser ud til at nærme sig kampfitness.

Everton ser ud til fortsat at må undvære Mina i midterforsvaret, mens Baines (back) og Gueye (midtbane) er tvivlsomme. Gueye er en enormt vigtig defensiv spiller at have klar til et opgør som dette, mens man bedre kan undvære Baines, da backen Digne vender tilbage fra karantæne.

Form:

Everton er ikke i prangende form. blot to sejre og tre nederlag i de seneste fem kampe, hvor programmet ellers har været overkommeligt for dem. Tendensen har været, at man har meget svært ved at skabe chancer, og man har da også blot nettet fem gange i de fem opgør.

Manchester City snublede mod Newcastle, der overraskede med en sejr, men ellers har man gjort rent bord i de seneste fem. Det inkluderer endda topopgør mod Liverpool og Arsenal, men bortset fra et tæt opgør mod Liverpool, har man været overbevisende i de øvrige.

Indbyrdes kampe:

De to hold mødtes i december i en chancemæssigt meget lige kamp, som City vandt 3-1. City var dengang uden topscorer Agüero der nu er brandvarm, mens Everton forsøgte sig med et tremandsforsvar.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Everton er normalt en hel del bedre hjemme end ude, og man har blot tabt fire af sæsonens 13 kamp på Goodison.

Selvom City generelt er gode, er deres udebanestyrke ikke overvældende denne sæson, hvor man blot har hentet syv sejre i de 12 udekampe.

Everton - Manchester City: Under 3,00 mål til odds 2,07 hos Bethard (nu 2,17)

Everton ser svage ud offensivt, mens Manchester City er midt i en hård kampperiode, hvor man netop har mødt Arsenal, og i weekenden har man så topopgør igen - nu mod Chelsea. Kommer man som forventet foran her, kan det tænkes, der bliver holdt en smule igen med tempoet.

Everton - Manchester City: 2 til odds 1,37 hos Nordicbet (nu 1,32)

Meget lavt odds, men City er med rette storfavoritter og Everton ser svage ud i denne periode. Evertons seneste kampe er endt med stigning i odds fra åbning til luk, og i kampe mod modstandere af lignende styrke har oddset på City på udebane været omkring 1,33. Selvom oddset er lavt, er det derfor ikke utænkeligt, at der frem mod kampstart kommer et fald på et par klik på Manchester City.

Fulham - Manchester United

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Fulham spillede et meget lige opgør mod Crystal Palace senest, men da Eagles fik et lidt tilfældigt straffesparksmål, skulle Fulham skabe kampen, og det var de ikke i stand til. Man satte alt sin lid til Mitrovic alene i front, og det fungerede ikke, så Palace sikrede sig en 2-0-sejr.

Manchester United udnyttede en Leicester-fejl til at komme tidligt foran ved deres "nye" stjerneangriber Rashford. I bedste Solskjær-stil gik man efterfølgende efter at score flere mål og være offensive, og det udnyttede Leicester til at være farlige på det, de er bedst til: Omstillinger. Leicester fik dog ikke udnyttet sine chancer, og så vandt "De Røde Djævle" en lettere ufortjent sejr.

Styrkeforhold:

Vi har her at gøre med to hold, der har skiftet manager i sæsonen, og det har betydning for styrkeforholdet. Med Ranieri på posten er Fulham nemlig end smule bedre end under forgængeren. Dengang var man et af de svageste hold i rækken, mens man nu stadig er styrkemæssigt et bundhold, men trods alt med kvalitet nok til at være i den øvre del af bundhold.

Manchester United var under Mourinho at kategorisere som et subtophold, mens Solskjærs ankomst i klubben har medført et bedre udtryk, så man nu er at regne for et regulært tophold. Man er dog stadig et niveau eller to under rivalerne fra Manchester City og Liverpool.

Vi har således at gøre med et tophold mod et hold fra den øvre del af bundkampen rent styrkemæssigt.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Matchuppet her taler til Fulhams fordel. Holdet foretrækker at stå meget kompakt og satse på omstillinger, og det bør der være fine muligheder for i denne kamp. United vil nemlig gerne have bolden og være offensive, men de har - også under Solskjær - svært ved at være kreative nok til at skabe store chancer mod kompakte mandskaber. Man har mange hurtige angribere, men de mister lidt effekt mod hold, der står defensivt, da man så ikke har mulighed for at bruge farten til dybdeløb.

Trupnyt:

Fulham har tvivl om backen Christie, der blev skadet i seneste kamp. Det er et problem, da reserven Fosu-Mensah ikke kan spille mod Manchester United, som han er udlånt fra. Man har også Odoi og Chambers, der kan spille positionen, hvilket dog vil betyde, at de skal rykke fra deres normale pladser i henholdsvis midterforsvaret og midtbanen.

Manchester United har haft en skadesplaget sæson, men har til dette opgør alle mand klar - bortset fra reserven Rojo.

Form:

Fulham har blot vundet en enkelt og tabt fire af de seneste fem kampe. Her har man mødt flere stærke modstandere, og flertallet af kampene har været på udebane, så det er ikke voldsomt kritisk, omend man til bundkampen skal til at hente flere points.

Manchester United har til gengæld været flyvende den seneste tid med manager Solskjær ved roret. Fire sejre har man i de seneste fem kampe og en enkelt uafgjort mod Burnley, hvor man dog havde chancer for at vinde. Præstationsmæssigt var man heldig med sejrene over Tottenham og Leicester, men de har ellers set solide ud.

Indbyrdes kampe:

De to klubber mødtes i december, hvor Mourinho var manager i Manchester United, og hvor "De Røde Djævle" fortjent vandt 4-1 - i en kamp, hvor Fulham fik en mand smidt ud i midten af 2. halvleg.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Fulham er blevet et solidt hjemmehold under Ranieri, hvilket han normalt har for vane hos sine klubber. Siden han kom til, er man det 8. bedste hjemmehold i ligaen målt på xG, og i de seneste fem hjemmekampe har man to sejre, en uafgjort og et smalt og sent nederlag til topholdet Tottenham.

Under Solskjær har United vundet alle fire udekampe, de har spillet i ligaen, men det skal med i beregningen, at man har været heldig med sejrene mod Tottenham og Leicester.

Fulham - Manchester United: Fulham +1,0 til odds 1,78 hos Nordicbet (nu 1,84)

Fulham har forbedret sig under Ranieri, og matchuppet passer dem rigtig fint. United er uden nederlag under Solskjær, men spillet har ikke hver gang været prangende, og man var heldige - senest mod en modstander, der ligesom Fulham spiller på omstillinger.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - West Ham

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Crystal Palace fik en tilfældig straffesparksføring mod Fulham, og det benyttede de til at overlade initiativet til Cottagers, der ikke var i stand til at udnytte dette. Palace stod solidt i bagkæden og sikrede sig sejren - bl.a. efter at nyindkøbte Batshuayi var stærkt involveret i 2-0-målet.

West Ham leverede en rigtig flot kamp senest mod Liverpool, hvor man var stærke på omstillinger og dødbolde og fortjent fik et overraskende point med 1-1. Liverpools mål skulle endda have været anulleret grundet offside, og resultatet var særligt flot, eftersom Hammers manglede flere af de bærende stjerner til opgøret.

Styrkeforhold:

Det er ikke meget, der skiller de to mandskaber her, der begge er en del af kampen i midten. Tabellen siger, at West Ham er et par pladser over Palace, men det er meget tæt med deres niveau, da begge svinger meget i deres præstationer.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Umiddelbart er dette et matchup, der kan blive spændende, fordi begge mandskaber primært er meget direkte i deres spil mod mål. Palace vil desuden gerne være mere offensive hjemme på Selhurst Park, mens West Ham generelt gerne vil fremad banen med Pellegrini ved roret.

I kampen får vi formentlig en interessant duel at se mellem Palaces bedste forsvarer, Wan-Bissaka, på backen, og West Hams stjerne, Anderson, på den offensive kant. Derudover kommer en stor del af kampen nok til at blive afgjort på den centrale midtbane, hvor begge mandskaber er meget fysiske.

Trupnyt:

Palace har fortsat tvivl om Kouyaté på midtbanen, og der er ligeledes tvivl om Zaha. Zaha fik rødt kort i forrige kamp og afsonede således karantæne i seneste runde, men den karantæne kan blive forlænget, da FA har anklaget ham for dårlig opførsel overfor dommeren, da han fik rødt kort. Afgørelsen, om hvorvidt Zaha's karantæne forlænges, kommer i midtugen.

West Ham har fortsat flere tvivlsomme spillere, men særligt Nasri og Arnautovic er vigtige fravær i seneste kamp. Begge spillere er tvivlsomme, men kan komme sig over deres skader inden opgøret her. I så fald vil det være særdeles positivt for holdet.

Form:

Palace har to sejre og en uafgjort i de seneste fem kampe, men man har tabt til Liverpool og Watford. Resultaterne har fint afspejlet holdets præstationer, og mod moderate modstandere er pointhøsten acceptabel.

West Ham har blot en sejr og to uafgjorte i de seneste fem kampe og har tabt resten. Kampprogrammet har dog også været svært, så på den front er det særligt bemærkelsesværdigt, at deres sejr og den ene af de uafgjorte kampe er kommet mod topholdene Liverpool og Arsenal. 

Indbyrdes kampe:

De to hold mødtes på London Stadium i december, hvor West Ham fortjent trak det længste strå med en 3-2-sejr - omend opgøret var rimelig lige.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Palace har ikke fået tingene til at fungere på Selhurst Park denne sæson, og man er ligaens tredjedårligste hjemmehold.

På udebane er West Ham rimelig gennemsnitlige og har leveret nogenlunde som forventet.

Crystal Palace - West Ham: West Ham +0 til odds 2,83 hos Bethard (nu 2,75 hos Unibet*)

De to mandskaber er meget jævnbyrdige, hvilket de nuværende odds ikke reflekterer. Samtidig kan trupnyt ende med at tale markant til West Hams fordel, og i så fald bør oddset være en del lavere på udeholdet.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - West Ham: Over 2,5 mål til odds 2,01 hos Nordicbet (nu 2,03 hos Bet365*)

Begge mandskaber er gode offensiver og forsvar, der svinger meget i kvalitet. I opgøret her er det ikke tydeligt, hvem der skal tage initiativ, og det kan give et tempofyldt opgør, hvor bolden bevæger sig meget fra felt til felt.

Huddersfield - Arsenal

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Huddersfield fik ørene lidt i maskinen senest, da man tabte 5-0 til Chelsea. Den nye manager, Siewert, forsøgte at sætte sit hold en smule mere offensivt op end forgængeren Wagner, og selvom det gav et par fine opspil, blev man aldrig for alvor farlige, og der var ingen tvivl om Chelseas sejr - omend fem mål nok var lige effektivt nok.

Arsenal blev ligeledes ramt af overmagten, da man tabte 3-1 til Manchester City, der kom flyvende fra start og hurtigt skaffede en føring. Arsenal fik ikke skabt mange chancer, men fik givet nogle debutminutter til nyindkøbte Denis Suarez, der ikke havde meget held med sine aktioner.

Styrkeforhold:

Huddersfield er for mig at se ligaens svageste mandskab, og det har ikke hjulpet i særlig grad, at Siewert er skiftet ind som manager.

Arsenal skal til gengæld betragtes som et tophold og en del af "The Big Six" på en position som 5-6. Således er der betragteligt niveauforskel i styrke mellem de to mandskaber.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Det er ikke helt entydigt, hvilket hold der har størst fordel af matchuppet her. Arsenal har det ofte svært mod defensive mandskaber som Huddersfield, hvor man mangler kreativitet til at kunne skabe chancer. Huddersfield vil normalt være en svær modstander for Arsenal, men de er gået mere offensivt til værks i de seneste kampe under Siewert, og det kan være nøglen til at spille matchup-fordelen over på Arsenals banehalvdel, da de er skarpe i det hurtige spil.

Trupnyt:

Huddersfield har ingen nye fravær til opgøret her, og i forhold til seneste runde kan man blive forstærket af tilbagekomsten af Hogg på midtbanen.

Arsenal har ganske mange fravær, hvor de mest markante er Sokratis (forsvar, fast), Xhaka (midtbane, fast) og Bellerin (back, fast). Derudover har man flere tvivlsomme spillere, som dog kan komme tilbage inden opgøret her, og i så fald vil det være en forstærkning af holdet. Maitland-Niles, Mustafi og Mkhitaryan kan således ende med at ryste skader af sig.

Form:

Huddersfield har fire nederlag og en enkelt uafgjort i de seneste fem kampe, og der er ikke meget, der tyder på, at ligaens bundprop skal overleve nedrykningskampen. Man leverede en godkendt præstation mod et svagt spillende Everton-mandskab i forrige runde, men fik så klø af Chelsea senest.

Arsenal har tre sejre og to nederlag i de seneste fem kampe, men i et kampprogram, der har budt på svær modstand, og med mange folk skadede, er det alligevel nogenlunde acceptabelt. 

Indbyrdes kampe:

De to klubber mødtes i december, hvor Arsenal dominerede opgøret fra start til slut og sagtens kunne have vundet med mere end de 1-0, det blev til på et sent mål. Bemærk dog, at det dengang var Wagner, der var manager for Huddersfield.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Huddersfield er ligaens svageste hjemmehold, med blot fem points i 13 kampe på John Smith's Stadium. Til gengæld er Arsenal ikke ret prangende på udebane, hvor man blot er ligaens 9. bedste hold. 

Huddersfield - Arsenal: Over 2,5 mål til odds 1,75 hos Nordicbet (nu 1,77)

Huddersfield er generelt mere offensive hjemme end ude, og de skal til at jagte sejre hvis de skal gøre sig forhåbninger om at være med i kampen for at overleve. Arsenal er stærke i angrebet med hurtige spillere og er styrket offensivt med Suarez.

Liverpool - Bournemouth

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Liverpool leverede en skuffende indsats senest mod West Ham, hvor man ellers kom planmæssigt foran - dog på et mål, hvor der var tydelig offside. Præstationen var generelt svag, man skabte stort set ingen chancer, og til gengæld så Hammers farlige ud ved flere lejligheder, og det var helt fortjent, at Liverpool ikke fik mere end et enkelt point.

Bournemouth havde senest store problemer mod Cardiff i en kamp, hvor man skulle forsøge at tage initiativ. De 73 % boldbesiddelse blev ikke omsat til chancer, og til gengæld var man sårbare overfor omstillinger. Det var derfor helt fortjent, at waliserne løb afsted med en sikker 2-0-sejr.

Styrkeforhold:

Der er ingen tvivl om, at Liverpool er et regulært tophold. De fører i øjeblikket ligaen, omend jeg synes, de styrkemæssigt er en smule efter Manchester City.

Bournemouth er ganske vist placeret som nr. 10, men styrkemæssigt har jeg dem placeret i den nederste halvdel af midterfeltet. Således er der markant styrkeforskel på de to mandskaber her. 

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Matchuppet her ser fint ud for Bournemouth. De er gode, når de får lov at spille defensivt kompakt og så kan slå til på omstillinger. De har rigtig mange dygtige kontraspillere, men ikke meget kreativitet, så et opgør, hvor de er underdogs mod et tophold, bør passe dem fint. Liverpool har samtidig vist sig at have problemer med at skabe chancer mod kompakte mandskaber, da deres offensiv fortsat er bygget op om fart og ville passe bedre til omstillinger.

Trupnyt:

Liverpool kan glæde sig over, at man i forhold til de seneste kampe ser ud til at få backen Alexander-Arnold klar efter skadesfravær. Mens han har været ude, har man haft midtbanespillere til at dække positionen, og det giver slet ikke samme kvalitet.

Derudover kan man i forhold til seneste kamp også forvente at have Wijnaldum og Henderson klar til på midtbanen.

Bournemouth må endnu engang se bort fra det unge stjernetalent Brooks i offensiven, mens også topscorer Wilson fortsat er ude med en skade. Wilsons fravær er en ulempe for holdet, da hans hurtighed ville være særdeles brugbar i omstillinger om Liverpool.

Form:

Liverpools form er ikke prangende med blot to sejre i de seneste fem opgør. Man tabte til City i en tæt kamp, derefter fulgte et par fine sejre over hold fra den nederste del af rækken, mens man efterfølgende ikke formåede - og ikke fortjente - at slå Leicester og West Ham.

Bournemouths form er symptomatisk for deres sæson meget svingende. To sejre, to nederlag og en uafgjort i de seneste fem kampe. Forrige runde leverede man en fantastisk kamp og 4-0-sejr over Chelsea, inden man senest faldt helt sammen, tabte og var svage mod Cardiff.

Indbyrdes kampe:

Syv gange har de to managers mødtes i deres nuværende klubber, og det har tyske Klopp trukket sig bedst ud af. Fem sejre til Liverpool, en uafgjort og en sejr til Bournemouth. De seneste tre kampe har Howes tropper fået smæk med sammenlagt 11-0 i målscore.

Opgøret i denne sæson vandt Liverpool sikkert 0-4 i en kamp, hvor man dominerede fra start til slut og ikke tillod Bournemouth mange chancer.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Liverpool er sæsonens eneste ubesejrede hjemmehold, og 10-2-0 er en flot statistik på Anfield.

Bournemouth er som udgangspunkt ikke noget godt udebanehold, hvilket ni nederlag i 12 kampe også vidner om.

Liverpool - Bournemouth: Liverpool vinder til 0 til odds 2,10 hos Betfair Sportsbook

Liverpool har normalt godt styr på Bournemouth, der generelt er svage på udebane og mangler deres to bedste offensive våben. Liverpool er ikke prangende offensivt, men på hjemmebane bør man kunne score og sikre en sejr.

Southampton - Cardiff

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Southampton havde senest svært ved at skabe chancer mod kompakte Burnley, der til gengæld dominerede Saints i luftspillet i feltet og skabte flere farlige chancer. Southampton kom foran på en flot dribletur af Redmond afsluttet med et hårdt langskud, og på trods af flere kæmpe Burnley-chancer skulle man helt hen i overtiden, før Clarets fik en straffesparksscoring til slutresultatet 1-1.

Cardiff nød til gengæld godt af, at Bournemouth kom til Wales for at dominere spillet med masser af boldbesiddelse, for det gav Cardiff mulighed for at stå kompakt og skabe store chancer på omstillinger. Det lykkedes til fulde for holdet, der tog en fortjent 2-0-sejr.

Styrkeforhold:

Southampton er lidt en sjov størrelse, for efter de skiftede manager fra Hughes til Hasenhüttl, er resultaterne blevet markant bedre. 15 points i 10 kampe under Hasenhüttl mod de ni points, de fik i 14 opgør under Hughes. Kigger man på xG, skyldes det både, at de underpræsterede under Hughes, mens de overpræsterer nu. Styrken på holdet er ikke til meget mere end at være lige over nedrykningsstregen.

Cardiff er samlet set et af de svageste hold i ligaen, men ikke decideret dårligere end de øvrige bundhold.

Det samlede styrkeforhold giver et lille plus til Southampton.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Matchuppet her taler en smule til Cardiffs fordel, da de foretrækker at spille på dødbolde og omstillinger. Southampton vil forventes at skulle spille offensivt på hjemmebane, men er ikke særligt kreative, så de kan få svært ved at skabe chancer, og samtidig kan de blive sårbare overfor Cardiffs hurtige angreb.

Trupnyt:

Southampton må til opgøret her undvære topscorer Danny Ings, der nok startede en smule for tidligt op i seneste runde efter en skade. Derudover har man lille tvivl om den danske midtbanespiller, Højbjerg, men han forventes at blive klar.

Cardiff må fortsat undvære anfører Morrison i forsvaret, men har udover det ingen nye fravær til kampen her.

Form:

Southampton er i rigtig god resultatmæssig form og har ikke tabt en eneste af deres fem seneste opgør. To sejre og tre uafgjorte er det blevet til, og bl.a. 0-0 mod Chelsea var et fornemt resultat. Det hører dog med til historien, at flere af pointene har været ganske heldige, og spørgsmålet er, hvor længe det kan blive ved, for præstationerne har ikke været overbevisende.

Cardiff har haft et blandet kampprogram, hvor man bl.a. har mødt to tophold indenfor de seneste fem kampe. Den periode er endt med en sejr, en uafgjort og resten tabt, og selvom det ikke lyder prangende, kan det godt accepteres, når to af nederlagene har været mod Spurs og Arsenal.

Indbyrdes kampe:

De to mandskaber mødtes i december i Hasenhüttls første optræden som Saints-manager. I det opgør rendte Cardiff afsted med alle pointene i en fortjent 1-0-sejr - omend Hasenhüttl på det tidspunkt ikke havde haft lang tid til at overføre sine idéer til sin spillertrup.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Southampton har været ganske svage hjemme på St. Mary's Stadium, og man er det næstdårligste hjemmehold med blot to sejre i 12 opgør. Det kan hænge sammen med, at man forventes at tage initiativ på hjemmebane, mens man er bedre ude, hvor man kan spille på omstillinger.

For Cardiff er det lige omvendt, for man har været det næstdårligste udehold i sæsonen med blot fem points i 12 udekampe.

Southampton - Cardiff: Cardiff +0,25 til odds 2,72 hos Bethard (nu 2,64)

Cardiff kan have en fordel i matchuppet her, hvis de kan lopkke Saints frem og selv slå til på omstillinger. Southampton virker til at blive en smule overvurderet grundet resultatmæssig form, men det er ikke helt sandheden om holdet, hvis man kigger bag resultaterne.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Everton

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Watford havde ikke meget at byde på senest ude mod Brighton, hvor man ikke formåede at skabe nogle gode chancer. Det gjorde Brighton til gengæld, og Watford skal være taknemmelige for keeper Foster, der har været en af holdets bedste i sæsonen. Han sikrede dem nemlig et clean sheet med en række pragtredninger, og så fik man et point med fra Amex Stadium.

Everton er i kamp onsdag mod Manchester City, hvorefter dette punkt vil blive opdateret.

Styrkeforhold:

De to klubber er meget tætte i styrkeforhold og ligger i den øvre del af midterfeltet. Der er ikke meget, der skiller dem ad. På papiret har Everton den stærkeste trup, men Watford har et stærkere kollektiv, der udligner den forskel.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Ingen af holdene har umiddelbart en fordel i matchuppet her, da begge minder om hinanden. Man er bedst, når man spiller meget direkte, og det kan sagtens give en kamp, der bølger fra felt til felt. Et sådan opgør bør passe begge klubber lige godt - eller skidt, om man vil.

Trupnyt:

Watford har tvivl om Doucoure på midtbanen, der har været ude de seneste kampe med en skade, men man forventer, han når at blive klar til opgøret. Pereyra ser dog ud til at må sidder over endnu engang, og det er en skam, da han er holdets bedste, kreative spiller.

Everton har ingen umiddelbare nye fravær, men det kan selvfølgelig opstå i midtugen, hvor de spiller mod Manchester City. De må således fortsat undvære forsvarsspiller Mina, men kan glæde sig over at have Gueye tilbage på den defensive midtbane.

Form:

Watford er i en skidt periode, hvor man blot har en enkelt sejr i de seneste fem kampe - selvom kampprogrammet har været overkommeligt. Man har ganske vidst også kun tabt en, men tre uafgjorte mod dårligere rangerende hold er ikke godt nok - slet ikke fordi man har været heldig med pointsene.

Evertons form bliver opdateret, når de har spillet deres midtugeopgør mod City onsdag.

Indbyrdes kampe:

Det omvendte opgør tidligere på sæsonen var en meget jævnbyrdig og chancerig affære, som endte 2-2.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Watford er hverken imponerende eller skuffende på hjemmebane, hvor man er placeret i midterfeltet af hold. Everton er til gengæld en del bedre på hjemmebane end ude, så det kan give Watford en lille fordel her.

Watford - Everton: Over 2,5 mål til odds 1,90 hos Bet365 (nu 1,92 under asian)

Begge mandskaber er meget direkte og målsøgende i deres spil, og det kan give en kamp, som minder om det første indbyrdes opgør, hvor der blev leveret fire mål i kampen.

Brighton - Burnley

Spilles lørdag d. 09/02 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Brighton leverede en flot hjemmekamp senest mod Watford, hvor man dominerede med et hav af chancer, mens man holdt Watford fra fadet. Man var dog ikke i stand til at passere en velspillende Foster i Watford-målet, og så måtte man nøjes med 0-0.

Burnley leverede ligeledes en god præstation mod Southampton, hvor Clarets skabte flest og bedst chancer, men havde svært ved at score. I sådanne kampe har man brug for marginaler, og det manglede man, da man blev snydt for et klokkeklart straffespark. Saints brugte marginalerne til at skaffe sig foran på et flot langskud, og først i overtiden lykkedes det Burnley at få et straffespark, så man kunne sikre sig et point.

Styrkeforhold:

De to klubber her er meget tætte i niveau, så styrkemæssigt er der ikke et af holdene, der har en klar fordel. Begge er i den bedre ende af nedrykningskandidater, men ikke oppe i et decideret midterfelt.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Begge mandskaber foretrækker at overlade spillet til modstanderne, selv stå meget dybt og kompakt og så satse sine angreb på omstillinger og dødbolde. Hvem der kommer til at tage initiativ i opgøret her er uvist, og således er der ikke et af holdene, der på forhånd har en decideret fordel her.

Trupnyt:

Brighton har ingen nye fravær til opgøret og kan se frem til at have Stephens klar igen på midtbanen, efter han blev skadet i opvarmningen til seneste kamp.

Burnley har tvivl om backen Lowton og midtbanespilleren Defour, men det er positioner, hvor man er godt dækket ind, så det er ingen svækkelse, hvis de ikke er med.

Form:

Brighton har to uafgjorte og tre nederlag i de seneste fem kampe, men man har mødt flere stærke mandskaber, så det er ikke en skidt pointhøst. Præstationsmæssigt burde man have fået en sejr senest, og således er formen umiddelbart acceptabel.

Burnley er i rigtig fin form med to sejre og tre uafgjorte i de seneste fem opgør. Man var heldige med at få uafgjort mod United, men præsterede rigtig flot i de øvrige fire kampe, hvor man sagtens kunne have fortjent fire sejre.

Indbyrdes kampe:

Holdene mødtes i december i en meget jævnbyrdig affære, hvor Burnley trak det længste strå. I øvrigt i en kamp hvor Brighton tog initiativ på bolden - og måske var det det, der straffede dem til sidst. 

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Brighton er en del stærkere på hjemmebane end ude, og man har da også blot tre nederlag i 12 hjemmekampe, hvilket er særdeles flot af et bundhold.

Burnley er ikke prangende på udebane, og man har syv nederlag i de 13 kampe, man har spillet. Det er ikke uacceptabelt for en nedrykningskandidat, men kunne bestemt også være bedre.

Ekstra info:

Brighton spiller onsdag midtugekamp i FA Cuppen, og hvis de ikke roterer mange spillere, kan de have en fysisk ulempe i dette opgør.

Brighton - Burnley: Resultat 0-0 til odds 7,50 hos Bet365 (nu 8,00 hos Unibet under "Total antalt mål under 0,5")

Begge mandskaber er solide defensivt og minder om hinanden i matchup. Der er ikke mange kreative spillere på banen, og det kan blive en lang fight uden mange skudforsøg.

Tottenham - Leicester

Spilles lørdag d. 10/02 kl. 14:30. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Tottenham spillede senest anden kamp i træk uden Alli og topscorer Kane, og Newcastle formåede at gøre livet svært for Spurs, der ellers pressede godt på hele kampen. Newcastle manglede marginalerne, da de på en af deres få chancer blot ramte stolpen, og så var det Son - hjemvendt fra Asian Games, der reddede tre points for The Lilywhites med en sen scoring.

Leicester mødte senest Manchester United og nød godt af, at "De Røde Djævle" forsøger at spille offensivt under Solskjær, for det gav fine muligheder for omstillinger. På en uheldig fejl kom Leicester dog bagud, og selvom man skabte gode chancer, var man ikke effektive nok, og så måtte man tage til takke med et smalt nederlag.

Styrkeforhold:

Der er ingen tvivl om, at Spurs er det stærkeste af de to mandskaber. London-klubben er i min rangering nr. tre i ligaen, mens Leicester er i den øverste del af midterfeltet.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Umiddelbart har Leicester et fint matchup her. De er gode på omstillinger med hurtige folk og står ganske solidt defensivt. Spurs vil gerne være meget offensive, og det bør Leicester kunne udnytte til at skabe chancer, når de erobrer bolden.

Trupnyt:

Tottenham er ligesom de seneste par kampe uden topscorer Kane, offensivspilleren Alli og backen Davies. De to førstnævnte er nærmest umulige at erstatte, mens man i Danny Rose har en fin reserve for Davies.

Leicester må undvære Albrighton, men det er ikke et alvorligt fravær for holdet, der udover det kan stille i stærkeste.

Form:

Spurs har fire sejre i de seneste fem kampe og et nederlag til Man U, som var ganske ufortjent. Spillet har været udmærket i perioden, og selv uden Kane og Alli formår man at skabe gode chancer.

Leicester har blot en sejr, en uafgjort og tre nederlag i de seneste fem kampe. Præstationerne har heller ikke været prangende bortset fra de to seneste mod Liverpool og Manchester United, hvor man har spillet rigtig fint.

Indbyrdes kampe:

Klubberne mødtes i december i en kamp, hvor Spurs holdt Leicester helt fra fadet og tog en solid 0-2-sejr.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

For et tophold er Tottenhams hjemmestyrke ikke prangende, hvilket selvfølgelig kan hænge sammen med, at de ikke har deres eget stadion endnu.

Leicester er dog bedre på udebane end hjemme, hvilket hænger sammen med, at de oftere spiller på omstillinger, når de er på udebane, hvilket er det, de er bedst til.

Tottenham - Leicester: 1 til odds 1,69 hos Bethard (nu Nordicbet)

Tottenham er uden Kane og Alli men har præsteret fint alligevel, og markedet virker til at have overreageret en smule på deres trupsituation. I omvendte opgør dominerede Spurs fra start til slut - i en kamp, hvor Kane først blev skiftet ind til sidst.

Manchester City - Chelsea

Spilles lørdag d. 10/02 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Manchester City er i kamp onsdag mod Everton, hvorefter dette punkt vil blive opdateret.

Chelsea fik rejst sig efter deres forsmædelige nederlag til Bournemouth med en solid 5-0 sejr over Huddersfield. Selvom resultatet flatterede Chelsea lige rigeligt, var der aldrig tvivl om sejren i en kamp, de dominerede fra start til slut, og det må være særlig opmuntrende for The Blues at se samarbejdet mellem Higuain og Hazard, der begge scorede to gange.

Styrkeforhold:

Som nævnt tidligere i artiklen har jeg rangeret Manchester City som det stærkeste mandskab i ligaen, og deraf har de selvfølgelig en fordel over Chelsea i dette opgør. Chelsea er dog også en del af "Big Six", men selvom de er med i toppen af hold, er der stadig et niveau eller to op til dagens modstander.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Matchuppet her bør favorisere Manchester City. De er gode på bolden og vil på hjemmebane have det meste boldbesiddelse, men Chelsea er ligeledes sat op til at skulle være meget i boldbesiddelse. Når man forventeligt kommer under meget pres, er det eksempelvis ikke en fordel at have en type som Jorginho på den defensive midtbane, da hans styrke ikke ligger i at forsvare.

Chelsea kan dog måske udnytte, at City kommer langt frem på banen, og det åbner muligheden for omstillinger fra The Blues.

Trupnyt:

City har Mendy tilbage på venstre back, efter han har været skadet det meste af sæsonen, og det giver dem bedre bredde, end de har haft i mange kampe. Det betyder samtidig, at man kan stille i stærkeste opstilling.

Chelsea har ingen umiddelbare fravær.

Form:

Manchester City er i god form og har leveret fine præstationer de seneste fem kampe (skrevet inden opgøret onsdag mod Everton). Man tabte ganske vidst til Newcastle, men det var i en kamp, hvor man chancemæssigt burde have vundet.

Chelsea har været i meget svingende form, og det er ikke godt nok for holdet, at man blot har vundet to af de seneste fem opgør. Solide nederlag til Arsenal og Bournemouth skabte kritik af Sarri og holdet, men måske moralen er vendt tilbage med seneste rundes storsejr.

Indbyrdes kampe:

De to mandskaber mødtes i december i en meget tæt kamp, hvor City dominerede fuldstændig - lige indtil Chelsea inden pausen scorede på deres eneste angreb. I 2. halvleg var Chelsea bedre med i kampen og lykkedes med at udbygge føringen og tage en 2-0-sejr,

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

City er særdeles stærke hjemme på Etihad. Man er faktisk ligaens bedste hjemmehold med 12 sejre i 13 kampe.

Chelsea er udmærkede på udebane, og syv sejre i 12 opgør væk fra Stamford Bridge er nogenlunde på linje med de øvrige topklubber.

Ekstra info:

Manchester City spiller onsdag aften kamp mod Everton og har således kortere tid til restituering og forberedelse end Chelsea, der har friuge.

Manchester City - Chelsea: Man City -1,5 til odds 2,38 hos Unibet

City ser ud til at have et fint matchup her og dominerede fuldstændig Chelsea i første halvleg af første indbyrdes opgør. Kan de gentage det på hjemmebane, bør de udnytte nogle af deres chancer og skabe en solid sejr. Chelsea er dog stærke på omstillinger, har fået Higuain i angrebet og har haft en fuld uge til restituering, mens City spiller i midtugen.

Wolverhampton - Newcastle

Spilles lørdag d. 11/02 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Seneste kamp:

Wolverhampton fortsatte senest deres solide spil, hvor omstillinger og dødbolde var nøglen til sejr for dem mod Everton. Helt bevidst lod de Everton have bolden rigtig meget, og det udnyttede de så til at levere et markant overtag i gode chancer, og det var helt fortjent, de tog sejren med 1-3.

Newcastle tabte til Tottenham i en kamp, hvor de forsøgte at forsvare kompakt fra start til slut. Det var ikke mange chancer, man kom til, men Rondon formåede at heade på stolpen i en situation, hvor man manglede de sidste marginaler. Til gengæld scorede Spurs et sent sejrsmål, og selvom Newcastle ærgrer sig, var resultatet fair nok, når man ser på spil og chancer.

Styrkeforhold:

Wolverhampton er styrkemæssigt "The best of the rest", hvilket vil sige lige udenfor top 6. Newcastle er derimod at kategorisere som bundhold, og således er der ganske stor styrkeforskel på de to hold.

Spillemæssigt / taktisk matchup:

Matchuppet her taler til Newcastles fordel, da Wolverhampton på hjemmebane skal ud og skabe kampen og tage initiativ. Det er langt fra deres spidskompetence, men spiller derimod fordelen over til Magpies, der kan udnytte deres stærkeste spillestil: En solid defensiv og farlige omstillinger.

Trupnyt:

Wolverhamptons angriber Jota havde en mindre skade i midtugen hvor man spillede FA Cup-kamp, så der blev han sparet. Således bør man have alle mand klar til dette opgør.

Newcastle har været hårdt plaget af skader på det seneste, men det lysner for holdet nu. Venstre back Dummet har overstået en skade, Diame, Ki og Shelvey, der alle har været ude de seneste kampe, kan nå at blive klar her, og rekordindkøbet i offensiven, Almiron, har fået sin spillelicens. Magpies kan dermed komme med et stærkere hold end i de seneste mange kampe.

Form:

Wolves har tre sejre i de seneste tre kampe og to nederlag i opgørene før det. Præstationerne har set solide ud på det seneste, og det har været fuldt fortjent, at man har slået midterholdende omkring sig.

Newcastle har to sejre og tre nederlag i de seneste fem, og selvom det ikke lyder af meget, er det en rigtig flot pointhøst, når man i perioden har mødt fire af holdene fra top 6.

Indbyrdes kampe:

I det omvendte opgør i december vandt Wolverhampton fortjent 1-2, men det var en kamp, hvor man først scorede i overtiden, og hvor Newcastle i 56. minut fik Yedlin udvist.

Hjemmebanestyrke / Udebanestyrke:

Wolverhampton nyder rigtig god opbakning hjemme på Molineux, men resultatmæssigt er man ikke fremragende på banen. Det hænger sammen med, at man er bedst på omstillinger, men på hjemmebane forventes at tage initiativ. Man er rækkens 9. bedste hjemmehold.

Newcastle er  et udmærket udebanehold, fordi man her for alvor kan udnytte sin taktik med defensivt fokus og omstillinger. Man er pointmæssigt nr. 14. på udebane.

Ekstra info:

Wolverhampton spillede tirsdag FA Cup-kamp, hvor man stillede med et halvt reservehold, men også mange faste startere. De kan af samme grund være en smule trætte her.

Wolverhampton - Newcastle: Newcastle +0,5 til odds 2,20 hos Nordicbet

Wolves har ofte størst problemer, når de skal skabe kampene, og det bør Newcastle kunne udnytte med hurtige omstillinger. De kan desuden blive kraftigt forstærkede af trupnyt, som bør hjælpe dem i et tæt opgør.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Tottenham - Newcastle Under 2,5 mål 2,00 Vundet
Brighton - Watford 2 3,10 Tabt
Burnley - Southampton Burnley +0 1,83 Void
Chelsea - Huddersfield Under 3,0 mål 1,85 Tabt
Crystal Palace - Fulham Fulham +0,25 2,18 Tabt
Everton - Wolverhampton Wolves +0 2,32 Vundet
Cardiff - Bournemouth Cardiff +0,25 1,92 Vundet
Leicester - Manchester United Over 2,5 mål 1,84 Tabt
Manchester City - Arsenal Over 10,5 hjørnespark 1,98 Tabt
Manchester City - Arsenal Koscielny får kort 6,00 Tabt
West Ham - Liverpool Liverpool -1,5 2,15 Tabt
West Ham - Liverpool Liverpool vinder med rent bur 2,55 Tabt


Samlet for ugen: -4,76 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 136 af 275
Units: -2,27
Tbp: 99 %