Premier League-eksperten Thomas Schyth har endnu engang kastet et blik på samtlige kampe i ligaen i denne midtugerunde, som kommer, efter mange af holdene har deltaget i FA Cuppen i weekenden.

Solskjær og United fortsætter med at marchere fra sejr til sejr, og det er efterhånden spændende, om der overhovedet er nogen, der kan stoppe dem. Samtidig betyder tragiske omstændigheder, at Cardiff fortsat ikke har fået en stjerne til angrebet, som de søgte allerede inden sæsonstart, og et skift i intentioner hos West Hams stjerne Arnautovic kan give holdet et kærkomment løft.

Der er nok af elementer at tage hul på i denne midtuges kampe, men først er der en mulig kommende trade-mulighed, som jeg synes, ser interessant ud (Den kommer ikke til at tælle med i regnskabet for optaktsartiklerne):

Leicester ender i den nederste halvdel af ligaen til odds 2,50 hos Betfair Sportsbook* og Bethard

Leicester er i øjeblikket placeret på 9. pladsen i ligaen, men under dem er der tre hold, der med en enkelt sejr kan overhale dem. Leicester har set svage ud i forsvaret, Maguire er skadet og i de næste tre kampe møder man Liverpool, Manchester United og Tottenham.

Efter de tre opgør er det bestemt sandsynligt, at Leicester befinder sig på en placering som nr. 12 eller lavere, og så bør dette odds være faldet. Derefter kommer en række lettere opgør, som vil gøre det oplagt at trade ud af dette spil - forhåbentlig med profit.

Arsenal - Cardiff

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

De to klubber her har brugt ugen til at forberede sig på forskellig vis til opgøret.

Arsenal har bygget videre på deres positive sejr i seneste runde over London-rivalerne fra Chelsea ved at tage en teambuilding-tur hvor man bl.a. har spillet paintball mm.

Cardiff har haft en mere tung uge. Det startede så godt med, at man fik købt angriberen Sala i Nantes. Netop en angriber har man efterspurgt hele sæsonen, og endelig fik man fat i en mand, der skulle løfte holdet. Han skulle starte træningen med klubben tirsdag, så man kunne nå at køre ham i stilling til debut her mod Arsenal.

Det værst tænkelige - ikke for klubben sportsligt, men mere menneskeligt - skete dog, da Sala fløj fra Nantes mod Cardiff, for hans fly styrtede angiveligt ned i den engelske kanal, og redningsmandskab har siden forsøgt at lokalisere det forsvundne fly og dets passagerer. Det er ikke lykkedes endnu, og det er efterhånden ikke realistisk at tro på, at der kan være overlevende i det iskolde og bølgefyldte vand.

I både Nantes og i Cardiff har ugen selvsagt været præget af denne begivenhed, og Cardiff har bl.a. aflyst deres træning som følge af tragedien. Det minder unægteligt om episoden tidligere på sæsonen, hvor Leicester mistede deres ejer i en helikopterulykke, og efterfølgende havde truppen meget svært ved at samle sig om gode præstationer på banen. Det samme kan man frygte om Cardiff, der i forvejen ikke er noget imponerende udehold.

For Arsenal har alt dog ikke været fryd og gammen i ugen. Deres faste højreback Bellerin måtte udgå med skade fra kampen mod Chelsea, og det har siden vist sig at være så slem en skade, at han misser resten af sæsonen. Bestemt ikke godt nyt for holdet, der ikke har oplagte kvalitetsafløsere, selvom unge Maitland-Niles nok får lov at forsøge at løfte opgaven. Derudover blev det til et nederlag i FA Cuppen til for tiden uovervindelige Manchester United.

Arsenal - Cardiff: Arsenal -1,5 til odds 1,79 hos Bethard

Arsenal har set stærkere ud på det seneste, og med de fleste forsvarsspillere klar igen er stabiliteten blevet bedre. Cardiff har fået deres forberedelser ødelagt af nyindkøbte Sala's forsvinden og formodede død, som man ellers havde håbet kunne give dem noget offensiv kvalitet.

Fulham - Brighton

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Fulham var tætte på at levere en overraskelse i seneste runde, da man kom foran mod Tottenham og holdt opgøret lige indtil overtiden, hvor Tottenham snuppede sejren. Nyindkøbte Babel startede kampen på fløjen, og det er ganske sandsynligt, at han med sine dribleevner får genvalg til positionen her. Holdet kan glæde sig over at have været skadesfri de seneste runder og har heller ikke nye fravær til dette opgør.

Fulham har til opgøret her en lille fordel, i og med at man er røget ud af FA Cuppen og dermed har lang forberedelsestid. Brighton spillede til gengæld kamp i weekenden, og kan derfor ikke i samme grad møde helt friske op. Flere spillere blev dog sparet i 0-0-kampen mod West Bromwich.

Brighton har til opgøret her den ulempe, man har haft hele sæsonen - nemlig at man er ganske svage på udebane. Hele otte af de 12 udekampe i sæsonen er endt i nederlag, hvilket selvsagt må give panderynker inden turen her til London.

Fulham - Brighton: 1 til odds 2,40 hos Nordicbet*

Umiddelbart er der ikke meget kvalitetsforskel på de to modstandere, og med Fulham på hjemmebane virker oddset for hjemmesejren en smule for højt. Brighton har ikke været gode på udebane, mens Fulham har fundet en smule mere stabilitet under Ranieri, og noget offensiv støtte til Mitrovic med indkøbte Babel.

Huddersfield - Everton

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Huddersfield skiftede inden seneste runde manager, idet Wagner trådte tilbage fra sin stilling, og Hudson overtog som midlertidig træner. Skiftet gav dog ikke umiddelbart positiv effekt, da man tabte rundens Premier League-kamp, men det er svært at bedømme noget ud fra nederlaget til Manchester City.

Nu har Huddersfield så fundet erstatningen for Wagner, og det ser ud til, at man kører lidt i samme "spor" med ansættelsen af Siewert. Ligesom Wagner har han skabt sin trænerstil hos Dortmunds 2.hold, hvor der er fokus på tempo og et højt presspil.

I denne runde mod Everton er det mere forventeligt, at man kan bide en smule fra sig, og det bliver spændende at se, om holdet reagerer positivt under den nye mand i spidsen. Eventuelt kan man blive en smule boostet af, at Mooy på midtbanen nærmer sig et comeback efter en længerevarende skade.

Huddersfield har også en lille fordel i opgøret her, da Everton i weekenden spillede og tabte i FA Cuppen ude mod Millwall, mens Terriers allerede er ude af turneringen og dermed fuldt kan dedikere sig til forberedelsen af denne kamp.

Everton er dog klart det bedste mandskab af de to, omend spillet ikke har været flydende på det seneste. Everton er umiddelbart uden fravær til opgøret, mens Huddersfield fortsat mangler danske Billing på midtbanen.

Huddersfield - Everton: Over 2,5 mål til odds 2,25 hos Nordicbet* 

Siewert kan give noget mere offensiv gejst hos Huddersfield, der generelt har været mere fremadrettede på hjemmebane fremfor udebane. Everton ser til gengæld skrøbelige ud, når de er væk fra Goodison, men har masser offensiv kvalitet.

Wolverhampton - West Ham

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Wolves var indvolveret i seneste rundes vildeste kamp, hvor man mod Leicester skiftedes til at have teten, men hvor Wolves til allersidst snuppede alle tre points. Forsvaret lod bestemt noget tilbage at ønske, og spørgsmålet er, om årsagen er, at holdet havde deres bedste forsvarsspiller Boly i karantæne. I så fald er det alarmerende for holdet, da han ligeledes er i karantæne i dette opgør.

West Ham var omgivet af rygter om en eventuel transfer af deres stjerne Arnautovic i seneste runde. Det førte til, at den store østriger ikke var med i deres opgør mod Bournemouth, og da Carroll ikke var i stand til at løfte offensiven på samme niveau, endte holdet med et nederlag. Arnautovic har siden forlænget sin kontrakt med et ekstra år og er tilbage på træningsbanen, og han har givet holdet en opmuntrende besked om, at han vil blive i klubben sæsonen ud og hjælpe dem med at nå så langt som muligt. Det betyder, vi igen kan få det farlige trekløver med Arnautovic, Nasri og Anderson at se, og måske endda en mere motiveret østriger end tidligere.

I starten af sæsonen spillede de to klubber et tæt opgør på London Stadium, hvor Wolves trak det længste strå, og spørgsmålet er, om de kan gentage dette mesterstykke nu på hjemmebane?

Wolverhampton - West Ham: West Ham +0,25 til odds 2,14 hos Unibet*

Wolves ser stærke og stabile ud, men må fortsat undvære vigtige Boly i forsvaret. West Ham kan blive boostet af Arnautovic der kan komme med gejst her, og så er han oftest ustoppelig. Særlig hvis Nasri og Anderson er klar til at støtte ham, for de tre har før vist prøver på, hvor stærke de er sammen.

Manchester United - Burnley

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Syv kampe. Syv sejre. Således er De Røde Djævles Premier League-statistik under den midlertidige manager Solskjær. Dertil kommer en 1-3-sejr ude over Arsenal i FA Cuppen fredag aften. Det ser ud til, at Solskjær har skabt så meget spilleglæde i United, at man er nærmest uovervindelige, og det kan Burnley bestemt ikke se frem til med stor glæde. 

Burnley er dog ligeledes i rigtig god form for tiden, hvor det spillemæssigt ser ud, som om man er tilbage ved de præstationer, der bragte dem helt til europæisk kvalifikation sidste sæson. Fire sejre og en enkelt uafgjort har man i de seneste fem kampe i alle turneringer, og selvtilliden ser ud til at være tilbage i truppen.

Manchester United var ikke ene om at være på en hård FA Cup-opgave, da Burnley var et smut forbi Etihad, hvor de fik ørerne i maskinen. Her havde Sean Dyche dog valgt at rotere lidt i truppen. Til gengæld har de haft en dags hvile mindre en United.

Burnley kan glæde sig over at have Brady og Gudmundsson tilbage på holdet efter henholdsvis karantæne og skade, mens Manchester United ligeledes ser skadesfri ud til kampen.

Manchester United - Burnley: Begge hold scorer til odds 2,02 hos Unibet*

United er offensive og bør kunne åbne Burnleys forsvar med deres kreativitet. Burnley er dog gode til at skubbe spillet hurtigt op i modstandernes felt, hvor de bør kunne true de Røde Djævle. Burnley har ikke scoret mange mål på udebane, men har skabt ok med chancer og kan blive offensivt forstærkede til opgøret her.

Newcastle - Manchester City

Spilles tirsdag d. 29/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Magpies har bevæget sig over nedrykningsstregen i ligaen, og det har ændret udtalelserne fra manager Benitez. Han har tidligere gentaget flere gange, at det vil være et mirakel, hvis klubben overlever i rækken, men efter de seneste positive resultater er den stemning blevet vendt til, at han nu føler sig overbevist om, at klubben ender over nedrykningsstregen.

City er udfordret af, at de fortsat er med i samtlige turneringer, men samtidig har de også en af ligaens bedste og bredeste trupper, og med et hold, der efterhånden er skadesfrit, ser det fortsat solidt ud for The Shark Team. 

Newcastle har langt fra samme bredde i truppen og har på det seneste været hårdt plaget af skader. Med lang tid siden sidste Premier League-runde kan de dog forvente at have de fleste spillere fit til dette opgør. I weekendens FA Cup-nederlag til Watford blev de fleste profiler sparet, mens Manchester City i FA Cup-sejren over Burnley gav flere profiler spilletid herunder Mahrez, De Bruyne, Agüero, Fernandinho og 2x Silva.

Newcastle vil forventelig stille sig ekstremt lavt mod Manchester City, ligesom de også gjorde det i sæsonens første indbyrdes opgør, og det bliver så spændende at se, om City er i stand til at åbne denne defensiv.

Newcastle - Manchester City: Under 3,25 mål til odds 1,86 hos Bethard

Newcastle har været gode til at begrænse modstandernes offensiv, og blot to gange mod top 6-hold er man gået over denne linje i sæsonen. Magpies vil formentlig stå meget kompakt - også selvom de kommer bagud, og samtidig er det svært at se, hvordan de skal kunne true Citys defensiv. Det omvendte opgør endte med præcis tre scoringer.

Bournemouth - Chelsea

Spilles onsdag d. 30/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

To klubber, der begge har forstærket sig i transfervinduet siden seneste runde, tørner sammen her. Bournemouth har hentet forsvarsspilleren Mepham i Brentford, mens Chelsea har hentet den noget mere profilerede stjerneangriber Higuain i Italien.

På det seneste har der været meget kritik at Chelsea og deres spillestil under Sarri - særligt efter han er begyndt at bruge Hazard fast som falsk 9'er. med Higuain i truppen har man dog nu en rigtig goalgetter i front, og det betyder formentlig, at Hazard rykker ud på sin vante plads. Er det løsningen på alle Chelseas problemer, eller er der andre ting, der driller i London-klubben?

Siden seneste Premier League-kamp har Chelsea spillet to kampe (ligacup og fa cup) og det kan betyde trætte spillere, omend der er blevet roteret lidt i cupturneringerne.

Stemningen i Chelsea kunne bestemt være bedre, og efter seneste rundes svage indsats mod et stærkt Arsenal-mandskab var Sarri ude offentligt og kritisere spillernes attitude og indstilling. Det er sjældent noget, der bidrager til positiv stemning og spil på holdet, men med Higuain som nyindkøb kan det være, at det alt sammen lysner i klubben.

Bournemouth ankommer til opgøret i noget bedre stemning efter man senest vandt over West Ham. Man har hentet 3 nye spillere i Januar til at forbedre truppen og man er allerede ude af begge cupturneringer, så man har optimale muligheder for at forberede sig til opgøret her.

Bournemouth - Chelsea: 2 til odds 1,70 hos Nordicbet*

Chelsea er forstærkede med tilgangen af Higuain, og det gør, at Hazard kan rykke ud på sin frie rolle som kant. Det kan blive et problem for Bournemouth, der generelt i sæsonen har været svage, når modstanderne har angrebet dem omkring deres backs.

Southampton - Crystal Palace

Spilles onsdag d. 30/01 kl. 20:45. Se mere info i vores matchcenter.

Southampton er stille og roligt kravlet sikkert over nedrykningsstregen under Hasenhüttl, og efter en flot sejr seneste runde over Everton bør selvtilliden på holdet være rigtig fin.

Palace leverede senest en flot præstation mod topholdet Liverpool, ligesom de generelt har haft for vane at vise sig vanskelige mod de allerbedste hold i rækken denne sæson. Palace kommer dog fra et  London-opgør i weekendens FA Cup-runde mod Tottenham og 2-0-sejren kan måske have flyttet fokus fra ligaen for holdet.

Ift. kampen her bliver det interessant, om Hodgson vurderer, at Benteke er klar til en startplads i offensiven efter en langvarig skadespause. I den anden ende af banen er det desuden interessant, om man får en af sine to faste keepere klar igen, eller om man ligesom sidste runde skal bruge gamle Speroni, der leverede et fælt drop mod Liverpool.

Southampton - Crystal Palace: Over 2,5 mål til odds 2,08 hos Unibet*

Southamptons tunge forsvarer kan få det svært mod Palace og deres hurtige offensiv, men på hjemmebane bør Saints presse godt fremad banen, og det kan gøre dem selv farlige. Det kan sagtens blive en kamp med meget direkte spil fra felt til felt, og er holdene stærke til at udnytte de chancer, der opstår, bør vi kunne få masser af underholdning.

Liverpool - Leicester

Spilles onsdag d. 30/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Liverpool fortsætter pointmæssigt sikkert, men spillemæssigt har de seneste uger ikke været overbevisende. I sæsonens første 11 hjemmekampe har man blot lukket syv mål ind, men seneste formåede Crystal Palace at finde vej til Liverpools netmasker hele tre gange - første gang i sæsonen et hold har gjort det mod The Reds. Liverpool ser sårbare ud overfor hold, der er dygtige på omstillinger, og lige netop på det punkt må det være ubehageligt for dem at vide, at man skal op mod Leicesters hurtige Vardy.

Liverpool har Milner i karantæne, efter han fik to gule kort senest, mens der fortsat er tvivl om backen Arnold. Leicester har ikke de store fravær til opgøret, omend den faste forsvarsspiller, Maguire, er tvivlsom. Det kan godt være en ulempe for holdet, da Morgan og Evans, der er alternativerne i forsvaret, så voldsomt skidt ud senest mod Wolves.

Netop mod Wolves blev Leicester flere gange udstillet, og selvom Wolves først vandt i slutminutterne, var det fuldt fortjent, at de tog sejren. Leicesters forsvar havde store problemer, og det viste med al tydelighed, at holdet slet ikke er komfortable, når de skal tage initiativ i kampene. Det kan være en fordel for dem mod Liverpool, at de kan tage deres mere komfortable stil med omstillinger, omend man må være nervøs for deres særdeles tunge forsvarsspillere mod Liverpools hurtige offensiv.

Liverpool - Leicester: Over 2,5 Liverpool-mål til odds 2,00 hos Betfair Sportsbook*

Liverpool er stærke og offensive på hjemmebane, mens Leicesters tunge forsvar uden Maguire blev udstillet senest. Det kan de i særdeleshed blive igen her, da der ikke er mange, der har en hurtigere og mere dynamisk offensiv end Liverpool.

Tottenham - Watford

Spilles onsdag d. 30/01 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham skal forsøge at rejse sig efter skuffelsen over at være røget ud af ligacuppens semifinale på straffespark til Chelsea samt et 2-0-nederlag i FA Cuppen til Crystal Palace, hvor man dog stillede meget reservepræget op. Man har lidt under, at flere offensive stjerner - Kane, Alli og Son - har været væk på det seneste, men efter Sydkorea er blevet slået ud af Asian Games, kan holdet forvente at have Son tilbage snarest. Faktisk kan han nå at være tilbage på holdet til opgøret her, men spørgsmålet er så, om han er ved at være en smule træt efter mange kampe på kort tid.

Watford har allerede mødt Spurs to gange denne sæson. På hjemmebane i ligaen slog man Lilywhites, mens man fik uafgjort i ligacuppen, hvor Eriksen og co. trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen. I de to kampe leverede Watford fremragende præstationer, og det må give dem et løft i selvtillid inden dette opgør.

Tottenham - Watford: 1 til odds 1,69 hos Nordicbet*

Tottenham har haft problemer mod Watford tidligere i denne sæson, men det omvendte opgør lukkede i 1,69 for Spurs-sejr på udebane. Selvom man mangler Kane her, er det for højt, at oddset skal være det samme som dengang, når man nu er på hjemmebane, og i forhold til seneste kampe har man Dier, Sissoko og Son og klar.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Wolverhampton - Leicester 1 2,31 Vundet
Bournemouth - West Ham 2 2,90 Tabt
Liverpool - Crystal Palace Under 3,25 mål 1,94 Tabt
Manchester United - Brighton Man U -1,5 1,97 Tabt
Newcastle - Cardiff Cardiff +0,5 2,04 Tabt
Southampton - Everton 1 2,75 Vundet
Watford - Burnley Under 2,5 mål 2,02 Vundet
Arsenal - Chelsea Over 3,0 mål 2,13 Tabt
Huddersfield - Manchester City City over 2,5 mål 1,73 Vundet
Fulham - Tottenham Under 2,5 mål 2,10 Tabt


Samlet for ugen: -1,19 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 129 af 253
Units: +4,95
Tbp: 102 %