Transfervinduet i England er lukket, og dermed er det slut med den sidste mulighed, klubberne havde for at forstærke truppen, inden den ofte spændende afslutning på ligaen og de europæiske turneringer. Hvem har forstærket sig? Hvad har det af betydning? Og hvordan ser matchuppene i den kommende uge ud? Alt dette giver Premier League-eksperten Thomas Schyth et overblik over i denne optaktsartikel.

I seneste runde snublede Mancheste City, da de tabte til Rafa Benitez' tropper fra Newcastle. Dermed spillede den tidligere Liverpool-manager en sætbold om mesterskabet i hænderne på sin tidligere klub, men Liverpool var ikke i stand til at udnytte det til fulde, da de måtte nøjes med uafgjort mod Leicester. Således er spændingen om mesterskabet fortsat intakt, men der er ikke råd til mange forkerte fodtrin fra nogen af topklubberne.

I seneste runde så vi også for første gang Solskjær forlade banen som Manchester United-manager uden en sejr, da Burnley klarede uafgjort mod "De Røde Djævle". En sejr ville ellers have gjort Solskjærs start i Manchester United til den bedste start nogensinde i en engelsk klub, men den rekord skulle han ikke have.

I sidste uges optakt gav jeg forslag til en trademulighed med Leicester til at ende udenfor top 10 til 2,50 grundet deres kommende hårde kampprogram. Nu hentede Leicester så en overraskende uafgjort mod Liverpool, hvilket placerer dem på en 11. plads - blot 1 point op til nr. 8. Det flotte resultat har markedet kvitteret for med at hæve oddset, så indtil videre ser det ikke godt ud for trademuligheden.

Transferdeadline - Oversigt over de vigtigste transfers.

Herunder følger en oversigt over de vigtigste transfers for klubberne i januar-vinduet:

I forhold til hvilke spillere klubberne har solgt, så er det næppe voldsomt interessant, da der umiddelbart kun er blevet solgt spillere, man ikke kunne bruge i de respektive klubber. De mest prominente navne, der er røget videre til klubber udenfor England, er: Dembele (Tottenham), Fabregas og Morata (Chelsea), Iborra (Leicester), Wilmot (Watford).

Det er straks mere interessant at se på de vigtigste tilgange, der har været i klubberne:

Arsenal:

Denis Suarez - Midtbanespiller fra Barcelona. 

Suarez skal ind at støtte op om det kreative pasningsspil i Arsenal. Det er en spiller, manager Emery kender godt, da de sammen har vundet Europa League i Sevilla.

Bournemouth:

Nathanial Clyne - Back fra Liverpool

Med mange skader i defensiven har det været nødvendigt for Bournemouth at hente en god backup. Højreback og anfører Francis er ude resten af sæsonen, og derfor er Clyne et godt valg til positionen.

Dominic Solanke - Angriber fra Liverpool

Bournemouth er meget afhængige af Wilson og King i offensiven, men vil gerne have en solid backup. Defoe var blevet for gammel og er solgt videre, så Solanke fra Liverpool er hentet som backup til de to førstnævnte.

Burnley:

Peter Crouch - Angriber fra Stoke

Den høje, rutinerede angriber, Peter Crouch, kommer til klubben i en byttehandel med stærke Vokes der ryger den modsatte vej. Det er en interessant handel, da Crouch er en ganske karismatisk fyr, men rent spillemæssigt er det svært at se en enorm forskel på ham og Vokes.

Cardiff:

Oumar Niasse - Angriber fra Everton

Klubben har længe skreget efter en god angriber, og det troede man, at man havde skaffet i rekordkøbet af Sala. Sala forsvandt dog på tragisk vis, inden han nåede at komme i aktion for klubben, men pengene var brugt, og det har sat holdet tilbage i transfervinduet. Man fik dog fat i Evertons angrebsreserve Niasse, der er stor, stærk og rimelig hurtig. Han bør være en offensiv forstærkning ift. Paterson, man tidligere i sæsonen har benyttet i front - Paterson er nemlig oprindeligt back.

Leandro Bacuna - Midtbanespiller fra Reading

Bacuna kommer til klubben for at styrke bredden på den defensive del af midtbanen. Han er en god slider, der kender manager Warnock, og har udtalt, at han ser frem til at arbejde under den store dedikation.

Chelsea:

Gonzalo Higuain - Angriber fra Juventus

Chelsea har manglet skarphed foran mål, hvor Morata og Giroud har formået at komme til en del store chance, men ikke har været skarpe nok til at putte bolden i nettet. Det har fået dem til at ryge ud af Sarris foretrukne flok, og Sarri har i stedet måttet spille med falsk 9'er. Det problem er nu løst med tilgangen af Higuain, der er en rigtig målsluger.

Crystal Palace:

Michy Batshuayi - Angriber fra Valencia

Den store, stærke, belgier kommer til klubben for at styrke offensiven, og det er lidt af et scoop, klubben har gjort. Flere store klubber i ligaen var efter sigende ude efter angriberen, men det blev Palace, der trak det længste strå. Han kan sagtens blive en rigtig god mand for klubben. Han er hårdtarbejdende og virkelig skarp i omstillinger og det er det, Palace har brug for. Samtidig har han teknikken til at kunne linke op med holdets stjerne, Zaha, så det bliver spændende at følge de to i front.

Fulham:

Ryan Babel - Offensivspiller fra Besiktas

Babel kommer til holdet og bidrager med fart, stærke omstillinger - Og en særdeles flamboyant hårpragt...

At man har brug for at hente Babel, kan måske overraske lidt med typer som Vietto, Schürrle og Sessegnon i truppen, men han har gjort det godt i de kampe, han allerede har fået.

Havard Nordtveit - Forsvarsspiller fra Hoffenheim

Fulhams forsvar har været sårbart hele sæsonen, og Nordtveit er manden, man håber på kan ændre dette. Normanden er stærk og solid og har før begået sig i Premier League for West Ham.

Huddersfield:

Jason Puncheon - Offensivspiller fra Crystal Palace

Huddersfield har hele sæsonen haft problemer med at skabe chancer og score mål, og det er Puncheon manden, der skal ændre. Om han kan gøre det ene mand er tvivlsomt, men han har forudsætningerne for at kunne indgå i et omstillingsspil på en god måde.

Leicester City:

Youri Tielemans - Midtbanespiller fra Monaco

Leicester har hentet den særdeles pasningsstærke midtbanespiller Tielemans i Frankrig. Han har tilmed et rigtig godt langskud med begge ben, som han bl.a. viste prøver på under sommerens VM-slutrunde. Manager Puel vil gerne spille pasningsbaseret og tålmodigt, men har ikke spillermaterialet til dette, og i den forbindelse er Tielemans et særdeles interessant køb.

Newcastle:

Miguel Almiron - Offensivspiller fra Atlanta United

Newcastle spiller meget på omstillinger, og det betyder ofte, at Rondon er helt alene i front, når man endelig får bolden. Den stærke angriber mangler støtte og en at kunne aflevere til, når bolden spilles op på ham, og i den forbindelse er Almiron en yderst spændende spiller. 

Antonio Barreca - Venstre back fra Monaco

Newcastle har døjet meget med, at den faste back, Dummet, har været en del skadet, og man har ikke nogen decideret afløser for ham. Det har betydet, at den normale kantspiller, Ritchie, har været trukket ned på backen, og det er bestemt ikke optimalt. Det skal Barreca nu ændre på.

West Ham:

Samir Nasri - Offensivspiller fra Fri Transfer

West Ham har Lanzini langtidsskadet, og uden ham mangler man kreativitet på den offensive midtbane. Det problem skal Nasri afhjælpe, og han har allerede vist prøver på godt sammenspil med Arnautovic og Anderson på den offensive del af banen.

Tottenham - Newcastle

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham kom ind til seneste runde i svag forfatning, ment på den måde at man er uden to af holdets stjerner i Kane (topscorer og talisman) og Alli (offensivstjerne), og at man i ugen op til var røget ud af både Carabao Cuppens semifinale og FA Cuppen. Det skulle der rettes op på mod Watford - en modstander, der ellers i to opgør allerede i sæsonen havde gjort livet svært for Spurs.

Tottenham kunne dog glæde sig over at have Son tilbage fra Asian Games, og selvom han forventeligt er fysisk og mentalt træt, er det helt sikkert en forstærkning af deres decimerede offensiv. Han endte da også med at komme på tavlen, og da selv Llorente (efter svage afslutninger i kampen) endte med at kunne sende bolden i nettet til sidst, kunne Spurs slippe med skrækken, efter de var kommet bagud tidligere i opgøret.

Harry Kane væk fra holdet er tydeligvis en stor ulempe for Spurs, men i seneste kamp så man bedre takter fra Llorente, der skabte sig gode positioner, og Spurs benyttede ham også bedre ift. hans evner til at modtage lange bolde, holde fast på bolden og spille de kreative spillere fri.

Newcastle leverede en stor overraskelse på St. James' Park senest, da man slog de regerende mestre fra Manchester City. Det var en klassisk Benitez-kamp, hvor man stod meget dybt, forsvarede, overlod initiativet til modstanderne og så var enormt effektive, når man bevægede sig fremad. 

Newcaslte har ligesom i seneste runde en del tvivlsomme spillere og fravær, men trods alt ikke nogen nye, og Benitez fortalte efter seneste kamp, hvor meget selvtillid det giver holdet at hente disse points. Selvtillid som de får brug fro at tage med sig her på Wembley.

Noget, der måske kan hjælpe Newcastle i opgøret her, er, at nyindkøbte og sydamerikanske Almiron kan give holdet kreativitet og fart i offensiven og støtte op om stærke Rondon i front og tage løb omkring ham. Det kan blive en særdeles spændende mand at følge, og i denne runde bliver det især spændende at se, om han når at blive registreret til at kunne deltage i opgøret mod Spurs.

Tottenham - Newcastle: Under 2,5 mål til odds 2,00 hos Betfair Sportsbook (nu 2,05)

Tottenham mangler fortsat topscorer Kane, og Newcastle har en yderst solid defensiv sat op under Rafa Benitez. Spurs' offensiv flyder ikke altid, og samtidig skaber Newcastle sjældent mange chancer. 

Brighton - Watford

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Brighton var en del af et af de mest underholdene opgør i seneste runde, da man i et regulært bundbrag mødte Fulham. Det startede så fint for holdet, der bragte sig foran 2-0, styrede hele første halvleg, ramte træværket, men så faldt sammen i 2. halvleg. Her blev man nemlig ramt af et godstog fra Fulham, der konstant bankede på omkring feltet, og som endte med at brage fire bolde i kassen. Hvad der må være særligt irriterende at se for Brighton var, hvordan Mitrovic styrede slagets gang i offensiven, og totalt dominerede luftspillet mod Duffy og Dunk, der ellers normalt har godt styr på denne del af spillet.

Brighton kan som følge af den kamp være ramt på selvtilliden, men noget, der til gengæld må gøre Watford en smule nervøse, er, at Brighton faktisk har været et af de bedre hjemmehold i denne sæson, og normalt nyder rigtig godt af stemningen og opbakningen fra de lokale fans

Watford var senest på en svær opgave ude mod Tottenham, hvor man endda måtte undvære vigtige Doucoure på midtbanen. Man formåede dog alligevel at levere en flot præstation, og var da også foran langt inde i kampen, inden Spurs vendte et truende nederlag til en 2-1 sejr tre minutter før tid. Selvom sejren kom sent, er det dog baseret på spil og chancer svært at beklage sig meget over det endelige resultat.

Watford viste prøver på meget af det, de kan, nemlig det meget direkte spil, og kan man få kampe, der er lettere uforudsigelige med meget felt-felt action, er man normalt rigtig gode.

Netop dette kan holdet sagtens håbe på - og måske forvente - vil ske mod Brighton, der normalt gerne vil frem på banen, når de spiller på hjemmebane.

Brighton - Watford: 2 til odds 3,10 hos Bethard (nu 3,01 hos Cashpoint)

Watford fortsætter deres solide og fine spil, som også resulterede i en god præstation mod Spurs senest. Brighton er ganske vist bedre på hjemmebane end ude, men Watford har en markant stærkere og bedre trup end hjemmeholdet, der stadig må være en smule ramt af skuffelsen over at have smidt en 2-0-føring i seneste runde.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Burnley - Southampton

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Burnley har lignet Burnley det seneste lange stykke tid nu. Det betyder, at selvom de ikke har domineret sine kampe, og selvom de har stået dybt og kompakt, så er de ubesejret de seneste fem kampe, hvoraf de har hentet tre sejre. Senest fik de uafgjort mod Manchester United 2-2, hvor de endda var foran 2-0 indtil 87. minut. På den led kan man mene, det var uheldigt, at de ikke vandt, men omvendt er det svært at vinde et opgør, hvor man modtager 28 skud imod sig.

Resultatet mod Manchester United forlænger en kuriøs statistik for Sean Dyche, da det betyder, at den eneste ugedag, han aldrig har tabt et opgør i ligaen, er tirsdag. På den led kan man forestille sig, at Burnley snart anmoder om at få flyttet sine kampe til den dag.

Southampton spillede et meget jævnbyrdigt opgør mod Crystal Palace senest, i en kamp der vidnede om to mandskaber, der er meget tæt i niveau. Hasenhüttl har efterhånden hentet en god portion points med Southampton, der generelt ser bedre ud både defensivt og offensivt efter hans tilkomst i klubben.

Præstationsmæssigt leverede Southampton en kamp på det jævne, hvilket Hasenhüttl efterfølgende tilskrev manglende rytme grundet 10 dages kamppause. Hvis det er tilfældet, vil han formentlig glæde sig over, at man denne gang blot skal vente tre dage, inden man skal i aktion igen her mod Burnley.

Burnley - Southampton: Burnley +0 til odds 1,83 hos Bet365 (nu 1,85)

Burnley ser yderst solide ud og leverer noget af det spil, de er kendt for. Southampton har leveret flot efter tilgangen af Hasenhüttl, men er stadig meget ustabile i deres præstationer.

Chelsea - Huddersfield

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea led et decideret ydmygende nederlag senest mod Bournemouth, hvor man faldt helt sammen og tabte 4-0. Det var ellers første opgør, hvor man havde nyindkøbte Higuain inde fra start, og hvor Hazard så kunne få sin foretrukne position på kanten.

Holdet startede med at udvise spilleglæde, fik skabt et par chancer og ramte overliggeren, og Hazard og Higuain søgte tydeligvis hinanden for at få skabt et godt samarbejde. Det blev dog aldrig helt godt, chancerne blev aldrig helt store, og Bournemouth havde gennem det meste af kampen ikke de store problemer med at forsvare overfor Chelsea.

Chelsea har tydeligvis problemer med blot fem sejre i de seneste 10 kampe, og blot to i de seneste fem. Men hvad er problemet i London-klubben? Mange TV-eksperter griber til deres "sædvanlige" tese om, at de andre hold nu har regnet Chelsea ud, og at holdet er for forudsigelige. Det kan der også være noget om, men i bund og grund gør Sarri det heller ikke svært for modstanderne at forsvare sig mod dem.

Chelsea er tophold. En del af "Big Six". Af samme grund vil langt størstedelen af kampene, man spiller, være imod hold, der stiller sig kompakt, der overlader bolden til dem, og som prøver at forsvare et point hjem. Når man som tophold møder sådanne mandskaber, så er det vigtigt at have kreativitet nok til at kunne finde løsninger, aflevere hurtigt og tage de rigtige løb.

Ser man på de øvrige tophold i rækken, så er Chelsea det mandskab, der benytter færrest kreative spillere i deres opstilling. Man har et forsvar, hvor Azpilicueta bl.a. spiller back, men han har dog spillet meget midterforsvar, så det er ikke hans offensive kvaliteter, der skinner igennem. På midtbanen har man tre spillere, og den spiller, man sætter til at spille den mest offensive rolle, er Kante - en mand, der (når han bruges rigtigt) er en af verdens bedste defensive midtbanespillere. Jorginho og Kovacic er begge fine pasningsspillere, men det går ofte for langsomt, og deres pasninger skaber ikke chancer. De er oftest sidelæns eller bagudrettede, og det rykker man ikke meget med.

Offensivt har man så nu fået en målscorer i Higuain, og så har man Pedro og Hazard på kanterne. Det vil sige, at man ud af 11 spillere blot har to kreative folk (Hazard og Pedro), som står for at skulle åbne mandskaber, der ofte står med 10 mand omkring eget felt. Hazard er vanvittigt god, men det er at give ham en Sissyfos-opgave at sige, han skal kunne afdrible hele modstanderholdet alene.

Efter nederlaget mod Bournemouth holdt Sarri spillerne i omklædningsrummet og snakkede med  dem i over 45 minutter, inden de kom ud til interviews. Noget, der sprang i øjnene (nærmere ørene) hos mig, var hans efterfølgende udtalelse om, at nu havde han snakket med spillerne, men at spillerne ikke kunne forklare, hvad der gik galt på banen, og hvorfor man ikke vandt kampen. Grunden, til at jeg undrer mig over dette, er, at det vel ikke er spillernes opgave at forklare træneren, hvad der gik galt? Det er vel træneren, der skal analysere kampen, lægge taktik til næste kamp og implementere denne taktik? Der kan sagtens overtolkes på en kort og simpel udtalelse, men det kan også være et lille tegn på, at Sarri ikke kan se, hvor problemet er, og at han måske er for stædig i at fastholde sit spilkoncept, som i øjeblikket ikke virker.

Huddersfield stod i seneste runde overfor Everton i første kamp under den nye manager Siewert. Selvom tyskeren gerne vil være offensivt tænkende, var der ikke meget ændring at spore i holdets præstation i forhold til det, man leverede under forgænger Wagner. Man forsøgte at forsvare og gjorde det fint, men til gengæld var man enormt tamme offensivt og skabte nærmest ingenting.

Det skal dog med, at i 2. halvleg blev Mooy skiftet ind, efter han har været ude siden starten af december med en skade, og straks fik han bundet offensiven bedre sammen, og var med i stort set alt positivt, holdet leverede offensivt. Når han det næste stykke tid bliver mere og mere fit, kan det sagtens være en gevinst for holdet, der kan bidrage med bedre chancekreering.

Chelsea - Huddersfield: Under 3,0 mål til odds 1,85 hos Bethard

Chelsea er store favoritter og bør vinde opgøret her. De har dog tendens til at spille for langsomt og ikke have nok kreative spillere på banen, og når Higuain endnu ikke er i topform, kan det blive svært at åbne helt for sluserne. Huddersfield scorer sjældent mål og skaber ikke mange chancer, og det er ikke umiddelbart blevet bedre efter tilgangen af manager Siewert.

Læs den fulde ekspertanalyse på et lignende spil men en anden linje her.

Alternativt har brugeren Kondikurt ligeledes en analyse ude på en handicap-variant på Huddersfield. Læs den her.

Crystal Palace - Fulham

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Crystal Palace leverede senest et ganske tæt opgør mod Southampton, hvor særligt stjernen Zaha bragte sig i fokus. Først åbnede han scoringen med en fin kasse, inden han så til allersidst i kampen dummede sig gevaldigt. Først skabte han ballade uden den store grund mod Saints-forsvaret, hvilket kostede ham et gult kort. Dette kort valgte han så at håne dommeren over, og så blev det vekslet til endnu et af slagsen og dermed rødt kort. En særdeles unødvendig handling, der nu koster ham karantæne i dette opgør. Zaha har efterfølgende undskyldt overfor klubben og fansene, men det ændrer ikke på, at man kommer til at mange sit offensive omdrejningspunkt i næste kamp.

For at gøre tingene værre for Crystal Palace, så fik Kouyate og Tomkins småskader i løbet af kampen, og det er tvivlsomt, om de kan nå at ryste disse af sig i løbet af blot tre dage inden dette London-opgør mod Fulham.

Fulham må komme til opgøret her med højt humør og tro på tingene, efter man vendte et truende 0-2-nederlag til en sejr på 4-2 med et enormt flot comeback. Fulham leverede masser fine chancer og på den led var det ikke ufortjent, at de endte som sejrherrer. Angriber Mitrovic var i særdeleshed dominerende i feltet, og det er noget, man kan udnytte mod Palace, der nu har tvivl om den vigtige forsvarsspiller Tomkins.

De to mandskaber mødtes i sæsonåbneren i ligaen, hvor Palace vandt 0-2, men dengang hed Fulhams manager Jokanovic, som jo nu er skiftet ud med Ranieri. Det får forventeligt betydning, da Palace på hjemmebane skal frem og skabe kampen, og det er en smule ændring i deres spilfilosofi. Det passer fint for Fulham, der foretrækker at angribe med omstillinger.

Crystal Palace - Fulham: Fulham +0,25 til odds 2,18 hos Bethard

Fulham er stærke på omstillinger og har efterhånden taget Ranieris principper til sig. Palace er en smule stærkere som hold, men kan have problemer, når de skal bevæge sig frem på banen, og uden stjernen Zaha og tvivl om øvrige vigtige spillere kan de få problemer her.

Læs den fulde ekspertanalyse her (dog med en lidt anden linje)

Everton - Wolverhampton

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Everton og manager Silva har været pressede på det seneste grundet svage resultater - bl.a. da man med et stærkt mandskab røg ud af FA Cuppen til Millwall. En hårdt tilkæmpet sejr mod Huddersfield har dog igen bragt dem op på 8. pladsen i ligaen og vendt stemningen en smule, og det kan være det, der er brug for i Liverpool-klubben.

I midtugen var det interessant at se, at man havde erstattet Gueye med Davies på midtbanen. Gueye har været fremragende på den defensive midtbane for holdet denne sæson, og at udskifte ham med Davies var et klart offensivt signal. Davies befandt sig nemlig mere i modstandernes felt end på selve sin midtbaneplads, og den unge englænders dynamik var opløftende at se. Han bidrog da også til målet allerede efter to minutters spil og har givet manager Silva et svært valg inden opgøret mod Wolves.

Wolverhampton spillede i midtugen en rigtig flot kamp mod West Ham, hvor man hjemme på Molineux sørgede for at udeholdet stort set ikke skabte en eneste chance, mens man selv kreerede fine muligheder i det opbyggende spil i form af genpres og på omstillinger. En fortjent 3-0 sejr blev det til, hvilket selvfølgelig er noget, man ønsker at bygge videre på her.

Særligt positivt for holdet er, at de har kunnet holde sig skadesfri det meste af sæsonen, og de har til dette opgør heller ingen fravær, efter den vigtige forsvarsspiller Boly vender tilbage til holdet efter endt karantæne. Samtidig er Jota og Jimenez i front ved at finde et fremragende samarbejde, og bag dem viser Moutinho sig som manden, der kan støbe kuglerne til alle deres gode løb i front.

På hjemmebane kan det forventes, at Everton vil og skal tage initiativet og komme frem på banen, og det kan sagtens blive en ulempe for dem, da det vil passe Wolves glimrende at spille på omstillinger. Til gengæld har vi også at gøre med to hold, der hver især er klart bedst, når de spiller på hjemmebane, så det giver selvfølgelig Everton tro på tingene.

Everton - Wolverhampton: Wolves +0 til odds 2,32 hos Bethard

Markedet vurderer i øjeblikket mandskaberne som lige stærke, og selvom de er tætte i tabellen er min vurdering, at Wolves er det bedste mandskab af de to - især hvis vi ser på præstationerne, der leveres. På hjemmebane vil Everton gerne frem og angribe, og det bør passe Wolverhampton glimrende, da de er utrolig stærke på omstillinger.

Cardiff - Bournemouth

Spilles lørdag d. 02/02 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Cardiff var i den forgangne uge naturligt berørte af, at deres rekordindkøbte angriber, Sala, døde i et flystyrt inden sin første kamp for klubben. Præstationsmæssigt var det dog ikke til at se i midtugen, hvor man leverede en flot indsats mod Arsenal. Man holdt London-holdet fra ret mange chancer, og var til gengæld selv i stand til at skabe nogle situationer, hvor man godt kunne have sendt bolden i nettet.

Mange eksperter - inklusiv mig selv - havde set fin værdi i en storsejr til Gunners efter begivenhederne op til kampen, som bl.a. også inkluderede, at anfører Morrison var fraværende fra det centrale forsvar. Det har vist sig, at Morrison havde sprunget blindtarmen og var ca. 1 time fra at dø af det, hvis ikke det havde været for klubdoktoren, der skyndte sig at sende ham på hospitalet. Nu kan han se frem til flere uger udenfor fodboldbanen - hvilket dog nok er en lille pris at betale ift. alternativet.

På den positive side for holdet kan det nævnes, at man har indkøbt Bacuna fra Reading som forstærkning til holdet, og breddemæssigt må det være særdeles rart for holdet i et tæt kampprogram. Derudover er man faktisk et udmærket hjemmehold med tanke på, at man er nedrykningskandidater og nyoprykkere. Seks nederlag er det blot blevet til i holdets 12 kampe i Wales.

Bournemouth leverede senest en rigtig flot præstation mod topholdet Chelsea, hvor man særligt i 2. halvleg var særdeles skarpe og tog en imponerende 4-0-sejr. Den præstation og sejr må give truppen enorm selvtillid og gejst, og det er noget, de kan tage med til opgøret her.

Sejren mod Chelsea viste også netop, hvad det er, Bournemouth er gode til. De er rigtig gode til at stå kompakt i defensiven, og så er de dødbringende, når de slår kontra. Netop det aspekt - at omstillinger er deres styrke - kan blive en udfordring for dem, når man møder Cardiff. Hjemmeholdet vil nemlig næppe presse så højt som Chelsea og give muligheder for omstillinger, og her er det i stedet Bournemouth, der skal tage initiativet i kampen. Spørgsmålet er så, om de kan åbne en kompakt defensiv.

Cherries kan måske få topscorer Wilson tilbage, der har været skadet på det seneste, og i så fald vil det være et stort boost til deres offensiv.

Cardiff - Bournemouth: Cardiff +0,25 til odds 1,92 hos Bet365

Cardiff er stærke hjemme i Wales og kan formentlig begrænse Bournemouth's stærkeste offensive våben: Omstillinger. Det bør hjemmeholdet kunne begrænse med deres solide og kompakte defensiv, og så er det op til Bournemouth at ændre deres stil og være kreative i opspillet.

Leicester - Manchester United

Spilles søndag d. 03/02 kl. 15:05. Se mere info i vores matchcenter.

Leicester leverede en kærkommen overraskelse i seneste runde, da de hentede et point på Anfield mod førerholdet, Liverpool. I kampen var Leicester gode til at forsvare, og hver gang de brød fremad, virkede de farlige. Det var et meget anderledes Leicester-mandskab rent præstationsmæssigt end det, vi så i forrige runde mod Wolverhampton.

Netop det er interessant, for det stemmer meget godt overens med den påstand, jeg er kommet med det meste af sæsonen: Leicester er klart bedst, når de stiller sig tilbage og forsvarer, lader modstanderne tage initiativ og angriber på omstillinger. I de kampe, hvor man selv vil frem og kontrollere opgøret, ser man omvendt enormt sårbare ud.

Det aspekt kan sagtens få betydning her, da Manchester United med Solskjær i spidsen foretrækker at komme frem på banen og angribe, hvilket bør give Leicester de muligheder de foretrækker.

United må komme med lidt blandede følelser, for umiddelbart lyder uafgjort mod Burnley ikke som et positivt resultat, men når man var bagud 2-0 ved indgangen til det 87. minut, så er 2-2 et ganske fint resultat. Solskjær brugte da også mere tid på at rose spillerne for deres tro på tingene, end han gjorde på at være træt af resultatet, og præstationsmæssigt havde United da også fortjent mere.

Det ærgerlige for Solskjær er, at man med det uafgjorte resultat ikke formåede at skaffe ham rekorden som den manager, der har hentet flest sejre i træk lige efter sin ansættelse. Det er dog nok en personlig rekord, han ikke går alt for højt op i, og med de øvrige tophold, der snublede i midtugen, er man blot to points fra den eftertragtede 4. plads, der giver adgang til Champions League næste sæson.

Under Solskjær har særligt Pogba strålet med masser mål og assists i kampene, og på den led er det bekymrende for holdet, at han fik en muskelskade til sidst i kampen i midtugen. Han er derfor tvivlsom til opgøret her, og holdet vil håbe, at man når at få ham helt klar.

Leicester - Manchester United: Over 2,5 mål til odds 1,84 hos Nordicbet (nu Bethard)

Manchester United er meget offensive under Solskjær og leverer masser over-kampe. Leicester er samtidig farligst, når de som her kan få lov at spille på omstillinger, og Puel viste senest stort mod ved at stille en rimelig offensiv startellever mod førerholdet Liverpool.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Derudover har brugeren Lasselaugesen fundet nogle interessante spil. Bl.a. Shaw til at få kort og at der kommer rødt kort i kampen.

Manchester City - Arsenal

Spilles søndag d. 03/02 kl. 17:30. Se mere info i vores matchcenter.

City tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen, da man led et nederlag til Newcastle i seneste runde. Det hele så ellers ud til at køre på skinner for The Shark Team, der scorede efter blot 25 sekunder, og efterfølgende ikke havde problemer med at skabe flere store chancer. Man havde til gengæld problemer med at få sendt disse chancer i kassen, og så er det, man pludselig bliver sårbar, når Newcastle slår til på nogle tilfældige chancer.

Guardiola talte efterfølgende om, at holdet skal arbejde på at gøre livet mere svært for modstandernes centrale midtbanespillere, ved at presse aggressivt og spille bolden omkring dem. Han snakkede om, at der mangler rytme i spillet på den del af banen, og her kan man forestille sig, at det har at gøre med, at De Bruyne netop er vendt tilbage fra langvarig skade og derfor selv lige skal finde ind i rytmen på holdet.

Et andet element, der har været et problem for City er, at deres wingbacks ikke angriber så meget og så gennemført som tidligere, hvilket kan hænge sammen med den store udskiftning på positionerne på det seneste. Nu ser franske Mendy ud til at være på vej tilbage fra skade, og han bør kunne bidrage med netop disse offensive raids, som de har brug for.

Arsenal måtte kæmpe hårdt for tingene mod Cardiff i seneste runde, hvor Waliserne ikke gjorde tingene nemme for Gunners. Arsenal bragte sig dog alligevel foran 2-0, og selvom Cardiff scorede i overtiden og havde et par gode chancer tidligt i kampen, så var det nok til at sikre Arsenal en plads i top 4, da nogle af de øvrige tophold snublede.

For Arsenal var det interessant, at Özil var tilbage i startopstillingen, og straks var han da også omdrejningspunktet for holdets kreativitet i offensiven. Nu har man så fået endnu en mand til at hjælpe med den del af spillet, da man på transfervinduets sidste dag formåede at hente Dennis Suarez i Barcelona. Det er en spiller, der er rigtig god i det offensive pasningsspil, og en spiller, som manager Emery kender ganske godt - De to vandt nemlig Europa League sammen i Sevilla i 2014/15-sæsonen.

Til opgøret her har Arsenal fortsat defensive problemer, da Sokratis er ude med skade, men til gengæld kan man glæde sig over, at anfører Koscielny er kommet sig over sin hovedskade, der holdt ham ude af seneste opgør.

Manchester City - Arsenal: Over 10,5 hjørnespark til odds 1,98 hos Unibet

Begge mandskaber er offensive og spiller normalt med masser tempo og skudforsøg, hvilket kan give mange hjørnespark.

Manchester City - Arsenal: Koscielny får kort til odds 6,00 hos Bet365

Arsenals anfører får sjældent kort, men når han gør, er det ofte i topkampe, hvor tempoet er højt. Han har været meget skadet og mangler rytme og timing i sine indgreb, hvilket mod en tempofyldt modstander som City kan udløse en del frispark fra hans side.

West Ham - Liverpool

Spilles søndag d. 04/02 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

West Ham leverede senest en jammerlig indsats på udebane mod Wolves, hvor man på imponerende vis formåede blot at skabe 0,1 xG. Hvad værre er, at manager Pellegrini efter kampen gav skadesopdatering, hvor det stod klart, at Lanzini, Nasri, og Arnautovic er skadede, hvilket betyder, at man stort set ikke har nogle kreative spillere i truppen til den offensive midtbane og i angrebet.

Hammers har ikke meget positivt at tage med sig ind til opgøret mod Liverpool, idet man har mange skader (blot 15 førsteholdsspillere klar, hvoraf flere er trætte efter mange kampe på kort tid), og i de seneste tre kampe har man lukket hele ni mål ind, på trods af modstanderne ikke har været de mest offensivt skræmmende mandskaber: Wolverhampton, Wimbledon og Bournemouth.

Liverpool havde i seneste runde en oplagt mulighed for at sætte Manchester City solidt tilbage i mesterskabskampen, da Citizens forinden havde tabt overraskende til Newcastle. Liverpool formåede dog ikke at udnytte muligheden optimalt, da man måtte nøjes med et enkelt point mod Leicester.

Kampen var præget af, at Liverpool stillede med en meget offensiv opstilling, men samtidig var der meget koldt med sne og is på banen. Det besværliggjorde et hurtigt pasningsspil, og chanceskabelsen led under dette.

I denne runde kan Liverpool se frem til at have Milner og Fabinho helt klar til midtbanen, så man igen kan stille i sin foretrukne opstilling.

West Ham - Liverpool: Liverpool -1,5 til odds 2,15 hos Unibet (nu 2,05 hos Bet365)

West Ham så virkelig skidt ud i seneste runde, og til dette opgør ser de ud til at være yderligere svækkede, da stjernen Arnautovic blev skadet senest. Liverpool missede en vigtig chance i seneste runde for at udbygge føringen i ligaen for alvor, og det bør de være motiverede for at rette op på her.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

West Ham - Liverpool: Liverpool vinder med rent bur til odds 2,55 hos Nordicbet (nu 2,40 hos Betfair Sportsbook

West Ham har offensive fravær, mens Liverpool ser solide ud. Hammers skabte ingen chancer i seneste runde og kan få svært ved det igen her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Arsenal - Cardiff Arsenal -1,5 1,79 Tabt
Fulham - Brighton 1 2,40 Vundet
Huddersfield - Everton Over 2,5 mål 2,25 Tabt
Wolverhampton - West Ham West Ham +0,25 2,14 Tabt
Manchester United - Burnley Begge hold scorer 2,02 Vundet
Newcastle - Manchester City Under 3,25 mål 1,86 Vundet
Bournemouth - Chelsea 2 1,70 Tabt
Southampton - Crystal Palace Over 2,5 mål 2,08 Tabt
Liverpool - Leicester Over 2,5 Liverpool-mål 2,00 Tabt
Tottenham - Watford 1 1,69 Vundet


Samlet for ugen: -2,46 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 133 af 263
Units: +2,49
Tbp: 101 %