Endelig er julen over os. Børnene glæder sig til gaver, hygge og juletræ, de voksne glæder sig til hygge og afslapning med familien, og alle glæder sig til de store måltider - Og så er der lige BetXperts Thomas Schyth, der mest af alt glæder sig til det tætpakkede juleprogram i Premier League og de mange spilmuligheder, der følger med.

Julen er en af de helt store højdepunkter på året - også når det gælder Premier League. I en periode på blot 11 dage skal klubberne hver især igennem hele fire kampe, let spredt så der er noget at underholde sig med hver dag for seerne. Perioden er som nævnt presset - ikke kun for holdene, men også for undertegnede, og det kan gøre det til lidt af en øvelse at skulle lave en separat artikel til samtlige runder. Derfor vil denne uges debat dække de kampe, der spilles i perioden 21. december til og med 27. december. Artiklen bliver således dynamisk, da spiltips vil blive indsat løbende, og jeg opdaterer selvfølgelig i kommentartråden, hver gang der kommer opdateringer.

Højdepunktet i perioden er helt klart Boxing Day (26. december), og jeg vælger her at være så doven at sakse en indledning fra en gammel artikel jeg har skrevet:

For at forstå betydningen af Boxing Day-kampene kan man sammenligne med den amerikanske Thanksgiving Football. Boxing Day (26. december) er dagen efter juledag i England, folk har fri ,og rigtig mange familier og venner samles om tv-skærmen eller på stadions for at følge med i deres holds kamp.

Det betyder, at hele familier og vennepar sammen tager til fodbold, hvilket skaber fulde huse og fantastisk stemning på stadions.

Det pressede juleprogram har stor betydning i jagten på værdi, og der er flere faktorer, der skal holdes øje med.

For det første er der det indlysende i det hårde program, at nogle klubber vælger at rotere en hel del i deres startopstilling for at have alle spillere friske. Omvendt er der klubber, der satser på kontinuitet og ikke rigtig har bredden til at lave mange udskiftninger. De vurderer i stedet, at det er bedre at spille med 11 startere på 80 % end 11 reserver på 100 %.

Særligt storholdene har tendens til at rotere meget, da det ofte er dem, der også har de bredeste trupper.

Noget andet, der spiller ind, er vejret, som ind imellem er lidt uforudsigeligt og kan have betydning, mens det også spiller ind, hvilke modstandere (ift. kvalitet) et hold møder, og hvordan det spillemæssige matchup er. Eksempelvis vil en klub, der satser meget på presspil og et stort løbearbejde, forventeligt have større behov for udskiftning i truppen.

Et andet aspekt, der kan være interessant, er faktisk, hvad der er sket i de foregående runder op til juleprogrammet. Forstået på den måde at nogle klubber generelt i løbet af sæsonen har været bedre til at bruge bredden på deres hold, så spillerne ikke er brændt ud, nu vi rammer slutningen af december. Det har i denne periode stor betydning, om en spiller har spillet samtlige 17 kampe i sæsonen, eller om han har spillet 10.

Wolverhampton - Liverpool

Spilles fredag d. 21/12 kl. 21:00. Se mere info i vores matchcenter.

Wolves har fået vendt en svag formkurve til noget positivt på det seneste med tre sejre i træk - kickstartet af en lidt heldig sejr over ellers stærke Chelsea. Man står dog her overfor et Liverpool-hold, der har været stærkt hele sæsonen, og som da også ligger placeret på 1. pladsen i ligaen.

I opgøret her er det interessant, at begge klubber får lov at praktisere deres foretrukne spillestil. Wolves er bedst, når modstanderne har initiativet, og de har i sæsonen allerede drillet storklubber som Arsenal, Manchester United, Chelsea og Manchester City. Liverpool foretrækker samtidig også at have meget kontrol over kampene denne sæson - omend man kan plædere for, at de er farligst på hurtige omstillinger.

Wolverhampton - Liverpool: 2 til odds 1,57 hos Bethard (nu odds 1,59 hos Nordicbet)

Liverpool ser skræmmende stærke ud, mens Wolves præstationer på det seneste ikke helt har været så gode, som deres resultater viser. Der bør desuden blive plads på kanterne til Liverpools farlige spillere, mens de forventeligt kan levere et presspil der lukker ned for Wolverhamptons kreative udgangspunkt.

Læs den fulde ekspertanalyse her

Arsenal - Burnley

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Arsenal har taget forskud på et tætpakket kampprogram med opgør i Europa League og senest ligacuppen i midtugen. Netop opgøret i midtugen mod ærkerivalerne fra Tottenham kan have trukket kræfter ud af holdet, og det skal blive interessant at se, hvordan Emery vil udnytte sin trupbredde. Holdet kan dog glæde sig over at have fået vigtige forsvarsspillere tilbage, som man manglede i seneste rundes nederlag til Southampton.

Burnley ligner, for hver runde der går, mere og mere sig selv fra sidste sæson. Det virker, som om spillerne fighter mere, står bedre defensivt og er mere koordinerede. Det er en klar forbedring fra starten af sæsonen - ikke fordi man leverer kønnere spil, men fordi man er gået tilbage til det, man er komfortable ved.

Arsenal - Burnley: Under 3,25 mål til odds 1,94 hos Bet365 (nu odds 1,89)

Arsenal har været gennem et presset program, og det kan sænke tempoet her. De er samtidig bedst, når de får plads at løbe på - en luksus man sjældent får tildelt når man møder Burnley.

Læs den fulde ekspertanalyse her

Bournemouth - Brighton

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Cherries er et enormt svingende hold for tiden, der den ene uge leverer rigtig højt niveau og vinder overraskende kampe for så i næste uge at tabe i en kamp uden vilje og gejst. Udeholdet Brighton er dog også ganske svingende, og på den måde er der lagt op til et uforudsigeligt og interessant opgør.

Bournemouth har til kampen her en lille ulempe, idet de har spillet ligecup i midtugen - omend de sparede flere spillere.

Brighton har dog også en ulempe til kampen. Den ganske vigtige midterforsvarer, Duffy, er nemlig ude med karantæne, og reserven Balogun kan næppe leverer ligeså højt niveau med det indgående kendskab til hinanden, Dunk og Duffy har opbygget.

Bournemouth - Brighton: 1 til odds 1,92 hos Unibet (nu 1,93 hos Betsafe)

Bournemouth skal helt sikkert vurderes som et stærkere hold end Brighton, der ovenikøbet mangler en af deres vigtigste spillere.

Brighton vil forventeligt overlade en del initiativ til Cherries, og det bør ikke være en ulempe for hjemmeholdet, der har mange dygtige, kreative pasningsspillere.

Bournemouth - Brighton: Over 3,5 kort til odds 2,00 hos Bet365

Her er tale om et sydkystderby, hvor begge klubber ovenikøbet er tæt placeret i ligaen. Begge vil levere stor fight for at starte juleprogrammet godt op, og selvom det ikke er et normalt, aggressivt derby, så er det kortglade Mike Dean der er i spidsen for løjerne, og så kan det altid blive interessant, om han vil tage fokus i kampen.

Chelsea - Leicester

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Chelsea var i aktion i midtugen, hvor man med flere reserver slog Bournemouth ud af ligacuppen. Man havde svært ved at sende bolden i netmaskerne, og når det er tilfældet, er det rart, at man kan skifte Hazard ind - så skal han nok afgøre tingene.

Chelsea har leveret på et højt niveau på det seneste, hvor særligt sejren i forrige runde over sidste sæsons mestre fra City må give blod på tanden. Sarri er desuden gået væk fra at benytte sine uskarpe frontangribere og i stedet gå mere dynamisk til værks med Hazard, Pedro og Willian på toppen. Det er der ikke mange hold, der kommer til at kunne lukke ned for.

Leicester er bestemt lidt af en uforudsigelig størrelse på det seneste. Spiller dårligt mod Watford, men vinder. Spiller dårligt mod Fulham og får uafgjort. Spiller dårligt mod Tottenham og taber, mens man pludselig spiller fint mod Crystal Palace - og taber...

Leicester kan komme en smule demotiverede til opgøret her, efter man i midtugen røg ud af ligacuppen på straffespark til Manchester City. I kampen her kunne man glæde sig over at have flere vigtige folk tilbage fra skader, men nu ser det ud til, at der har været setbacks for Chilwell, Ndidi og Vardy, der dermed er tvivlsomme til kampen.

Chelsea - Leicester: Begge hold scorer til odds 2,05 hos Unibet (nu odds 2,06 hos Nordicbet)

Chelsea har en skarp og hurtig offensiv, som kan drive gæk med de fleste. Særlig Leicesters tunge forsvarsspillere bør få problemer med dynamikken hos modstanderne, og det er svært at se, hvordan Chelsea skal undgå at komme til chancer.

Omvendt er Chelsea dog også præcist den type offensive hold, som Leicester normalt klarer sig fint imod, da de har hurtige folk og omstillinger i deres DNA.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Huddersfield - Southampton

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Et rigtig bundbrag vi har at gøre med her i julen, hvor det selvfølgelig er særligt interessant, at Hasenhüttl så småt er ved at finde sig til rette i Saints. Han har ikke haft lang tid i klubben, men guidede dem senest til en imponerende sejr over formstærke Arsenal, og det må give en enorm selvtillid i truppen.

Huddersfield har flere fravær til opgøret her, hvor særligt midtbanestjernen Mooy vil blive savnet, men på hjemmebane er man normalt garanter for en højtpressende spillestil. Det kan i særdeleshed blive spændende, da det også er sådan, Hasenhüttl ønsker, at Saints skal spille, og hvis begge blæser til aggressivt presspil, kan vi få rigtig meget tempo her.

Huddersfield - Southampton: Over 2,0 mål til odds 1,84 hos Bet365 (nu 1,78 hos Unibet)

To mandskaber, der begge presser højt, giver ofte et højt tempo og en underholdene affære. Hvem der skal tage initiativet her er en smule uklart, og det kan give mange direkte angreb, hvor holdene med det samme søger målet.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Manchester City - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

Manchester City spillede ikke deres bedste kamp i midtugen mod Leicester, på trods af man ellers stillede med flere af stjernerne i kampen. Det kan være en smule bekymrende, men omvendt er det normalt for City at sænke tempoet i ligacuppen. Til opgøret her kan man forvente, at de igen kommer med fuld fart, og Pep har denne sæson været bedre til at rotere i truppen end sidste sæson, så det hårde program bør man kunne klare.

Palace må komme med god tro på tingene og stor selvtillid, da man senest formåede at slå Leicester uden to af holdets helt store profiler. Nu er Zaha og Tomkins tilbage, og det vil være et boost for holdet, der kan hænge sin selvtillid på, at man sidste år i juleprogrammet fik 0-0 mod netop City.

Manchester City - Crystal Palace: City -2,0 til odds 1,68 hos Unibet

Høj linje og lavt odds, men alligevel er det svært at se, hvordan City skulle kunne undgå at spadsere forbi Palace. Palace har tunge forsvarsspillere ,som City normalt elsker at løbe omkring, og så har City deres topangriber Aguero tilbage fra skade.

City er forresten blot gået under linjen her en enkelt gang i sæsonens ni hjemmekampe. 

Newcastle - Fulham

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

To bundhold, der skal kæmpe indædt mod nedrykning, og to taktisk dygtige manager i spidsen for holdene. Det kan lyde som en lidt kedelig cocktail, og det kan det måske også blive.

Newcastle har Benitez i spidsen for holdet, og han er en yderst stædig mand. Forstået på den positive måde, for selvom resultaterne ikke har været med ham i starten af sæsonen, og selvom han har fået meget kritik for manglende resultater og kedeligt / dårligt spil, så har han været tro mod sit system og fortsat det. Det har så vist sig at bære frugt, idet resultaterne er vendt for klubben, og man har fået bevæget sig en smule væk fra nedrykningsstregen.

Fulham har nu haft Ranieri i spidsen i fem ligakampe og blot vundet en. Fokus har været på at stabilisere defensiven, og selvom det taktisk har set ud til at blive bedre, så er der fortsat individuelle svagheder i placering, tacklinger mm. i forsvaret. Spørgsmålet er, hvornår det bliver bedre på den del af banen, for med ni points efter de første 17 runder er man ved at have travlt, hvis man vil undgå at spille i Championship næste sæson.

Newcastle - Fulham: Under 2,5 mål til odds 1,92 hos Unibet (nu 1,93 hos Bet365)

Begge hold har defensivt orienterede managers ved roret, som foretrækker at overlade initiativet til modstanderne. Det kan give en rodet kamp med en masse fight - særligt på midtbanen, og det kommer der sjældent mange målchancer ud af.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

West Ham - Watford

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 16:00. Se mere info i vores matchcenter.

West Ham har for alvor fået vind i sejlene, efter de tog hul på et kampprogram med mange "lette" modstandere. Fire sejre i træk har man nu fundet frem, og selvtilliden blomstrer i London-klubben. Særligt brasilianeren Anderson er en sand fornøjelse at følge, med lynhurtige ryk frem i banen, kreativitet, god vision i pasningerne, langskud, skarpe driblinger mm. Så længe han sprudler, har holdet en chance for at score mål.

Watford startede sæsonen som lyn og torden, men er rendt ind i en mere svingende periode siden. Ofte er præstationerne dog gode, og så betyder det måske mindre, at resultaterne svigter ind imellem. Man har været meget kontinuerlige i konceptet og vil forventeligt også byde West Ham op til en tæt duel her.

West Ham - Watford: X til odds 3,60 hos Unibet

Det er svært at skille disse to mandskaber i niveau lige i øjeblikket, hvor Watford leverer kontinuerligt, gode præstationer, mens West Ham har fundet rytmen. Det kan blive en hård duel med meget fight og mange frispark, men selvom jeg forventer mål kan opgøret sagtens blive en tæt affære alligevel.

Cardiff - Manchester United

Spilles lørdag d. 22/12 kl. 18:30. Se mere info i vores matchcenter.

Der er 2 elementer i denne kamp, der er voldsomt interessante.

1) Cardiff har set virkelig stærke ud hjemme i Wales, og her er det svært at komme, uanset hvor godt et hold man er.

2) "The Special One" er blevet til "The Fired One", og ind er i stedet trådt den gamle United-helt, Ole Gunnar Solskjær, som træner. Han har ikke fået andet end et par dage med holdet til at køre dem i stilling, men det er heller ikke sikkert, han behøver meget mere. Solkskjær er vellidt af alle omkring klubben, han spiller offensivt og har god mandskabsbehandling, og det er nok netop disse elementer, United mangler i alvorlig grad.

Det er ikke utænkeligt, at det rent symbolske i at have nordmanden på sidelinjen fremfor Mourinho vil give spillerne selvtillid og spilleglæde, og hvis folk som Martial, Pogba, Lukaku m.fl. finder spilleglæde, så bliver de uhyggelig stærke.

Cardiff - Manchester United: Over 2,5 mål til odds 1,85 hos Betfair Sportsbook (nu odds 1,80)

Med en ny, mere offensiv manager i spidsen bør Uniteds stjerner vækkes til live, og det kan give en sprudlende affære. Cardiff vil formentlig også trives med, at United kommer frem på banen, for så kan de få plads til deres omstillinger og mange direkte bolde, og her bør de i særlig grad kunne udnytte rummet bag Uniteds offensive backs.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Cardiff - Manchester United: Cardiff +0 kort til odds 1,825 hos Bet365

United er det hold, der har fået næstflest advarsler i ligaen, men det var under en manager, der krævede fight og defensivt udgangspunkt, mens spillerne fremstod frustrerede. Nu bør der være gejst, spilleglæde og en offensiv mentalitet, som gør, at de kan tage kontrol over kampen og lade de hårdtarbejdende og aggressive Cardiff-spillere lave frispark.

Cardiff - Manchester United: Pogba over 0,5 assists til odds 3,75 hos Bet365*

Solskjærs offensive spillestil og opfordring til at kreative spillere spiller frit bør komme Pogba til gode. Nordmanden har før udtalt, at United burde bygge deres spil op om den franske stjerne, og mange angreb vil derfor forventeligt gå igennem Pogba.

I Molde har Solskjær desuden vist at de kreative midtbanespillere har en kæmpe rolle i han spillestil, og det er endnu en ting der taler for at Pogba kommer i vælten her.

Everton - Tottenham

Spilles lørdag d. 23/12 kl. 17:00. Se mere info i vores matchcenter.

To populære managers tørner sammen på Goodison. Marco Silva høster store roser i Everton, mens Pochettino gør det samme i Tottenham. 

Tottenham spillede i midtugen rivalopgør mod Arsenal i Carabao Cuppen, og her fik mange startere spilletid. Sejren kan have givet holdet et moralsk løft, men truppen har været plaget hårdt af skader i løbet af sæsonen, og det er spændende, om de faste spillere er ved at have brugt så mange kræfter, at det koster her i juleprogrammet.

Julen er ellers en tid, hvor Spurs normalt er blandt de allerbedste til at hente points - bl.a. grundet manager Pochettino, der har for vane at træne dem fysisk hårdt til at være klar til netop denne periode.

Everton - Tottenham: 2 til odds 2,34 hos Nordicbet

Tottenham har en bred trup og en evne til altid at toppe omkring juletid. Holdet har i den seneste periode spillet sig videre fra Champions League-gruppen mod Barcelona og slået ærkerivalerne Arsenal ud af ligacuppen. Det må give enorm selvtillid og en god følelse i truppen.

Everton har desuden fortsat en smule tvivl om Gueye på midtbanen, der er en af klubbens vigtigste spillere.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Manchester City - Everton Begge hold scorer 2,00 Vundet
Crystal Palace - Leicester 2 3,20 Tabt
Huddersfield - Newcastle 1 2,60 Tabt
Tottenham - Burnley Burnley +2,25 1,89 Vundet
Watford - Cardiff Under 2,5 mål 1,90 Tabt
Wolverhampton - Bournemouth Under 2,5 mål 2,02 Vundet
Fulham - West Ham Anderson scorer 3,75 Tabt
Brighton - Chelsea Chelsea -2,5 hjørnespark 2,00 Tabt
Southampton - Arsenal Over 3,0 mål 2,04 Vundet
Liverpool - Manchester United Man U +1,0 1,93 Tabt


Samlet for ugen: -2,05 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 94 af 188
Units: -0,425
Tbp: 99 %